Platobna karta a cashback

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
icefiresr
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Platobna karta a cashback

Príspevok od používateľa icefiresr »

Vzhladom na to, ze mbank ide masivne dolu vodou v pomaly vo vsetkom v poslednych par mesiacoch a momentalne rusia aj cashback na kreditnej karte, tak hladam nahradu.

Viete o nejakej karte (debitna alebo kreditna, preferujem ale kreditnu), ktora:
- je vydana v EU priestore (jedno, ktora krajina pre mna)
- poskytuje cash-back

A to je vsetko z hladiska poziadaviek :-D
ArAsHiD
Professional
Professional

Re: Platobna karta a cashback

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Nie, mBank bude jedna z posledných bánk čo vôbec nejaký dáva. Nezrušili ho, len upravili podmienky.
Cahsback ale rušia banky plošne aj v zahraničí, je to drahé.
Cashback majú ešte VÚB kreditky, no tam je prehnane veľa výluk. Tatra má cashback v deň narodenín...

Ak rád riskuješ...(nemám osobnú skúsenosť)
https://www.mesec.cz/clanky/cashback-az ... rypto-com/
icefiresr
Addict
Addict

Vdaka ArAsHiD, mas pravdu, nic neviem najst uz.

Mbank tam dalo teraz dost brutalne vyluky, v podstate sa realne clovek ku cash-backu nedostane. Za tych par rokov, co som ho ale mal to bolo doteraz v tisickach EUR spat aspon. Co uz, trh to zreguloval.
ArAsHiD
Professional
Professional

Aj keď sa podmienky zhoršili, tak stále sa k tomu cashbacku dostaneš asi najjednoduchšie.
Aspoň im tie karty fungujú. Taká VÚB kreditka po autozrivaní nezobrazuje názov obchodníka, až po zaúčtovaní a limity si tiež nezmeníš. To nechceš a výluk na cashback je ešte viac.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

icefiresr napísal: 31 okt 2020, 22:39 Vzhladom na to, ze mbank ide masivne dolu a momentalne rusia aj cashback na kreditnej karte
Zdroj?

V poslednom maily z minulého týždňa mi písali že zdvíhajú cashback z 0.5% späť na 1%, limit 10€/mesiac ostal zachovaný.
Pôvodné podmienky roky dozadu boli 1% a 2% pre e-kreditku s limitom 20€/mesiac.

Aktuálne zaujímavý cashback má 365 banka u vybraných obchodníkov. Cashback od 2 do 10%.
Aliexpress 4%, benu lekáreň 3%, starý otec 3%, ccc 4%, booking 4%, Tescoma 5%...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

^^^
Rovnako to ma aj VISA kreditka od TB cez My Benefit a pri objeme nad 300e mesacne je kreditka zadarmo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Cetelem ma 1percento z nakupu max do vysky 1percenta z uveroveho ramca
https://www.cetelem.sk/Files/dokumenty- ... -cashback/
icefiresr
Addict
Addict

baldorex napísal: 01 nov 2020, 1:11 Zdroj?

V poslednom maily z minulého týždňa mi písali že zdvíhajú cashback z 0.5% späť na 1%, limit 10€/mesiac ostal zachovaný.
Pôvodné podmienky roky dozadu boli 1% a 2% pre e-kreditku s limitom 20€/mesiac.

Aktuálne zaujímavý cashback má 365 banka u vybraných obchodníkov. Cashback od 2 do 10%.
Aliexpress 4%, benu lekáreň 3%, starý otec 3%, ccc 4%, booking 4%, Tescoma 5%...
Zdroj je zmena podmienok, ktore posielali emailom klientom.

Pretože sme hlavne mobilná banka a chceme podporovať mobilné platby, rozhodli sme sa navýšiť odmenu za mobilné platby mKreditkou Plus u obchodníkov a zároveň zrušiť pôvodnú odmenu za platby fyzickou kartou a na internete. Odmena za platby mKreditkou e-Shop sa nemení.

@gogo956: Cetelem vyzera schopne, nastujem este podmienky blizsie a idem asi do toho.

