1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa harrison314 »

Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 23:00 Však som to už napísal vyššie. Teraz rozoberáme Ústavu, ale to nič nemení na tom, že SR, ako aj V4 je zariadená primárne na kresťanské hodnoty, či už to berieme z historického hľadiska, alebo z činností najvyšších predstaviteľov štátov (pozri sa na Poľsko alebo Maďarsko) a zákonodarstva.
Ohanas sa nejakymi bajnymi krestnskmi hodnotami. Stale si nenapisal, ktore to su (ked to napises mozeme sa o tom bavit dalej).
Najvysiimi ustavnymi cinitelmi Polska ani Madarska by som sa veru neohanal, lebo to vyzera, ze tradicne krestanske hodnoty su diktatorstvo, obmedzovanie integrity zenskeho tela, ignoracia vedeckych poznatkov a nenavist voci sexualnym mensinam.
Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 23:00 Ááá, konečne. Toto som čakal. Pozri, média hrajú v tom obrovskú rolu, pretože ak by boli všetky prípady pedofílie medializované, tak by si o inom ani nepočul. Samozrejme, najmä v cirkvi, ktorá by mala ísť príkladom sa takéto ohavnosti nemali stávať vôbec, ale kresťania sú obrovský spolok ľudí.
Ale aj tych par ludi staci na vyvratenie tvojho tvrdenia o tom, ze su krestania disciplinovanejsi alebo moralnejsi. Ano je ich len par, ale ti ostatni im to mlcky toleruju. Raz mi na nabozenstve hovorila katechetka, ze keby je v pekle uz iba jedno miesto, tak ho zo vstekych ludi dostane clovek, ktory nespravil nic, ked sa konalo zlo.
A to suvisi aj s dalsim bodom, krestnia toleruju krestnsky extremizmus, KBS ani krestnia vseobecne neboli protestovat voci Zaborskej, (a ze protestovat vedia vieme s pochodou za zivot alebo ked sa mala ratifikovat medzinarodna deklaracia proti nasiliu na zenach)...
Ak je zlo v cirkvi tolerovane aj z dola a doslova podporovane z hora, tak su moralne mlciacimi spolupachatelmi a este o sebe tvrdia, ze su lepsi ako ateisti.

Jedine co moze pomoct Cirkvi byt tym co hlasa je odluka a vlastne financovanie, inak tam budu stale tie iste stare struktury.
Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 23:00 Opatrenia sa majú dodržiavať, ale považujem za neprimerané, že ľudia útočia hneď na veriacich, ktorí sú by som povedal najviac bezbranní. Možno práve preto, lebo nevedia adekvátne oponovať a obhájiť svoje hodnoty.
Ak si to pochopil ako utok na tvoju osobu, tak sa ospravedlnujem.
Ale, co su to za hodnoty, ktore si clovek nevie obsajit? Maju potom vobec vyznam? Trvat na niecom, len pre to, ze na tom trvali moji predkovia, alebo len pre to, ze to niekto povedal?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Plne akceptujem pravo kohokolvek na vyjadrenie svojho svetonazoru ci vierovyznania, ci je Krestan,Budhista, Moslim, Animista, laviciar, praviciar ci iny. Problem nastáva iba v pripade, ked ten dotycny sa snazi ostatných obmedzovat ci im nariadovat ako by sa mali / nemali spravat.

Na Polsku jasne vidime kam vedie to ked sa do vedenia statu dostanu politici vyznavajuci netolerantnu, rigidnu vetvu Krestanstva- diktaturu komunizmu vymenili za dikturu nabozenskych radikalov. Stat je tam vo vsetkych smeroch negativne ovplyvnovany cirkevnou mafiou ktora sa nechce zbavit svojej moci a postavenia.

