Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa ropman »

Uz tu nebudem nic pisat lebo co tu predvadzaju svedkovia igorovi tak to uz nie je snad ani mozne... Tento narod si naozaj nic lepsie nezasluzi.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

pokojne komentuj, ale snad uznas, ze Igor sam nerozvaza :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nepoznám žiadneho Svedka Igorovho - zato pár ľudí, ktorým zloba a nenávisť zastiera neutrálny pohľad :(
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Neviete, či sa dá v Bratislave niekde bežne cez týždeň zadarmo otestovať antigénovým testom?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Uz dlhsie nesledujem spravy, komentare ani nic ohladne covidu kvoli vysokemu tlaku :D , takze neviem aka je teraz situacia a tak. Ale zachytil som, ze Matovic nechce upustit od decembroveho testovania a nacrtol nejaky novy sposob, ci co. Zaroven Nad vraj spomenul uz davnejsie moznost, ze by sa testovalo od dveri k dveram.

Len pre info, zrejme to tak aj bude. Okresne urady maju nariadene kompletne specifikovat kazdu jednu adresu (dom, bytovku, vchod, ulicu,...) a priradit ju k jednotlovym okrskom, v predpisanom formate. Nikdy predtym vraj takto zosumarizovane data plosne nikto nepozadoval, takze zjavne je to chystane prave kvoli testom. Informacia.z prvej ruky.

To ci je to dobry napad, alebo kktina nech posudi kazdy sam. Podla mna blbost, narocnejsia na realizaciu a horsia aj pre ludi. Oba kola testovania som otocil za 25 minut aj s cestou, takto budem musiet cakat doma na nich, a ak budu meskat 4 hodiny, budem musiet 4 hodiny cakat aj ja.

Uvidime.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dve kolá sme všetci traja poctivo absolvovali do 40 minút, no obávam sa, že tretí krát sa mi už nežiada. Je to blbosť podľa mňa, treba riešiť ohniská a dohľadané kontakty.
Ostatne aj v našej nemocnoci sa dá otestovať zadarmo kto má chuť alebo potrebu.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

V Česku je pokles nových prípadov radikálnejší a žiadne plošné testovanie nemali. Opatrenia tam boli +- také ako tu, alebo sa mýlim?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ArAsHiD napísal: 30 nov 2020, 9:52 V Česku je pokles nových prípadov radikálnejší a žiadne plošné testovanie nemali. Opatrenia tam boli +- také ako tu, alebo sa mýlim?
Boli o dost prisnejsie a hlavne o dost dlhsie. K tomu celkovy pocet pripadov tam bol ovela vacsi.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

mám otázku :D ako robia tieto výsledky? včera som bol na PCR test, na výsledok mám čakať do 96 hodín. Otázka znie, k akému dňu bude pripísaný môj výsledok, či už negatívny, alebo pozitívny? keďže som bol testovaný v nedeľu a výsledok môže prísť do stredy ;) ale dnes už zverejnili kolko bolo pozitiv 196, za nedelu, ale ja svoj vysledok neviem...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

spojka13: Na PCR dostanes vysledok s datumom kedy to spracuju. Ak si bol v nedelu a vysledok dostanes az dnes (pondelok), tak aj papier budes mat s vysledkom z pondelku. Cize pojdes do pondelkovych vysledkov, ktore zverejnia v utorok doobeda.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Hensym napísal: 30 nov 2020, 0:20Len pre info, zrejme to tak aj bude. Okresne urady maju nariadene kompletne specifikovat kazdu jednu adresu (dom, bytovku, vchod, ulicu,...) a priradit ju k jednotlovym okrskom, v predpisanom formate. Nikdy predtym vraj takto zosumarizovane data plosne nikto nepozadoval, takze zjavne je to chystane prave kvoli testom. Informacia.z prvej ruky.
Toto sa mi nezda, ako by zabezpecili spravnu teplotu, ked bude vonku mrznut, ako by zistili, kto na adrese byva, ako zabezpecia hygienicke standardy, v tych oblekoch budu prechadzat z mrazu do tepla a spat?

Skor si myslim, ze ta akcia suvisi so scitanim obyvatelov, ktore bude v roku 2021, scitanie domov a bytov uz prebieha.

