Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
bilidia
Light Expert
Light Expert

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa bilidia »

Hmm, tak to mi potom zostava asi iba osobny nakup v nejakej predajni, kde si to aj vyskusam. Skoda. Aj na filmy, ale tieto maju aj kabel, takze to nie je problem.

Toto by bola lepsia volba?
https://www.nay.sk/jbl-e65btnc-cierne
https://www.nay.sk/panasonic-rp-hc800e-k-cierne

Cez 200E uz nechcem ist, to radsej prezijem aj horsiu kvalitu.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ani jedno. Sennheiser HD 450BT, Audio-Technica ATH-ANC700BT, Audio-technica ATH-SR50BT.
Inak to ANC odfiltruje iba nizke tony. Tak si to zvaž, či ti to vôbec na niečo bude.
bilidia
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bilidia »

Vdaka, pozriem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tie ATH-ANC700BT maju teraz na amazone za 100 eur.
R4D0813
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa R4D0813 »

Ahojte,
mám slúchadlá Kinera Idun, od ktorých je možné odpojiť kábel. Chcel by som túto možnosť využiť a klasický kábel s jackom vymeniť za alternatívu s usbc aby som nemusel riešiť žiadne redukcie.
1. Viete mi prosím poradiť, kde taký kábel kúpiť?
2. Pri hladaní som narazil na kábel pre takéto slúchadlá s BT. Máte s tým niekto skúsenosti, ako to funguje, strácajú potom slúchadlá veľa na kvalite zvuku? Mohli by ste mi prosím odporučiť nejaký, ktorý stojí za vyskúšanie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

1. Sluchadlove kable s usbc sa len tak bežne nevyskytuju, nejake su napr. na Drope. https://drop.com/buy/drop-2-pin-iem-cab ... ls#details
Pišu že sedi na Noble Kaiser, ktory ma tak ako Iduny 2-pin konektor. Existuju však 2 typy (podľa vzdialenosti pinov) 2 pin, ale ak si spravne pamätam, tak obidva maju štandard 0,78 dvojpin. Pre istotu si to over.
Inak ponuka takychto kablov je mizerna, ľudia to často riešia redukciou.

2. To či a koľko sa strati z kvality zvuku, zaleži na kvalite dacu v konkretnom BT module, konkretneho kabla. A na podpore kodekov daneho kabla a zariadenia z ktoreho vysielaš. Takychto kablov, a dobrych su mraky.
R4D0813
Light Star
Light Star

Ryan Giggs napísal: 19 okt 2020, 11:16 1. Sluchadlove kable s usbc sa len tak bežne nevyskytuju, nejake su napr. na Drope. https://drop.com/buy/drop-2-pin-iem-cab ... ls#details
Pišu že sedi na Noble Kaiser, ktory ma tak ako Iduny 2-pin konektor. Existuju však 2 typy (podľa vzdialenosti pinov) 2 pin, ale ak si spravne pamätam, tak obidva maju štandard 0,78 dvojpin. Pre istotu si to over.
Inak ponuka takychto kablov je mizerna, ľudia to často riešia redukciou.

2. To či a koľko sa strati z kvality zvuku, zaleži na kvalite dacu v konkretnom BT module, konkretneho kabla. A na podpore kodekov daneho kabla a zariadenia z ktoreho vysielaš. Takychto kablov, a dobrych su mraky.
1. no práve to, že nikde som také nenašiel a z tej stránky sa mi velmi nechce objednávať kábel za 65 plus 15 za poštovné...

2. vedel by si mi odporučiť nejako kontrétnejšie? idealne cena do 50 eur a bud na cz/sk eshope alebo amazon ked tak?
Ryan Giggs
VIP
VIP

K čomu to bude? K androidu nejakemu?
R4D0813
Light Star
Light Star

Áno Android, xiaomi mi8 konkrétne
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak narychlo, napr. TRN ma dobry kabel. https://www.amazon.com/Bluetooth-Headph ... GPX44C9838
Raden0
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Raden0 »

Ahojte,
Dosluhuju mi slúchadlá ath-sj55. Viete mi poradiť nejaké náhlavné slúchadlá na doma? Využívam hlavne k hraniu a preferujem drôtové.

Vďaka za tipy
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nejaky rozpočet maš?
Raden0
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Raden0 »

Tak 50-70. Nemusí to byť extra kvalitné lebo hudbu na tom počúvať nebudem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napr. Cooler Master MH751. A maš aj dobry zvuk.
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 217blaster217 »

Ryan Giggs napísal: 11 okt 2020, 15:12 wh-1000xm3 su fajn sluchadla, ale lamu sa. To sa s nimi ťaha už od prvej verzie. A Sony reklamacie neuznava.
https://www.reddit.com/r/sony/comments/ ... r_refused/

Najlepšie ANC ma Bose QuietComfort 35 II, ale zvukovo nijak extra nevynikaju.
Ahoj, ďakujem za radu kúpil som xm3 a musím povedať že z ANC mi padla sánka :D taký klud a ticho som ešte nezažil u seba doma a funkcia prerušenia cez podržanie pravej mušle je fakt krása.