Požadujme odluku cirkvi od statu v opačnom pripade riskujeme, že skor ci neskor aj tento štát budu viesť ešte vacsi pošahanci ako doteraz!
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

brm napísal: 14 nov 2020, 7:57 Omnoho dôležitejšie ako kostoly sú školy. Ak už Igor chcel niečo otvárať, ako úplne prvé to mal byť druhý stupeň základných škôl. Masívne šírenie covidu na prvom stupni základných škôl som akosi nezaznamenal, preto nevidím dôvod, prečo je druhý stupeň stále zavretý. Ekonomike to pomôže rovnako ako otvorenie kostolov (ak nie viac, keďže sa uvoľní časť rodičov), ale navyše duševnú pohodu získa omnoho viac obyvateľstva, na ktorých by nám malo najviac záležať do budúcnosti.
Dobre, ale jedno druhé nevylučuje. Kostoly sú jednym z najbezpečnejších miest kde sa ľudia voľne stretávajú, z už vyššie uvedených dôvodov. Ja nehovorím, že školy by mali byť zatvorené, ja iba vravím, že nie je absolútne žiaden dôvod na to, aby kvôli školám ostali aj kostoly zavreté. Alebo dobre, ako chcete, tak obmedzme ľudí úplne na slobode a od slobody pohybu a zaveďme úplný lockdown. Veď podľa vašich myšlienkových pochodov to by bolo to najlepšie riešenie. Je absurdné, že ľudia namiesto toho, že by boli radi z toho, že dostali naspäť kus svojej slobody sa búria voči uvoľňovaním opatrení iba z dôvodu, že im osobne dôležité podniky ostali zatvorené. Ani mne nechýbalo divadlo, lebo tam chodím možno raz za 5 rokov, ale nebudem zúriť kvôli tomu, že ich pootvárali, lebo moja obľúbená čínska reštaurácia zostala zatvorená. To je nezmysel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Leslie10

principialne: preco ked moze byt otvorena plavaren, kostol ci posilnovna, nemoze byt otvorena napr restauracia? Ved to je obycajna diskriminacia. To je akoby sme povedali, ze v radiach sa bude pustat iba folk a country a všetko ostatne bude zakazane. Matovič tym jednoznacne ukazuje ze nie je pri svojom rozhodovani nestranny, ked funiet v posilke sa moze, aj sa schadzat v kostole, ale všetky ostatne podobne socialne aktivity su obmedzene.
Este absurdnejsie je, ked si uvedomime, ze krestan sa moze modlit aj doma, resp sa zucastnit omše sledovanim TV ci radia a nemusi sa nutne nikde schadzat s dalsimi osobami.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