SODB2021 - Sčítanie obyvateľov, domov a bytov

Myslim si, ze prave takto vznikaju hoax-y. :) (Aj ked v tomto pripade to zrejme nebol zamer.)
Hensym
VIP
VIP

Zámer určite nie. :)
Na to sčítanie som sa rovno pýtal aj ja, bolo to prvé čo ma napadlo, ale vraj nie, pretože sú ním poverené obce a nie priamo MV a úrady. Tiež tu sčítanie už niekoľko krát bolo a vraj toto s tým nemá nič spoločné. Kto vie. Vravím, mne to domové testovanie tiež príde totálne nerealizovateľné a absurdné. :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ďalšie celoštátne testovanie už asi Igorovi neprejde, ale budem veľmi milo prekvapený, ak si oni naozaj niečo vopred pripravujú ešte skôr ako to Igor oficiálne vyhlási na svojej tlačovke za platné.

No pochybujem, že aspoň najbližšie kolo by dotiahli naozaj do úspešného konca...
https://databezpatosu.sk/2020/11/28/cov ... to-vsetci/

Inak u nás vo firme sa to objavilo minulý týždeň... doniesla a rozniesla ho jedna osoba, ktorá od začiatku odmietala rúška. Ak už musela dať rúško, mala ho pod bradou, v lepšom prípade pod nosom. V práci bola až jeden deň a stihla nakaziť minimálne 5 ľudí... čas ukáže, ako sa to reťazovo rozšíri ďalej.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

brm,
a iba tak pre zaujímavosť, bude nejak riešená tá "osoba"?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Najlepšie "dekou" bez svedkov :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

U nás sme v pondelok riešili niečo podobné. Kolegyňa sa priznala, že jej manžela zobrali do nemocnice s covidom. Vraj mal horúčky celý týždeň, kašel ako tuberák, nemal chuť ani čuch. A ona veselo chodila medzi nás, ani na testoch nebola a ani nič nepovedala.

Takže tento týždeň nefungujeme a musíme ísť na testy.

Mňa sa manažér pýtal, že či jej môže dať okamžitú výpoveď za hrubé porušenie pracovnej disciplíny a či to bude kóšer. Netušil som. Povedal som len, že asi nie...pretože v zákonníku práce toto nie je definované...a ani my sme k zmluvám nerobili žiadne "covid" dodatky. Maximálne ju môžeme udať štátu za nedodržanie karantény. Ale ak nám spôsobí škodu, tak spoločnosť to môže od nej vymáhať. Aj keď niekto skočí pod vlak, odstavia kolaje na pár hodín, tak železnice potom žalujú rodinu zosnulého za ušlí zisk...
Hensym
VIP
VIP

Teoreticky (aj prakticky) vám škodu spôsobila už teraz, ak kvôli nej musíte byť doma, alebo robiť z domu.

Nikomu zlé neprajem, ak je to z nevedomosti (síce neviem ako, po takmer roku určitého režimu), tak by som to odpustil. Ale ak je to bojkot matoviča, systému a konšpirácia voči neexistujúcemu vírusu, tak by som jej zbalil hneď.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Netuším, nepoznám ju. To si musí manazér odsledovať, ako dodržiavajú nariadenia ľudia pod ním. Ja som bol len na porade u šéfa, kde sa riešilo "čo teraz máme akože robiť"... Ľudia, čo s ňou robia, sú teraz vystrašení, že sa nakazili a nakazili si aj rodiny doma. Takže aj keby ju nevyhodili, tak vzťahom v kolektíve to asi moc nepomôže. Škoda je spôsobená, lebo všetci sú doma a nie každá práca sa dá spraviť z domu. Platy nám bežia. A ja som mal na tento týždeň naplánované výbery, testovať uchádzačov na dialku nemôžem...takže už som tento týždeň asi dopracoval.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Diskusia o testovani a vakcinacii:

Peter Celec (LF UK, molekulárna biológia)
Pavol Čekan (MultiplexDX, biochémia)
Pavol Jarčuška (LF UPJŠ, infektológia)
Martin Kanovský (FSEV UK, sociálna antropológia)
Boris Klempa (VU SAV, virológia)
Peter Kováč (PF TU, právne aspekty medicíny)
Peter Lednický (Alpha Medical, testovacia infraštruktúra)
Ľudovít Ódor (NBS, ekonomika)

Napísať odpoveď