Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 30 okt 2020, 8:01 lukas9206

70percent maju tie co sa pouzivaju u nas. V Cechach ich testovali tak, ze pacietov ktorych uz boli potvrdeny PCR testom nechali absolvovat aj tento antigenny test a ten oznacil ako chorych len 6-7 z desiatich. Tento antigenny test totiz dokaze ako tak odhalit iba tych co su prave v tej chvili infekcni, ale neodhali tych co este infekcni nie su a budu povedzme az nasledujuci den, hoci virus uz v sebe maju. Prave preto taka nedovera v cele to testovanie aj zo strany lekarov- efektivita je nizka a kopec ludi dostane papier ze su negativny co nebude pravda.
Tu je trosku chaos s cialami. Povedal by som, ze tych 97% plati pre tych co su v aktivnej faze (povedzme ze su infekcni, ale to nie je celkom pravda). 70% plati pre tych co maju COVID (aj ked ani to nie je celkom pravda, lebo PCR test ti moze vyjst pozitivny aj nejaky cas po prekonani infekcie).

A ten certifikat treba skor chapat tak, ako potvrdenie, ze v sucnosti nie som infekcny. Inak, povedal by som, ze prave kvoli tomu sa ten test o tyzden opakuje.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

U matky v práci testovali antigenovými testami začiatkom týždňa. 7/67 zamestnancov pozit.
5 z pozit. už stihlo absolvovať aj PCR a všetci negat.

Toľko k plošnému testovaniu antigenovými testami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

harrison314 viď ArAsHiD
antigenove testy su nepresne a zavadzajuce, aspon teda tie ktore sa pouzivaju u nas
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Tiež viem o viacerých ľuďoch,ktorí sa dali potom PCR testami pretestovat a boli negatívni. Dvojaký biznis, ešte si platiť ďalšie testovanie.

V TV dnes spomínal Matovič,že možno 2.testovanie by bolo len v najzasiahnutelnejsich oblastiach.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jasne ze je to biznis, jedna z tych firiem co statu predala tie testy tak ten konatel je známy Matoviča. Náhoda? možno.. Tie testy nevyriesia vobec nic, maximalne tak pomozu ziskat trochu casu naviac- ci to za tie peniaze a usilie stoji tazko povedat. A hlavne ix ludi bude oznacenych ako chorych pritom nebudu a budu musiet byt v karantene.
Štát, nech robí čokolvek, vzdy je to nakoniec neefektivne alebo korupčné.
zuzanuska
Professional
Professional

U nás obvodná má ten prístroj, čo vyhodnocuje antigenove testy. Ale Matovič vravel, že keby si takto doktori zarobia, nechceli by na celoplošnom pomáhať (zarábať pre neho asi mal na mysli).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

gogo956 napísal: 30 okt 2020, 10:21 A hlavne ix ludi bude oznacenych ako chorych pritom nebudu a budu musiet byt v karantene.
Tak si aspoň oddýchnu. Byť zdravý, 10 dní doma a ešte to mať zaplatené cez karanténnu PN. Čo by ľudia pred pandémiou dali za takúto dovolenku nad rámec zákona.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Je tu niekto kto sa zajtra/v nedelu nechysta otestovat? A na zaklade coho ste sa tak rozhodli?
zuzanuska
Professional
Professional

Prezidentka mala príhovor, že máme len 60% tímov. A teda nie všetci môžu byť pretestovani, preto žiada prehodnotiť zákaz vychádzania a aby sa netrestali netestovaní, najmä ak na človeka nevyjde, aj ak by chcel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko
karantenna pn je vyssia suma ako obycajna pnka? lebo ak nie, tak pnka je pre niekoho kto nema minimalnu mzdu velmi nizka. Taku dovolenku fakt nemusim-sediet cely den doma..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Nedostaneš 100% platu, ale aj tak to je lepšie, ako nemať nič a tých 10 dní sa dá vydržať. Keby dali podmienku byť v karanténe do negatívneho testu a ľudia by boli zavretí 1-2 mesiace, ako to bolo na jar, tak to by bolo iné.

Výsledok tohto chaosu okolo testovania bude jediný = tvrdý lockdown a skutočný zákaz vychádzania.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko

odhadujem ze je to asi 50-60percent zo mzdy, ved to je nic. Doma sedim na Ho aj tak stale.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

ephramko napísal: 30 okt 2020, 11:16 Tak si aspoň oddýchnu. Byť zdravý, 10 dní doma a ešte to mať zaplatené cez karanténnu PN. Čo by ľudia pred pandémiou dali za takúto dovolenku nad rámec zákona.
Áno oddýchnu, ale čo s takými pracoviskami napr. s hospodárskymi zvieratami ? povieš im, že dnes ta síce nakŕmim, ale nevydojím lebo dojička je pozitívna a nepríde 10 dní minimálne do práce.(
Výnimka je aj na prechádzku so psom alebo mačkou do 100 metrov od miesta bydliska a na cestu s cieľom starostlivosti o hospodárske zvieratá.
) /ale do práce nemôžeš/ Nie na každom pracovisku, plný počet ľudí aj s náhradami ak by sa niečo stalo. Som zato aby sa táto pandémia zabrzdila, niektoré zamestnania niesú tak ako fabriky, že zastavím pás a budem plánovať ako tento výpadok prerozdelím aby som vedel nahradiť škody, ktoré sú spôsobené zastavením výroby.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 30 okt 2020, 12:19 ephramko

odhadujem ze je to asi 50-60percent zo mzdy, ved to je nic. Doma sedim na Ho aj tak stale.
Ak má niekto možnosť homeofficu, je doma v karanténe a cíti sa dobre, tak v tom prípade by som PNku nenahlasoval, ale normálne bral ďalej plat. Ísť PN je tvoje právo, nie povinnosť.
beniro
Novice
Novice

