Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Treba predat byt a kupit 3 bitcoiny. Potom dufat, ze sa naplni tato predpoved - https://finweb.hnonline.sk/financie-a-b ... ic-dolarov
Staci ked da clovek tie peniaze, ktore chcel dat za dovolenku, lyzovacku, alebo nove auto do crypto a nemusi nic predavat. Ako sa hovori, treba byt investor a nie gambler, emocie su velmi zradny radca.
Ak sa zopakuje cyklus, tak by sme mohli vidiet aj tych 400k. Vzhladom k tomu, ze v tomto cykle do toho hromadne naskakuju institucie, tak to moze byt kludne aj vyssie. Ale bol by som maximalne opatrny, pretoze ked zacnu institucie vyberat zisky, tak sa moze lahko strhnut panika, najma ak do tych 22-24k nemame ziadny spolahlivejsi support, ten pad by mohol prerazit aj nizsie linie supportu.
Ak sa zopakuje cyklus, tak by sme mohli vidiet aj tych 400k. Vzhladom k tomu, ze v tomto cykle do toho hromadne naskakuju institucie, tak to moze byt kludne aj vyssie. Ale bol by som maximalne opatrny, pretoze ked zacnu institucie vyberat zisky, tak sa moze lahko strhnut panika, najma ak do tych 22-24k nemame ziadny spolahlivejsi support, ten pad by mohol prerazit aj nizsie linie supportu.
400k? A kto by to za takú cenu obchodoval?
Ten istý ktorý keď bola cena 10k, 20k, 30k, ....
Patko, tazko by si pred 10 rokmi uveril, ze za 1 BTC vobec niekedy bude niekto ochotny zaplatit 1000 usd. A dnes by sa ti ludia potrhali, aby ho za tu cenu nakupili. Tak presne tak isto nakupia aj za 400k. Ludska chamtivost nema hranic, v tom je pointa.
Ale logicky by uz nemalo byt tolko chamtivych ludi. Snad sa poucili z 2017/18
Pozri, ked ti vlada znehodnocuje tvoje uspory tlacenim novych penazi a ty sa iba prizeras, ako akciove trhny, zlato a BTC rastu, tak co budes robit? Budes iba divak, alebo budes si chciet odkrojit z toho kolaca? Ja si myslim, ze ziskat sa da stale ovela viac nez stratit, pri rozumnej miere investovanych prostriedkov. Ten kapital sa stale iba prelieva tam, kde je potencial. Ak sa preleje dalsia cast kolaca z akcii a zlata do BTC, tak este len budeme oci gulat nad tymi cislami.
no ale preco tie peniaze vrazit do bitcoinu a nie do zlata, indexov ci akcii nejakej fortune 500 firmy?
ja prave v bitcoine nevidim ziadny realny potencial. je tu kopa inych coinov ktore maju za sebou aj nejaku technologiu, nieco co im tu hodnotu dava. bitcoin je len bitcoin, jediny dovod preco si drzi (a zvacsuje) hodnotu je ze bol prvy a vela sa do neho investovalo.
ked si kupis tehlicku zlata, tak to bude zlato aj o 10 rokov. aj o 100 rokov. bitcoin je tu ledva 10 rokov, nikto realne netusi co s nim bude za 5 rokov, nie to este za 20 ci 50 rokov.
to ze bude mat o 10 rokov hodnotu 400 tisic je rovnako pravdepodobne ako ze za 10 rokov si na neho uz nikto ani len nespomenie lebo tu bude nejaka ovela lepsia krypto alternativa a tvoje bitcoiny nebudes vediet ani predat na burze lebo vsetci minery budu tazit nieco ine.
400k za bitcoin je skratka vlhky sen ludi co nekupili ked stal bitcoin 1 dolar a dufaju ze tak ako zbohatli ti co kupili za dolar zbohatnu o 10 rokov aj oni.
realita je ale taka ze tym ze nakupujes to co nakupuju vsetci nezbohatnes, musis nakupovat to comu nikto neveri, tak ako niekto neveril bitcoinu ked mal hodnotu 1 dolara.
ja prave v bitcoine nevidim ziadny realny potencial. je tu kopa inych coinov ktore maju za sebou aj nejaku technologiu, nieco co im tu hodnotu dava. bitcoin je len bitcoin, jediny dovod preco si drzi (a zvacsuje) hodnotu je ze bol prvy a vela sa do neho investovalo.
ked si kupis tehlicku zlata, tak to bude zlato aj o 10 rokov. aj o 100 rokov. bitcoin je tu ledva 10 rokov, nikto realne netusi co s nim bude za 5 rokov, nie to este za 20 ci 50 rokov.
to ze bude mat o 10 rokov hodnotu 400 tisic je rovnako pravdepodobne ako ze za 10 rokov si na neho uz nikto ani len nespomenie lebo tu bude nejaka ovela lepsia krypto alternativa a tvoje bitcoiny nebudes vediet ani predat na burze lebo vsetci minery budu tazit nieco ine.
