aj keď už predstavenie nového operačného systému macOS máme nejaký ten čas za sebou, samotný systém sa ešte stále nachádza vo verzii beta testovania. Téma ohľadne produktov Apple a počítačov Mac sa už nachádza na fóre, ale z dôvodu, že Big Sur je najvýraznejšou aktualizáciou posledných pár rokov na rovine vyššie spomínaných počítačov som uznal za vhodné založiť novú tému, keďže sa táto venuje iba novému operačnému systému a nepriamo aj novej architektúre typu ARM - Apple Silicon.
V tejto téme môžte diskutovať ohľadne nového systému a zmieneného Apple Silicon, porovnávať nový operačný systém s inými operačnými systémami, písať recenzie - skúsenosti ohľadne beta a následne aj stabilných verzií. Vyslovte svoj názor na vývoj operačných systémov Apple so zreteľom na najnovšiu verziu.
Prosím, aby kvôli prehľadnosti ste sa zamerali práve na predmet tejto témy a nezačali rozoberať iné - sem nepatriace záležitosti.
Prajem príjemnú diskusiu!
Autoeditácia príspevku po 6 min 20 sek:
Takže ako zakladateľ novej témy aj uverejním 1. príspevok. Veľa ľuďom sa nepáči dizajn 11-ky, ale mne osobne vôbec neprekáža, čo viac v určitej miere sa aj páči. Myslím si, že macOS už súrne potreboval taký refresh hlavne po fiasku Catalina. Ďalej čo sa týka Siliconu. Pevne verím, a myslím odôvodnene, že Applovské CPU sa stane priamym konkurentom Intel a AMD, pretože čo sa týka ich mobilných čipov A xy, sú zatiaľ neprekonateľné čo sa týka výpočtového výkonu. Snáď v tejto tendencii budú pokračovať naďalej. Na druhej strane mám určité pochybnosti ohľadne ceny. Spočiatku som si nevedel predstaviť, že počítače so Siliconmi budú cenovo dostupnejšie ako tie "Intelovské", ale zatiaľ podľa leakov to vyzerá tak, že sa tak napokon stane. Tak budem veľmi zvedavý na celý ten vývoj a dúfať v tom, že počítače Mac sa stanú opäť synonymom rýchlosti, stability a bezpečnosti, v ktorých v poslednom čase zaostávali (možno okrem bezpečnosti - tá je myslím dodnes na dosť serióznej úrovni). Na úvod zatiaľ asi toľko, prenechávam slovo ostatným