Dominik Dán

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Ktorá kniha od Dominika Dána je podľa vás najlepšia?

Popol všetkých zarovná
8
17%
Nehanebné neviniatko
4
9%
Beštia
5
11%
Sára
2
4%
Cela číslo 17
12
26%
Červený kapitán
3
7%
Hriech náš každodenný
5
11%
Knieža smrť
3
7%
Noc temných klamstiev
4
9%

Celkom hlasov: 46

duves
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Dominik Dán

Príspevok od používateľa duves »

knihomol napísal:Čaute. Už sa vie, kto je v skutočnosti Dominik Dán? Ja mám od neho doma všetky knihy podpísané. Možno to raz bude mať hodnotu a bude z toho rodinné dedičstvo :psssst: Takže dúfam, že svoju totožnosť neodhalí :)
A čo poviete na to, že z Červeného kapitána robia film? Že by sa Slováci konečne pochlapili a natočili niečo kvalitné? Nejako už našim režisérom neverím. Česi točia samé dobré filmy, my za rok zrobíme maximálne jeden. Ale Červený kapitán mal dosť vďačný obsah čo sa týka kulís a efektov. Nič dráhe. Takže pôjde skôr o vykreslenie postáv a herecké umenie. No neviem ako vy, ale ja som dosť zvedavý ako to dopadne...
A ešte jedno reklamné okienko. Tu kupujem jeho knihy ja:
http://www.preskoly.sk/k/knihy-beletria/dominik-dan/
Bohužiaľ, nie všetky majú nový prebal. Viete ich niekde kúpiť aj lacnejšie a s novým prebalom?
Staršia dcera (r.1986) ma nahovorila na knihu červeny kapitán.
Som kdesi v polke. A velmi tomu príbehu neverím. Už to len skonfrontuj/te s tymto dielom: http://www.martinus.sk/?uItem=136318

Spisovatel vymyšla príbehy, aby sa čítali.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Kapitan je jeden z tych "fantazy" ale z tych lepsich, hlavne na pozadi starych trojpismenkovych.
Popol ci Uzol/Basnik vsak vykresluju realitu doby, v ktorej sa pribeh odohrava az velmi presne.

knihomol, pre jeho dobro mu prajem, aby mu utajenie vydrzalo co najdlhsie. tie mena a miesta nesifruje velmi specialne a dotknutym sa to isto nepaci
duves
Light Expert
Light Expert

Skusim prečítať popol, mam rad realne zážitky, napr. ako toto: https://www.kosmas.cz/knihy/197215/byl- ... ntem-nkvd/
doporučujem
jackb
Redeemer
Redeemer

Uzol a Basnik su v dobe, ktoru si ty isto pamatas, kedze sa odohrova 2-3 roky po narodeni tvojej dceri. ja som si to musel dat potvrdit ludmi, ktori vtedy zili ale zhoduje sa to aj s inymi kniznymi ci filmovymi dielami o tej dobre.
a vzhladom na svoj vek si na Meciarizmus, kedy sa odohrava Popol pamatam len velmi matne. nenutim ti to, samozrejme, ale predsa len na to budes ma iny pohlad ako ludia v mojej generarcii a este mladsi
duves
Light Expert
Light Expert

Od roku 94 pracujem v bankovnictve, v retailovom uverovaní. Niekedy v roku 1999 sme mali zaujimavu žiadosť. Žiadatel mal ešte niečo predložiť (bol to podnikateľ) a najprv lamal kolegu, že mu zoženie lacnejšie zbraň (pištoľ). Kolegovi som povedal, že nech ho ani nenapadne na to reagovať. Ziadatel o pôžičku napokon zavolal tomu mojmu kolegovi a hovorí: „pán Š. vezmite si papier a píšte si“. No a kolega si na papier napísal svoju adresu trvaleho bydliska a rodné číslo. Vôbec nepochybujem, že to bol bývalý policajt a naozaj mal obchod so zbraňami.
jackb
Redeemer
Redeemer

v tom pripade su Danovky, v ktorych sa odohravaju mafianske pribehy az smutne presne.
duves
Light Expert
Light Expert

V červenom kapitanovi som v časti o templároch. Skoro som sa zlakol, že sa mi ečitačka prepla do knihy: http://www.martinus.sk/?uItem=29747
:lol:
Nemožem si pomoct, tento dan vyraba príbehy na čítanie, take rozpravky pre dospelých. :)

Steve Berry fakt píše zaujimavo, doporučujem: http://www.martinus.sk/?uItem=40157, http://www.martinus.sk/?uItem=73696...atd
jackb
Redeemer
Redeemer

Ako pisem vyssie: Kapitan je najviac fantasy. Zvysok knih vsak nie, aj ked sa obcas objavi moment, ktory je pritiahnuty za vlasy.
duves
Light Expert
Light Expert

Nezabudnem, ako naši znami komici L+S spomínali, že leteli z BA do Karlových Varov. Pilot nezabudol oznamiť, že z bezpečnostných dôvodov sa na palube lietadla nachádzajú agenti čsl.tajných služieb. Možno sa na to naši dvaja komici pripravovali, lebo hned ako pilot dopovedal dôležity oznam, oni dvaja vstali a uklonili sa cestujúcim.
Mach1ne
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mach1ne »

Ahojte. Pre mňa je topka Popol všetkých zarovná. Vsetky postavy z podsvetia som si spojil, ale jednu nie a stale mi to vŕta hlavou. Kto bol prosím vas v reáli Peter Malik alias Maly pavúk ?? Vie niekto?
duves
Light Expert
Light Expert

Kožene srdce je tiež riadny úlet s tymi nacistami. :lol:
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No čo vravíte na aktuálnu tvorbu? Ja som akurát dočítal List zo záhrobia a zdá sa mi to takto čerstvo po prečítaní najlepšia časť za posledné roky, taký pomerne jednoduchý, ale zaujímavo prepletený a opísaný prípad(y) :)
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Precitane mam vsetko okrem poslednej, Cigaretka na dva tahy bola velmi kvalitna podla mna.
jackb
Redeemer
Redeemer

Klbko zmijí je skvele
Spoiler
aj ked tak trochu cestovanie v case
//autoeditácia príspevku (08 Aug 2020, 1:09)
A jááj
https://domov.sme.sk/c/22463285/ministe ... -dana.html
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ako to je s jeho identitou? Je potvrdená?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nie je potvrdena.
Napísať odpoveď