400k za bitcoin je skratka vlhky sen ludi co nekupili ked stal bitcoin 1 dolar a dufaju ze tak ako zbohatli ti co kupili za dolar zbohatnu o 10 rokov aj oni.
realita je ale taka ze tym ze nakupujes to co nakupuju vsetci nezbohatnes, musis nakupovat to comu nikto neveri, tak ako niekto neveril bitcoinu ked mal hodnotu 1 dolara.
aacid - upravim ta. Ano, poslednych 5r sa zlatu dari. Ale predoslich 5r zas uplna katastrofa. Takze je to take spekulativne. A ked raz bude nahrada zlata pre vyrobu kvoli jej vlastnostiam (elektronika, atd) tak dovidenia.
Odporúčam pozriet serial Explained na Netflixe, epizoda o Diamantoch. Pekne vysvetlené že je to obyčajný šuter v takmer 80% vlasníctve jednej firmy, a jeho hodnota je založená len na dobrom marketingu. Ale tak sa dnes ocenuje takmer všetko
aacid vsak ty sam BTC neveris a takych ludi je stale dost, asi preto to institucie nakupuju, lebo dovera v BTC stale nieje taka vysoka, aby sa masivne pouzival. Teraz sa ukaze, ci ma naozaj tu cenu, ci dokaze zvladat ten napor a rastuci pocet transakcii. Ale vsak institucie nakupuju nielen BTC, ale aj ETH a LTC.
A preco prave BTC a nie nejaka ina kryptomena?
BTC ma najvyssiu likviditu a teda jasne dominuje a dovera v BTC je ovela ovela vyssia nez dovera v nejaky shitcoin. Nie nadarmo sa BTC oznacuje ako digitalne zlato. A v tom je pointa, ani zlatom sa neda platit vsade a jeho hodnota sa meni v case. Aj auto, alebo miesacka pre teba bude mat vacsi uzitok nez to zlato, ale ako uchovavatel hodnoty bude stale lepsie to zlato.
Pre mna je momentalne najhodnotnejsie Ethereum, pretoze na nom bezi mnoho skvelych projektov. Napr. uz len to, ze si mozem zakupit nejaky stablecoin a na svojej hw penazenke aktitovat pozicky, na ktorych sa da tiez zarabat v case, ked ostantne kryptomeny moc nezarabaju.
Ludstvo uz v historii kadeco ofrlalo a nakoniec sa s tym muselo ajtak naucit zit.

A preco prave BTC a nie nejaka ina kryptomena?
BTC ma najvyssiu likviditu a teda jasne dominuje a dovera v BTC je ovela ovela vyssia nez dovera v nejaky shitcoin. Nie nadarmo sa BTC oznacuje ako digitalne zlato. A v tom je pointa, ani zlatom sa neda platit vsade a jeho hodnota sa meni v case. Aj auto, alebo miesacka pre teba bude mat vacsi uzitok nez to zlato, ale ako uchovavatel hodnoty bude stale lepsie to zlato.
Pre mna je momentalne najhodnotnejsie Ethereum, pretoze na nom bezi mnoho skvelych projektov. Napr. uz len to, ze si mozem zakupit nejaky stablecoin a na svojej hw penazenke aktitovat pozicky, na ktorych sa da tiez zarabat v case, ked ostantne kryptomeny moc nezarabaju.
Ludstvo uz v historii kadeco ofrlalo a nakoniec sa s tym muselo ajtak naucit zit.
Ci je to zlato alebo diamant ako sperk, vzdy je to lepsi uchovavatel hodnoty ako peniaze, pretoze nestane sa ti zo dna na den, aby niekto nasiel zlaty alebo diamantovy dol, aby ich hodnota v kratkom case rapidne klesala. Ono je sice pekne, ked si niekto povie, ze je to len obycajny suter, alebo kov, ale to na hodnote tych veci este nic meneni.jukel napísal: 04 jan 2021, 15:28 Odporúčam pozriet serial Explained na Netflixe, epizoda o Diamantoch. Pekne vysvetlené že je to obyčajný šuter v takmer 80% vlasníctve jednej firmy, a jeho hodnota je založená len na dobrom marketingu. Ale tak sa dnes ocenuje takmer všetko
No vymenuj mi tie skvele projekty lebo už 3 roky počuvam ake su altcoiny revolučné ale život mi zmenili len vdaka tomu že som ich shortoval.
