V podnajme s 3 babami

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: V podnajme s 3 babami

Príspevok od používateľa guess.whoo »

rozluc sa s kupelnou :D
tiez som byval s troma babami
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

nakoniec som tam nesiel, ostal som kde som bol, trochu sa zmenili podmienky, neodisiel ten s ktorym som tam byval takze som nepotreboval nic ine
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Nechcem tu oživovať storočnú tému, no nakoľko si hľadám podnájom na kratšiu dobu 4 mesiace odpovedali mi z jedného inzerátu že by súhlasili. Nakoniec som zistil, že na byte bývajú 2 pracujúce v samostatných izbách. Ja by som bol tretí tiež v samostatnej izbe.

Nakoľko chcem krátkodobý podnájom neni ho tak jednoduché nájsť. Má zmysel to riešiť alebo to mám nechať radšej tak a snažiť sa hľadať niečo iné? Byt som ešte pozrieť nebol, nakoľko som ešte mimo mesta.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vzdy to zavisi od konkretnych ludi, kludne to skus a uvidis.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

bez obhliadky velmi tazko poradit

ja som skusil podnajom s 2 cudzimi ludmi a NIKDY viac, po 3 mesiacoch som odisiel
gogo956
Redeemer
Redeemer

CheZteR napísal: 27 dec 2020, 9:11 bez obhliadky velmi tazko poradit

ja som skusil podnajom s 2 cudzimi ludmi a NIKDY viac, po 3 mesiacoch som odisiel
v com konkretne boli problemy?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

neboli to vyslovene problemy, skor to bolo vo mne,

prides do kuchyne a v dreze riad, ktory nie je tvoj,
otvoris chladnicku a v nej veci, ktore nie su tvoje,
v pracke veci, ktore nie su tvoje,
v umyvadle a vo vani vlasy, ktore nie su tvoje,

vsade bordel a veci, ktore nie su tvoje

nemas chvilu sam, ak chces byt sam musis byt zavrety v izbe

rano boj o kupelnu a kuchynu

v kuse a vsade niekto,
vecer pri telke v obyvacke niekto, v kupelni vo vani niekto, na zachode niekto, v kuchyni niekto, chces si navarit? smola, sporak obsadeny

chces nieco pouzit z kuchyne tak po 5 minutovom hladani zistis ze to je spinave po niekom inom, alebo to niekto vzdy odlozi na ine miesto,

neskore navstevy do noci, vzdy hluk, ziadny klud...
a je uplne jedno ci je to muz+muz alebo baba+baba

uplne najhorsie je podla mna baba+muz

a hlavne v BA sa taketo byty pohybuju okolo 250-300 na osobu za mesiac, no mozem je*at, isiel som sam za 550 a bol som vysmiaty
gogo956
Redeemer
Redeemer

urcite ze je lepsie byt sam, ked to clovek financne utiahne. Hlavneje super ze si mozes priviest na noc koho chces a nikto do toho nemoze nic hovorit :)
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Isiel by som to urcite pozriet, ako to vyzera, ci uz byt, tie spolubyvajuce, resp. okolie byvania. Ak by to nebolo vyslovene zle, isiel by som do toho a ak nebudes mat nevyhodne postavenu zmluvu o podnajme, napr. 2-3 mesacna vypovedna lehota inak prepadne depozit, tak vlastne aj po par dnoch byvania v tomto podnajme si mozes hladat nieco ine, ak by si sa tam necitil dobre. Hlavne mat nieco obstojne, kde byvat/prespat, ako nemat nic - napriklad ked vies, ze musis mat byvanie do urciteho terminu - napr. praca, studium....
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Na 4 mesiace by som to osobne prežil, ak chceš ušetriť a nechceš platiť za celý byt. Hlavne ak budeš mať samostatnú izbu, tak je to relatívne v pohode. Samozrejme budú nutné nejaké kompromisy, čo sa týka používania kúpeľne a kuchyne.

