Váš vysnený dom?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Váš vysnený dom?
Tieto reklamne prispevky su tak primitivne, ze sa na tom clovek vzdy pobavi. Odkaz som ti zmazal a tym padom predpokladam, ze cela tema straca zmysel.
Naposledy upravil/-a Gothar v 20 okt 2020, 7:52, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Omylom som zmazal povodny reklamny prispevok a tak sa autorom temy stava Hojko!
Dôvod: Omylom som zmazal povodny reklamny prispevok a tak sa autorom temy stava Hojko!
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: Váš vysněný dům?
internet. velka priepustnost so stabilitou a kabel z nejakeho cool materialu. napr nieco podobne ako kremicite sklo.
-
CrazyJerry
Light Star
Nahodou, celkom zaujimava temahojko napísal: 16 okt 2020, 0:02 Tieto reklamne prispevky su tak primitivne, ze sa na tom clovek vzdy pobavi. Odkaz som ti zmazal a tym padom predpokladam, ze cela tema straca zmysel.
Za mna napriklad, chcel by som mat v pivnici taku klubovnu, aku obcas vidiet v americkych filmoch.. Gauc, mini bar, telka, projektor nejaka konzola alebo PC, vodna fajka a aby tam neboli okna
-
hojko
Site Admin
CrazyJerry: Ako povies. Az na to, ze v povodnom prvom prispevky od autora temy bol akurat tak odkaz na nejaku dlazbu ci nieco take. Predpokladam, ze asi malokto z beznych ludi pri predstave vysnivaneho domu rozmysla nad typom a vzorom dlazby, ale skor uvazuje nad bazenom, posilnovnou, obrovskou obyvackou, zralokmi v akvariu ci garazou pre 8 aut.
-
Arkaz
Addict
Temu by som nechal zit je to zaujimava tema. Skoda ze to autor zamyslal inak
Kazdopadne k teme. Byvam v novostavbe 4 izby. Aktualne by som prijal uz 5izbovy dom chyba mi taky pansky kutik proste pracovna alebo izba kam sa zazvrem ked vireskam pri PUBG
Zahradu mam relativne fajn bazen planujem ale neni to zivotu nutne. Garaz mam rozostavanu 100m2 s terasou tam bude aj sauna takze to uz je v stadiu vystavby. Prijal by som inak riesenu dispoziciu dnes a ine okna niektore ale celkovo som spokojny
Takze zrhnutie
Primerana velkost zahrady , garaz velka, velka terasa, bazen, sauna, prijemne materialy a krb.
Primerana velkost zahrady , garaz velka, velka terasa, bazen, sauna, prijemne materialy a krb.
Ja chcem krtkodom so špeciálnou špajzou na krtkové torty. 
Ak postaviť svoj dom, tak so smarthome techológiou. Vízia by už bola, bol som aj v showroome firmy od ktorej by bol systém (aby to bolo kosher, tak nebudem robiť reklamu), kde mali celý systém nainštalovaný, spustený a vedeli reálne odprezentovať väčšinu funkcií. Cenovo to nie je žiadna horibilná položka pri dome, niktorí ľudia toľko dajú za kuchynskú linku. Myslím si, že je to fajn investícia, komfortná, spríjemní bývanie a celkový dojem z domu, rovnako pomôže ušetriť náklady na energie.
-
cORP.
Addict
my zvazujeme drevodom, budeme to riesit buduci rok, pre mna stale lepsie riesenie ako panelak, som blizko Bratislavy a pozemok mam v ramci dedicstva, cize pre mna super volba dat 80000 za dom ako 160000 za byt
pripadne ak niekto ma skusenosti s takymito stavbami rad prijmem akukolvek radu, comu sa vyhnut atd.
alebo tehlobloku?
Tema ako taka je dobra, takze v pohode ju mozeme nechat.
Za mna:
Ak by som mal pozemok zadarmo tak urcite by som bral radsej dom ako byt, ale nemam...takze mozem len snivat:
- minimalne dvojgaraz
- nejaka ta dielna k tomu
- samozrejme vela domacej automatizacie ale ako samostatne riesenie, nic cez cloud. Aby to zrazu nahodou nespoplatnili ako napriklad Wink: https://www.theverge.com/2020/5/6/21249 ... bscription
Za mna:
Ak by som mal pozemok zadarmo tak urcite by som bral radsej dom ako byt, ale nemam...takze mozem len snivat:
- minimalne dvojgaraz
- nejaka ta dielna k tomu
- samozrejme vela domacej automatizacie ale ako samostatne riesenie, nic cez cloud. Aby to zrazu nahodou nespoplatnili ako napriklad Wink: https://www.theverge.com/2020/5/6/21249 ... bscription
-
cORP.
Addict
Re: Váš vysnený dom?
Preco drevodom ? Pretoze je to v dnesnej dobe asi najlacnejsia moznost, mozno to tak nieje, no pri dlhodobejsom lrieskume to proste tak je, trvacnost je tak isto vysoka, ja potrebujem firmu ktorej dam peniaze, oni mi po dajme tomu 4roch mesiacoch daju kluce a ja sa nastahujem, cize kompletku na kluc.
vysoka je 10 alebo 100 rokov?
-
Arkaz
Addict
ja by som siel cestou klasiky a to tiez ytong/porfix. zaklady su za tyzden dva . vytiahnute murivo za vikend. veniec strecha a mas hrubu stavbu. podal mna za pol roka sa da postavit bezproblemov.
Ja by som chcel uplne pasivny barak s tepelnym cerpadlom. Aby tam bola cely rok rovnaka teplota bez nejakych zasadnych nakladov.. Na streche solarne panely.. Nejaka ta muskova bateria na storovanie energie.. Tepelnym cerpadlom vyhrievany bazen a dom.. a internet od Starlink, kedze to bude niekde v totalnej diere
Neviete, aky moze mat tepelne cerpadlo "dosah" teda, ked je pozemok 5000m2 a napr. 3 chaty daleko od seba, moze to vykurovat vsetky 3 baraky? Lebo tepelne cerpadlo je dost drahe a takto by sa to rozdelilo na tretiny..
Neviete, aky moze mat tepelne cerpadlo "dosah" teda, ked je pozemok 5000m2 a napr. 3 chaty daleko od seba, moze to vykurovat vsetky 3 baraky? Lebo tepelne cerpadlo je dost drahe a takto by sa to rozdelilo na tretiny..
Drevostavba má životnosť minimálne 50 rokov. To je približne doba o ktorej má aj murovaná stavba svoje dožité a vyžaduje si kompletnú rekonštrukciu, čiže tá životnosť je cca rovnaká, len pri drevostavbe, ak sa odflákne, tak tá nedôslednánrealiźacia moze mať horšie následky. Kto chce drevostavbu, tak mu odporúčam na YT pozerať videá od Pavla Šimka ktorý ako stavebný dozor ukazuje na drevostavbách najčastejšie chyby.
Ja som staval murovaný dom a je mi síce jasné, že keď som ho staval sám, tak som nebol tak rýchli ako firma, ale za pol roka sa podľa mňa nedá murovaná dom postaviť, ak majú byť dodržané všetky technologické postupy. Tým myslím postaviť do tej podoby, že budú položené podlahové krytiny.
Ja mám postavený dom v podstate aký som chcel a mohol si dovoliť. Vo veľa veciach som sa radšej uskromnil, než by som mal ten luxus, ktorý si nemôžem dovoliť, splácať ďalších 10 rokov. Čo by som možno zmenil a tá zmena by ma nestála veľa, tak by bolo to, že vy som vnútorné priečky nerobil z porobetonu ale z tehly alebo vápennopieskovych tvárnic. Jednoducho by som spravil tak, aby čím menej prechádzal hluk. Nie je to nič hrozné, ale ja som na hluk dosť citlivý. Ešte by som možno zvážil kúrenie plynom, lebo ak si zoberiem do úvahy cenu komínu, ktorý je určený do nízkoenergetického domu, tie veci okolo toho aby bol spravne pripevnený s trefne atd. Tak mi to vychádza tak, že tepelné čerpadlo (vzduch-voda) by ma stálo asi toľko isto.
Potom je tu taká zmena, ktorú by som chcel, ale nemôžem si ju dovoliť, že by som chcel pozemok, kde by som mal najbližšieho suseda tak 50m ďaleko. Ale na tak veľký pozemok nemám peniaze a niekde mimo dediny stavať nemôžem, lebo to by som musel stale voziť deti do školy, čo nechcem.