harrison314 napísal: 14 nov 2020, 8:11 Ohanas sa nejakymi bajnymi krestnskmi hodnotami. Stale si nenapisal, ktore to su (ked to napises mozeme sa o tom bavit dalej).
Najvysiimi ustavnymi cinitelmi Polska ani Madarska by som sa veru neohanal, lebo to vyzera, ze tradicne krestanske hodnoty su diktatorstvo, obmedzovanie integrity zenskeho tela, ignoracia vedeckych poznatkov a nenavist voci sexualnym mensinam.
Napríklad ochrana (nemám rád slovo tradičnej) rodiny a samotné kresťanské zariadenie štátu. Skôr to vyzerá tak harrison, že práve kvôli obhajobe kresťanských hodnôt a ochrane svojej kultúry a národnej identity zatiaľ poliaci a maďari nedopadli ako Taliansko alebo Francúzsko. A úprimne mám pocit, že sa onedlho dožijeme doby, keď sa na V4 bude nazerať ako na bývalé západné krajiny, pretože ten slávny západ bude mať obrovské problémy, a to nielen ekonomické, ale aj sociálne
harrison314 napísal: 14 nov 2020, 8:11 Ale aj tych par ludi staci na vyvratenie tvojho tvrdenia o tom, ze su krestania disciplinovanejsi alebo moralnejsi. Ano je ich len par, ale ti ostatni im to mlcky toleruju. Raz mi na nabozenstve hovorila katechetka, ze keby je v pekle uz iba jedno miesto, tak ho zo vstekych ludi dostane clovek, ktory nespravil nic, ked sa konalo zlo.
A to suvisi aj s dalsim bodom, krestnia toleruju krestnsky extremizmus, KBS ani krestnia vseobecne neboli protestovat voci Zaborskej, (a ze protestovat vedia vieme s pochodou za zivot alebo ked sa mala ratifikovat medzinarodna deklaracia proti nasiliu na zenach)...
Ak je zlo v cirkvi tolerovane aj z dola a doslova podporovane z hora, tak su moralne mlciacimi spolupachatelmi a este o sebe tvrdia, ze su lepsi ako ateisti.
Harrison, kde som ja tvrdil, že kresťania sú lepší alebo morálnejší ľudia ako ostatní? Však od samého začiatku hovorím, že sme takí istí ľudia ako všetci ostatní. Nerozumiem súvis s našou diskusiou prípad tej katechétky. Čo sa týka extrémizmu, však práve v predchádzajúcom príspevku som osobne odsúdil (hoc aj kresťanský) extrémizmus, dokonca som povedal že pravdepodobne kvôli tomu nás vnímate v takom zlom svetle a hádžete všetkých kresťanov do jedného vreca. Nechápem odkiaľ berieš, že cirkev by podporoval zlo, hoc zdola či zhora...
harrison314 napísal: 14 nov 2020, 8:11 Jedine co moze pomoct Cirkvi byt tym co hlasa je odluka a vlastne financovanie, inak tam budu stale tie iste stare struktury.
Dobre, oháňate sa všetci tou odlukou. Beriem na vedomie, aj to viem pochopiť samozrejme. Fakt viem. Ale viete reálne koľko zo štátneho rozpočtu ide cirkvi? Vy tu hovoríte o financovaní ako o nejakom 80% percentnom balíčku z HDP, pričom kňaz dostáva plat minimálnej mzdy, biskup okolo 650 eur. A tu nehovoríme o tom, že cirkev by sa živila iba zo štátnych peňazí, ale žiaľ nemôže mať iný príjem, iba z milodarov.
harrison314 napísal: 14 nov 2020, 8:11 Ak si to pochopil ako utok na tvoju osobu, tak sa ospravedlnujem.
Ale, co su to za hodnoty, ktore si clovek nevie obsajit? Maju potom vobec vyznam? Trvat na niecom, len pre to, ze na tom trvali moji predkovia, alebo len pre to, ze to niekto povedal?
Nemusíš sa vôbec ospravedlňovať, je to tvoj názor, ktorý rešpektujem. Práve odvodzujúc od tvojho názoru mám svoj vlastný aj ja. Ja som to písal vo všeobecnosti, že sa útočí na kresťanov, pretože logicky človeku je ľahšie si kopnúť do slabšieho ako sa doťahovať s adekvátnym protinázorom. Zle si to pochopil. Tu sa nejedná o hodnoty, ktoré nie je možné obhájiť, ale o ľudí, ktorí si to nevedia obhájiť, pretože to, že niečo existuje je vo všeobecnosti ťažšie dokazovať ako to, že niečo neexistuje. Nemôžeš očakávať od pani Gitky z Hornej Dolnej, ktorá pracovala celý svoj život v mäsiarstve aby sa začala dohadovať s tebou a vykladať katechizmus od slova do slova. Všetci vieme, aká veková kategória sa nielen hlása, ale aj aktívne vykonáva svoj duchovný život v súvislosti s kresťanstvom. Sú to prevažne dôchodcovia, ktorí sú v našom prípade jednoznačne slabšou skupinou, najmä ak sa berie "protitábor", kt. sa skladá z mladých a dobre informovaných ľudí.

