Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa heker »

Dufam, ze nic, ze tam policajti organizatorov zatknu a ostatnych ucastnikov rozozenu vodnymi delami a obuskami.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Tak tak. Raz je zakaz zhromazdovania, a zakon ma platit pre vsetkych rovnako (aj pre papalasov, co sa tam idu predvadzat). No zda sa mi, ze oni s tym pocitaju, a ked sa bude rozhanat zhromazdenie, budu kricat o posliapavani prav a totalite.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

retkvic napísal: 16 nov 2020, 12:46Takze by sme mali viac testovat, potom by sme uvideli, ci naozaj klesa pocet nakazenych, alebo naopak rastie. Za nedelu 1700 testov, to ma byt vtip? Ved tam vonku beha ako to sam Matovic povedal 2 tretiny neodhalenych pripadov.
Co je na tom vtip? Pokial sukromne labaky netestuju, pokial ludia nepridu na testy a pokial aj v nemocniciach maju znizenu kapacitu testovania pocas vikendu, tak ako maju testovat vacsi pocet ludi? Vzdy cez vikend je ten poces testov nizsi, je to od sameho zaciatku.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Uz im pekne zviera ritku, zrazu vecer pred protestom oznamia ze dalsie kolo testovania bude dobrovolne
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

a neboli predosle kola tiez dobrovolne? coho by sa bali? negramotnych nackov a dochodcov, ktori su namako z Pelleho a Ficka?

suhasim, ze by bolo super, ak by organizatorov hned na zaciatku zobrali a ovcania by nevedeli ani ten Urad vlady najst. bojim sa vsak, ze to oficialne oznamil daky biely konik a gagaji, taraji a pre mna aj prdusi, ktori vyzyvaju na porusovanie zakona su zbabelci a tak sa im zatknutie vyhne. aj ked by bolo krasa vidiet Mastnika, Ficka a kotleby zatnute v jednom "antone".
ropman
Medium Professional
Medium Professional

jackb napísal: 16 nov 2020, 22:19 a neboli predosle kola tiez dobrovolne?
No comment radsej.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

heker napísal: 16 nov 2020, 21:13 Co je na tom vtip? Pokial sukromne labaky netestuju, pokial ludia nepridu na testy a pokial aj v nemocniciach maju znizenu kapacitu testovania pocas vikendu, tak ako maju testovat vacsi pocet ludi? Vzdy cez vikend je ten poces testov nizsi, je to od sameho zaciatku.
heker vtip je, ci sa ti to paci alebo nie, ze malo testuju.

To ze je najmenej testov cez vikend a hlavne v nedelu je hadam kazdemu jasne, v nemocniciach maju znizenu kapacitu testovania kazdy vikend, naposledy bol takyto nizky stav testovania v nedelu 20. septembra z 1952 testov bolo 79 pozitívnych, co je cca 4% podiel a to bolo tých testov este o 200 viac, tuto nedelu to bolo 1771 testov a z toho 509 pozitívnych co je 29% podiel. 11. oktobra, tiez v nedelu bolo 2 tyzdne pred pilotnym testovanim na orave a bardejove 3998 testov, z toho pozitivnych 504, co je cca 13% podiel.

Testuje sa malo a je mozne testovat viac.
jackb
Redeemer
Redeemer

ropman napísal: 16 nov 2020, 22:24 No comment radsej.
Mohol si si usetrit spam. Rozkopla ti NAKA dvere a vochali ti palicku do nosa voci tvojej voli?
Alebo akym sposobom si bol testovany nedobrovolne a to hned dvakrat?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak chcel zit bez obmedzeni, musel ist na testy, dobrovolne to fakt nebolo
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

retkvic versus jackb
Večný rozpor "IQ duté tykve" versus zdravý (...sedliacky) rozum :(
A bez urážky - "zdravý sedliacky rozum" u mňa znamená POZNANIE za tisícročie čo, ako no hlavne PRE ČO :)
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 16 nov 2020, 23:57 ak chcel zit bez obmedzeni, musel ist na testy, dobrovolne to fakt nebolo
tak to potom pouzivame rozdielnu definiciu dobrovolnosti.
ropmanovo chcenie chodit v case pandemie bez obmedzeni ho prinutilo dat sa testovat. ziadna silova zlozka statu. len take slovickarenie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Teória vs realita
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hypoteku mam dobrovolnu cize ju splacam dobrovolne.
Do roboty chodit chcem aby som ju splacal.
Bez testovania by som nemohol do roboty.
Testovanie je dobrovolne ale chodit do roboty nie :D
ropman
Medium Professional
Medium Professional

