Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa jackb »

ak by som bol na Slovensku, dal by som sa testovat radsej 75 rocnej zubarke, ktora este stale ordinuje, ako niekomu kto ma minimum klinicnej praxe
erik88
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa erik88 »

konyk87 napísal: 23 okt 2020, 8:45 erik, ty tupy ko*ot, to vobec nie je o nejakom bani sa, ale o tom, ze kvoli takym, ako ty, nam zatvorili krajinu a obmedzili pohyb...
dokaz mi to, alebo si len vymyslas.
prijmes moju stavku o 100k ?

Autoeditácia príspevku po 3 min 1 sek:
jackb napísal: 23 okt 2020, 13:20 o ludoch, ktori maju opravneni strach, ze sa cakanim pri odbere nakazia.
porovnavas jablka a hrusky. Pri teste ta testuju cez rusko ?
jackb
Redeemer
Redeemer

dnes 3,6% pozitvnych. to je lepsie ako celonarodne vysledky, ak to dobre sledujem. samozrejme, najlepsie by bolo ak by boli vsetci negativni, ale to nie je mozne v tychto regionoch.

podla fotiek sa na test cakat v "bezpecnych zonach" ako tu mame v celych obchodoch, alebo aspon pred pokladnami. takze bez ruska si len s osobami v skafandroch. na kolazi ale ludi maju na salame odstupy a vacsinu nariadeni.

je jasne, ze ludia budu teraz sikanovani preve pre ludi, ako ty, Erik. hrdinovia, ktori veria, ze virus si pozera ich fotky z posilky a zlakne sa. virus roznasas aj bez priznakov, takze tebe nemusi byt nic, budes sa dozadovat penazi a kvoli tebe budu zomierat ludia. tak isto ako zomieraju kvoli tym, ktori sa snazili prechytracit karantenu.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

dnes 3,6% pozitvnych. to je lepsie ako celonarodne vysledky, ak to dobre sledujem
Tak zasa normalne mas asi celkom velky selection bias. Na bezne testy chodia ludia s priznakmi a s kontaktmi na nakazenych, cize ludia, kde je ta pravedpodobnost vyssia. Tychto 3.6 moze byt blizsie k tomu, aka je skutocna miera nakazenia na Orave a v Bardejova.
erik88
Amateur
Amateur

jackb napísal: 23 okt 2020, 4:11 D a CoVID je hoax, kedze by znamenal vymretie Skotska, Faerskych ostrovov, Islandu, Gronska alebo severu Skandinavie. Naopak, nebol by na juhu Europy, v Indonezii, ci v Mexiku. Je to ucivo geografie zo zakladnej skoly o pohyboch Zeme voci Slnku.
Tymto prispevkom si mi dokazal, ze vies o medicine velke makove.

Ja ti dam na oplatku krutu realitu
https://www.noviny.sk/slovensko/550363- ... oronavirus
Muž z juhu Slovenska si siahol na život po tom, ako zistil, že je pozitívny na koronavírus
A dam ti otazku, bol jediny na svete ?

Aj ty mas jeho krv na rukach,siris hoax.

Autoeditácia príspevku po 1 min 58 sek:
jackb napísal: 23 okt 2020, 23:03 dnes 3,6% pozitvnych. to je lepsie ako celonarodne vysledky, ak to dobre sledujem. samozrejme, najlepsie by bolo ak by boli vsetci negativni, ale to nie je mozne v tychto regionoch.

podla fotiek sa na test cakat v "bezpecnych zonach" ako tu mame v celych obchodoch, alebo aspon pred pokladnami. takze bez ruska si len s osobami v skafandroch. na kolazi ale ludi maju na salame odstupy a vacsinu nariadeni.

