Nočný kľud - rušenie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Animorph
Expert
Expert

Re: Nočný kľud - rušenie

Príspevok od používateľa Animorph »

Hej, mám čisto nové ročné auto zaparkované pri baráku :) Tiež ma to napadlo, že sa bude chcieť nejako primitívne pomstiť. Kameru inak mám, len nemá motion detection.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Pokiaľ ide o hluk, tak v princípe platí to, čo tu popísal hojko s výnimkou toho, že aj obec/mesto má právo takéto veci riešiť a to podľa §5 občianskeho zákonníka. Samotné toto ustanovenie zákona je však prakticky nepoužiteľné a prakticky sa s ním v realite nedá nič dosiahnuť.
-Potom je tu ten regionálny úrad, ktorý by riešil priestupok na tomto úseku a to sa na Slovensku tiež nedá. Jednak nie sup certifikované hlukomeri a jednak, nemá ti to kto prísť merať o 1 ráno
- potom tu je súd na ktorý sa môže kazďý obrátiť. Občianske konanie je podstatne menej formalizované, pokiaľ ide o dôkazy, ako správne konanie, čiže v ňom by stačilo napríklad na súde predložiť videonahrávky/audionahravky s dátumom vyhotovenia, kde by bolo z hluku zrejmé, že ten hluk prekračuje obvyklé pomery. Tam by súd mohol uložiť rôzne povinnosti atď. Záleží od situácie
- potom tu je správca bytového domu a spoločenstvo vlastníkov a tí majú v tejto oblasti veľmi rozsiahle kompetencie. Ak je niekto neprispôsobivý a opakovane nerešpektuje uznesenia zo schôdzí atď. tak to môže za určitých krajných situácií teoreticky viesť k tomu, že musia byt predať. Nevravím, že by sa to mohlo stať v tomto prípade, ale je zrejmé, že aj správca má veľké kompetencie a ak ich nepozná, možno by sa mal vymeniť
Animorph
Expert
Expert

Už mi to jeden známy zisťoval u správcu, že s tým nič nespravia... Resp. nechcú to riešiť a budú to vždy hrať do stratena... Čo sa týka ostatných vlastníkov, pani tu býva 20 rokov či koľko a jediný ja sa sťažujem. Totižto nikoho iného nevytopila - voda tečie vždy len smerom nadol :D Jej syn má izbu v rohu paneláku, nemá žiadnych susedov vedľa - nemá koho rušiť. Susedia nad nimi sú postarší pár, ktorý má z tej izby sklad - nie sú v nej celý deň/noc. Som teda sám vs 59 vlastníkov. Žiadny svedok nič... Neriešiteľná situácia na Slovensku.
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

Animorph
to je normalne. Pokial si v niecom sam, tak nikto ochotu to riesit nebude mat, jedine ze by si mal s niekym od spravcu nadstandardne dobry vztah- tak to proste chodi. Tvoje riesenie je ale jednoduche a lacne:su nimi stuple do usi-odporucam voskove- tie izoluju najlepsie. Uvidis ze potom ti bude jedno aj ked bude v danom byte Rave party do rana.. Panelaky su proste take, ze je tam vsetko pocut, tiez v jednom takom mam stastie byvat. A boli obdobia ked som byval vytopeny pravidelne niekolkokrat do roka.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Veru tak. Tiež som býval v bytovke, kde som mal extrémne hlučných susedov-alkoholikov, ktorí vadili všetkým naokolo. Než by som sa nad tým rozčuľoval, tak som si kúpil štuple do uší a naučil som sa spávať s nimi. Na začiatku mi to bolo nepríjemné no potom som si zvykol. Občas ma zobudili aj napriek tomu, ale v podstate to vyriešilo 90% mojich problémov a asi ma to aj zachránilo pred infarktom :D
Animorph
Expert
Expert

Problém je, že ročnému synovi asi štuple nedám...
Peter00
Medium Star
Medium Star

Ved si pisal, ze ten sa na to nebudí. Tak on asi nepotrebuje.
Animorph
Expert
Expert

Včera a predvčerom sa zobudil. Ale snáď to bola len výnimka.. Len predpokladám, že teraz susedia "pritvrdia" a budú robiť naschvály.
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

Tak co, ako to dalej pokracovalo ?
Napísať odpoveď