jackb napísal: 17 nov 2020, 8:57 tak to potom pouzivame rozdielnu definiciu dobrovolnosti.
ropmanovo chcenie chodit v case pandemie bez obmedzeni ho prinutilo dat sa testovat. ziadna silova zlozka statu. len take slovickarenie.
Bud urobis to co chcem ja, alebo ta obmedzim na slobode. Toto je tvoja definicia dobrovolnosti? Tak v tom pripade mame asi naozaj inu definiciu dobrovolnosti.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

starysomar napísal: 17 nov 2020, 7:13 retkvic versus jackb
Večný rozpor "IQ duté tykve" versus zdravý (...sedliacky) rozum :(
A bez urážky - "zdravý sedliacky rozum" u mňa znamená POZNANIE za tisícročie čo, ako no hlavne PRE ČO :)
ahoj, myslel si mna ci ropmana, lebo potom je tvoj nick celkom na mieste, bez uražky :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ropman napísal: 17 nov 2020, 10:35 Bud urobis to co chcem ja, alebo ta obmedzim na slobode. Toto je tvoja definicia dobrovolnosti? Tak v tom pripade mame asi naozaj inu definiciu dobrovolnosti.
Tvoje práva končia tam, kde začínajú práva iných. Pri tom všetkom tliachaní o slobode si zabudol na to, že Ústava SR jasne hovorí, že občania majú právo na ochranu svojho zdravia. Prestaň robiť z medicínskej/zdravotnej otázky neustále politiku. Vírus má úplne u prdele, čo si ty a ľudia ako ty myslia a čo požadujú...ďalej bude zabíjať ľudí. A mnohí zomrú práve kvôli sebeckosti a neohľaduplnosti ľudí ako si ty. Okrem práv máš aj povinnosti, napríklad neupierať iným ľuďom ich práva...inak príde trest.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

ephramko napísal: 17 nov 2020, 13:35 Tvoje práva končia tam, kde začínajú práva iných. Pri tom všetkom tliachaní o slobode si zabudol na to, že Ústava SR jasne hovorí, že občania majú právo na ochranu svojho zdravia.
Ano, to povedz tym, ktorym bola odoprena lekarska starostlivost len preto, ze nemali modry papierik. Vratane starich ludi a onkologickych pacientov. Odomna dokonca pri vstupe do nemocnice pozadovali certifikat este aj po 10-tich dnoch.
ephramko napísal: 17 nov 2020, 13:35 Prestaň robiť z medicínskej/zdravotnej otázky neustále politiku.
To povedz Matelkovi, ktory hned po ohlaseni testovania oznamil ze ked to neprejde tak odstupi. Ja z toho politiku nepotrebujem robit, ja niesom clen ani fanusik ziadnej politickej strany. Nezijem ani zo statu, ani zo statnych zakazok.
ephramko napísal: 17 nov 2020, 13:35 A mnohí zomrú práve kvôli sebeckosti a neohľaduplnosti ľudí ako si ty
V com som neohladuplny? Lebo si dovolim kritizovat celoplosne povinne testovanie, ktore kritizuje/kritizovalo aj mnozstvo odbornikov a to na zaklade solidnych argumentov, ktore Igor Velky uplne vsetky odignoroval a kazdeho kto s nim nesuhlasil akurat len nazval mudrosracom? Ked sa zajtra zobudi a povie ze ma nejaku novu atomovu zbran na koronu napriklad v podobe robenia stojok na hlave, tak aj vtedy budem nezodpovedny mudrosrac, ked to budem kritizovat a poviem ze je to nezmysel a ze stojky na hlave v boji s koronou nepomozu?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nože daj konkrétne príklady onkologických pacientov, ktorých odmietajú liečiť... Dôchodcovia aj onkologickí pacienti mali výnimku z celoplošného testovania. Ak potrebujú neodkladnú starostlivosť, napr. chodia na chemoterapiu, tak nemocnica ich testuje priamo pri príchode. Ak sa z nejakého dôvodu odmietajú otestovať na covid aj pri príchode do nemocnice, tak je to ich problém. Sú proste idioti, ak si neuvedomujú, že nemocnica si jednoducho nezoberie na zodpovednosť to, keby sa človek s covidom dostal na oddelenie medzi onkologických pacientov so zdecimovanou imunitou...

