personal restauracie nehovori po slovensky je to v poriadku?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

personal restauracie nehovori po slovensky je to v poriadku?

Príspevok od používateľa kompi »

ahojte hojkaci,

bol som teraz nedavno tu v ke v jednej indickej restauracii na hlavnej a tam personal absolutne neovladal slovencinu. Rozpravali len anglicky moja otazka znie nieje nahodou povinne aby personal restauracie ovladal statny jazyk? Sme predsa na slovensku a predsalen nie kazdy vie po anglicky :) (pre rypalov viem po anglicky zauijima ma to cisto z pravneho hladiska) Minule sa pre zmenu v jednej nemenovanej restike casnicka prihovarala ukrajinsky :) Ako to teda je ten personal povinny ovladat slovencinu resp komunikovat v nej zo zakaznikmi alebo nie? :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: personal restauracie nehovori po slovensky je to v poriadku?

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie je povinny
ale je to minimalne blbe, mas to podobne u tych vietnamcov, objednavam si chrumkave kura, on sa len usmieva a prikivuje a donesie mi kacku, ked to začnem riesit vzdy sa ukaze ze tam je niekto kto po slovensky vie 😀
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kompi napísal: 13 sep 2020, 2:28alebo nie? :)
nie, tuto otazku vyriesi trh
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

ja len lebo dost casto sa hovori otom ako stat buzeruje podnikatelov za hluposti.
a ked zrovna toto nikomu nevadi to akoze ked tam pride dochodca co mal na skole rustinu a po anglicky nevie tak si ako objedna ? max ze ukaze prstom a ked ma otazku ohladom jedla tak proste smola podla mna to je taky trosku nie pro-zakaznicke.... neviem si predstavit zeby v rakusku bol casnik co nevie nemecky :)

alebo som len naivny? :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

kompi napísal: 13 sep 2020, 2:28 Minule sa pre zmenu v jednej nemenovanej restike casnicka prihovarala ukrajinsky :)
Masterpub na Luniku 1 ? :D tam je aj pizziar z Ukrajiny a uz som pocul o riadne zaujimavych pizzovych kreaciach od neho :D
kompi napísal: 13 sep 2020, 23:49neviem si predstavit zeby v rakusku bol casnik co nevie nemecky :)
cudoval by si sa :D tak ako na Slovensku je lacnejsie zamestnat Ukrajinca, tak je pre nich jednoduchsie zamestnat Slovenku ci Madarku, co sa ledva vie po nemecky pozdravit.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kompi napísal: 13 sep 2020, 23:49nie pro-zakaznicke...
ono to nie je az take neobvykle, ak to cloveku vadi, tak tam uz znova nepojde

mam podobnu skusenost z Plzne spred 2 tyzdnov, casnik bol povodom z Blizkeho ci Stredneho vychodu a tiez nevedel po cesky, cela komunikacia musela prebiehat po anglicky, lebo moje urdu a arabcina su dost zaprasene
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

V zahraničí v univerzitných mestách je úplne bežné že niektorí čašníci či ľudia z room service nehovoria v jazyku danej krajiny (plot twist - tí ľudia sú často z CZ/SK)

Ak je tam komunikačná bariéra, tak sa proste nájde niekto kto daný jazyk ovláda. Ak obidve strany hovoria po anglicky, tak nie je čo riešiť, tak ako v prípade OP (že?)
Napísať odpoveď