Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jukel
Professional
Professional

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa jukel »

Na obchodovanie s cryptom sa dá založiť aj S.R.O, jedna slovenska spoločnost to ponúka a zjavne to maju overene od uradov. Nepišu na aku živnost, zjevne je to ich knowhow ktore predavaju.
Cobra99
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cobra99 »

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mate niekto skusenosti s "ETH staking"?

ja prave crypto uz moc nesledujem, nieco som tam davno investoval a teraz to nechavam dlhodobo, kamarat sa ale rozhodol predat co ma a kedze som mu to spravoval ja tak som po dlhom case zapol kraken a objavil som toto.
kedze ETH preslo na PoS tak sa vies stat validatorom tym ze svoje ETH akokeby "zalozis" a plynie ti z toho zisk. na krakene pisu 5%-15% tyzdenne, co mi pride ako velmi zaujimave.
jediny zadrhel vidim v tom ze aktualne je ethereum 2.0 vo faze ked uz vies coiny "zalozit" ale nevies to zrusis, to planuju az do buducnosti. trosku ma vystrasilo na krakene vyjadrenie ze nie je iste ci ta implementacia vobec podari a teda nemas istotu ze tie ETH niekedy este uvidis.

ale pride mi to ako idealna vec pre niekoho ako ja kto neplanuje predavat/kupovat ale ma to proste ako dlhodobu investiciu.
mato55002
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mato55002 »

jukel tak to si už určite miliardár, keď stačí matematika a máš jasný trade :D

Len si skús pozrieť dátumy keď si vkladal peniaze na burzu a aký mal vtedy kurz Bitcoin/ethereum a keby si to namiesto do tradov rovno kúpil a držal. Stavím sa že v lepšom prípade by to bolo na rovnakej úrovni alebo ešte by si držaním mal teraz viac € a to bez nervov či ti tá tvoja matematika výjde alebo nie a bez straty času s počítaním alebo skôr veštením :D

AACID
stackovať cez burzu je ako kúpiť si bitcoin cez paypal/etoro... Zmysel ETH stackingu bol práve v decentralizovaní a nakoniec to dopadne tak že hlavný najväčší validátori budú práve centralizované burzy :D.
Klasický ETH stacking je skôr pre nadšencov ktorý chcú byť zapísaný do legacy kódu, stackovať cez burzu je oveľa jednoduchšie ale osobne by som do toho určite nešiel keďže sa nevie kedy sa budú dať vybrať a ani presne aká veľká bude odmena.
To už tam radšej stackuj Polkadot. Môžeš to kedykoľvek vybrať každý utorok a štvrtok sa ti pošle odmena a je iba otázka času kedy Polkadot vystrelí aspoň na 15 :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no na to aby som stackoval ETH solo nemam dost (treba aspon 32 ETH).
a aktualne nemam v plane investovat do novych kryptomien. jedine ze by som predal nejake shitcoiny co som kedysi nakupil som v -90% strane a na 99% sa to uz nikdy neotoci. mohol by som ich predat a nakupit polkadot.

chapem ze celkovo udrzovat crypto na burze sa nedoporucuje, ale mne to vsetko lezi na krakene uz niekolko rokov, tak mi to prislo lepsie, ze aspon nejak to zuzitkujem.
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Ak chceš ešte držať ethereum niekoľko rokov tak to stackni ale ja napr chcem väčšinu svojho portfólia predať koncom budúceho roka ( a potom možno znova nakúpiť až to splaskne, ak nie tak nevadí užijem si zarobené peniaze a 20 percent aj tak nikdy nepredám ani keby to malo hodnotu doláru alebo miliónu) lebo všetko nasvečuje tomu že 2017 sa bude v 2021 opakovať a porazilo by ma keby ethereum v novembri stoji 10 000 dolárov, mal by som ho stacknutý a v januári 2022 by spadlo a rok by sa držal na 1500.
Pokial sa plne prejde na ETH 2.0 môže trvať niekoľko rokov alebo aj nikdy. Aj keď osobne tomu verím a myslím si že to prebehne v poriadku, no nestackol by som si. Možno niekomu kto nedokáže držať kryptomeny, poserie sa a predáva keď kryptomena padá by sa to mohlo oplatiť keď ich bude mať zamknuté, pod tisíc dolárov už zrejme zanedlho bude nemožné ethereum kúpiť ale stojí to za tých 5-17 percent ?
jukel
Professional
Professional

mato55002 napísal: 17 dec 2020, 20:54 jukel tak to si už určite miliardár, keď stačí matematika a máš jasný trade :D

