Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
Tak ale už dlhšiu dobu vieme, že partia epidemiológov by nás najradšej zavrela doma. Chyba je to, že oproti sediaci ekonóm nemá rovnaké slovo. Ekonomické dôsledky pandémie sa tykajú viac ľudí ako tie epidemiologické. Splácať to budeme ešte 30 rokov a Slovensko nie je Nový Zéland, nedá sa to takto ťahať aj v 3/4. vlne...
Nerozumiem ani dnešným vyjadreniam IM, keď vraví, že pred 6. dňami prijaté opatrenia nemajú efekt. Nevravel náhodou, že sa to prejaví až po 14. dňoch?
Nerozumiem ani dnešným vyjadreniam IM, keď vraví, že pred 6. dňami prijaté opatrenia nemajú efekt. Nevravel náhodou, že sa to prejaví až po 14. dňoch?
Áno, ja tvojmu príspevku chápem.Peter00 napísal: 21 okt 2020, 22:08 Nie ze 110k zo 150k je skutocne pozitivnych. To som nikde nepisal a ani netusim ako si to z toho pochopit vibec mohol. V preklade som pisal, že len 150k ludi bude skutocne pozitivnych z 260k ludi, ktorych za pozitivnych označí test.
Ja netvrdím, že ty tvrdíš, že 110k zo 150k je pozitívnych. Prosím ťa, prečítaj si môj príspevok ešte raz, lebo si ho zjavne nepochopil.
Citujuc RNDr., ktora bola za mojich cias prodekvankou:ArAsHiD napísal: 21 okt 2020, 22:11 Tak ale už dlhšiu dobu vieme, že partia epidemiológov by nás najradšej zavrela doma. Chyba je to, že oproti sediaci ekonóm nemá rovnaké slovo. Ekonomické dôsledky pandémie sa tykajú viac ľudí ako tie epidemiologické. Splácať to budeme ešte 30 rokov a Slovensko nie je Nový Zéland, nedá sa to takto ťahať aj v 3/4. vlne...
... a to mate Slovensko: ked niekoho bolia zuby, ide k zubarovi, ale ked ide europrojekty na rozvoj obci, tak to pisu rozni strojari a socialni pracovnici.
alebo som si prave dnes rano spomenul na druhu epizodu Cernobylu, kde jadrova fyzicka prosika, aby ludom prikazali zobrat si jod, a sudruh, ktory bol predtym sef obuvnickeho zavodu ju posle do kelu, lebo on je teraz namestnik predsedu stany.
co tym chcem povedat? ze kto iny sa ma ku pandemii vyjadrovat ak nie vedci? ak by ich ludia posluchali, nebola by druha vlna, alebo nie tak zla. co bol Cernobyl tak strasne davno, ze urobime to iste? prvomajove sprievody, ziadna panika a mrtvi a s posratym zdravym v druhej generacii?
ako pracu pri skole, som robil pre cestovku a sem-tam navrhnem zajazd, updatnem web. sef mi zdielal ponosy Asociace majitelov cestoviek, ze maju financne problemy. maju. ale podla mojho nazoru mrtvi, alebo tazko chori necestuju a nerobia im trzby. ak teba budu mat ludia znicene pluca, alebo ine organy, budu pracovat na 100% a zarabat rovnako, aby to minali na zabavu a relax ci kavicky a posedenia v restikach? nie. na Slovensku im ale liecenie budu platit danovi poplatnici. pomru lekari a statne poistovne budu platit liecenie v cudzine. takze co je lacnejsie? sediet doma a par tyzdnov pozerat Netflix alebo sa hrat hry, na ktore nie je inak cas, alebo sa nakazit, zatlct klinec zdravotnicvu a byt dlhe roky zatazov pre socialno-zdravotny system. takze ano, vedci maju pravdu v tom, ze cim viac ludi ostane zdravych, tym lepsie pre krajinu dlhodobo. ekonom by mal by ako Uhrik: nie som lekar, epidemiolog, virolog ani mikrobiolog, preto sa ku tomu nemozem vyjadrit.