Inak mam rad ako zrazu všetci používaju frazu "inštitucie nakupujú". Nie nenakupujú, kto ma miliony na investovanie tak si čo to pozistuje a nakupovali ked bola cena pod 10k
Inak mam rad ako zrazu všetci používaju frazu "inštitucie nakupujú". Nie nenakupujú, kto ma miliony na investovanie tak si čo to pozistuje a nakupovali ked bola cena pod 10k
Vsak sam si ich vymenoval, keby to nefungovalo, tak asi tazko nieco kupis a predas.
To mohli kryptoburzy rovno predavat digitalnu ryzu a povedat, toto je specialna ryza za 20k$, ktora sa da posielat mailom.
A ja mam zase rad frazy typu, "nakupovali ked bola cena taka alebo onaka". Nie, institucie nakupovali priebezne, pretoze kto ma miliony na investovanie, nebude nakupovat velky objem naraz, ale postupne a pocka si na vyvoj na trhu. Na istych urovniach cast preda a nakupi lacnejsie. Darmo, ani milionari nemaju vestecku gulu a nemozu si povedat, teraz stoji BTC 10k, tak nakupime milion BTC a o rok predame s 1000% ziskom.
To mohli kryptoburzy rovno predavat digitalnu ryzu a povedat, toto je specialna ryza za 20k$, ktora sa da posielat mailom.
A ja mam zase rad frazy typu, "nakupovali ked bola cena taka alebo onaka". Nie, institucie nakupovali priebezne, pretoze kto ma miliony na investovanie, nebude nakupovat velky objem naraz, ale postupne a pocka si na vyvoj na trhu. Na istych urovniach cast preda a nakupi lacnejsie. Darmo, ani milionari nemaju vestecku gulu a nemozu si povedat, teraz stoji BTC 10k, tak nakupime milion BTC a o rok predame s 1000% ziskom.
Áno nakupujú, pozri si napr. Grayscale ktorý vykupuje viac BTC než sa vôbec stihne vyťažiť. Od grayscale to nakupujú milionáry alebo inštitúcie. Pozri si Microstrategy koľko nakúpili a ako veľmi im to "uškodilo" 
Kúp si teda tehličky zlata a ak budeš mať štastie tak ti to aspoň pokryje infláciu. A potom sa tráp s predávaním.
Ja radšej budem spokojne vlastniť Bitcoin, ktorý v priemere ročne zarobí nad 100 percent. To že po 4 rokoch splaskne a padne hodnota ma netrápi, keďže dovtedy na tom dokážem zarobiť.
Nikto nehovorí aby si nedal celý majetok do kryptomien ale aspoň 5 percent ti môže zlepšiť portfólio.
Kúp si teda tehličky zlata a ak budeš mať štastie tak ti to aspoň pokryje infláciu. A potom sa tráp s predávaním.
Ja radšej budem spokojne vlastniť Bitcoin, ktorý v priemere ročne zarobí nad 100 percent. To že po 4 rokoch splaskne a padne hodnota ma netrápi, keďže dovtedy na tom dokážem zarobiť.
Nikto nehovorí aby si nedal celý majetok do kryptomien ale aspoň 5 percent ti môže zlepšiť portfólio.
Grayscale a Microstrategy to je presne rozpravka potrebna pre reatil. Im je jedno za aku cenu nakupuju, vyberaju peniaze od ludí a nakupuju cez OTC za discount. Ja ho hovorím o skupinach ktore hybu celym trhom a držia cenu v kanáloch aj niekolko mesiacov, kym sa im podarí naakumulovat potrebné množstvá.
A stale si nenapisal tie skvele ETH projekty. 99.99% alcoinov su bullshity ktore maju hodnotu miliard dollarov hoci ich realna hodnota je maximalne tak sučet ich počitačov v kancli. Ripple a Tron je skvelý príklad
A stale si nenapisal tie skvele ETH projekty. 99.99% alcoinov su bullshity ktore maju hodnotu miliard dollarov hoci ich realna hodnota je maximalne tak sučet ich počitačov v kancli. Ripple a Tron je skvelý príklad
Ale obyčajný retail nebude kupovať od Grazyscale .
