1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa mLuks »

myslím, že Igor dnes prerazil dno. Ak to psychicky nezvláda, tak nech to prenechá niekomu inému, alebo nech si dá predpísať lexaurin v sloních dávkach ale toto je už moc. Ak sa to dozvedel až v relácii mohol to odbiť, tým, že sa k tomu nebude vyjadrovať., že si to musí prejsť so Sulíkom a nie sa zosypať
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

To sa teda divim, ze sa o tom dozvedel az v relacii. Ved Sulik uz davno hovori na tlacovkach a v diskusnych relaciach, ze skor testy nebudu, lebo take su zakony a pravidla, ktore on nechce a nemoze porusit. Matovic asi diskusne relacie nepozera, alebo nema na to ludi, co by pozerali a potom mu dali vediet. No aj tak mi nie je jasne, ako to, ze oni dvaja spolu nekomunikuju, ved su jeden tim. V kazdom normalnom zamestnani musia clenovia timu spolu komunikovat a ked nie, tak je zle.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som mu zo zaciatku fandil, hlavne ked to este vyzeralo ze striktne pocuva odbornikov (to boli tak 2-3 mesiace od vymenovania). Ale potom sa ukazalo, ze vsetko berie na seba a to dlho nevydrzi ani uplne zdravy clovek. Aj niekedy zo zaciatku vladnutia sa chvalil ze spi 3 ci 4 hodiny denne a uz vtedy ho varovali ze to nie je zdrave. No a ja mam pocit ze v tom pokracuje az doteraz. Asi ma fakt dobry umysel ale take tempo nemoze nikto zvladnut dlhodobo, teraz sa proste zosypal a naozaj potrebuje minimalne nejaky oddych. Najlepsie by bolo vymenit ho za niekoho kto chape ze premier nemoze robit vsetko a rozdeli pracu aj medzi ostatnych clenov vlady.
A ked mu naozaj ide o to aby sme tu znovu nemali vladu Hlasu alebo Smeru, tak to urobi a pripadne noveho premiera z OLANO podpori.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Ja len upresnim, Sulik najprv hovoril ze testy skor nepridu, lebo zo zakona plynie 16 dnova lehota kde sa podavaju namietky na obstaravanie. To bolo tak minuly tyzden. Sulik ale dostal novu ulohu, nech pripravi expresnu novelu zakona, pravdepodobne nejak tak, aby sa testy dali objednat skor. A az dnes sa Sulik vyjadril ze nevie pripravit ani tuto novelu, lebo to je udajne proti smerniciam EU. Cize o tej starej veci Igor vedel. Nie som pravnik, ale je zvlastne ze ani v nudzovom stave sa nedaju expresne kupit testy ktore su velmi dolezite pre zdravie/zivoty ludi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ved ked bol Sulik naposledy u Zavodskeho tak hovoril, ze nie je problem objednat to skor, ale Matovic to musi podpisat, ze Sulik to podpisovat nebude, lebo by to nebolo podla zakona

Matovic len chce byt za pekneho, ale nie je schopny byt zodpovedny za svoje ciny
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Gothar napísal: 17 dec 2020, 23:13 Ja som mu zo zaciatku fandil, hlavne ked to este vyzeralo ze striktne pocuva odbornikov (to boli tak 2-3 mesiace od vymenovania). Ale potom sa ukazalo, ze vsetko berie na seba a to dlho nevydrzi ani uplne zdravy clovek. Aj niekedy zo zaciatku vladnutia sa chvalil ze spi 3 ci 4 hodiny denne a uz vtedy ho varovali ze to nie je zdrave. No a ja mam pocit ze v tom pokracuje az doteraz. Asi ma fakt dobry umysel ale take tempo nemoze nikto zvladnut dlhodobo, teraz sa proste zosypal a naozaj potrebuje minimalne nejaky oddych. Najlepsie by bolo vymenit ho za niekoho kto chape ze premier nemoze robit vsetko a rozdeli pracu aj medzi ostatnych clenov vlady.
A ked mu naozaj ide o to aby sme tu znovu nemali vladu Hlasu alebo Smeru, tak to urobi a pripadne noveho premiera z OLANO podpori.
Ja by som sa na to snad dival rovnako, nebyt toho divneho vztahu s Kollarom. Pre mna je proste nepochopitelne, ze utoci neustale len na Sulika, pritom Kollar s nazormi epidemilogov vytiera rit a aj tak je podla matovica spravny chlap.

Okrem toho, Matovicovo spravanie sa tiez nie je vozorove(svadby, nemocnice). A k tomu fakt, ze tu medzi prvou a druhou vlnou neustale hovoril o tom, ako su pripraveni a maju plan a realita je, ze plan vlastne doteraz nebol. A tu ma Sulik pravdu, plan jednoducho potrebujeme. Nemusi to byt ten jeho, da sa o tom bavit, ale ludia potrebuju vediet co bude nasledovat.

Tiez sa mi nepaci, ze Matovic stale rozprava, ze SAS chce otvarat vsetky restauracie a ze vsetko je v pohode. Nikto z nich to nikdy nepovedal a je to proste klamanie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

To je jasne, ja som od zaciatku za to ako sa k rieseniu stavia Sulik a vadi mi to ze niekedy ani v piatok nevieme co bude povolene/zakazane v nasledujuci pondelok.
Reagoval som hlavne na to Matovicove takmer zrutenie v priamom prenose ktore ukazuje ze je na tom psychicky zle. Premier ma obrovske pravomoci a ked ma zdravotne problemy (a je jedno ci fyzicke alebo psychicke), tak by si mal dat prinajmensom pauzu.
To ze z nejakeho dovodu chrani Kollara a jeho plan sa rodi par dni vopred je skor politicka vec a sposob akym Matovic roky robil politiku v opozicii.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som to skor myslel tak, ze skratka na zaklade toho spravania jednoducho neviem posudit, ci to Matovic mysli vazne, alebo je len dobry/zly herec. Pretoze u tej uprimnosti mam iste pochybnosti.

