Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ateista
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa ateista »

Gothar napísal: 10 nov 2020, 21:21 Na to sa nemusis viazat. Nvidie od generacie 9xx podporuju aj freesync. Nemusi to byt 100%ne, ale tu je kompletny zoznam monitorov ktore su otestovane: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/pr ... ors/specs/
Pozri si ten zoznam a mozes usetrit ak vezmes monitor bez G-Sync.
S ostatnymi to vacsinou tiez funguje, no nemusi to byt v celom rozsahu. S mojim monitorom to ide tiez, mam nejaky AOC so 75 Hz panelom a ide to, no po upgrade GPU je to zatial zbytocne.
ten zoznam som už videl aj som si to čekoval.
https://www.alza.sk/xiaomi-mi-curved-ga ... .htm#popis
Myslíš,že s týmto by problém nebol lebo na forách píšu,že ten flickering tam je.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja by som mohol len hadat pretoze ho doma nemam. Ale dobre ze si pozrel fora, ked to potvrdilo viac ludi tak by to malo byt v pohode. A stale mas k dispozicii 14 dnovu lehotu na vratenie tovaru z eshopu keby ti to neslo.
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Takisto si môžeš kúpiť externú USB napaľovačku a vyrieši to tvoj problém.
ateista
Light Professional
Light Professional

Gothar napísal: 11 nov 2020, 7:44 Ja by som mohol len hadat pretoze ho doma nemam. Ale dobre ze si pozrel fora, ked to potvrdilo viac ludi tak by to malo byt v pohode. A stale mas k dispozicii 14 dnovu lehotu na vratenie tovaru z eshopu keby ti to neslo.
Preto by som nerád riskoval a ak mám DP1.4 a originál gsync tak v tom Aceri problém nevidím :).
Ale ako vidím, už je všade vypredaný a dnes mali spustiť predaj na alze, nice.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

S takou zostavou by som chcel živiť minimálne 3440x1440@120+Hz moňas, nech to už maká poriadne.
ateista
Light Professional
Light Professional

DropDead napísal: 11 nov 2020, 22:17 S takou zostavou by som chcel živiť minimálne 3440x1440@120+Hz moňas, nech to už maká poriadne.
a čo tento?

https://www.alza.sk/27-samsung-g75t-d57 ... ssionPosts
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ja ho mam, som s nim spokojny. farebnost popi*i, ghosting ani tearing som zatial vobec nezaznamenal. obcas mi len blbne freesync (s GTX 1080TI) - sposobuje jemne ale rusive blikanie displeja pri niektorych hrach, tak ho mam vypnuty (a nie je to len mnou, stazuju sa na to viaceri. zevraj to riesi novsi firmware, este som neskusal). na alze mas na neho nejake podrobnejsie recenzie.

na tvojom mieste by som ale radsej rovno siel do ultra wide verzie :) https://www.nay.sk/samsung-odyssey-g9-l ... xen-cierny . len moze mat ten isty problem s g-syncom. pozor, nema original g-sync ako ho napr. na nay.sk inzeruju, len freesync + g-sync compatible. to sa tyka vsetkych monitorov z tejto serie (este je aj 32' verzia).
ateista
Light Professional
Light Professional

*****HERO***** napísal: 12 nov 2020, 10:24 ja ho mam, som s nim spokojny. farebnost popi*i, ghosting ani tearing som zatial vobec nezaznamenal. obcas mi len blbne freesync (s GTX 1080TI) - sposobuje jemne ale rusive blikanie displeja pri niektorych hrach, tak ho mam vypnuty (a nie je to len mnou, stazuju sa na to viaceri. zevraj to riesi novsi firmware, este som neskusal). na alze mas na neho nejake podrobnejsie recenzie.

na tvojom mieste by som ale radsej rovno siel do ultra wide verzie :) https://www.nay.sk/samsung-odyssey-g9-l ... xen-cierny . len moze mat ten isty problem s g-syncom. pozor, nema original g-sync ako ho napr. na nay.sk inzeruju, len freesync + g-sync compatible. to sa tyka vsetkych monitorov z tejto serie (este je aj 32' verzia).
Ďakujem za info, ten tvoj návrh by sa mi už asi ani na stôl nezmestil to je už fakt mega veľký monitor.
Ale čo sa týka gsync kompatibility máš ju teda vypnutú ako si písal alebo to máš zapnuté cez nvidia panel?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

vypnute v monitore. okrem toho, ze bez toho displej neblika, tak som nespozoroval ziadny rozdiel
ateista
Light Professional
Light Professional

*****HERO***** napísal: 12 nov 2020, 17:59 vypnute v monitore. okrem toho, ze bez toho displej neblika, tak som nespozoroval ziadny rozdiel
takže v nvidia panely to máš zapnuté ale vypol si to priamo v nastavení monitora ,správne?
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Okrem trhania, samozrejme, ak nepoužívaš V-Sync, ktorý ale dosť nepríjemne vplýva na odozvu vstupu. Toto je mašinka, ktorú som mal na mysli
https://www.alza.sk/34-aoc-cu34g2x-bk-g ... 800573.htm
ale určite nie z Alzy, platiť skoro stovku extra sa neoplatí. To ale platí pre všetky komponenty celkovo.