-
kuric99
To budú suicidalne sklony keď ľudia zistia falošné pozitívne výsledky, to aby sme stavali čínsky múr pozdlš kolajníc
rušnovodiči budú mať veselo keď náhodou bude to celoplošné testovanie.
povedz mi kto by mal na seba zobrat tu zodpovednost a nalepit cenovku na ludsky zivot? lebo o tom to je, niekto by musel povedat ze bud stratime X ludskych zivotov alebo Y eur.ArAsHiD napísal: 21 okt 2020, 22:11 Tak ale už dlhšiu dobu vieme, že partia epidemiológov by nás najradšej zavrela doma. Chyba je to, že oproti sediaci ekonóm nemá rovnaké slovo. Ekonomické dôsledky pandémie sa tykajú viac ľudí ako tie epidemiologické. Splácať to budeme ešte 30 rokov a Slovensko nie je Nový Zéland, nedá sa to takto ťahať aj v 3/4. vlne...
ty sa na to citis aby si povedal za kolko eur by si obetoval zivot svojho pribuzneho?
Ista cast populacie na slovensku a v zapadnom svete stale nepochopila, ze ak nebudu spolocne dodrziavat opatrenia, tak sa z toho nedostanú. V azijskych krajinach neexistuje aby sa jedna cast populacie postavila na hlavu a kaslala na to, pritom chcela späť slobody, ale nechapala by, ze si ich beru vlastne oni samy.
Proste im treba povedat, ze ak nebudu spolupracovat a nebudu tie ruska nosit teraz a sa zgrupovat a to aj po tom lockdowne, tak príde dalsí lockdown a takto sa to bude striedat az kym nepridu vsetci tyto ovcania o pracu, lebo ono je potrebne sa proti tomuto virusu aj zaockovat aby boli opatrenia ucinne.
Proste im treba povedat, ze ak nebudu spolupracovat a nebudu tie ruska nosit teraz a sa zgrupovat a to aj po tom lockdowne, tak príde dalsí lockdown a takto sa to bude striedat az kym nepridu vsetci tyto ovcania o pracu, lebo ono je potrebne sa proti tomuto virusu aj zaockovat aby boli opatrenia ucinne.
Psychologicka sofistikova hra? Tak to neskutocne precenujes psychopatovu inteligenciu. Jednoducho akonahle sa k tomu zacal vyjadrovat aj niekto iny ako patolizaci z jeho bubliny tak pochopil ze je to uplny nezmysel a teraz sa z toho snazi vykrutit.kuric99 napísal: 21 okt 2020, 20:57 Testovanie zrejme nakoniec nebude , Je to zrejme Igorova hra, spraví lockdown a potom sa vyhovorí že on chcel pôvodne testovať ale zlý odporcovia testovania mu to pokazili tak musel kvôli nim spraviť lockdown . Mátovičova alibistická psychologická sofistikovaná hra .
neviem, kde si zil doteraz, ale ta hodnota je celkom jasne definovanaaacid napísal: 22 okt 2020, 8:29 povedz mi kto by mal na seba zobrat tu zodpovednost a nalepit cenovku na ludsky zivot? lebo o tom to je, niekto by musel povedat ze bud stratime X ludskych zivotov alebo Y eur.
ty sa na to citis aby si povedal za kolko eur by si obetoval zivot svojho pribuzneho?
1. kvoli zivotnej/urazovej poistke
2. poskodenie zdravia alebo zivota druhou osobou
vsetko vychadza z cisiel, kde je na jednej strane predpokladany prinos cloveka pre spolocnost, na druhej jeho predpokladana dlzka dozitia
takze ano, nemam problem dat na kohokolvek cenovku, je to relativne jednoducha matematicka operacia
myslim, ze som to tu uz pisal, ale hodnota roznych ludi nie je nikdy rovnaka
je to smutne, ale z ekonomickeho pohladu je priemerna 87-rocna babicka cista strata, naopak mlady 27-rocny muz je pre stat cisty zisk
co samozrejme nehovori nic o tom, ze by sa v pripade problemov nemalo pomoct obom, ale len do miery, ktora nezatazi zdravotnictvo priemerne viac ako je ich hodnota
si nejaky makky v poslednej dobe
btw, dovolil som si porovnat hystericke vylevy s realitou
muzi: 47+65+79+89+76+79+80=515 deleno 7 je 73,6 rokaVo Fakultnej nemocnici F.D. Roosevelta v Banskej Bystrici zomrel 47-ročný muž. Vo Fakultnej nemocnici v Prešove na pľúcnu formu ochorenia COVID-19 skonali 57-ročná žena, 86-ročná žena, 65-ročný muž, 79-ročný muž, 72-ročná žena, 89-ročný muž, 85-ročná žena, 55-ročná žena, 82 i 86-ročná žena a 76-ročný muž.
"V Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach zomrela 75-ročná žena, 81-ročná žena skonala v nemocnici v Bardejove. V Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku zomrel 79-ročný muž a 93-ročná žena. V nemocnici v Dolnom Kubíne zomrel 80-ročný muž," spresnila Eliášová.
zeny: 57+86+72+85+55+82+86+75+81+93=772 deleno 10 je 77,2 rokaPriemerný vek dožitia Slovákov sa za poslednú dekádu zvýšil o 2,5 roka, keď sa muži dožívajú 73,8 roka
Priemerný vek dožitia Slovákov sa za poslednú dekádu zvýšil o 2,5 roka, keď sa muži dožívajú 73,8 roka a ženy o sedem rokov viac. =>80,8
myslim ze nie vzdy sa mozme pozerat na veci len z cisto ekonomickeho pohladu.
-
mirak2
Hardcore addict
cisto ekonomicky pohlad mozes aplikovat, ked hras nejaky Simcity, kde ta moralne hladisko nemusi zaujimat, ale tu sa bavime o realnych ludoch zo skutocnych rodin. Takze by som to neobmedzoval na ekonomiu
toto je presne ten pripad, kedy sa na to musime pozerat len cez financie, pretoze zdravotnictvo funguje iba na peniazoch, nie na viere alebo modrom z nebaaacid napísal: 22 okt 2020, 14:07 myslim ze nie vzdy sa mozme pozerat na veci len z cisto ekonomickeho pohladu.
Aspon u doktorov ta logika nefunguje na peniazoch, ale na dozitych rokoch zivota. Ked mas obmedzene zdroje (napr. Mudr-clovekohodiny), tak ich mozes pouzit na obmedzeny pocet pacientov. A vtedy sa zakazdym rozhoduju, kolko rokov akeho kvalitneho zivota dokazu zachranit. Preto medzi starym a mladym vyberu mladeho, lebo tym zachrania 50 rokov zivota namiesto 5 rokov. Vobec sa na to ale nepozeraju cez peniaze a cez danovu povinnost (inak by sa rozhodovali na zaklade platu a kapitalu pacientov, co sa teda nedeje v krizovych situaciach vacsinou).
za hypotetickej situacie, pri rozhodovani medzi 30-rocnym bezdakom s otrasnym zdravim a 50-rocnym intelektualom s kratkodobou nevolnostou, verim, ze by si vybrali toho druheho
bol som raz svedkom v nemocnici na prijme, ked priviezli dost... dosr... nechutne smradlaveho bezdaka s larvami v nohach, ze sa pan doktor na jeho stav vyjadril v zmysle, ze to zviera mali radsej zaviezt niekam do lesa, uprimne, nedivil som sa mu
bol som raz svedkom v nemocnici na prijme, ked priviezli dost... dosr... nechutne smradlaveho bezdaka s larvami v nohach, ze sa pan doktor na jeho stav vyjadril v zmysle, ze to zviera mali radsej zaviezt niekam do lesa, uprimne, nedivil som sa mu
neposudzuje sa iba vek, je to jeden z hlavnych faktorov, ale nie jediny.
ale tak ja som neriesil postapokalipticke scenare, ale pokial je diskusia o tom ci sa zadlzit na X rokov alebo nechat zomierat ludi, tak ja v tom mam uplne jasno, peniaze su peniaze, zivot je zivot.beardie napísal: 22 okt 2020, 14:25 toto je presne ten pripad, kedy sa na to musime pozerat len cez financie, pretoze zdravotnictvo funguje iba na peniazoch, nie na viere alebo modrom z neba
-
kuric99
ropman napísal: 22 okt 2020, 9:02 Psychologicka sofistikova hra? Tak to neskutocne precenujes psychopatovu inteligenciu. Jednoducho akonahle sa k tomu zacal vyjadrovat aj niekto iny ako patolizaci z jeho bubliny tak pochopil ze je to uplny nezmysel a teraz sa z toho snazi vykrutit.
Ja si naopak myslím že ten Trnavský psychopat dopredu vedel že je to totálny nezmysel, spravil si kšeft na rúškach ale hlavne môže dať čierneho Petra do ruky opozícii a odporcom testovania keď náhodou skolabuje zdravotníctvo alebo ekonomika
no hlavne za druhu vlnu skutocne nemoze nikto iny ako ludia, ktori sa vyhybali karantene a testom po prichode z dovolenky, a ti ktori odmietaju dodrziavat nariadenia. ked jej dosledkom bude kolaps nemocnic a ekonomiky, tak kotlebovci, Bukovsky a redakcie bludwebov su za to zodpovedne.
ak testy neexpiruju ruchlo, mozu sa pouzit na letiskach a inych vstupoch do krajiny. takze tak.
\\Vocca je pozitivne testovany na koronavirus. No nie je zname ako to je. Ved on si v Pisme precital, ze to je cipovanie, ze virus nie je a je to len projekt. Rovnako ako nie je zname, ako sa mohol nakazit Trump. Snad sa dostane do obehu fotka zaintubovaneho a na hadicky napojeneho Maja, aby si jeho volici uvedomili co cinia.
ak testy neexpiruju ruchlo, mozu sa pouzit na letiskach a inych vstupoch do krajiny. takze tak.
\\Vocca je pozitivne testovany na koronavirus. No nie je zname ako to je. Ved on si v Pisme precital, ze to je cipovanie, ze virus nie je a je to len projekt. Rovnako ako nie je zname, ako sa mohol nakazit Trump. Snad sa dostane do obehu fotka zaintubovaneho a na hadicky napojeneho Maja, aby si jeho volici uvedomili co cinia.
logicky, neexistuej ziadne ine riesenie ako premorenie, alebo ockovanie. A kedze ockovanie nie je,tak muselo nastat premorenie. Toto nie je mozne nikomu dat za vinu. Deje sa to kazdy rok, napr pri respiracnym ochoreniam (neprirovnavam to k xyz , len konstatujem).
PS: ja som cely rok,aj bez korony, mal v plane byt na chate, cize tazko som nieco preniesol, ked somv izolacii.. Neviem ale ake to bolo v meste, TV a internet nesledujem.
PS2: Follow the money.
PS: ja som cely rok,aj bez korony, mal v plane byt na chate, cize tazko som nieco preniesol, ked somv izolacii.. Neviem ale ake to bolo v meste, TV a internet nesledujem.
PS2: Follow the money.
dookola sa tu opakuje ze matovic podcenil pripravu na druhu vlnu... ano podcenil, ale preco to spravil? lebo je to totalny populista a ludia nadavali a plakali a stazovali sa tak cez leto to uplne uvolnil. keby mame prisnejsie opatrenia cez leto tak ludia nadavaju uplne ako teraz, nic by sa nezmenilo.
nic ako premorenie na koronavirus ale nie je. 40 tisic mrtvych Britov z jari, tisice mrtvych Svedov a podobne su dokaz, ze to je len zbozne zelanie a nie fakt.