Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa wladas »

jukel napísal: 17 dec 2020, 22:24trading ma živí posledné 3 roky, neboj sa ja som v pohode. A ano uplne mi stačí graf, excel a drawing tools
Len taka zvedava amaterska otazka. Preco krypto s aktivnym tradingom? Preco nie na akciovej burze?
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Velky spread, vysoke poplatky atd.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Ešte by ma zaujímalo čo hovoríte na fumbi ? :D Dosť mi to tlačí reklamu na FB neustále. Vraj majú nejaký super algoritmus... Avšak tie poplatky ma odrádzajú :D Taktiež podľa finstatu vygenerovali peknú stratu... :D
yoggy

Preco by niekto investoval cez nejaku shitnu firmu? :roll:
NHISPVM
Star
Star

yoggy pretože mám kamarátov, ktorí cez to nakupili a chvália sa aký majú už z toho zisk a aké to je super :D Čítal som si tie poplatky a vychádzajú na skoro 10% Taký coinbase ma 0,50% na binance 0,075%. Takže tam to je jasné, ale vraj majú nejaký super algoritmus, ktorý predáva a kupuje automaticky a tým pádom nie je človek s strate :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ved stop loss si vies nastavit aj na beznych burzach. Len fungovat to bude iba ked hodnota tych mien rastie a nie klesa.
Mimochodom, kazda pyramida v zaciatkoch zisky realne vyplaca, aby namotala viac ludi (vyplaca z penazi dalsich "investorov"). Ti kamarati maju realne uz peniaze na ucte, ci su "v zisku" podla nejakeho cisla niekde na internete? Lebo realne v zisku budu, az tie prachy vyberu, dovtedy je to len iluzia.
NHISPVM
Star
Star

Mek - mne osobne to nepríde ako pyramída, skôr ako burza s veľmi zlými poplatkami. (poplatky až do výšky 10% :D ) Zarobili na tom preto, lebo všetko stúplo, takže na tom zarobil každý, kto investoval skôr. Skôr ma zaujímalo, či má niekto s tým skúsenosti a vie niečo o tom ich "super" algoritme, ktorý sám kupuje a predáva kryptomeny.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

wladas napísal: 25 dec 2020, 17:41 Len taka zvedava amaterska otazka. Preco krypto s aktivnym tradingom? Preco nie na akciovej burze?
Volatilita a dôležitosť sledovania fundamentu je takmer rovná nule. Zatial čo pri akciách si nato musiš dať pozor, crypto price action je z 99% pohaňaná algoritmom market makerov.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Tak na daily grafe BTC/USD sa to podobá na shooting star, žeby prichádzala dlho očakávaná 30% korekcia... V každom prípade ETH sa dnes voči BTC podarilo na moment preraziť 0.026 rezistenciu, čo by mohol byť dobrý signál na altsession.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja to teraz sledujem uz tak trochu s nechutou :D Idem si taktiku ked pri raste postupne vsetko predavam a ked to klesa tak zas kupujem viac. No ale teraz to vystrelilo tak ze posledny predaj som urobil pred 11 dnami pri 18500 €. Odvtedy cakam na pokles aspon k 17000 a stale nic, snad sa uz dockame nejakej korekcie lebo ma to nebavi. Teraz sa citim ako dieta co je za plotom lunaparku a sleduje ako sa vsetci bavia na husenkovej drahe :D
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

To je tak keď špekuluješ :D každý sme na to už doplatili, najlepšia taktika je proste držať. A keď už takto taktižovať tak namiesto predaja to dať do istejšieho bitcoinu.

Ale tiež ma to teraz zmiatlo lebo pred koncom roka som chcel predať ethereum a chainlink v sume akej som tento rok do kryptomien inestoval kvoli daniam. Asi to spravím tak že predám v noci 31. a hneď po polnoci zas nakúpim naspäť aby mi nič neušlo :D Lebo predstava že by som to predal 30. a 1. by mal ethereum o 200 eur väčšiu cenu je pre mňa horšia ako keby som všetko kúpil prvého a druhého by padla cena o 200 dole.

