Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Aj aj. V Bratislave bez overenia som mohol iba 999 eur. Ale vďaka za odpoveďkuric99 napísal: 29 nov 2020, 12:06 Na nákup alebo predaj/výber? Ja vyberám pravidelne v jednom nemenovanom hoteli v Trenčíne ktorý je nonstop otvorenýSamozrejme že je to drahšie ako online riešenia, tie náklady sú tam proste vyššie, služba celkom fajn a výber nie je na Slovensku do 999 ale do 5000Eur bez overenia čo je celkom dosť, jediná nevýhoda že pri výbere povedzme 3000€ to trvá aj 15 minút kým sa výber spracuje, ešte že pri tom nemusíš čakať lebo dostaneš vytlačený taký QR bločík ktorým po spracovaní potvrdíš výber a automat ti až potom vypluje eura takže si môžeš zatiaľ kým sa výber spracúva niekam prejsť. Ďalšia veľká nevýhoda je ze nepovolujú výber/predaj monera, teda musím jak idiot cez xmr.to swapovať monero do bitcoinu, čo je zvláštne lebo nákup monera ide bez problému. Podpora je tiež nonstop online, raz som tam 23:40 pripitý volal ohladom limitov a slečna to normálne zdvihla čo sa moc u ostatných spoločností nevidí
![]()
-
host5
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ak sa chceš spoliehať na údaje z minulosti tak si pozri bitcoin graf a vidíš ako cena rastie. V tom prípade je odpoved jasna. Oplati. Ale nikto nevie či cena bude neustále rásť aj v budúcnosti.
-
starysomar
Hardcore addict
Až to ebne, bude kopa srandy 
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Teraz nie je dobra doba na nakup, kryptomeny su drahe. Treba pockat az padnu.
Aj v minulosti to tak bolo, ako na hojdacke. Respektive, podla toho, ze sa o tom vela hovori a pise v mediach viete, ze uz je na nakup neskoro. Nakupovat treba vtedy, ked je ticho. A drzat dlhodobo. Ziadna netrpezlivost, kym pride k narastu potrva to niekolko rokov. Kto si pocka, ten sa docka.
Teda aspon taka je moja strategia.
Aj v minulosti to tak bolo, ako na hojdacke. Respektive, podla toho, ze sa o tom vela hovori a pise v mediach viete, ze uz je na nakup neskoro. Nakupovat treba vtedy, ked je ticho. A drzat dlhodobo. Ziadna netrpezlivost, kym pride k narastu potrva to niekolko rokov. Kto si pocka, ten sa docka.
Teda aspon taka je moja strategia.
-
yoggy
A ked to bude nizko, tak si budes hovorit, ze to este pojde dole a nenakupis. 
Ak to má byť dlhodobo tak ti môže byť jedno kedy kúpiš. Ak by si kúpil aj v 2017 na vrchole a stále držal tak tipujem že okolo budúceho roka by si bol v zisku. Síce nie v tom ako keby si kúpil tento rok v marci ale bol by si.
http://dcabtc.com toto je zaujímavá stránka
http://dcabtc.com toto je zaujímavá stránka
Praveze ti nemoze byt jedno kedy kupis, pretoze zisky v tejto sfere su zalozene na vysokej volatilite a nie na konecnej realnej hodnote, ktoru nikto nepozna a skor sa rovna nule, nez milionu... Nikde nie je napisane, ze Bitcoin bude mat niekedy hodnotu 100k $. Kludne to moze opat padnut k 3 tisicom a dalsich 5 rokov sa to bude stverat znova k 20k. Caro kryptomien spociva vo vyuziti ich volatility a nie v ich zatial neurcitej buducej hodnote. Medzi rokmi 2017 a 2020 sa dalo na Bitcoine urobit celkom pekne zisky, stacilo kupovat na dne a predavat na vrchole. To sa samozrejme neda vystihnut uplne presne, kedy pride pokles a kedy sa trend znova otoci. Prave preto je velmi dolezite mat strategiu, nakupovat podla moznosti na dne, kedy je osial okolo kryptomien skor v depke a stanovit si realny zisk, pri ktorom predavam a nebyt chamtivy a nemysliet hned na to, ze nakupim za 20k a o 2 roky predam za 100k. To je velmi zradna strategia.
coinbase pro dal poplatky už za všetko hmm ? pamätam si, že som niekedy kupoval bez poplatkov 
Rovnaká vec sa dá povedať aj o akciách aj o všetkom, až na to teda, že tam tá volatilita taká vysoká nie je. Ale ak to berieš ako investíciu tak nakupovať pravidelne a dlhodobo ti spraví zisky v hocičom.kayko napísal: 04 dec 2020, 9:47 Praveze ti nemoze byt jedno kedy kupis, pretoze zisky v tejto sfere su zalozene na vysokej volatilite...
Z dlhodobého hľadiska trhy rastú a teda ak aj nakúpiš na maxime ale prikúpiš pri prepadoch tak si ti ten priemer zníži.
