Good call.dasti555 napísal: 16 okt 2020, 22:43 Akože prognózy ti povedia všetci iné, no ja verím tej, že začiatkom novembra sa btc priblíži k (mam pocit že to bolo) 15 000$.
Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
-
yoggy
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Prognóza z februára 2019(na základe ktorej som to písal sem).
Ten týpek vraví, že opatrne v tomto období lebo očakáva prepad.
Ten týpek vraví, že opatrne v tomto období lebo očakáva prepad.
-
host5
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Caute chalani. Vedeli by ste poradit ako nakupit bitcoin anonymne? Funguju ATM v BA? Existuje nejaka in a možnosť okrem ATM?
Dik
Dik
v Ba su minimalne 3, mam skusenost s tym na Laurinskejhost5 napísal: 17 nov 2020, 11:58 Caute chalani. Vedeli by ste poradit ako nakupit bitcoin anonymne? Funguju ATM v BA? Existuje nejaka in a možnosť okrem ATM?
Dik
Ak som poslal donate v Ethereu, tak v daňovovom priznaní sa to berie ako zárobok ? Teda ak som poslal 50 eur, ktoré ma v dobe nákupu stály 20 eur, tak daním 30 ?
chces zdanovat len tych 30e?
Myslím to tak že tých 30 eur bol zisk. Aj keď osobne som ich nevybral ale daroval ale počítam že to nikoho nezaujíma a berie sa to ako keby som vybral 50 eur pre seba.
-
yoggy
Prijmy = 50e
Vydavky = 20e
-------------------
Danovy zaklad = 30e a z toho 19% resp 25% + 14%
Ak v danovom priznani budes uvadzat len takuto sumu, tak by som sa na to vykaslal a neriskoval danovu kontrolu.
Autoeditácia príspevku po 1 min 23 sek:
Plati to v pripade, ak si nakupoval a "daroval" v tomto roku.
Vydavky = 20e
-------------------
Danovy zaklad = 30e a z toho 19% resp 25% + 14%
Ak v danovom priznani budes uvadzat len takuto sumu, tak by som sa na to vykaslal a neriskoval danovu kontrolu.
Autoeditácia príspevku po 1 min 23 sek:
Plati to v pripade, ak si nakupoval a "daroval" v tomto roku.
chapem, ide mi o to, ci to je cela suma, ktoru ides priznavat. lebo ak ano, tak to ani nema zmysel. ano, nie je to spravne, ani legalne, ani na to nechcem nabadat, ale riesit to nebude nikto.mato55002 napísal: 26 nov 2020, 11:00 Myslím to tak že tých 30 eur bol zisk. Aj keď osobne som ich nevybral ale daroval ale počítam že to nikoho nezaujíma a berie sa to ako keby som vybral 50 eur pre seba.
Ak mam zisky ulozene v stablecoinoch na hw penazenke, tak sa plati komu a v akej mene? 
Aha zle som ťa pochopil, tento rok som zainvestoval do krypta niekoľko tisíc eur, vôbec nič som nevybral a vyberať plánujem až po dosiahnutí 30 tisíc dolárov.
Najjednoduchšie sa mi ale zdalo riešenie že pred koncom roka som chcel vybrať rovnakú sumu ako som vložil, teda napríklad behom roka som vložil 8000 eur, momentálne by som mal 16000.
Vybral by som 8000, takže v daňovom by som mal vklad 8000, výber 8000 a nič by som nedanil. V januáry by som zas tieto peniaze vložil na burzu a kúpil krypto, aby sa nemusel daniť ešte aj vklad.
Budúci rok kedy predpokladám niekoľko násobné prekonanie ATH a tu by som už vyberal nad vklad a danil v tom našom úžasnom 39 percentnom systéme.
Len som si až teraz uvedomil že pred pár mesiacmi som odoslal 50 eurový donate v kryptomenách na jeden youtube kanál a otázkou je či sa to berie ako normálny výber svojich peňazí a teda napríklad budúci mesiac by som mal vybrať 7950 aby bol klud.
Ako je mi jasné že takéto veci nikto ani nepriznáva a nie je sa ani čomu čudovať, Kažimírových úžasných 39 percent ma láka akurát tak na zmenu občianstva aspoň na Českú
Najjednoduchšie sa mi ale zdalo riešenie že pred koncom roka som chcel vybrať rovnakú sumu ako som vložil, teda napríklad behom roka som vložil 8000 eur, momentálne by som mal 16000.
Vybral by som 8000, takže v daňovom by som mal vklad 8000, výber 8000 a nič by som nedanil. V januáry by som zas tieto peniaze vložil na burzu a kúpil krypto, aby sa nemusel daniť ešte aj vklad.
Budúci rok kedy predpokladám niekoľko násobné prekonanie ATH a tu by som už vyberal nad vklad a danil v tom našom úžasnom 39 percentnom systéme.
