Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa aacid »

no ste ma trochu vystrasili, lebo som kupil oled754 a uz mi skoro 2 mesiace sedi v krabici a teraz aby som sa dalsie 2 mesiace bal ze bude mat nejake problemy :D

ale ako tak cita tie "staznosti", tak by som aj veril ze je problem medzi gaucom a telkou, pokial OLED potrebuje nejaku samodiagnostiku tak nech to robi ked je vypnuta a on ked ju vytahuje z elektriky tak treba chapat ze to chce robit vtedy ked je zapnuta.
dalsi vypada ze ma viditelne problem, ze mu to robi stale a skoro ihned po zapnuti, ale to je ocividne problem od vyroby a to bez problemov vyreklamuje.
ja mam akurat problem ze ak vyreklamujem 754 tak uz mi nahradny kus asi nedaju (ked uz nikde ziadne nemaju) a v tej cene aktualne nie je moc velka ponuka.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Michael123 napísal: 06 dec 2020, 21:23 ešteže ty si predchvíľou tvrdil, že to môže byť spôsobené prepnutím do modu Obchod... takže neviem, kto tu mudroval..
Ano pretoze to moze byt aj tym. V mode obchod sa ta TV nic nepyta, vsetko sa deje automaticky. Tak ake mudrovanie?! V domacom mode sa automaticky nedeje nic, len vyskakuje hlaska, ktoru mozes potvrdit alebo zrusit. A ta hlaska vyskakuje vtedy ak ten TV nespravne vypinas. A cim dlhsie TV vypinas zle, tym castejsie ta to bude otravovat. Pripadne sa moze obcas stat, ze sa to cistenie z nejakeho dovodu prerusi (vypadok prudu, predcasne odpojenie od stavy, predcasne zapnutie...) a vtedy po zapnuti moze vyhodit hlasku ze bolo prerusene a tv ho potrebuje dokoncit. To sa ale tiez nevypne sam od seba. To ale mas vsetko uvedene v NAVODE! Na strane 88. Ale naco to citat vsak? Vadny je TV.
A napr. na tom avforums ti jasne pise, ze nenechava TV v standby, co na kazdom olede musis, aby mohlo prebehnut korektne cistenie. A aj niektori dalsi v tych debatach. Tak nie, nie je problem medzi gaucom a TV. Vadny je televizor. :D

Ano, niekedy sa vyskytne nejaka generalna vada, ktora sa tyka modelu ako takeho, to su ale velmi vynimocne situacie. A niekedy moze byt vadny aj SW, ale to su kusove cisla co je na urovni statistickej chyby a co je zalezitost uplne vsetkeho co SW ma.
Lenze niekto potrebuje z par negativnych skusenosti, ktore su z "90%" vinou uzivatela (napr. necita NAVOD!) vzdy robit globalnu vadu.
Tie oledy(napr. od Philipsu) maju desiatky tisic ludi (ak nie stovky) a nejaky "problem" s tymto hlasi tak tucet. Aj to nie vsetko je vada ale naozaj vina uzivatela. Ale z komara je somar, a zaspamovane fora.

A ano, zo skusenosti, je tak "90%" staznosti na vyrobky sposobenych tym, ze dotycny si noveri ako nejaka funkcia pracuje a ma pracovat. A ano opat to budem omielat, vacsina tych veci je pritom napisana v navode. Ale ten, vyrobca pribaluje z pleziru a citat ho netreba. A ak to nie je podla jeho predstav tak je to automaticky vada. Overit si to je jednoduche, staci si pozriet nazory na roznych heurekach a eshopochci forach co tam niektori hlupaci vypisuju a potom si napr. ku konkretnemu vyrobku pozriet navod.

