Stomilionovy jackpot - co s nim?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Slovák Vyhral 59 Mega €

Príspevok od používateľa beardie »

mam na teba trochu casu, tak si nieco porozpravame
kuric99 napísal: 20 okt 2020, 20:38Zaujíma ma ako si to ten šťastlivec vyplatí vzhľadom na daň z výhry , však nebudeme sa klamať 20% alebo koľko je strašná pálka
Výhry oslobodené od dane
Oslobodené od dane sú výhry v lotériách a podobných hrách. Lotériou v zmysle zákona o hazardných hrách rozumieme hry, v ktorých hráč môže získať výhru po zaplatení vkladu. Výsledok hazardnej hry závisí od náhody alebo vopred neznámeho výsledku určitej okolnosti alebo udalosti. Pod hazardné hry spadajú lotériové hry
dalej ak by aj musel platit dan z vyhry, tak sa plati 19% dan +14% odvody => 19,47 M
Pokiaľ mám správne informácie tak daň z výhry nie je možné vyplatiť z danej výhry odpočítaním čiastky z výhry (možno mám zle informácie) , ako to teda je ?
dan sa plati dodatocne, z prijmu, naklady, z nehnutelnosti, atd, povacsine do par mesiacov
snad ti to pomoze rozumiet daniam

btw, citaj si po sebe, bolia ma oci, ked vidim niektore tvoje slova
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Výhry z Tiposu sú od všetkého oslobodené, výherca dostáva plnú sumu
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Veru tak. Ziadna dan sa z takejto výhry neplati lebo ide o výhru podla zakona o lotériách a tato výhra ma v zakone o dani z príjmov výnimku.

Ked toľko vyhral, tak mu prajem, nech to v klude užije a nech neverí nikomu z tych “kamaratov” ci sa pri nom zrazu objavia.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Zostal by som žiť na slovensku a žil uplne rovnaký život ako teraz, akurat by som častejšie cestoval po svete, zmenil bydlisko a hlavne garáž. S tou lokalnou mafiou asi len tolko že nepozerajte tolko dokumentov o Černákovi a spol. 90 roky su davno preč a by ste sa čudovali kolko tu mame milionarov, bezproblemov dohladatelných a nemam pocit že nejak miznú. A ked už by mal niekto paranoju nieje problem si hned najať SBS.

Čo je však isté že ho začnu spolužiaci zo základnej zrazu volať ná kávu :lol:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

gogo956 napísal: 20 okt 2020, 20:54 taketo extremne pripady vyhier zvyknu pre tych "stastlivcov" dopadnut velmi velmi casto zle. Alkohol, drogy, nezmyselne minanie na ten najvacsi luxus a za par rokov koncia bud ako trosky po zdravotnej stranke, alebo vsetko rozhadzu a nakoniec im zostane iba holy zadok a vela spomienok..
toto sú fakty, alebo spôsob ako sa zmieriť s tým, že si toľko nevyhral ty? :P
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Na svojom životnom štýle by som sa snažil nič nezmeniť. Ďalej by som chodil do práce, možno by som po pol roku skončil, ale určite by som nejaký čas počkal, kým by som začal robiť zmeny. O výhre by som nikomu nepovedal. A to myslím naozaj nikomu, ani svojej rodine a ani ľuďom ktorým totálne dôverujem. Takáto suma priláka veľa supov. Po pol roku by som začal robiť prvé menšie investície, pravdepodobne by som sa odsťahoval zo SVK a cestoval by som po Európe. Možno by som sa niekde usadil a plnil by som si svoje životné sny. Som ale asi príliš hlúpy na to, aby som si takú lotériu podal, takže ma pravdepodobne život boháča nečaká.
kuric99

Príspevok od používateľa kuric99 »

5 mega by som si nechal , ostatné daroval blízkym a mal dobrý pocit a hotové . 5 mega je stále dosť penazí na fajn život na Slovensku . 3 mega by som investoval do nehnutelnosti, investičného alkoholu a ornej pôdy , a za 2 mega žil tu na Slovensku v klídku . . Ja som minimalista , majetok ma moc neláka , skôr ta sloboda .
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

gogo956 napísal: 20 okt 2020, 21:49 yoggy

Karibik su napr aj Bahamy, Kajmanske ostrovy a mnoho dalsich, ktore poskytuju bohacom tie najkrajsie plaze, najvacsi luxus a zaroven bezpecie. Napr aj na takej Kube sa moze mat clovek fantasticky, su tam aj top rezorty pre narocnych.
No hej, len stale su to miesta kde sa chodi na dovolenku, nie zit. Nehovoriac o tom, ze su to celkom nudne ostrovy, kde sa nic nedeje. Pokial mas tolko prachov, tak si mozes dovolit prominentny zivot v Monaku, NYC, SG atd. zalezi celkom od cloveka co vlastne chce.
Grim napísal: 20 okt 2020, 23:11 A to myslím naozaj nikomu, ani svojej rodine a ani ľuďom ktorým totálne dôverujem.
Ono celkom zalezi aj na vyske. 50mega staci na zivobytie pre celu rodinu... Cize nevidim dovod preco im to nepovedat. Jedine, ze si chces kupit lietadlo alebo si tie peniaze zobrat do hrobu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Chalcpi a vy verite tomu, ze by ste zili dalej rovnako nudny zivot v ramci moznosti, ktore teraz mate? Alebo nebodaj by ste nadalej chodili do prace za 1200 eur na mesiac, ak by ste mali na ucte 57 milionov? Alebo ze by ste si nechali len 5 milionov a ostatne dali na charitu? Ved tomu ani sami neverite!
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tiez sa usmievam ked to citam :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Steju

boli na tu temu nakrutene aj dokumenty. To samozrejme neznamena ze kazdy vyherca skonci zle, zavisi to ale nielen od neho. Castokrat sa totiz take osoby stavaju obetmi podvodu, fyzickeho nasilia-napr aj od blizkych ludi a pod. Ci mu zavidim? Keby som sa dostal do jeho situacie, urcite by som nebol nahnevany ale viem ze tie peniaze by mi nepriniesli podstatne viacej pocitu stastia ako mam teraz.Mozog totiz funguje tak, ze ked sa receptory ktore zodpovedaju za pocit stastia pravidelne prilis aktivuju, tak telo vytvori receptory dalsie a dalsie do nekonecna- ako o tej rybarovej žene http://www.juko56.dobrosoft.sk/rozpravky/ax633.htm
Dalo by sa ale tymi peniazmi pomoct vela ludom, rozne projekty.

yoggy

no ja so to myslel docasne, ako urcitu etapu zivota toho vyhercu. Lebo Karibik je strategicky dobre umiestneny, takze pomerne rychlo sa vies dostat do Juznej Ameriky /hory, dzungla/ a zaroven aj do Usa, Kanady /prirodne parky/ .

heker

urcite by som vela cestoval, co by so skoro neobmedzenym badgetom a skoro nekonecnym casom bol prijemny zaciatok, ostatne by sa ukazalo neskor, co dalej. Problem vidim napriklad v tom, ze kazdy by samozrejme podporil aj svojich najblizsich, ale netreba im dat prilis vela naraz,lebo to by ich mohlo pokaziť a prestali by si peniaze vazit.

Ono keby sa clovek utrhol z retaze a zacal naozaj zit na velmi vysokej nohe, niekde v drahej oblasti /napr spominane Monako/ tak do konca zivota by ich rozfofroval pomerne lahko./napr 5izbovy penthouse tam zacina od 25 milionov €/.Takze lepsie je zostat v nejakej cenovo rozumnejsej oblasti, kde aj ostatne servisne naklady su prijatelnejsie. Treba si uvedomit, ze na Zapade su castokrat kazdorocne dane z nehnutelnosti oproti tym nasim extremne vysoke a cim luxusnejsia oblast tym su vyssie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

urcite by si nechodil do prace s takym balikom na ucte. mozno by som zacal robit nieco, co ma bavi ako svoju pracu (mna napriklad bavi trenovanie mladeze, ale nemam na to momentalne cas). Urcite by som zacal cestovat, kupil si par nezmyselne drahych aut a nehnutelnosti.
O vyhre by vedela blizka rodina, o ktoru by som sa tiez postaral a bolo by mi fuk ci to niekomu povedia alebo nie. Nie si povinny nikomu nic davat
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Povedal by som to iba rodine, s ktorou som v pravidelnom kontakte. V práci by som skončil. Kúpil by som si luxusnú nehnuteľnosť na Slovensku. Zvyšok by som precestoval. A možno by som si kúpil nehnuteľnosti na nejakých pekných miestach vo svete, kde by som sa rád vracal.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Stomilionovy jackpot - co s nim?

Príspevok od používateľa ephramko »

Môj prvý krok by bolo ísť k notárovi uzavriet závet, že keby som zomrel pri "nehode", "samovraždou" alebo vraždou, tak moji dedičia nedostanú ani cent a celých 58 miliónov sa rovným dielom rozdelí medzi obyvateľov nejakej random rómskej osady. :D :D

Tá motivácia chodiť ďalej do práce by ma prešla hneď pri prvom rannom vstávaní. :D Skôr by som robil niečo, čo by ma bavilo a už by som sa nemusel pozerať na peniaze, ktoré tým zarobím...napr. by som dal od základov vybudovať centrum pre seniorov podľa svojich predstáv, pracoval tam a angažoval sa v zmene systému sociálnej starostlivosti, nech to už aj u nás na Slovensku vyzerá ako v 21. storočí, hlavne keď "husáková generácia" ide do dôchodku...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac sameho by ma zaujimalo ako by sa zmenilo moje spravanie. pretoze aj teraz si mozem dovolit viac ako minam, ale nerobim to. mozno som lakomec, neviem, ale pride mi zbytocne priplacat si za luxus, ked to aj spravim, tak v tom skoro nikdy nevidim tu pridanu hodnotu, ktora by za to stala. zacal by som rozhadzovat alebo nie? netrufam si povedat :D