Takže ako si na tom teraz? Ako veľmi už chceš ísť do toho?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

ateista napísal: 12 nov 2020, 18:40 takže v nvidia panely to máš zapnuté ale vypol si to priamo v nastavení monitora ,správne?
nie, kedze to mam vypnute v nastaveni monitora, nvidia ho nedetekuje ako g-sync capable a tym padom neponuka nastavenie ho zapnut ani v paneli
ateista
Light Professional
Light Professional

*****HERO***** napísal: 12 nov 2020, 19:14 nie, kedze to mam vypnute v nastaveni monitora, nvidia ho nedetekuje ako g-sync capable a tym padom neponuka nastavenie ho zapnut ani v paneli
Na nete som našiel dáke informácie, že by najnovší driver pre grafiku ako aj firmware pre monitor mal odstrániť problémy s flickeringom.
Ale díky za info nakoľko aktuálne mám starší monitor cca 4 roky takže toto sú pre mňa novinky.
znais
Expert
Expert

Príspevok od používateľa znais »

Ahojte,

zohnal som 144hz 27" monitor (len full hd) rád by som upgradol PC aby som ho vedel čo najviac využiť.
Monitor je dedikovaný len na World of Warcraft.
Pri bežnej činnosti = jeden monitor world of warcraft a druhý monitor youtube alebo twitch.
Nikdy sa mi nestáva, žeby to nešlo dobre len som si všimol že procesor občas vybehne na 100 percent (a nikdy nejde pod 70). Ram som ešte nikdy nevyťažil na viac ako 80 percent. Grafika má vyťaženie tak do 20 percent. FPS mám 40-120 veľmi záleží že čo robím v hre.
Otázka je či je vôbec možné len niečo vymeniť alebo či je potrebné kúpiť nové PC čo nechcem robiť.
Možno vymeniť základnú dosku a postupne obmieňať ostatné komponenty?
Prosím o radu.

Procesor Intel Core i5-6400
Základná doska ASUS H110M-K
Pevný disk Seagate Barracuda HDD 1TB
Počítačová skriňa SilentiumPC Regnum RG1
SSD disk Kingston SSDNow UV400 240GB
Operačná pamäť Crucial 16GB KIT DDR4 2 400 MHz CL16 Ballistix Sport LT Dual Ranked
Grafická karta MSI GTX 1060 3GT OC
Zdroj EVGA 600B
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Oba su 144Hz ci len jeden a ten druhy je napriklad 60Hz? Ten procesor co mas je podla mna slabucky, to je snad 10 rokov stary procesor. Dnesne Ryzeny s cenou 120 eur daju 2-3x vyssi vykon. V tvojom pripade bude potreba ale zmenit dosku, procesor aj RAM. Teorericky tie DDR4 by sa dali pouzit, ale vzal by som rovno nove (aspon 3200MHz).
znais
Expert
Expert

heker napísal: 14 nov 2020, 13:07 Oba su 144Hz ci len jeden a ten druhy je napriklad 60Hz? Ten procesor co mas je podla mna slabucky, to je snad 10 rokov stary procesor. Dnesne Ryzeny s cenou 120 eur daju 2-3x vyssi vykon. V tvojom pripade bude potreba ale zmenit dosku, procesor aj RAM. Teorericky tie DDR4 by sa dali pouzit, ale vzal by som rovno nove (aspon 3200MHz).
144hz a 60hz
Akú dosku + procesor by si navrhoval teda? Cena čím nižšia tým lepšie. Ramky by som menil až po nejakom čase.
heker
Redeemer
Redeemer

Navrhol by som ti to komplet vymeni v zlozeni doska+cpu+ram, pretoze tie tri stare veci vies spolu niekomu predat. Takze sa ti to bude lahsie predavat. Teoreticky tvoje stare RAMky by mali fungovat aj k novym komponentom.

CPU - https://www.alza.sk/amd-ryzen-5-2600-d5287886.htm
MB - https://www.alza.sk/asrock-b450m-pro4-f-d5655566.htm
RAM - https://www.alza.sk/gskill-16-gb-kit-dd ... 334260.htm
znais
Expert
Expert

Ďakujem veľmi pekne.
Asi to tak urobím, že kúpim toto ako upgrade.

Vôbec ma nenapadlo žeby som vedel svoje komponenty ešte predať, koľko € myslíš by som si mohol pýtať za CPU+MB+RAM keď budem predávať?
heker
Redeemer
Redeemer

Odhadom tak 120-130 eur, pripadne to spustit na stovku ked si to niekto vezme dokopy (cpu+mb+ram+chladic). Skus este na Bazosi pozriet po som sa predava i5-6400 alebo 6600.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Nevidim zmysel menit ramky, pokial nejde menit grafiku.
Napísať odpoveď