je jasne, ze ludia budu teraz sikanovani preve pre ludi, ako ty, Erik. hrdinovia, ktori veria, ze virus si pozera ich fotky z posilky a zlakne sa. virus roznasas aj bez priznakov, takze tebe nemusi byt nic, budes sa dozadovat penazi a kvoli tebe budu zomierat ludia. tak isto ako zomieraju kvoli tym, ktori sa snazili prechytracit karantenu.
stale si mi nevyjasnil, ako som zapricinil tento stav? co som urobil, alebo co som neurobil ? Ako vies, ze chodim ddo posilky? Ako vies, ze sa fotim ? Preco by kvoli mne ludia umierali? Elaboruj.. Vyzeras velmi mudro, tak som zvedavyco napises.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Muffi napísal: 23 okt 2020, 19:49Lenže oni tam nemajú 5 m odstup. Dávam si občas zdravotné vybehnutie na Kamzík (vyrážam z Račianskej), ľudia idú stále ako blbci. Stále bežím na druhú stranu ulice, keď idú oproti alebo keď niekoho predbieham, ale od druhých som nič také nevidel, ani len na opačnú stranu chodníka sa väčšinou neposunú. Ďalej v lese ide skupina 5-6 ľudí rozťahaní po šírke celého chodníka, že nikto okolo nich neprejde v metrovej vzdialenosti, ak nejde priamo lesom mimo chodníkov.
jackb napísal: 23 okt 2020, 23:03podla fotiek sa na test cakat v "bezpecnych zonach" ako tu mame v celych obchodoch, alebo aspon pred pokladnami. takze bez ruska si len s osobami v skafandroch. na kolazi ale ludi maju na salame odstupy a vacsinu nariadeni.
Mam podobne skusenosti, pisal som o tom a to je ten problem, k tomu tie satky a saly, ktore maju mizivu ucinnost (odkaz a tabulka), preto som navrhoval rozdavat po jednom chirurgickom rusku pri vstupe na test, lebo cim bude chladnejsie, tym viac ludi budu pouzivat len saly a to bude takmer akoby nepouzivali nic, taktiez chirurgicke ruska drzia lepsie pri spravnom nasadeni, narozdiel od latkovych.

Tiez tie rizikove skupiny, chcelo by to vyhradit im cas rano, alebo/a specialnu miestnost. Myslim ze najlepsie by bolo, ak by postupne chodili od rana starsi a rizikove skupiny, potom stredny vek a nakoniec mladi, lebo aj ked sa tam nahodou nakazia, je ovela vacsia sanca, ze nebudu mat vazny priebeh.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

erik88 napísal: 23 okt 2020, 22:55 dokaz mi to, alebo si len vymyslas.
prijmes moju stavku o 100k ?
nie, ziadnu hlupu stavku neprijmam.
vobec nic si nepochopil, s takymi ludmi je akakolvek diskusia zbytocna... :nono:
jackb
Redeemer
Redeemer

erik88 napísal: 22 okt 2020, 20:13 PS: ja som cely rok,aj bez korony, mal v plane byt na chate, cize tazko som nieco preniesol, ked somv izolacii.. Neviem ale ake to bolo v meste, TV a internet nesledujem.
erik88 napísal: 22 okt 2020, 23:32 Na margo mrtvych, ti padaju k zemi tak ci onak aj bez korony, napr par dni dozadu som isiel a na chodniku neozivili mladeho chalana, nemal koronu. Taky je zivot. Na to by ludia mali byt zvyknuti,ved to pozeraju v TV nonstop. Vzdy bolo kopec nevysvetlitelnych umrti,napr sportovci padajuci mrtvi k zemi priamo pocas zapasu v zivom prenose. Infarkty v mladosti (aj deti). atdatd. Pokial ti "S" koronou mali toto aj predtym, tak zial.. No a ak nemali, tak nezabudajme, ze sa umiera aj na ine respiracne ochorenia (nechcem pouzit haklive slovo chripka), a jednoducho aj na vycerpanie - ale pytam sa, kto co za to moze? Kolko % ludi salie z cisiel a kolko % ludi skutocne chyti osud do svojich ruk a pracuje na svojej imunite dlhodobo ?
takze v niecom klames a zavadzas, ako by napisal jeden miesnty nacek. okrem toho, tym ze nazyvas Coronu chripkoua beznou nemocou, spochybnujes, ze by ju niekto mal podporujes jej sirenie, tak si premysli kto je ten s krvou na rukach este raz.
hlavne, co ma skutocnost, ze na severe Europy maju ludia menej vitaminu D kvoli podstatne mensej expozicii voci Slnku so samovrazdou na Slovensku?