v kazdom pripade po takej vyhre by som sa urcite rozbiehal len postupne. isto by som si este aspon na polrok-rok udrzal normalnu pracu a neskor presiel na zivnost a zobral 1-2 mensie projekty rocne nech vyzeram ako pracujuci clovek :D a casom by som si urcite nasiel nejaku spolocensky uzitocnu robotu, urcite by som nechcel do konca zivota uz len cestovat a uzivat si, nejaky ciel mat clovek musi. co sa tyka statkov, tak urcite dom podla predstav a bez kompromisov, auto bez kompromisov(tym nemyslim mercedes g alebo nejaky supersport, len by som si kupil co mi najviac sedi, nie na co mam) a zacal by som si priplacat business triedu, lebo tie dlhe lety v eknomickej triede su na zabitie :D
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

gogo956 napísal: 21 okt 2020, 7:20 Ono keby sa clovek utrhol z retaze a zacal naozaj zit na velmi vysokej nohe, niekde v drahej oblasti /napr spominane Monako/ tak do konca zivota by ich rozfofroval pomerne lahko./napr 5izbovy penthouse tam zacina od 25 milionov €/.Takze lepsie je zostat v nejakej cenovo rozumnejsej oblasti, kde aj ostatne servisne naklady su prijatelnejsie. Treba si uvedomit, ze na Zapade su castokrat kazdorocne dane z nehnutelnosti oproti tym nasim extremne vysoke a cim luxusnejsia oblast tym su vyssie.
Bezne sa to robi tak, ze v Monaku si kupis jednoizbak a za hranicami Monaka nejaku vilu... (kedze v Monaku vily nie su, len townhousy)
Cize si niekde na urovni cca 10mio, ale mas zivotny styl Monaka a taktiez danove vyhody Moanka, ale najviac casu travis vo vile vedla.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mna praveze to Monako nijako zvlast neláka urcite by som radsej zil niekde v exotike kde je teplo cely rok a co najmenej snobov :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Vsetko by som dal na charitu a imigrantom. aaahaha :D ale kdeze asi by mi je*lo v palici a potom ked by som sa spamatal by som snad zacal rozumne investovat aspon tych par tisic co by mi zostalo :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

V Cechach vyhrala teraz nejakych 100melonov mlada studentka, takze nezadaní páni- dobrá partia, treba uz ln zohnat kontakt :D
Apropo dobra nespravodlivost, ked si zoberieme, ze kolko ludi podava tipy aj cely zivot a nic vacsie nevyhra..
kuric99

Príspevok od používateľa kuric99 »

hej haker , žil by som "normálny nudný život" akurát by som nechodil do roboty .. Mať veľký majetok je psychologická záťaž , mne viac vyhovuje minimalizmus , môžeš byť flexibilný a zbytočne nehromadiť statky , keď chceš odídeš si hoci kedy na dovolenku na 2 mesiace napríklad do spomínaného Monaka a nepotrebuješ sa nikam sťahovať si v klídku . Nevidím zmysel si ulietať na nakupovaní luxusných statkov a hromadiť veci čo v živote nepotrebujem , taký ľudia majú väčšinou nezodpovedané a nevyriešené nejaké životne otázky a problémy, videl som napríklad dokument o multimilionároch ktorý si v každej krajine nakúpili nejakú luxusnú úžitkovú vilu a väčšinu nikdy nenavštívili , taký človek podľa mňa nemôže byť šťastný a vyrovnaný tam sú jednoducho hlbšie psychické problémy . Ja napríklad potrebujem mať vždy nejaký ciel inač by som sa zbláznil ale kompenzovať to prebytočným nakupovaním nie je podla mna cesta , ako náhle si človek naplní finančné ciele tak si musí nájsť nové priority, aspoň ja to tak mam .

Autoeditácia príspevku po 13 min 6 sek:
Inač udivuje ma prečo uživatelia hojka chcú darovať peniaze imigrantom a romom , chápem pomáhať sa má ale nieje lepšie pomôcť radšej ľudom čo sa snažia niečo pre spoločnosť robiť ? napríklad ja poznám veľa užitočných ľudí ktorý si to podľa mňa zaslúžia oveľa viac ako random romovia a imigranti , alebo prečo to v prípade smrti nedať radšej chorým deťom ktorým tie peniaze urobia oveľa lepšie ako osadových romov ktorý si nevážia ani to čo zadarmo dostanú . Dúfam že je to len recesia a nemyslite to vážne , ako keď poviem že chcem loviť veľryby len preto aby som nasral vegánov , ale mám obavy že ste podaktorý naozaj tak oddelený od reality že by ste tie peniaze radšej dali do romskej osady kde by to prerobili na toluene a automatoch , no budíš bola by to vaša voľba ale dosť to podla mna vypovedá o charaktere osoby keď uprednostníte imigrantov a romov nad rodinou , chorými ľudmi , a ľudom ktorý si to zaslúžia .
Napísať odpoveď