Super, takže stačí dať darom niekomu blízkemu kryptomeny, ktorý to následne predá a daň sa platiť nemusí
-
yoggy
Ak sa jedno o taku malu sumu, ze by to bolo nezistitelne, tak by som sa na cele danenie ci darovanie vyprdol. 
Pi Network - https://minepi.com/
Nenašiel som tu zmienku. Názor? Pyramída? Ak áno, aký profit pre core team? Ak nie, "ťažíte"? Ja som tam asi cez mesiac, možnosť výnosu je tam síce (v tejto fáze) nie len že ruleta, ale strašne strašne malá, ale za tých 5 sekúnd denne mi to stojí všetkými desiatimi, aby som si niekedy nepovedal, že budem ľutovať. Už je tam cez 10 mil. aktívnych userov.
Nenašiel som tu zmienku. Názor? Pyramída? Ak áno, aký profit pre core team? Ak nie, "ťažíte"? Ja som tam asi cez mesiac, možnosť výnosu je tam síce (v tejto fáze) nie len že ruleta, ale strašne strašne malá, ale za tých 5 sekúnd denne mi to stojí všetkými desiatimi, aby som si niekedy nepovedal, že budem ľutovať. Už je tam cez 10 mil. aktívnych userov.
Otázne je, čo považuješ za malú sumu... Čo som čítal, takto záleží od celkových obratov na účte. Takže pre niekoho môže byť vysoká suma už keď mu naraz príde z coinbase 10 000€, ak tam ma mesačný obrat 450€ zo zamestnaniayoggy napísal: 04 dec 2020, 15:26 Ak sa jedno o taku malu sumu, ze by to bolo nezistitelne, tak by som sa na cele danenie ci darovanie vyprdol.![]()
A tých 15K bude absolútne nevypatrateľných, pretože z toho môžem zaplatiť šekmi splátky, prípadne nakúpiť cashom jedlo, oblečenie a bežné veci. Takže nebudem míňať oficiálnu výplatu z účtu. Avšak je mi jasné, že ak by som takto spätne z daru získal 400 000, tak to už by sa dalo vypátrať.
No podľa všetkého je tá ťažba zatiaľ len simulovaná a nemajú postavený blockchain čiže aj tie coiny čo máš vyťažené majú hodnotu, že 0. A je tam chat kde je otázka, že čo sa stane ak to spustia, či sa to celé resetne alebo čo. Na to ovšem odpoveď nebola. Čiže zatiaľ to vidím tak, nijak. Ale ak by to šlo tak by to nemuselo byť zlé. Koniec koncov to ani nie je pyramída ako pyramída, že zarábajú na tebe všetci vyššie i keď o dačo áno ale svojim spôsobom si vieš zarobiť aj viac ako ten čo ťa pozval. Ako by to bolo teraz nazvané? Že multilevel marketing -mlm?Hensym napísal: 04 dec 2020, 16:58 Pi Network - https://minepi.com/
-
yoggy
Pokial to das ako dar, tak akurat na seba upriamis pozornost. Myslis, ze kolko pripadov darovani je za rok? Pokial si danovy urad vsimne, ze je tam nejaky pattern, tak to zacne preverovat a narobis problemy sebe a aj tej osobe.NHISPVM napísal: 04 dec 2020, 17:18 Otázne je, čo považuješ za malú sumu... Čo som čítal, takto záleží od celkových obratov na účte. Takže pre niekoho môže byť vysoká suma už keď mu naraz príde z coinbase 10 000€, ak tam ma mesačný obrat 450€ zo zamestnaniaNiekto môže mať tisícové obraty mesačne, tak taká suma určite nevzbudí žiadne podozrenie... Takže napr. ak mám 800€ v čistom a chcem vybrať 15 000€ z bitcoinu, tak to radšej dám ako dar a následne mi tých 15 000€ vráti. Ako keby som mal riskovať to, že niekomu taká čiastka bude podozrivá.
A tých 15K bude absolútne nevypatrateľných, pretože z toho môžem zaplatiť šekmi splátky, prípadne nakúpiť cashom jedlo, oblečenie a bežné veci. Takže nebudem míňať oficiálnu výplatu z účtu. Avšak je mi jasné, že ak by som takto spätne z daru získal 400 000, tak to už by sa dalo vypátrať.
Cize ak ta druha osoba dostane peniaze z coinbasu na ucet, ako sa dostanu k tebe? Myslis, ze odrazu nebude podozrive, ze si minal mesacne na bezne vydavky dajme tomu 1000e a odkedy si daroval bitcoiny, tak uz je to len 500e alebo dokonca by si bol taky sprosty, ze by si neminal nic z vyplaty?
A ked sa ta opytaju, ze preco si mu ich daroval, tak co povies? Ked sa opytaju obdarovaneho na co ich pouzil tak co povie?