To je vsetko co k tomu mam, je cas vratit sa k teme.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

LG OLED65CX celkom pekne padá na cene, aktualne za 1650€. Taký Philips 805 si cenu drží stale okolo 1950€ a pritom ešte donedavna boli tieto dva kusky na rovnakej cene. Je realne že ten LG bude padat až na cca 1250€ alebo to chcem už vela ? Alebo dovtedy pridu už nové modely a tieto sa vypredaju. Je za tym zlacnením aj niečo viac ? lebo za posledny mesiac je to už 200€ dole. Podla heureky sa u nas zacal predavat v Júni. Novy model sa da čakat Jun 2021 alebo kludne aj skor ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Takyto pohyb cien je normalny a pricin moze byt milion. To ako sa to bude hybat je tazke predikovat. Urcite to zlacnie ked pridu na jar nove modely, ci sa to dovtedy nevypreda je vsak otazka pre vestca, kazdopadne nie je to cenova relacia ktora by sa predavala ako teple rozky, tak je to malo pravdepodobne.
Nove modely prichadzaju kazdorocne na jar. Zacina to tradicne niekedy v aprili
jukel
Professional
Professional

LG OLED65 C9 bol predchodca 65CX alebo vyššia rada ? Pozeram heureku a ten padol za pol roka z 3600€ na 1800€ :D Kupovať novú telku je fakt samovražda :D
Prílohy
Screenshot_11.png
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je normalne u kazdeho TV.
CX je priamy nastupca modelu C9.

Preto je vzdy lepsie kupovat vybehove modely.
Vajo147
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Vajo147 »

Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť TV 55palcov hlavne na šport so 100Hz do 750€? Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samsung QE55Q70T je v tomto rozpocte jedina moznost.
Resp. 100 Hz do tej sumy ma aj LG, ale to je daleko horsia volba.
Ostatne 100 Hz modely su nad limit.
jukel
Professional
Professional

Hisense H65U8B sa už pomaly dopredáva, alza ho už ani nemá. Pravdepodobne ho už nestíham kym doriešim byvanie preto sa chcem už pozerať pre istotu aj dalej. Ak dobre chapem HISENSE 65U8QF je jeho 2020 nástupca, aktualne okolo 300€ drahší. Je v nich kvalitatívne aj nejaký technologický rozdiel ? V rovnakej cene 1000€ je aj Sony Bravia KD-65XF9005, ktora laka dizajnom a androidom ale ak dobre vidim je 2018 model, ktory začinal na 2.5k
Ryan Giggs
VIP
VIP

65U8QF nie je velmi nastupcom U8B. Ono to je ina kategoria.
Je to lepsi TV a technologicky je inde. Ma to FALD so 132 zonami a nepomerne vyssi jas v HDR.
XF9005 je trochu lepsi TV, to ze je starsi, nie je co do kvality obrazu prekazkou.
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Ahojte, chcem kupit starym rodicom telku do max 400 eur. Je nieco zaujimave v ponuke? Vdaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem o akej uhlopriečke sa bavime, ale v pohode je napr. HISENSE 50A7300F.
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Moze byt 50ka kludne, ak nemas nieco ine lepsie, tak zajtra objednam tento. Dakujem ;}
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lepšie za aktualne ceny asi nie je. Jedine keby sa objavil nejaky vypredaj.
cuco0
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa cuco0 »

Poradite nejaky tv?
Kukam po znacke lg. Konretne nap tieto modely
https://m.heureka.sk/televizor/lg-55nano81/
https://m.heureka.sk/televizor/lg-oled55b9/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Od LCD od LG ruky prec. A tie oledy tiez nie su top, ale nie zle. Su ale aj lepsie ako LG.

Len tomu vyberu velmi nerozumiem. TV za 600€ a 1300€ je velky rozdiel.
cuco0
Medium Star
Medium Star

Preco ruky prec? Ruky prec davam od samsungu. Kvoli skusenosti osobnej aj znamim. Ten 2 tv kupis aj za 950 rozbaleny. Limit do 1000€ max
Co je potom top?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pretože LG použiva takmer vyhradne IPS panely, a to s kvalitnym obrazom nema nič spoločne. V niektorych modeloch a uhlopriečkach použivaju IPS panely aj ini vyrobcovia, ale nie až v takej miere. Plus elektronika LG za konkurenciou zaostava.

Za 1000€ už vieš kupiť oled, tak nema zmysel uvažovať o akomkoľvek LCD. LG OLED55BX alebo Hisense H55O8B.
cuco0
Medium Star
Medium Star

A ten oled 55b9 je horsi? Lebo ho mozem mat za slusnu cenu cca 800.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je trochu horši.
Napísať odpoveď