Vieš, že aj pred covidom si musel absolvovať predoperačné vyšetrenia, inak sa s tebou v nemocnici nikto ani nebavil? Tiež to pokladáš za obmedzovanie tvojich práv?

To si vážne až taký debil, keď si myslíš, že po nemocniciach v čase globálnej pandémie by mali nechať pobehovať len tak hocikoho...pretože ten hocikto odmieta strpieť paličku v nose na pár sekúnd?

Odmietaš sa dať testovať. Odmietaš karanténu. Odmietaš protiepidemiologické opatrenia. Čísla nakazených rastú. A ty sa potom zase sťažuješ, prečo nemocnice odkladajú zákroky, ktoré sa dajú odložiť...ja už na toto nemám proste slov. Echt debil.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

ephramko napísal: 17 nov 2020, 15:39 Nože daj konkrétne príklady onkologických pacientov, ktorých odmietajú liečiť... Dôchodcovia aj onkologickí pacienti mali výnimku z celoplošného testovania. Ak potrebujú neodkladnú starostlivosť, napr. chodia na chemoterapiu, tak nemocnica ich testuje priamo pri príchode. Ak sa z nejakého dôvodu odmietajú otestovať na covid aj pri príchode do nemocnice, tak je to ich problém. Sú proste idioti, ak si neuvedomujú, že nemocnica si jednoducho nezoberie na zodpovednosť to, keby sa človek s covidom dostal na oddelenie medzi onkologických pacientov so zdecimovanou imunitou...
Nech sa paci:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... j-zdravie/
ephramko napísal: 17 nov 2020, 15:39 Vieš, že aj pred covidom si musel absolvovať predoperačné vyšetrenia, inak sa s tebou v nemocnici nikto ani nebavil? Tiež to pokladáš za obmedzovanie tvojich práv?
No to teda neviem, ziadne predoperacne vysetrenia som nemusel nikdy absolvovat len preto aby som siel na osetrenie do nemocice.
ephramko napísal: 17 nov 2020, 15:39 To si vážne až taký debil, keď si myslíš, že po nemocniciach v čase globálnej pandémie by mali nechať pobehovať len tak hocikoho...pretože ten hocikto odmieta strpieť paličku v nose na pár sekúnd?
To je uplne bezna vec, nemocnice maju normalne casti kde su ambulancie a kde ludia chodia normalne na vysetrenia, nie len ti, co su tam hospitalizovani. A tam sa vsetci co vstupuju v ziadnom pripade netestuju, maximalne im odmeraju teplotu. Pri tom mnozstve ludi co tam prichadza by sa to asi ani nedalo zrealizovat.
ephramko napísal: 17 nov 2020, 15:39 Odmietaš sa dať testovať. Odmietaš karanténu. Odmietaš protiepidemiologické opatrenia. Čísla nakazených rastú. A ty sa potom zase sťažuješ, prečo nemocnice odkladajú zákroky, ktoré sa dajú odložiť...ja už na toto nemám proste slov. Echt debil.
Neodmietam karantenu (okrem pripadu ked je to sankcia za nedostavenie sa na plosne testovanie) ani protiepidemilogicke opatrenia, prave naopak, vsetky protiepidemilogicke opatrenia az paranoidne a nad ramec opatreni dodrziavam. Ja som sa nestazoval ze nemocnice odkladaju zakroky ktore sa daju odlozit, ja som pisal ze lekari odmietali osetrit ludi len preto ze nemali certifikat z plosneho testovania.

Autoeditácia príspevku po 57 min 34 sek:
https://www.aktuality.sk/foto/840836/br ... /35/detail

Kokos tolko ludi absolutne bez rusok a rozostupov. Bojim sa ze o taky tyzden dva to nedopadne dobre.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

beardie napísal: 16 nov 2020, 23:57 ak chcel zit bez obmedzeni, musel ist na testy, dobrovolne to fakt nebolo
Veľa mojich známych, kamarátov a rodina na testovaní neboli a nemali žiadne problémy a žili slobodne. Nikto ich nikde nezavrel, nikde nedržal atď.
Napísať odpoveď