Len si skús pozrieť dátumy keď si vkladal peniaze na burzu a aký mal vtedy kurz Bitcoin/ethereum a keby si to namiesto do tradov rovno kúpil a držal. Stavím sa že v lepšom prípade by to bolo na rovnakej úrovni alebo ešte by si držaním mal teraz viac € a to bez nervov či ti tá tvoja matematika výjde alebo nie a bez straty času s počítaním alebo skôr veštením :D
trading ma živí posledné 3 roky, neboj sa ja som v pohode. A ano uplne mi stačí graf, excel a drawing tools
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mato55002 napísal: 17 dec 2020, 22:23všetko nasvečuje tomu že 2017 sa bude v 2021 opakovať a porazilo by ma keby ethereum v novembri stoji 10 000 dolárov, mal by som ho stacknutý a v januári 2022 by spadlo a rok by sa držal na 1500.
no toto mna prave netrapi, nemam tam tolko, ani ETH na 10 000 by zo mna milionara nespravilo a teda nemam problem pockat na rok 2030 ked bude ETH mozno niekde uplne inde.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

mato55002 napísal: 17 dec 2020, 22:23 Ak chceš ešte držať ethereum niekoľko rokov tak to stackni ale ja napr chcem väčšinu svojho portfólia predať koncom budúceho roka ( a potom možno znova nakúpiť až to splaskne
Odkiaľ berieš istotu, že koncom budúceho roka budeme vyššie než dnes? Už si to všímam nejaký čas, ako väčšina tvrdí, že budúci rok budeme rásť. Môj názor je taký, že v dnešných dňoch sa presne opakuje situácia z roku 2017, kedy už všetci predikovali ako bude mať BTC o rok cenu 100k $. A nakoniec to dopadlo tak, že 3 roky na to ledva prekonal ATH práve z roku 2017. A keď pozerám na graf, tak to urobila jedna hodinová svieca, bol to doslova taký účelový pump, pretože nebol iný fundament, ale moc to s trhom nepohlo, všetko cca deň rásto a už to zase stráca paru. Môj názor je práveže taký, že čím viac inštitúcií do toho vlaku naskakuje, tým je ten rast menej parabolický, ale ani korekcie nebudú také dramatické. Cena sa bude rokmi konsolidovať na určitých úrovniach, takže je dosť možné že tých 100k nikdy ani neuvidíme a ustálime sa niekde medzi 20k a 1k. Ani nejaký dramatický prepad neočakávam práve preto, že tento rok do toho naskákali hlavne inštitúcie a tie nebudú panicky predávať ako hazardní hráči z roku 2017. Časy kedy sa dalo na krypto za rok urobiť 1000% zisk už tak ľahko neuvidíme, to by musela prísť nejaká nová krypto horúčka.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

jukel napísal: 17 dec 2020, 16:16 Na obchodovanie s cryptom sa dá založiť aj S.R.O, jedna slovenska spoločnost to ponúka a zjavne to maju overene od uradov. Nepišu na aku živnost, zjevne je to ich knowhow ktore predavaju.
https://www.pravnenoviny.sk/bitcoiny-zi ... -slovensku :roll:
jukel
Professional
Professional

Bolo to pred rokom, je fajn že si to tam konečne dali dokopy a vysvetlili rovno čo budu vyžadovať. Nič sa nezmenilo, problem budu mat teda iba tí čo nemajú strednu školu a rozbiehaju bitcoinový hedge fond :D
yoggy

Peter00 napísal: 17 dec 2020, 16:13 Naopak čo by sa dalo je obchodovať s kryptomenami ako SZČO a následne si uplatniť paušálne výdavky.
Aj keby sa to dalo, tak kazdy predaj je prijem a snad chapes, ze pausalne vydavky su max 20K.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

"na poskytovanie služieb súvisiacich s virtuálnymi menami"
Clanok neriesi bezneho traidera pokial som pochopil.
Ci si to inac myslel?
jukel
Professional
Professional

Tiež som si myslel že len pre ludi, ktorí ponukaju služby ale pre traderov, ktorí obchoduju na vlastnych učet by sa malo vztahovat toto:

"poskytovateľ služieb zmenárne virtuálnej meny - osoba, ktorá v rámci svojej podnikateľskej činnosti ponúka alebo vykonáva obchody s virtuálnou menou, ktorých predmetom je nákup alebo predaj virtuálnej meny za eurá alebo cudziu menu."