A harrison, ešte jedna vec.. Prečo nereguješ (nereagujete) na moje príspevky v celistvosti? Prečo je potrebné vytrhávať z kontextu? Však všetko čo teraz píšem, 85% som už napísal aj vyššie..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Haloooooooo
chodte s tymto spamom do spravnej temy
boh-nabo-enstva-religionistika-filozofi ... 19486.html
Leslie10
Light Professional
Light Professional

gogo956 napísal: 14 nov 2020, 9:48 Plne akceptujem pravo kohokolvek na vyjadrenie svojho svetonazoru ci vierovyznania, ci je Krestan,Budhista, Moslim, Animista, laviciar, praviciar ci iny. Problem nastáva iba v pripade, ked ten dotycny sa snazi ostatných obmedzovat ci im nariadovat ako by sa mali / nemali spravat.

Na Polsku jasne vidime kam vedie to ked sa do vedenia statu dostanu politici vyznavajuci netolerantnu, rigidnu vetvu Krestanstva- diktaturu komunizmu vymenili za dikturu nabozenskych radikalov. Stat je tam vo vsetkych smeroch negativne ovplyvnovany cirkevnou mafiou ktora sa nechce zbavit svojej moci a postavenia.

Požadujme odluku cirkvi od statu v opačnom pripade riskujeme, že skor ci neskor aj tento štát budu viesť ešte vacsi pošahanci ako doteraz!
Dobre, ale tu sa už bavíme o konkrétnych ľuďoch. Chyba nie je v cirkvi ako takej, ale v ľuďoch, ktorí vykonávajú svoje funkcie. Nemôžeš porovnávať Hitlera s Františkom z Assisi, napriek tomu, že obidvaja vyznávali kresťanstvo. S tým súhlasím. Ale neodsudzujme za to celú cirkev. To je ako keby som povedal, že neznášam belgičanov, lebo raz ma jeden zbil v krčme.

Autoeditácia príspevku po 1 min 25 sek:
wladas napísal: 14 nov 2020, 10:40 Haloooooooo
chodte s tymto spamom do spravnej temy
topic19486.html?hilit=krestanstvo
Vďaka, už sme to potrebovali. Ja som tým pádom skončil.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Leslie10 napísal: 14 nov 2020, 10:37 Dobre, oháňate sa všetci tou odlukou. Beriem na vedomie, aj to viem pochopiť samozrejme. Fakt viem. Ale viete reálne koľko zo štátneho rozpočtu ide cirkvi? Vy tu hovoríte o financovaní ako o nejakom 80% percentnom balíčku z HDP, pričom kňaz dostáva plat minimálnej mzdy, biskup okolo 650 eur. A tu nehovoríme o tom, že cirkev by sa živila iba zo štátnych peňazí, ale žiaľ nemôže mať iný príjem, iba z milodarov
reagoval som na to v prislusnej teme, tam si mozes pozriet kolko stat dava cirkvam
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

harrison314 napísal: 13 nov 2020, 22:25 Vysie som dal link, ktory hovori, ze dvojkriz je pravdepodobne starsi ako krestastvo a historicky symbolizoval nieco ine.
ten link nic neznamena. odkazuje sa tam nie na historikov, ale na spisovatelov, napriklad zmienovaneho svickeho, ktory je len jednym z nadsencov do slovanskej "historie", ktoru si tito cudaci radi prifarbuju podla vlastnej fantazie. odkaz dvojkriza na krestanstvo je uplne jasny. bez ohladu na to, ze ked sa prekreslia 4 ciary na strome zivota, tak sa zacne na ten dvojkriz podobat :lol: niezeby to bolo take dolezite, len chcem poukazat na to, ze netreba slepo doverovat wikipedii.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

M142 napísal: 14 nov 2020, 13:40 ten link nic neznamena. odkazuje sa tam nie na historikov, ale na spisovatelov, napriklad zmienovaneho svickeho, ktory je len jednym z nadsencov do slovanskej "historie", ktoru si tito cudaci radi prifarbuju podla vlastnej fantazie. odkaz dvojkriza na krestanstvo je uplne jasny. bez ohladu na to, ze ked sa prekreslia 4 ciary na strome zivota, tak sa zacne na ten dvojkriz podobat :lol: niezeby to bolo take dolezite, len chcem poukazat na to, ze netreba slepo doverovat wikipedii.
Beriem na vedomie, vdaka.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

V Pellegriniho ankete sa dá hlasovať každých 25 sekúnd. Ako môže o niečom rozhodovať?