okrem toho, ty tvrdis, ze sa proti Corona virusu da vytvorit imunita pripravou, takze aj tie hlupe reci o rozumeni medicine si strc za klobuk, lebo ty o nej ani len netusis.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pozor, tých 3,6% je len infekčných.... pozitívnych môže byť viac...
"Infekčných máme 3,59 % testovaných, ale pozor, keďže antigénové testy zachytávajú len tých ľudí s COVID-19, ktorí sú infekční, až 4 450 ľudí dnes z testovania odchádzalo s pocitom, že sú zdraví, ale nie je tomu tak. Sú pozitívni na COVID-19, ale nie sú infekční. To môže znamenať, buď ste už infekční boli a už pre svoje okolie riziko nepredstavujete, alebo vás infekčná fáza ešte len čaká v najbližších dňoch. Preto prosím, zostaňte aj s negatívnym testom naďalej mimoriadne opatrní lebo neviete, či nie ste niekto z tých, kto bude v najbližších dňoch infekciu nenápadne šíriť," upozornil Matovič.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22517723/celoplo ... -ludi.html
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Už rozposielajú SMS:

MINISTERSTVO OBRANY SR: Vazeni obcania, ak sa 23-25.10.2020 nachadzate v okresoch Bardejov, Dolny Kubin, Tvrdosin, Namestovo, pridte sa BEZPECNE A ZADARMO otestovat na COVID-19 od 8-12 a 13-20h. Priestory testovania su schvalene hlavnym hygienikom. Vysledok sa dozviete do 30min. v zalepenej obalke s instrukciami. Sme zodpovedni. SPOLU TO ZVLADNEME! www.somzodpovedny.sk
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

tento týždeň môžem chodiť do práce aj bez testu, od ďalšieho týždňa 2.11. už bez testu nemôžem ani do práce a mám mať 10-dnovú karanténu, alebo ako to je?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Presne tak, ako pises. Ak si ten test urobis, tak sa pre teba nic nemeni.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Kolega sa vrátil z Moravy a do 30.10. vrátane musí byť v karanténe. Medzitým 26.10. pôjde na povinný bezplatný Covid test. Keď je v domácej karanténe, tak môže chodiť na vychádzky okolo domu ?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ak je v domacej karantene a nie je zatial testovany pozotivne, tak v ramci svojej domacej karanteny sa môze pobybovat okolo domu a svojho pozemku, no je to na zodpovednosti kazdeho jednotlivca, ci bude behat okolo dalsich ludi zo svojej domacnosti, alebo sa od nich izoluje na dobu kedy mu pride vysledok testu.

@Mek, to sa v tych instrukciach zatial nepise, ze je tam povinnost byt testovany aby si mohol ist do prace od 2.11 pre zvysok slovenska, predpokladam vsak, ze po skonceni tohto pilotneho testovania to tam doplnia.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ahojte, som trvalo v zahranici (bez moznosti sa otestovat) a potrebujem prist na SR pre zakrok u zubara (doslova hodina). Mozem ist na zakrok takto bez testu a hned krajinu opustit? Nejak nevidim, ako su v tom zahrnuty zubari.
erik88
Amateur
Amateur

jackb napísal: 24 okt 2020, 8:49 takze v niecom klames a zavadzas, ako by napisal jeden miesnty nacek. okrem toho, tym ze nazyvas Coronu chripkoua beznou nemocou, spochybnujes, ze by ju niekto mal podporujes jej sirenie, tak si premysli kto je ten s krvou na rukach este raz.
hlavne, co ma skutocnost, ze na severe Europy maju ludia menej vitaminu D kvoli podstatne mensej expozicii voci Slnku so samovrazdou na Slovensku?

okrem toho, ty tvrdis, ze sa proti Corona virusu da vytvorit imunita pripravou, takze aj tie hlupe reci o rozumeni medicine si strc za klobuk, lebo ty o nej ani len netusis.

Cize podla teba, slnko je jeden a jediny zdroj vitaminu D ?
Cize podla teba, vsetci Havajcania maju dostatok vitaminu D ?
Aku mas TY hladinu vitaminu D ?