Autoeditácia príspevku po 12 min 12 sek:
Inak SRO na slovensku po novom platia 15% dan z príjmu ak ich obrat je do 100k. Ako sa to počíta vo finančnom svete ? Čo je tam vlastne obrat ? Ak pošlem na burzu 100k a vyberiem 120k tak obrat je 220k alebo 20k ? Lebo ak sa do obratu počita celkový obchodný objem tak mi to za posledny mesiac vychadza 4,6 milionov euro :D
yoggy

Je v tom celkom chaos. Pokial to robis na svoj vlastny ucet, tak by ti mala stacit aj volna zivnost. Ale v tomto pripade neplati, ze menej je viac, ale ze viac je viac. Radsej si to dat a mat klud. (kedze vieme aky je tento stat a poziadavky su smiesne)

poskytovateľ služieb zmenárne virtuálnej meny - by malo byt len v pripade, pokial prevadzkujes zmenaren. ked si ides zamenit eura za forinty alebo co, tak tiez nemas na to zivnost.

IMHO obchodovat na slovenskej sro je uplna hovadina.
jukel
Professional
Professional

yoggy napísal: 18 dec 2020, 11:12 IMHO obchodovat na slovenskej sro je uplna hovadina.
Prečo myslis ? Ak tu chcem žiť tak 15-20% s tym že si možem davať nejake veci do nakladov dokažem akceptovať. 39% ako fyzicka osoba už nie

Pre tradera ako fyzicku osobu je momentalne najlepšie asi Monako, ale na rezidenčnú kartu potrebujete vklad milion euro v tamojšej banke a zdržiavať sa tam aspon pol roka. Pri crypto tradera je vhodne ešte aj portugalsko s 0% danou

SRO na malte je po vratkach okolo 5% ale je to také hocijaké, ani neviem ako najist učtovnika a človeka čo sa stara o pripadne problemy v birokracii
yoggy

jukel napísal: 18 dec 2020, 11:11 Inak SRO na slovensku po novom platia 15% dan z príjmu ak ich obrat je do 100k. Ako sa to počíta vo finančnom svete ? Čo je tam vlastne obrat ? Ak pošlem na burzu 100k a vyberiem 120k tak obrat je 220k alebo 20k ? Lebo ak sa do obratu počita celkový obchodný objem tak mi to za posledny mesiac vychadza 4,6 milionov euro :D
ved prijmy musis mat do 100k. ak nakupis za 100k a predas za 120k, tak tvoje prijmy su 120k a uz nesplnas poziadavku.

a ako si uz nacrtol, tak obrat 100k je strasne malo pre niekoho kto obchoduje aktivne aj s mensou sumou.

Autoeditácia príspevku po 2 hod 1 min 13 sek:
jukel napísal: 18 dec 2020, 11:25 Prečo myslis ? Ak tu chcem žiť tak 15-20% s tym že si možem davať nejake veci do nakladov dokažem akceptovať. 39% ako fyzicka osoba už nie
Tvoje naklady:
dan z prijmu 21%
dan z dividend 7%
naklady na uctovnicku
naklady na audit
atd.

Tym, ze sro si mozes zalozit kdekolvek, tak ak chces usetrit, tak si zaloz madarsku spolocnost a na slovensku holding. Je ale milion dalsich moznosti, ktore su lepsie ako slovenska sro.
jukel
Professional
Professional

hej viem že je vela možností, uvidim, chcem to začať riešiť buduci rok, nemam problem zaplatit si aj nejake odbornejšie poradenstvo.

Momentalne držim vsetko v stablecoinoch čiže kym to nezamenim za EUR alebo tovar malo by to byt OK. Nakupil som cez crypto nejake drobnosti cez Wirex ale to je len za par stovak, dan z toho až tak nezabolí Akurat ma serie to výpalné v podobe zdravotného poistenia 14%, ktoré si platím tak či tak kazdy mesiac ako samoplatca
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

No podľa toho Binance videa by si mal daniť všetok zisk. Čiže ak si kúpil Tether a držíš Tether tak okej. Ale ak si kúpil BTC a zamenil za ETH zo ziskom tak ten zisk by si mal daniť.

Čiže pre niekoho kto robí x tradov za deň to bude dosť haluz trackovať to celé ... ale myslím, že to vie vygenerovať daná zmenáreň.
yoggy

Nn, ked si zamenil krypto za krypto, tak ti vznikla danova povinnost. Cize sup sup, vsetko zdanit 39% :mrgreen:

Autoeditácia príspevku po 2 min 24 sek:
jukel napísal: 18 dec 2020, 14:25 hej viem že je vela možností, uvidim, chcem to začať riešiť buduci rok, nemam problem zaplatit si aj nejake odbornejšie poradenstvo.

Momentalne držim vsetko v stablecoinoch čiže kym to nezamenim za EUR alebo tovar malo by to byt OK. Nakupil som cez crypto nejake drobnosti cez Wirex ale to je len za par stovak, dan z toho až tak nezabolí Akurat ma serie to výpalné v podobe zdravotného poistenia 14%, ktoré si platím tak či tak kazdy mesiac ako samoplatca
Napísať odpoveď