Autoeditácia príspevku po 5 min 53 sek:
Ja som staval murovaný dom a je mi síce jasné, že keď som ho staval sám, tak som nebol tak rýchli ako firma, ale za pol roka sa podľa mňa nedá murovaná dom postaviť, ak majú byť dodržané všetky technologické postupy. Tým myslím postaviť do tej podoby, že budú položené podlahové krytiny.
Ja mám postavený dom v podstate aký som chcel a mohol si dovoliť. Vo veľa veciach som sa radšej uskromnil, než by som mal ten luxus, ktorý si nemôžem dovoliť, splácať ďalších 10 rokov. Čo by som možno zmenil a tá zmena by ma nestála veľa, tak by bolo to, že vy som vnútorné priečky nerobil z porobetonu ale z tehly alebo vápennopieskovych tvárnic. Jednoducho by som spravil tak, aby čím menej prechádzal hluk. Nie je to nič hrozné, ale ja som na hluk dosť citlivý. Ešte by som možno zvážil kúrenie plynom, lebo ak si zoberiem do úvahy cenu komínu, ktorý je určený do nízkoenergetického domu, tie veci okolo toho aby bol spravne pripevnený s trefne atd. Tak mi to vychádza tak, že tepelné čerpadlo (vzduch-voda) by ma stálo asi toľko isto.
Potom je tu taká zmena, ktorú by som chcel, ale nemôžem si ju dovoliť, že by som chcel pozemok, kde by som mal najbližšieho suseda tak 50m ďaleko. Ale na tak veľký pozemok nemám peniaze a niekde mimo dediny stavať nemôžem, lebo to by som musel stale voziť deti do školy, čo nechcem.
Autoeditácia príspevku po 5 min 53 sek:
To by si to tepelné čerpadlo pre efektívnosť musel mať niekde medzi týmito stavbami. Známy takto vykuruje niekoľko budov, že má silný kotol na tuhé palivo a odtiaľ mu ide teplá vida do ostatných stavieb, ktoré sú tak 20m ďaleko. Rozdiel je v tom, že kotol na tuhé palivo zohrieva vodu na vysoké teploty, čo tepelné čerpadlo nerobí, lebo efektívne pracuje skôr pri nižších teplotách a zároveň on všetky tie trubky vedúce pod zemou poriadne zaizoloval. Efektívnosť asi nebude aj tak nič moc, ale z dlhodobého hladiska sa to asi oplatí.cinges napísal: 20 okt 2020, 10:11 Ja by som chcel uplne pasivny barak s tepelnym cerpadlom. Aby tam bola cely rok rovnaka teplota bez nejakych zasadnych nakladov.. Na streche solarne panely.. Nejaka ta muskova bateria na storovanie energie.. Tepelnym cerpadlom vyhrievany bazen a dom.. a internet od Starlink, kedze to bude niekde v totalnej diere![]()
-
guess.whoo
Redeemer
my akurat ideme riesit drevodom s tepelnym cerpadlom vzduch-voda. drevodom nie je lacnejsi, ak ho nechces mat odflaknuty, je vsak ovela rychlejsie obytny co je v nasom pripade dolezite. stavat budeme na pivniciach a doske starsieho domu, vrch zburame. budem mat garaz a 3 pivnice, z coho jednu spravim na pracovnu (rozumej man-cave) a kedze sme limitovani rozmerom zakladovej dosky ideme do podkrovneho riesenia, aby sme sa neobmedzovali.
Staviame snad len raz za zivot, tak sme si to navrhli podla svojich predstav. 2 detske, spalna so satnikom, 2 kuplne, 3 wc (na kazdom podlazi), terasa s vytupom na dvor, predsien so zelenou strechou
Staviame snad len raz za zivot, tak sme si to navrhli podla svojich predstav. 2 detske, spalna so satnikom, 2 kuplne, 3 wc (na kazdom podlazi), terasa s vytupom na dvor, predsien so zelenou strechou
Ja by som do drevodomu išiel len v prípade, že by to bol nejaký minidom 2+KK + podkrovie. V takom prípade by to mohlo byť lacnejšie ako tehla. Prípadne som uvažoval aj o tých kontajnerových modulových domoch, prípadne o domoch z keramzitu.