Avšak musím povedať že sa ich bojím nosiť pri tej cene a vela som sa dočítal aj o ich krehkosti, na ušiach mi sedia dobre, avšak strašne sa mi potia a je to dosť nepohodlné, takže ich zrejme vrátim a vezmem miesto nich nejaké TWS kedže na tie som o dosť lepšie zvyknuty.

Konkrétne používam skoro 2 roky QCY T2C a som s nimi nadmieru spokojný popravde aj vcelku slušne tlmia.

Predtým si mi poradil KZ ZS5 a tie mali krásny zvuk, čo sa týka kvality zvuku tak mi vcelku stačia aj tie qcy.

Aké TWS by si mi poradil tak do 200€ že by boli aj pekne odhlučnené, možno s nejakými šikovnými funkciami podobné wh1000xm3?
prípadne ak vieš o niečom fakt špecialnom čo velmi vyniká vo svojej cenovej kategorií za menej než 200€ tak by bolo fajn, a ešte by ma zaujímalo čo si myslíš o WF1000xm3?

Vopred ďakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Upozornoval som ta, ze su to krehke sluchadla.

Tie Sony WF su predrazene sluchadla. Nie su zaujimave nicim. Maximalne tak ergonomiou ovladania ktora je fajn. Inak zvuk je na tu cenu nic moc a aj ten tvar je do ucha divny.
Co sa tyka vynikania v cenovej kategorii, tak sme naspat u cinanov. Tam su uz s vyvojom tws o kilometre dalej, hlavne co do zvuku. Za KZ, CCA a dalsi ponukaju viacmenicove modely, ktore v kategorii tws nemaju konkurenciu v ziadnej cenovke. Aj ked vacsina nema aptx. A ceny su do 50€.
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 217blaster217 »

Viem že si ma upozornoval aj tak som ich chcel vyskúšať :D

s čínou problém nemám, teraz mi síce nejaké balíky nedošli už 4 mesiace a už asi ani nedojdu ale riskol by som to prípadne by bolo fajn ak by to bola čina ale v nejakom europskom sklade ako má niekedy gearbest, čo sa ceny týka tak 50€ znie fajn, kedže budú ako náhrada za tie xm3 tak by som to videl kludne videl aj na viacej, bolo by fajn niečo čo bude aj slušne tlmiť ideálne ten anc keby bol
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravím, má niekto skusenost s elektrostatickymi sluchadlami? Pomerne cenovo dostupne ale zaroven podla recenzii zvukovo prijatelne som nasiel Koss ESP/95X - aký máte názor?
https://www.koss.com/headphones/over-ea ... one-system
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tieto Kossy som nepočul, ale z toho čo viem od ľudi čo skusenosť maju, resp. z recenzii (aj podľa merani), tak to zmysel kupovať nema. Jedine že to musia byť vyslovene elektrostaty.
Mal som Staxy Omega, ale to je ina kategoria, tak to nejde posudzovať podľa toho. Elektrostaty vynikaju detailom, ale za cenu komplexnosti a väčšieho skreslenia.
Lepšiu službu ti podľa mňa urobia "normalne" sluchadla za taku cenu, a k tomu nejaky slušny DAC.
217blaster217 napísal: 22 okt 2020, 9:55 Viem že si ma upozornoval aj tak som ich chcel vyskúšať :D

s čínou problém nemám, teraz mi síce nejaké balíky nedošli už 4 mesiace a už asi ani nedojdu ale riskol by som to prípadne by bolo fajn ak by to bola čina ale v nejakom europskom sklade ako má niekedy gearbest, čo sa ceny týka tak 50€ znie fajn, kedže budú ako náhrada za tie xm3 tak by som to videl kludne videl aj na viacej, bolo by fajn niečo čo bude aj slušne tlmiť ideálne ten anc keby bol
Mne tiež prichadzaju veci dlho po "expiracii". Malo lietadiel.
U špuntov je ti anc zbytočne. Hlavne je uplne nanič, netreba si to predstavovať ako u veľkych sluchadiel.
Z Činy maš napr. CCA CX10, KZ SA08
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

V NAY maju teraz kupon na zlavu 20% na vsetky BT sluchadla, ak by mal niekto zaujem... (maju tam kupony aj na ine elektro)

Napr. Airpody za 127e (co je lacnejsie ako vsetky obchody na heureke)
https://www.nay.sk/apple-airpods-biele-1553177483

Kupon: 20SLUCHADLA
Napísať odpoveď