Bolo by zaujimave, ak by sa nakoniec nazbieralo tak 10 milionov hlasov, alebo ak by odporcovia referenda zacali hlasovat proti referendu a ziskali by 2x viac ako za referendum.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tá anketa je bezpredmetná. Zákon jasne ustanovuje podmienky vypísania referenda.

Plus u nás má referendum len "poradný charakter" a je na poslancoch, či výsledky referenda budú rešpektovať alebo nie. Zákonodarnú moc majú len poslanci. Nemáme priamu demokraciu ako Švajčiarsko, kde výsledok úspešného referenda automaticky vstúpi do platnosti a výjde v zbierke zákonov.

Ako ešte do nedávna hovorili SMERáci: "Vyhraj voľby a môžeš všetko".
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, ze ta anketa ma nulovu vypovednu hodnotu, ale o to jej nikdy ani neslo.
Pele obkukal populisticky trik od Matovica s interntovou anketou a nesplnitelnymi slubmi...
zachvilku tu budu sviecky za kazdeho, kto zomrel na Covid kvoli Matovicovi a podobne veci.

No na druhu stranu, nechapem ten povik okolo tej ankety, je to len hlupa anketa (co moc nestoji za pozornost), nie elektronicke hlasovanie, takze by sa k nej malo aj tak pristupovat. Plno inych ankiet neviazanych na nejaky account ma rovnaky problem a doteraz to nikomu nevadilo.
Keby to naviaze na eID porusi zakon, ked na mobilne cislo bude mat problemy (aj ked len teoreticke) ako boli s tou Matovicovou anketou.
ephramko napísal: 19 nov 2020, 21:21 Ako ešte do nedávna hovorili SMERáci: "Vyhraj voľby a môžeš všetko".
Presnejsi hovorili, ze maju zakonny mandat od obcanov na 4 roky...
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Trapas bývalého premiéra Petra P...

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/ ... a-koalicia
gogo956
Redeemer
Redeemer

Tak toto je trochu iný plán, oproti tomu Matovičmu diletantizmu.

https://dennikn.sk/2154610/sulikov-plan ... h/?ref=tit
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Ano, konecne rozumny plan. Ale nebude schvaleny lebo nas car Igor Velky si to nepraje a vsetci jeho pritakavaci to urcite nepodporia. To kde by sme uz boli keby niekto prisiel s lepsim planom ako sam genius.

https://www.scribd.com/document/4854642 ... or-Zdravia
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Teraz sa ozvalo akesi konzilium odbornikov pracujucich s ministerstvom, ze oni maju vlastny semaforovy plan. Pre mna je teda carovne, ze uz vyse pol roka tu mame epidemiu a len teraz sa zacinaju taketo plany tvorit. Druhy carovny fakt je, ze sa to zacalo tvorit ako vysledok hadky medzi Matovicom a Sulikom. Taketo nieco malo byt pripravene uz v marci. A posledny carovny fakt bude, ze kym sa na Slovensku dohodneme na tom, ktory semafor je najkrajsi, tak uz bude aj po pandemii.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ty sa im cudujes? Ved Matovica cele leto zaneprazdnovali novinari, najskor s Kolarovou diplomovkou, potom s jeho diplomovkou. Krajci mal zas plne ruky prace s dosadzovanim spravnych ludi do vedeni nemocnic.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Aspoň nejaké potešenie po práci v tom sychravom počasí :D