Len som si až teraz uvedomil že pred pár mesiacmi som odoslal 50 eurový donate v kryptomenách na jeden youtube kanál a otázkou je či sa to berie ako normálny výber svojich peňazí a teda napríklad budúci mesiac by som mal vybrať 7950 aby bol klud.
Ako je mi jasné že takéto veci nikto ani nepriznáva a nie je sa ani čomu čudovať, Kažimírových úžasných 39 percent ma láka akurát tak na zmenu občianstva aspoň na Českú
-
yoggy
Nie je potrebná zmena občianstva, ale len zmena daňovej rezidencie. Osobne by som sa Cesku vyhol. (pokial tam chces ist na chvilu, aby si sa vyhol danovej povinnosti na slovensku)
Pokial zarobis 100e na zivnosti a tych 100e das muzikantovi na ulici, tak stale tych 100e musis zdanit v danovom priznani.
Pokial zarobis 100e na zivnosti a tych 100e das muzikantovi na ulici, tak stale tych 100e musis zdanit v danovom priznani.
Tie coiny si ponakupoval a popredával pravdepodobne na nejakej Exchange, ktorá by poskytla údaje finančným úradom, ak by si to teoreticky vyžiadali.kayko napísal: 26 nov 2020, 21:02 Ak mam zisky ulozene v stablecoinoch na hw penazenke, tak sa plati komu a v akej mene?![]()
Ale tá pravdepodobnosť, že by sa to stalo, je asi dosť nízka.
Ahojte,
máte dakto skúsenosti so službou bitcoinmat.sk? Raz som už využil ich ATM, ale majú horší kurz ako pri online prevodoch (a taktiež aj limit 999 eur). Registrácia na tieto služby, samozrejme aj na iné, vyžaduje občiansky, pas, výpis z účtu a daľších XY vecí. Je to podľa Vás bezpečné, alebo odporúčate využiť dáku inú službu?
máte dakto skúsenosti so službou bitcoinmat.sk? Raz som už využil ich ATM, ale majú horší kurz ako pri online prevodoch (a taktiež aj limit 999 eur). Registrácia na tieto služby, samozrejme aj na iné, vyžaduje občiansky, pas, výpis z účtu a daľších XY vecí. Je to podľa Vás bezpečné, alebo odporúčate využiť dáku inú službu?
-
kuric99
Na nákup alebo predaj/výber? Ja vyberám pravidelne v jednom nemenovanom hoteli v Trenčíne ktorý je nonstop otvorený
Samozrejme že je to drahšie ako online riešenia, tie náklady sú tam proste vyššie, služba celkom fajn a výber nie je na Slovensku do 999 ale do 5000Eur bez overenia čo je celkom dosť, jediná nevýhoda že pri výbere povedzme 3000€ to trvá aj 15 minút kým sa výber spracuje, ešte že pri tom nemusíš čakať lebo dostaneš vytlačený taký QR bločík ktorým po spracovaní potvrdíš výber a automat ti až potom vypluje eura takže si môžeš zatiaľ kým sa výber spracúva niekam prejsť. Ďalšia veľká nevýhoda je ze nepovolujú výber/predaj monera, teda musím jak idiot cez xmr.to swapovať monero do bitcoinu, čo je zvláštne lebo nákup monera ide bez problému. Podpora je tiež nonstop online, raz som tam 23:40 pripitý volal ohladom limitov a slečna to normálne zdvihla čo sa moc u ostatných spoločností nevidí 
Čo myslíte, oplatí sa ešte investovať do kryptomien? Akurát dnes som čítal, že aj facebook má nejakú tú svoju (tuším sa to bude volať Libra)? Alebo sa na to vykašľať?
Neviem o tom ze by tu niekto mal vestecku gulu.Leslie10 napísal: 30 nov 2020, 18:01 Čo myslíte, oplatí sa ešte investovať do kryptomien? Akurát dnes som čítal, že aj facebook má nejakú tú svoju (tuším sa to bude volať Libra)? Alebo sa na to vykašľať?
Keby sa tu niekto predsa len nasiel tak by som chcel vyherne cisla lotto, dik.
wladas napísal: 30 nov 2020, 18:47 Neviem o tom ze by tu niekto mal vestecku gulu.
Keby sa tu niekto predsa len nasiel tak by som chcel vyherne cisla lotto, dik.
Ja detto. Kľudne aj 10 rokov dopredu... nechápem takýchto ľudí. Poprosil som o seriózny názor skúsenejších na základe dostupných údajov z minulosti, nikto tu nechcel aby mu bolo veštené. To sa fakt nedá ani predpokladať ako sa budú vyvíjať ceny vo všeobecnosti? Ach jaj, ľudia...
Pri krypte to je ruleta. Ale to je len moj nazor.