Hmm, pozeral som ten Cetelem, ale je to amaterizmus, ani sadzobnik poplatkov nemaju nahodeny na stranke: https://www.cetelem.sk/kreditna-karta/d ... tiahnutie/
gogo956
Redeemer
Redeemer

icefiresr
Cetelem je banka, takze musia splnat podmienky rovnako ako ostatne banky, takze tam by som problem nevidel.

tu su nejake blizsie informacie
https://www.cetelem.sk/kreditna-karta/

Otazkou uz len zostava, aby parametre uveru zodpovedali tomu co ktory konkretne clovek pozaduje od kreditnej karty, lebo kazda banka ponuka trochu rozdielne produky s roznymi parametrami.
ArAsHiD
Professional
Professional

Ten Cetelem vyzerá naozaj dobre. Cenník som normálne našiel na stránke, tento je platný od 1.12.2020: https://www.cetelem.sk/Files/dokumenty- ... 1-12-2020/
Dokonca aj menovú konverziu majú 0%, banky majú bežne aj 2%.
Začínam aj ja rozmýšľať. Nevýhoda je, že poplatok je 2,99€. Bezplatne je len keď čerpáš úver aspoň 300€, t.j. nesplatíš kartu v bezúročnom období.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Treba si dat este pozor, ze zadarmo je iba prvy vyber z Atm v mesiaci nasledujuce uz stoja 5€, ale pre mna ktory hotovost prakticky nepouziva to nie je problem.
ArAsHiD
Professional
Professional

Hotovosť kreditnou kartou nazoaj nie. Možno aj ten prvý vyber bude bez poplatku, no suma sa celkom určite začne hneď úročiť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dalsia vec je, ale to je tak asi u kariet vsetkych bank, ze vyska cashbacku je v ramci mesiaca limitovana ,vacsinou myslim do cca 20€,ako kde.
icefiresr
Addict
Addict

ArAsHiD napísal: 01 nov 2020, 11:04 Ten Cetelem vyzerá naozaj dobre. Cenník som normálne našiel na stránke, tento je platný od 1.12.2020: https://www.cetelem.sk/Files/dokumenty- ... 1-12-2020/
Dokonca aj menovú konverziu majú 0%, banky majú bežne aj 2%.
Začínam aj ja rozmýšľať. Nevýhoda je, že poplatok je 2,99€. Bezplatne je len keď čerpáš úver aspoň 300€, t.j. nesplatíš kartu v bezúročnom období.
Vdaka, ale ja som to pochopil inak:
poplatok sa účtuje za každý, aj začatý mesiac od dátumu prvého čerpania úveru až do doby jeho splatenia; v prípade, že sa úver nečerpá alebo sa čerpaná čiastka splatí v rámci bezúročného obdobia alebo sa v príslušnom kalendárnom mesiaci čerpá úver v sume 300 € a viac, sa tento poplatok neúčtuje,

Podla tohto to citam tak, ze platis len vtedy, ak kartu nepouzivas, resp. obrat je pod 300/mesacne. Cerpanie uveru = pouzivanie karty.

Asi sa ich na to ale spytam zajtra. Jedina vec, co chyba je teda Apple Pay.
ArAsHiD
Professional
Professional

Áno, máš pravdu. Zle som to 1x pochopil. Daj vedieť čo zajtra zistíš. Možno aj ja zruším mBank a zriadim toto.
baldorex
Addict
Addict

gogo956 napísal: 01 nov 2020, 11:48 Dalsia vec je, ale to je tak asi u kariet vsetkych bank, ze vyska cashbacku je v ramci mesiaca limitovana ,vacsinou myslim do cca 20€,ako kde.
mBank znížili limit z 20€ na 10€ už pred pár rokmi, väčšina bánk tie limity dávala tiež dole. Aj teraz beží v tv reklama na cashback v Kauflande, mesačne je maximum tuším 8 či 10€.

365 limit nemá, resp má len u niektorých obchodníkov, veľká väčšina je bez limitu
ArAsHiD
Professional
Professional

To ale nie plošný cashback. Len sprostredkovanie služby ako je aj napr Plnapenazenka/Tipli atd. Ponúka to aj UCB a TB.

mKreditka plus bude mat 1% z platby mobilom na fyzickom POS, max 10€.

Cetelem do Apple Pay vieš vyriešiť cez Curve. Predpokladám, že to nebude problém.
baldorex
Addict
Addict

Áno aj, ale sú tam ponuky aj mimo týchto sprostredkovateľov. Treba si to pozrieť a podľa toho platiť.

mKreditku eshop (1% späť z internetových platieb, limit 10€) už používam minimálne, len na veci ako netflix, spotify, uber, bistro, zbytok mám výhodnejšie cez 365.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No planoval som si zalozit kreditku v SLSP k uctu ale ako to tu citam moc to ani nema zmysel.
Deklaruju vratenie za nakup ale nevolaju to cashback. A to len 0,5%
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

VUB - Mastercard Standard ma 1%, ale na to aby su ju mal zadarmo musis spravit objem 500e mesacne. (co je o dost viac ako ma TB-300e ci napr. mBank len 75e)
Napísať odpoveď