Ak by som mu to veril, asi by som mu toho odpustil hodne. Podobne je to s Remisovou. Ona casto posobi, ze nie je najbystrejsia, ale som ochotny verit, ze to mysli dobre.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Aha, no tak o tom som ani neuvazoval, ja som mu to rovno uveril :D Ja mam Matovica zaskatulkovaneho tak ze co na srdci to na jazyku, nie ako niekoho kto dokaze klamat a zavadzat (ako Smeraci).
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No ja som Matovicovi pred volbami celkom veril, ale hlas by nedostal, pretoze strana ktora ma na kanditatke Procka u mna jednoducho nemoze prejst (nic proti Prockovi, ale cakam aj nejaku odbornost).

Po volbach som s nim bol chvilu ok, statusy mi nevadia a na formality si nepotrpim. Ale z jeho zvlastneho vztahu a postoju ku Kollarovi som nesvoj a jednoducho neviem, co si tom mysliet. Netvrdim, ze nemoze mat dobry umysel, ale zaroven o nom nie som presvedceny. To, ze zatvara SMERakov tiez nie je uplne tak ako to prezentuje, resp nehra v tom tak vyznamnu rolu ako to obcas mozno vyznieva.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Suhlasim s tym, ze pri zatvarani smerakov nehra Matovic az taku rolu. Myslim, ze by sa zatvarali ci by bol premierom Sulik, Kiska, Kollar, Remisova, v podstate ktorakolvek pravicova strana. Vysetrovatelia a prokuratori skor cakali len na to, aby ich nikto zhora (z vlady, ministerstva) nemohol zabrzdit.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

gorsche napísal: 17 dec 2020, 23:26 Ja len upresnim, Sulik najprv hovoril ze testy skor nepridu, lebo zo zakona plynie 16 dnova lehota kde sa podavaju namietky na obstaravanie. To bolo tak minuly tyzden. Sulik ale dostal novu ulohu, nech pripravi expresnu novelu zakona, pravdepodobne nejak tak, aby sa testy dali objednat skor. A az dnes sa Sulik vyjadril ze nevie pripravit ani tuto novelu, lebo to je udajne proti smerniciam EU. Cize o tej starej veci Igor vedel. Nie som pravnik, ale je zvlastne ze ani v nudzovom stave sa nedaju expresne kupit testy ktore su velmi dolezite pre zdravie/zivoty ludi.
No tak zase pokiaľ viem tak smernice nie sú priamo vykonateľnými aktmi EÚ, iba záväzne ustanovujú ciele členským štátom, ktoré pomocou vnútroštátnych vykonávacích aktov je potrebné dosiahnuť (treba smernicu "prebrať") naproti nariadeniam, ktoré sú priamo vykonateľné aj bez vnútroštátnych vykonávacích aktov. Čiže určitý priestor na manévrovanie je dané, aj keď neviem ktorú smernicu mal Sulík na mysli, aj keď verím, že všetko je možné, treba iba chcieť.

//btw koho to zaujíma keď akurát dnes vydal Slim Shady nový album (vlastne side B na MTBMB)? :D :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak Matovic ma podla "dobre informovaneho zdroja" pozittivny test na covid:
https://www.aktuality.sk/clanok/849679/ ... pozitivny/
Zelam mu co najlahsi priebeh, aby sa mohol liecit doma a oddychol si fyzicky a hlavne psychicky.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

S tymi testami podla mna Sulik trosku zbytocne robi obstrukcie. Keby realne chcel, urcite to mohlo byt davno objednane. Vzdy sa proste ten system nejako da obist. Najma ked je minister.
Lenze on nechce, co chapem, nechce asi dalsie celoplosne testovanie.

Urcite by mal Matovic odist. To by bol idealny Vianocny darcek. Netusim ale sice, ze koho dat za premiera. Idealne Caputovu, by si mohla dat dvojrolu :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Frco

ministerstvo ktore vedie MAtovicov nominant 17dni nevedelo dodat presne poziadavky na testy a to ma byt chyba Sulika?

---
apropo zistil som ze na vela ludi to Matovičovo šaškovanie neuveritelne posobi a vobec nevidia čo stvara za hluposti
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

z Oľana si viem predstaviť iba Grendela aby vymenil Matoviča, nik iný tam nie je
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Budaj, Budaj, Budaj. :mrgreen:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Grendel ma ten problem, ze nie je z OLaNO, ale zo strany NOVA
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Co takto Romana Tabák? Ved aj s Kolarom je zadobre a ked sa umsmeje ma aj jamky.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Dnes sme sa so spolubývajúcim smiali, že Matovič volá na 112 a nahlasuje bomby v nákupných centrách, aby sa ľudia nenakazili. :D :D (Ak neviete, tak tento týždeň zatiaľ každý deň niekto nahlásil bombu v nákupnom centre...ale je fér a nahlasuje každý deň vždy iné obchodné centrum).
Napísať odpoveď