jackb napísal: 15 dec 2020, 11:29
kedze sa v pube podava tam varene jedlo je to pre mna blizsie k restauracii ako gemerska putika, kde su k jedlu najblizsie zatuchnute zemiakove lupienky. prepac
nejde o varene jedlo, ale o rozkrikovanie sa ozranov, nedodrziavanie opatreni, rozostupov, nosenie rusok, atd, treba ti vsetko vypisat vzdy do detailu?
bingo. nema ich obmedzovat stat, ale maju byt ohladuplni k inym a obmedzit sa sami. tak ako to inak v svojej poslednej vete k podcastu Dennik N - Newsfilter povedal Brano Bezak, a ako to vidime zo Svedska. neidem von, lebo mam astmu a mozem zomriet, alebo neidem von, lebo nakazim niekoho s astmou a ten zomrie.
nutim ta chodit von? von maju ist len ti, co musia, do prace, do skoly, momentalne ziadna kultura ani spolocenske akcie, tak to ma byt
aj pocas chripkovych epidemii sa zatvarali skoly, ale len na nevyhnutnu dobu
nepotrebujem stat. ako som napisal uz skor, neviditelna ruka trhuby tie podniky zavrela aj tak.
tak to nechaj na trh, nie na umele obmedzenia
no ak od marca ludia nepochopili, ze maju jednorazove ruska a stale nosia rovnake, ako by to asi dopadlo ak by si chcel, aby kazdy vecer dezinfikovali respirator a kazde rano by do neho davali cerstvy filter, ktory by sa im niekde zjavoval?
to je strawman alebo hladanie problemov tam kde nie su? na zaciatku si tiez nikto nevedel predstavit, ze behom jednotiek tyzdnov bude mat kazdy clovek niekolko rusok
fascinuje ma ten tvoj negativizmus a vytvaranie novych problemov
nebolo by lepsie zameriavat sa na to pozitivne a konstruktivne a hladat riesenia? lebo robis presny opak
vies granatovat, ze s pozitivne testovaneho nebude chory z priznakmi? ako spocitas tych, ktori su zatial doma, alebo im bude stacit len byt doma, kde sa sami samoizoluju a aj tak uz rozniesli nakazu na inych.
to bola hlavne reakcia na medialnu hysteriu
samozrejme, aj z niektorych prenasacov sa stanu chori, ale nepovazujem to za koniec sveta
pozitivom do buducna snad bude, ze ludia, ktori su preukazatelne chori, zostanu doma a nebudu chodit do prace
btw, pocas bezneho roka umrie na Slovensku na chripku ~1500 ludi
naozaj sa snazis oponovat len preto, aby si odpisal?
Autoeditácia príspevku po 2 hod 48 min 29 sek:
akurat prisli nove data z CR