A netreba zabudat, ze do toho zatahujes druhu osobu a nevidis jej do hlavy...
Ked uz chces pachat trestny cin, tak si to aspon poriadne rozmysli, pretoze tvoju schemu by rozbil aj vysetroval s IQ tykve.
atd.
Samozrejme, ze hodnota je teraz 0, pretoze ta mena je iba v teoretickej rovine. Ked si precitas white papier, je tam spisana logika, princip aj jednotlove fazy toho coinu. Vsetci co to (simulovane) tazia vedia, ze ten coin zatial nema ziadnu, len teoreticku, hodnotu. Co sa tyka toho, ked to prejde do finalnej fazy, tak tu pises nepravdu ze sa nevie, ci sa coiny resetnu alebo nie - s tymto zavadzas zbytocne. Coiny ti zostanu, samozrejme. Avsak zostanu len aktivnym a overenym userom. Musis mat overeny ucet (momentalne cez FB, alebo tel cislo) a musis mat platne meno. Teraz postupne rolluju vyzvy na aktualizaciu mena, kde pisu ze ak to nespravis, tak vo finalnej daze prodes o svoje coiny. Po precitani white papera toho projektu tam nejaka iskra nadeje je, je to hlavne nieco nove, co tu este v podstate nebolo, s potencialom velkej zakladne uz od prvotnej fazy. Uprimne, ak by tomu bolo v tejto faze treba venovat 10 minut denne, tak z vysoka je*em na to, takto ma ale appka upozorni nech potvrdim aktivotu raz za 24 hod a nazdar bazar.dasti555 napísal: 04 dec 2020, 19:19 No podľa všetkého je tá ťažba zatiaľ len simulovaná a nemajú postavený blockchain čiže aj tie coiny čo máš vyťažené majú hodnotu, že 0. A je tam chat kde je otázka, že čo sa stane ak to spustia, či sa to celé resetne alebo čo. Na to ovšem odpoveď nebola. Čiže zatiaľ to vidím tak, nijak. Ale ak by to šlo tak by to nemuselo byť zlé. Koniec koncov to ani nie je pyramída ako pyramída, že zarábajú na tebe všetci vyššie i keď o dačo áno ale svojim spôsobom si vieš zarobiť aj viac ako ten čo ťa pozval. Ako by to bolo teraz nazvané? Že multilevel marketing -mlm?
Aktualne dnes vysla sprava ze sa uz blizia k 10M pouzivatelom a coskoro vyjde oficialna sprava, ci sa ide pokracovat aj po 10M (zrejme do 100M (alebo menej) s dvojnasobnou narocnostou "tazenia", teda polovicnym tempom), alebo sa pojde do dalsej fazy, tak uvidime. Asi mesiac dozadu k tomu prebiehali asi tyzden dlhe diskusie medzi core timom a komunitou a myslim ze vacsina navrhovala pri 10M prestat.
Prave preto mam portfolio rozdelene a zisky zhromazdujem prevazne v stablecoinoch na hw penazenke a vyberam postupne po mensich sumach a nie vsetko naraz. Aj ked takto clovek straca nejaky ten profit na poplatkoch za transakcie z hw penazenky na zmenaren/burzu a hlavne drzat v sucasnosti v stablecoinoch voci dolaru, ktory sa prepada je mierne nevyhodne, ale clovek ma aku taku istotu. V stablecoinoch to drzim viacmenej len ked je trh hore a ocakava sa vacsia korekcia, ako teraz a ked sa prepadne, prevediem to do btc pripadne eth, ktore nerobia az take obrovske vykyvy na dennej baze.NHISPVM napísal: 04 dec 2020, 17:18 Otázne je, čo považuješ za malú sumu... Čo som čítal, takto záleží od celkových obratov na účte. Takže pre niekoho môže byť vysoká suma už keď mu naraz príde z coinbase 10 000€, ak tam ma mesačný obrat 450€ zo zamestnaniaNiekto môže mať tisícové obraty mesačne, tak taká suma určite nevzbudí žiadne podozrenie... Takže napr. ak mám 800€ v čistom a chcem vybrať 15 000€ z bitcoinu, tak to radšej dám ako dar a následne mi tých 15 000€ vráti. Ako keby som mal riskovať to, že niekomu taká čiastka bude podozrivá.
Ja som len napísal to čo som si stihol prečítať v tom chate v appke a tam som buď túto odpoveď prehliadol alebo tam naozaj nebola.Hensym napísal: 04 dec 2020, 20:45 …. Vsetci co to (simulovane) tazia vedia, ze ten coin zatial nema ziadnu, len teoreticku, hodnotu. Co sa tyka toho, ked to prejde do finalnej fazy, tak tu pises nepravdu ze sa nevie, ci sa coiny resetnu alebo nie - s tymto zavadzas zbytocne. Coiny ti zostanu, samozrejme. Avsak zostanu len aktivnym a overenym userom. ….