Moja otázka ale je : zdaňovacie obdobie za rok 2020 sa končí 31.12. 23:59:59 a zdaňovacie obdobie 2021 sa začína hneď po polnoci ? Takže keby napr predám niekoľko tisíc 31.12. o 23 v noci, tak je to v poriadku a berie sa to ešte v daňovom priznaní ako za tento rok ?
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Z hľadiska daní podľa mňa nezáleží kedy čo predáš a nakúpiš, ale aký zisk si mal za zdaňovacie obdobie. Ale pochybujem, že sa tým bude niekto zaoberať, pokiaľ tie peniaze z krypto nevytiahneš. Ak sa chceš vyhnúť zdaneniu a chceš mať istotu že nezmeškáš ďalší rast, daj to do stablecoinov USDT, USDC... je ich dosť a keď to začne rásť, znova presuň tam kde bude rásť.
yoggy

Vydavky si vies aplikovat len na ziskane prijmy. Tym, ze si ju len kupil, tak ti este ziadne prijmy nevznikli.

Napr.
100k v BTC vymenis za USDT, tvoj prijem je 100k, kedze bitcoin mal vtedy taku hodnotu a vydavky nemas ziadne. cize dan 39% co je 39k.

a nie ze:
100k v BTC vymenis za USDT, tvoj prijem je 100k a vydavky mas 100k, lebo si kupil USDT v takom objeme, cize dan 0e.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Pokiaľ viem tak USDT nie je nijako regulovaný FEDom, ani vládou, nikto okrem kryptoburzy ti za ten coin žiadny dolár nedá, čiže pri výmene 100k v BTC za USDT nemáš reálne žiadny príjem. Ten ti reálne vzniká, keď si za BTC kúpiš tovar, alebo vytiahneš fiat. Ukáž mi niekoho, komu zdanili USDT alebo iný stablecoin. Pokiaľ nie sú stablecoiny regulované, tak to číslo, ktoré reprezentujú je iba nič nehovoriaca hodnota v blockchaine. A také niečo zdaniť 🤔. Stablecoin nedokážeš dokonca priamo ani vymeniť za fiat, musíš ho najprv zameniť za BTC alebo nejaký altcoin a ten predať, až vtedy máš príjem.
yoggy

Noa? prijem mas aj vtedy ked vymienas kryptomenu za kryptomenu. stablecoiny definiciu kryptomeny splnaju.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

No "B". Mozes sa zahrat na danovaka a skusit ma zdanit v BTC, alebo nejakom stablecoine :roll: K akemu datumu budes brat kurz voci Euru a ktory kurz ktorej burzy budes brat do uvahy? Ci odomna rovno vezmes 33% v BTC alebo USDT :lol:
yoggy

Snad chapes, ze na to existuju zakony.
(43) Súčasťou základu dane je príjem z predaja virtuálnej meny dosiahnutý pri výmene virtuálnej meny za majetok, pri výmene virtuálnej meny za inú virtuálnu menu alebo pri výmene virtuálnej meny za poskytnutie služby v tom zdaňovacom období, v ktorom dochádza k tejto výmene, pri použití ocenenia vymieňanej virtuálnej meny reálnou hodnotou80acc) ku dňu výmeny.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tak to je riadne psycho :D To si moc neviem predstavit.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Zakony su jedna vec, ich aplikacia v praxi je druha vec. Pokial nedokazes jednoznacne spojit moju hw penazenku na blockchaine s mojim menom a adresou, tak sa bavime v teoretickej rovine. A tych rokov, kym to dokazu zistit moze kludne ubehnut tolko, ze danovy delikt bude premlcany. Cize zakon je zatial "kratky". Jedina cesta, ako na teba daniari v tychto koncinach dokazu prist, je tvoj bankovy ucet, alebo majetok, ktory by sa ti podozrivo navysil.
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Počkať, počkať tak teraz som s toho už úplný dement :D .

Dajme tomu že som tento rok napr. investoval 10 tisíc eur do kryptomien. Momentálne majú hodnotu 20 tisíc eur. Koncom budúceho roka chcem predať väčšinu kryptomien a dajme tomu že koncom budúceho roka by to malo hodnotu 50 tisíc eur.
Vytiahol by som 50 tisíc a tie zdanil. Ale keďže v roku 2020 som vložil 10 tisíc tak už sa mi aj týchto 10 tisíc nechce zdaňovať a dávať štátu 3 900 za nič.

Takže v roku 2020 by som v daňovom mal výdavok 10 000 predaj 10 000 = daň 0 (10 tisíc by som predal 31.12 o 11 v noci)
V 2021 by som znova nakúpil za 10 000 a predal za 50 000 = daň zo 40 000 eur. (10 tisíc by som investoval hneď pár minút po polnoci)

Kde teda robím chybu ?
Napísať odpoveď