Ohanas sa nejakymi bajnymi krestnskmi hodnotami. Stale si nenapisal, ktore to su (ked to napises mozeme sa o tom bavit dalej).Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 23:00 Však som to už napísal vyššie. Teraz rozoberáme Ústavu, ale to nič nemení na tom, že SR, ako aj V4 je zariadená primárne na kresťanské hodnoty, či už to berieme z historického hľadiska, alebo z činností najvyšších predstaviteľov štátov (pozri sa na Poľsko alebo Maďarsko) a zákonodarstva.
Najvysiimi ustavnymi cinitelmi Polska ani Madarska by som sa veru neohanal, lebo to vyzera, ze tradicne krestanske hodnoty su diktatorstvo, obmedzovanie integrity zenskeho tela, ignoracia vedeckych poznatkov a nenavist voci sexualnym mensinam.
Ale aj tych par ludi staci na vyvratenie tvojho tvrdenia o tom, ze su krestania disciplinovanejsi alebo moralnejsi. Ano je ich len par, ale ti ostatni im to mlcky toleruju. Raz mi na nabozenstve hovorila katechetka, ze keby je v pekle uz iba jedno miesto, tak ho zo vstekych ludi dostane clovek, ktory nespravil nic, ked sa konalo zlo.Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 23:00 Ááá, konečne. Toto som čakal. Pozri, média hrajú v tom obrovskú rolu, pretože ak by boli všetky prípady pedofílie medializované, tak by si o inom ani nepočul. Samozrejme, najmä v cirkvi, ktorá by mala ísť príkladom sa takéto ohavnosti nemali stávať vôbec, ale kresťania sú obrovský spolok ľudí.
A to suvisi aj s dalsim bodom, krestnia toleruju krestnsky extremizmus, KBS ani krestnia vseobecne neboli protestovat voci Zaborskej, (a ze protestovat vedia vieme s pochodou za zivot alebo ked sa mala ratifikovat medzinarodna deklaracia proti nasiliu na zenach)...
Ak je zlo v cirkvi tolerovane aj z dola a doslova podporovane z hora, tak su moralne mlciacimi spolupachatelmi a este o sebe tvrdia, ze su lepsi ako ateisti.
Jedine co moze pomoct Cirkvi byt tym co hlasa je odluka a vlastne financovanie, inak tam budu stale tie iste stare struktury.
Ak si to pochopil ako utok na tvoju osobu, tak sa ospravedlnujem.Leslie10 napísal: 13 nov 2020, 23:00 Opatrenia sa majú dodržiavať, ale považujem za neprimerané, že ľudia útočia hneď na veriacich, ktorí sú by som povedal najviac bezbranní. Možno práve preto, lebo nevedia adekvátne oponovať a obhájiť svoje hodnoty.
Ale, co su to za hodnoty, ktore si clovek nevie obsajit? Maju potom vobec vyznam? Trvat na niecom, len pre to, ze na tom trvali moji predkovia, alebo len pre to, ze to niekto povedal?