MicroStrategy nakupoval aj pri cenách 20 tisicovych cenach. Z peňazí na ktorých firma sedela. Áno teraz už nakupujú aj z akcií ale to je jedno.
S tými 99 percentami shitcoinov samozrejme súhlasím. Je to nic v hodnote miliárd.
MicroStrategy nakupoval aj pri cenách 20 tisicovych cenach. Z peňazí na ktorých firma sedela. Áno teraz už nakupujú aj z akcií ale to je jedno.
S tými 99 percentami shitcoinov samozrejme súhlasím. Je to nic v hodnote miliárd.
Rozpravka, ktora uz niekolkokrat splasla a znova sa viac a viac nafukla iba z retailovych investorov?
A taktiez rozpravka, ktorou sa da realne zaplatit za kavu, alebo si kupit elektroniku v alze
Hmm, dost drsne na rozpravku, ktorou hybe niekto, koho nazyvas "Im je jedno za aku cenu nakupuju, vyberaju peniaze od ludí a nakupuju cez OTC za discount"
Priklad na projekt v ETH som napisal a sam ho aj pouzivam. Jedna sa o pozicky cez stablecoiny na hw wallet. Pre niekoho rozpravka, pre ineho lepsie ako nic
A zrovna Ripple a Tron nemaju s ETH nic spolocne. Jasne, tak ako sa najdu shity medzi roznymi startupmy a znackami, tak sa najdu aj tu. Ale zrovna Ripple a Tron vs ETH/BTC mi pride ako porovnavat Rich Energy s Redbullom.
A taktiez rozpravka, ktorou sa da realne zaplatit za kavu, alebo si kupit elektroniku v alze
Hmm, dost drsne na rozpravku, ktorou hybe niekto, koho nazyvas "Im je jedno za aku cenu nakupuju, vyberaju peniaze od ludí a nakupuju cez OTC za discount"
Priklad na projekt v ETH som napisal a sam ho aj pouzivam. Jedna sa o pozicky cez stablecoiny na hw wallet. Pre niekoho rozpravka, pre ineho lepsie ako nic
A zrovna Ripple a Tron nemaju s ETH nic spolocne. Jasne, tak ako sa najdu shity medzi roznymi startupmy a znackami, tak sa najdu aj tu. Ale zrovna Ripple a Tron vs ETH/BTC mi pride ako porovnavat Rich Energy s Redbullom.
O čom vlastne pišeš ? Ja som nikde nenapisal že tento bull run je rozpravka. Rozpravka je to že si mysliš že spoločnosti ktore sa rozhodli zainvestovat stovky milionov neurobili ani len najmenší prieskum v trading spoločnostiach a nenakupovali pod 10k. Ak niekto nakupuje za miliony ked to ide hore tak je pre trh absolutne nepodstaný. Ani corona dump nebol nahodny, akurat celu price acion urchylil do par dni miesto mesiacov, graf bol pripravený na cyklus a to že sa to nestalo už pred rokom je vec market makerov, ktorí akumulovali a na podstatných urovniach zrážali cenu
takze takto to bolo a ziadne, ze ja si myslim...
Co je podla teba prieskum trhu, vestenie z gule? Na 10k im traderi vyvestili, ze cena pojde uz iba hore k ATH a nie dole? Mhm ok, fajn, uz chapem.
kayko napísal: 04 jan 2021, 15:57 Nie, institucie nakupovali priebezne, pretoze kto ma miliony na investovanie, nebude nakupovat velky objem naraz, ale postupne a pocka si na vyvoj na trhu.
Co je podla teba prieskum trhu, vestenie z gule? Na 10k im traderi vyvestili, ze cena pojde uz iba hore k ATH a nie dole? Mhm ok, fajn, uz chapem.
Ja nemam za potrebu sa tebou dohadovať ako funguje trading ale ano ak poznas rozdiel medzi trendom, akumulaciou a distrubciou tak ano su nejake pohyby ktoru musia nastať aby sa otočil trend a corona dump tomu napomohla
A ak je pre teba trading veštenie z gule tak tomu tiež rozumiem, 90% učastnikov trhu presuva peniaze zvyšním 10%. Povedal by som že v crypte je to 95%+
A ak je pre teba trading veštenie z gule tak tomu tiež rozumiem, 90% učastnikov trhu presuva peniaze zvyšním 10%. Povedal by som že v crypte je to 95%+