PS ja koronu nenazvem chripkou, ale nadchou. Ona je to len nadcha. Koronavirus yvoalva nadchu, mas to vo wikipedii, najdi si to.

konyk87 napísal: 24 okt 2020, 8:02 nie, ziadnu hlupu stavku neprijmam.
vobec nic si nepochopil, s takymi ludmi je akakolvek diskusia zbytocna... :nono:
Aha, takze ma silne reci, ale ak uz ma ist do tuheho, napr stavku ktoru by si si nemohol dovolit prehrat, tak uz sa so mnou bavit nebudes. Aha,ono je to tak neuveritelne smrtelny virus, ze musim ist na testy, aby som vedel, ze ho mam, heej ?
Garantujem ti, ze cisla poskocia o34tyzdne, pretoze sa bude viac testovat a preto, ze prenasaci si dali dole rusko aby mohli otestovat dalsich XY v tej istej izbe - bez ruska. Kto v tomto nevidi logiku, skoda sa s nim bavit. Prave vdaka takym ako ty, je slovensko na kolenach. Dakujeme ti

Medzi prvou a piatou hodinou rannou sa čovid nesiri v exterieri, vlada to tvrdi, tak vtedy sa da hybat aj vonku pocas "blackoutu"
ZÁKAZ VYCHÁDZANIA – PRAVIDLÁ PRE SLOVENSKO OKREM ORAVY A BARDEJOVA

Od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra bude na celom Slovensku platiť zákaz vychádzania mimo bydliska.

Budú platiť tieto VÝNIMKY aj bez testu:

v čase od 1:00 do 5:00

ZÁKAZ VYCHÁDZANIA – ORAVA A BARDEJOV

V okresoch Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo a v okrese Bardejov sa od 23. októbra do 25. októbra uskutoční pilotné testovanie.

V čase od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra tu bude platiť zákaz vychádzania mimo bydliska.

Výnimky pre osoby bez testu:

v čase od 1:00 do 5:00

Takze v čase od 1:00 do 5:00 sa da vonkuzit ako do teraz. Virus vzdy utocil medzi 22-06, preto boli prevadzky zatvorene, no teraz dostal ine instrukcie a v čase od 1:00 do 5:00 sa vonku nesiri...
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Otázka na adminov. Prečo majú maloletí vstup na toto fórum?
erik88
Amateur
Amateur

lukas9206 napísal: 24 okt 2020, 14:16 Otázka na adminov. Prečo majú maloletí vstup na toto fórum?
Je tu vobec nejaky plnolety?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

uz som tu vysvetloval, ze to ze medzi 1-5 neplati zakaz vychadzania je z dovodu zakonov, pretoze z pravneho hladiska je problem nariadit zakaz vychadzania 24hodin nonstop. Je to pravny problem, nie epidemiologicky. Preto sa to dalo na tie hodiny, kedy nie je pravdepodobne ze by ludia behali húfne po vonku, snad je to jasnejsie. :)
erik88
Amateur
Amateur

gogo956 napísal: 24 okt 2020, 14:22 uz som tu vysvetloval, ze to ze medzi 1-5 neplati zakaz vychadzania je z dovodu zakonov, pretoze z pravneho hladiska je problem nariadit zakaz vychadzania 24hodin nonstop. Je to pravny problem, nie epidemiologicky. Preto sa to dalo na tie hodiny, kedy nie je pravdepodobne ze by ludia behali húfne po vonku, snad je to jasnejsie. :)
No lenze tu ide o jednu velmi dolezitu vec. Korona sa nesiri podla zakonov. Tak ako ked som kritizoval cinitelov, preco v Belgicku nenosia rusko vonku, tak ma trolovali, ze "tam su ine zakony", lenze KORONA tam ine fyzikalne zakony nema.Nepozna rozdiel medzi nikym a nicim. Je dost smutne, ze daju ludom taketo zadne vratka, lebo zakon.
Zial, zrusili skoly, co myslis, co budu robit maloleti? Prispievat sem, ci ist sa bavit legalne medzi 1-5 rano ?
Napísať odpoveď