Mám notebook Acer Aspire V15 (V5-591G) a všimol som si, že mi prestala fungovať klávesnica na notebooku. Ak som doma, tak mam pripojenú klávesnicu cez USB... Takže neviem ako dlho už nefunguje klávesnica na notebooku. No dnes som si všimol, že pri bootovani a BIOSE nefunguje. Okrem Win10 mám aj Linux. Bootloader je GRUB version 2.02. Keďže mám dve OS a nejde mi klávesnica nemôžem sa šipkami prepínať medzi OS. Taktiež, ak sa dostanem do BIOSU, tak sa v ňom nedá vôbec pohybovať. Po načítaní OS a pri prihlasovaní sa, klávesnica funguje normálne (takže si nemyslím, žeby mala byť nejaká hardvérová chyba) Taktiež funguje klávesová skratka na dostanie sa do BIOSU alebo alt + ctrl + del na reštartovanie. Avšak žiadne iné tlačidka nefungujú kým nenačíta nejaký OS. Klávesnica cez USB funguje nomrálne s ňou sa viem dostať aj do BIOSU aj prepínať OS. Štve ma to hlavne kvôli tomu, keď beriem niekde notebook a bez klávesnice som vtedy stratený
Mám presný problém ako riešili na tomto fóre: https://community.acer.com/en/discussio ... der-s7-392 Avšak nikde som nenašiel žiadne riešenie ako to opraviť
Skúšal som: updatovať Linux, GRUB, Windows update, Odinštalovať všetky ovládače a nainštalovať ich na novo, aktualizovať ovládače klávesnice, reštartovať notebook aj s odpojením batérie, zmena bootloaderu z GRUB na Windows bootloader, zmena z UEFI na Legacy v BIOSE. Nič z toho nefunguje.
Jednoducho klávesnica pokiaľ sa nenačíta operačný systém nefunguje (Okrem alt + ctrl + del a F2 (dostanie sa do BIOSU).
Nejaké nápady čo by mohla byť chyba ?
Ďakujem