Problémy s tým zvyknú mávať hlavne ľudia, ktorí nikdy nezažili študentské bývanie na intráku alebo na byte, kde často zdieľaš aj svoju izbu so spolubývajúcim, čo fakt nie je bohviečo. Samostatná izba je potom pre ľudí s týmito skúsenosťami totálny luxus :D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ja som uvazoval, ze by som si zobral k sebe do 3 izbaku do podnajmu do jednej izby nejaku studentku. Byvat by som ju tu nechal zadarmo, ale musela by upratovat komplet cely byt + prat + zehlit + obcas nakup vybavit.
Bohuzial nemam ziadnu taku babu v mojom okoli, predsa len uz davno nie som student :-D

S takouto myslienkou sa pohravam uz posledny rok. Lebo precujem furt z domu, a furt sa mi zda ze je tu kvoli tomu dost spiny a nechce sa mi tymi rutinnymi cinnostami zabijat v priemere 1 den do tyzdna.

Myslite, ze by som niekoho zohnal? Neviem, ako teraz funguju podnajmy v BA, ci su stale tak vyhladavane ako boli. Najma ked vacsina vysokych skol podla mna nefunguje a ludia sa ucia z domu, cize mozu byvat u rodicov v pohodli.
gogo956
Redeemer
Redeemer

myslis ze nejakej cudzej zene sa bude chciet riesit tvoje spinave slipy? ale tak skus dat inzerat, mozno motyka vystreli..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pozri si kolko stoji upratovanie: https://www.domelia.sk/upratovanie-pomo ... pratovanie
Ja by som to radsej riesil touto cestou. Je to lepsie ako si k sebe niekoho nastahovat a vo vysledku to bude asi aj lacnejsie. Za taky najom by si mohol pytat 150-200 €, za upratovanie a zehlenie das mozno 80.
Nakupy sa uz daju zabezpecit online a tebe ostane sukromie vo vlastnom byte.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Frco napísal: 28 dec 2020, 13:41 Ja som uvazoval, ze by som si zobral k sebe do 3 izbaku do podnajmu do jednej izby nejaku studentku. Byvat by som ju tu nechal zadarmo, ale musela by upratovat komplet cely byt + prat + zehlit + obcas nakup vybavit.
Bohuzial nemam ziadnu taku babu v mojom okoli, predsa len uz davno nie som student :-D

S takouto myslienkou sa pohravam uz posledny rok. Lebo precujem furt z domu, a furt sa mi zda ze je tu kvoli tomu dost spiny a nechce sa mi tymi rutinnymi cinnostami zabijat v priemere 1 den do tyzdna.

Myslite, ze by som niekoho zohnal? Neviem, ako teraz funguju podnajmy v BA, ci su stale tak vyhladavane ako boli. Najma ked vacsina vysokych skol podla mna nefunguje a ludia sa ucia z domu, cize mozu byvat u rodicov v pohodli.
nastahuj sa aj ty spat k matke, bude to pre teba najlepsie :smt006
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

Frco napísal: 28 dec 2020, 13:41 Ja som uvazoval, ze by som si zobral k sebe do 3 izbaku do podnajmu do jednej izby nejaku studentku. Byvat by som ju tu nechal zadarmo, ale musela by upratovat komplet cely byt + prat + zehlit + obcas nakup vybavit.

uz davno som sa tak dobre nepobavil :D
ty chces vlastne zadarmo sluzbu este ktomu mladu studentku co ti zadarmo bude riesit tvoje osrate slipy a robit ti full servis? :D
ako no hate ale ty ponukas tej babe len izbu na byvanie a vyzadujes fullku.
kamos tak prispieval vysokoskolacke 700e mesacne aby nemusela pracovat popri skole a mal stoho len tu vyhodu ze spolu chodili obcas na veceru a max raz za dva tyzdne mu urobila full servis v spalni.
to len aby si mal predstavu ake su dnes mlade baby vychcane (cest vynimkam.....)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nejaka fetka alebo bezdomovkyna by to zobrala s radostou, ver tomu
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

mirak taka fetka by mu toho hlavne vela pobrala z bytu :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

kompi napísal: 31 dec 2020, 0:39 mirak taka fetka by mu toho hlavne vela pobrala z bytu :D
o to mensi problem by mal nasledne pri upratovani :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"V posteli s 3 babami"
Chalani - kto by bol proti? :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer