mám problém so susedmi nado mnou. Resp. s ich synom. Nad našou spálňou má chlapec (cca 17 rokov) izbu. Každú noc - keď rodičia zaspia (vo vedľajšej izbe) cca po 23:00 - začína skypovať/hrať s kamošmi a samozrejme vykrikuje. Bol som ich asi 2x poprosiť, či si ho môžu trošku ukľudniť. Vždy som bol maximálne slušný. Tvárili sa všeliako, vraj nič nepočujú, ospravedlnili sa, zavolali chlapca a matka ho POPROSILA, či by mohol byť tichšie. Vydržalo to vždy tak týždeň. Začali mi dochádzať nervy, tak ďalšie dva razy som tam bol niekedy po polnoci. Vždy som musel vyše 30 minút zvoniť. Vraj spia a nepočuli zvonček. Zvonček, ktorý ja počujem cez bytové a chodbičkové dvere až na chodbu. OK. Je jasné, že keď nepočujú zvonček, nepočujú ani svojho syna. No posledný krát mi už začali zatvárať dvere pred nosom s tvrdením, že oni si nemyslia, že je hlučný. Pohrozil som, že budem nútený volať hliadku mestskej polície, čo by som nerád robil. Pani len prekrútila očami. Ich syn stále vykrikuje a ja nespím. Keďže je to rožný byt resp. rožná izba, nemôže ich počuť nikto, len ja.
Horšie je, že to vykrikovanie je štýlom 10 minút ticho 1 minúta hluk. Potom 15 minút ticho 3 minúty hluk. Potom 10 minút hlasno rozpráva. Sám mi povedal, že má špunty - jasné, že sa nepočuje... A to nehovorím o tom, že sa s koliečkovým kreslom premáva po celej izbe (plávajúca podlaha) a asi kope a naráža do nábytku. Všetko počuť...
To, že začínajú vysávať o 21:30 a končia pred 22:00, pričom z celej sily narážajú do všetkých stúpačiek, na to som si tak nejak asi zvykol. Aj na to, že pračku vypínajú o 22:30. Aj na to, že nevedia používať kľučky na dverách (panelákové kovové zárubňe ešte od komáčov) a vždy ich z celej sily zabuchnú, či ráno o 05:00 alebo o 23:00. Nehovorím o tom, že ma vytopili (neotvárali dvere) a ani sa neprišli spýtať, či je všetko ok.
Začínam byť z toho na prášky. Štuple do uší pomôžu tak na 70% - stále ho je počuť, ale aspoň zaspím... nasratý. Ráno rozbitý...
Nie som si istý, či mi s týmto vôbec pomôže mestská polícia. Mám nejaké iné možnosti ? Mám chuť mu prerezať sieťový kábel do bytu