Príspevok od používateľa beniro »

yoggy napísal: 30 okt 2020, 11:39 Je tu niekto kto sa zajtra/v nedelu nechysta otestovat? A na zaklade coho ste sa tak rozhodli?
ano, ja nepojdem urcite
ani moja manzelka, ani moja mama dochodca
moj brat sa rozhoduje a radsej zoberie dovolenku, inak pracuje vonku

som na HO od marca, zena na materskej, nikde nechodime okrem potravin, bistro/wolt tu chodi denne

ale v podstate nemam nic proti testovaniu, ale nie takto, natlakom
pre mna je to neakceptovatelna diktatura a pritom som volil tuto vladu
EDIT: a odmietam spajanie mna s kotlebovcami, hoaxermi a smerakmi

dalsia vec, stat v rade niekde v tomto pocasi, aby som dostal cert s 70% pravdepodobnostou, platnym 1 minutu po odbere mi pride doslova hlupe

zaroven moj zamestnavatel (s velmi dobrymi kontaktmi na zdravotnictvo) nedoveruje tymto testom
kto chce alebo musi do firmy, tak mu zaplati PCR (dnes napr. idu 70), kto nechce tak ma HO alebo dovolenku, ziadne vyhrazky
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

yoggy napísal: 30 okt 2020, 11:39 Je tu niekto kto sa zajtra/v nedelu nechysta otestovat? A na zaklade coho ste sa tak rozhodli?
Nikam nechodim, este aj nakup robim raz tyzdenne online. Nedoverujem bezpecnosti testovania. Sposob komunikacie Matovica a vynucovanie si ucasti ako v diktature je nieco cim opovrhujem a v ziadnom pripade to nechcem podporovat. Nie som kotlebovec, nepodcenujem zavaznost covidu, neverim konspiraciam a volil som PS. A ked bude vakcina zaockovat sa dam hned ako sa bude dat.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Metastudia z Tweetu, za ktorou nie je WHO rozobrata v clanku a na porovnanie ina metastudia udvajuca vyssiu smrtnost.
Prílohy
Skutočne klesla smrtnosť covidu_ Štúdia WHO nie je od WHO a podľa kritikov má chyby  – Denník N.pdf
(943.7 KiB) 5 stiahnutí
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Matovic zvolnil, po prvom pretestovani sa budu otvarat obchody a s negativnym testom sa bude moct robit v podstate vsetko (povodne to malo byt s obmedzeniami ako teraz pred testovanim). Prezidentka vyzyva, aby sa "nediskriminovali" ti, co sa nedali otestovat. Ako ja stale hovorim ze mame najlepsiu hlavu statu ako sme kedy mali, ale v tomto s nou nesuhlasim. Aka ma byt teda motivacia ist sa dat otestovat? Ako dosiahnut co najvyssiu ucast? A ked sa budu pravidla menit za pochodu (ze teraz povieme ze bez testu budu obmedzenia, a potom uz to zrazu platit nebude), tak to bude teda poriadna svinarna a zas bude mat opozicia naboje do h0vnometov ako je to tu vlada chaosu a ako sa stale rozhodnutia menia. Obavam sa, ze takymto postupom "pokazime sito".
Zatial sa vlada vyjadrila tak, ze bude sledovat situaciu a ked budu ludia co sa otestovat chceli a nestihli lebo bolo plno (napriklad), budu to riesit. Mozno sa bude testovat este aj v pondelok.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ropman napísal: 30 okt 2020, 15:49 Nikam nechodim, este aj nakup robim raz tyzdenne online. Nedoverujem bezpecnosti testovania. Sposob komunikacie Matovica a vynucovanie si ucasti ako v diktature je nieco cim opovrhujem a v ziadnom pripade to nechcem podporovat. Nie som kotlebovec, nepodcenujem zavaznost covidu, neverim konspiraciam a volil som PS. A ked bude vakcina zaockovat sa dam hned ako sa bude dat.
Ja takmer uplne tak isto. Pracujem z domu a na nakupy chodim raz za tyzden. S ludmi sa prakticky nestretavam. Nevidim v tom zmysel tam ist pre mna.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Mek napísal: 30 okt 2020, 23:25 Prezidentka vyzyva, aby sa "nediskriminovali" ti, co sa nedali otestovat. ... Aka ma byt teda motivacia ist sa dat otestovat?
ale ona povedala nieco trochu ine, nie v zmysle, aby sa nediskriminovali obcania, ktori sa nepridu otestovat
Zuzana Čaputová napísal: Zároveň však žiadam ešte pred spustením testovania prehodnotiť podmienky zákazu vychádzania a netrestať následne ľudí, ktorí sa z objektívnych dôvodov na test nedostanú, alebo ktorí z iných dôvodov na test nemôžu prísť.
https://www.facebook.com/zcaputova/post ... 4003573578
Napísať odpoveď