Skúsiť to posunúť ďalej ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
FrodoPytlik
Novice
Novice

Skúsiť to posunúť ďalej ?

Príspevok od používateľa FrodoPytlik »

Ahoj.

Chcel by som sa opýtať na váš názor, keďže som tak trošku zmetený ako ďalej.

Počas jesene som sa spoznal s jedným dievčaťom, v podstate našli sme sa cez jednu internetovú "zoznamku", kde ľudia hľadajú kamošov na výlety. Prvýkrát sme boli spolu na dvojdňovke, druhý len tak na výlete v tatrách.
Celkovo mám pocit že sme si celkom rozumeli, ale tak ja si zasa rozumiem s každým / niesom nafúkaný arogantný typ človeka.
No teda aby som pokračoval, s danou dievčinou si stále dopisujem, aj keď moje odpisovanie býva častokrát veľmi biedne, skrz toho že tesne po tom druhom výlete som si založil popri práci živnosť, čo mi odoberá hrozne moc času a energie (v preklade pracujem 7 dní v týždni). Ale ako vždy jej odpíšem, správy sú celkom obsiahle, mám taký pocit že nikto z nás sa nemá problém rozkecať.
Túto dievčinu mám veľmo rád a preto by som to chcel skúsiť posunúť niekde ďalej.
Myslíte si že to má zmysel ?
Normálne by som sa túto otázku nepýtal, tento stav by mi stačil ako jasný dôkaz že áno ale sú tam nejaké ale:
Bývame od seba celkom diaľku.
Ja som sa po 7 rokoch vo veľkomeste vrátil k rodičom na dedinu do "zapadákova", ale keďže povaha mojej práce mi umožňuje jej vzdialené vykonávanie, tak stále pracujem tam kde som pracoval predtým, ba práve takéto "vylúčenie" od pracovného kolektívu vyústilo ešte k povýšeniu atď... (nebudem sa chvastať), ale zmyslom toho že som to spomenul je že do mesta sa vrátiť nemám ani najmenšiu chuť a tam kde som mi to extrémne vyhovuje.
Ona pre zmenu teraz končí školu a trošku mám obavy či by toto bola pre ňu cesta, poprípade čo sme sa tak bavili tak hovorila že si chce nájsť v BA prácu a začať tam.
Ďaľšia vec ktorá ma drží na vážkach je práve že ona je extremne milá taký ten prototyp milého večne pozitívneho kresťanského dievčaťa, čo mi aj vyhovuje skôr viem že tieto dievky sú milé na všetkých, tak či si len niečo nenahováram ?

Čo si o tom myslíte ? Mám sa o niečo pokúsiť, alebo je tam veľká šanca že narazím ? :)
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Skúsiť to posunúť ďalej ?

Príspevok od používateľa beardie »

vitaj na fore, za skusku nic nedas, prinajhorsom z toho nic nebude
ak nic neskusis, budes si to vycitat
FrodoPytlik
Novice
Novice

beardie napísal: 10 jan 2021, 18:14 vitaj na fore, za skusku nic nedas, prinajhorsom z toho nic nebude
ak nic neskusis, budes si to vycitat
No to by som rád, bohužiaľ moja povaha je práve tá "povaha", ktorá nerobí úplne práve ťahy s ktorými si nie je úplne istá.
To isté platilo aj pri dievčatách, nie že by ich bolo nejako moc, ale vždy už keď som nejakú oslovil tak som vedel že to dopadne. Alebo možno ako myslím si že misky váh sú naklonené na moju stranu, ale je tam kopec vecí ktoré ma zneisťujú.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ona chces ist do BA, lebo tam vidis cestu, ze si najde dobre platenu pracu. A ty si z BA odisiel niekde na vidiek a podla toho co pises, tak sa teraz vratit do BA nechces. Ak by ste sa dali dokopy, tak ako fungujete? Na dialku, po telefone, raz za vikend? Kto z vas dvoch by ustupil, aby ste boli castejsie spolu?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ona bude chciet zostat v Ba, takze nakoniec by si sa musel vratit tam aj ty
FrodoPytlik
Novice
Novice

heker napísal: 10 jan 2021, 20:45 Ona chces ist do BA, lebo tam vidis cestu, ze si najde dobre platenu pracu. A ty si z BA odisiel niekde na vidiek a podla toho co pises, tak sa teraz vratit do BA nechces. Ak by ste sa dali dokopy, tak ako fungujete? Na dialku, po telefone, raz za vikend? Kto z vas dvoch by ustupil, aby ste boli castejsie spolu?
No toto je ďaľšia vec ktorá ma drží nejakým štýlom ON HOLD.
Vzťah som už práve raz takto na ďiaľku mal a za veľa to nestálo, každopádne v tom vzťahu som urobil nespočetné množstvo chýb, ale tak lesson learned, otázka je že či by to opäť po čase znova nespadlo do tých istých koľají ako predtým.

Ja som predtým nebýval v BA, býval som v čechách v Prahe a máš pravdu, vrátiť sa do žiadného mesta už nemám záujem. Napísal by som prečo, ale to si nemyslím že je predmetom tejto debaty.

Čo sa týka jej, tak je z menšieho mesta. Myslím si alebo moja domnienka je že BA volí hlavne kvoli tomu že je tam hromada pracovných príležitostí, dá sa tam ľahko rozbehnúť kariera, ale hlavný dôvod tohoto rozhodnutia je IMHO, alebo aspoň čo som sa s ňou bavil že celý život strávila doma s x súrodencami (x > 3) v na ten počet ľudí malom byte a už jej to doma lezie na nervy.

Chápem ale rozhoduntie, nie každý študoval alebo pracuje v IT/technike s ktorou si prácu nájdeš kdekoľvek.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Co tak si skusit urobit si prieskum moznosti prace pre nu v obore resp. zamestanie ake by chcela robit, blizko resp. nie prilis daleko, tam kde teraz ty posobis a od toho sa potom odrazit? Ak tam bude aka taka ponuka, tak preco jej nenavrhnut aj s tymto argumentom nech ide ci uz k tebe tam, alebo niekde pobliz kde mozte byvat spolu s tym ze by mala pracu v rozumnej vzdialenosti na denne dochadzanie a zaroven mozte byt spolu?
Len taky orientacny priklad, v BA moze kludne ak nebyva hned pri praci stravit dajme tomu 30-40 minut cestou do prace. Tam kde si teraz za 30-40 minut moze docestovat dajme tomu 40-50km do prace, samozrejme keby to mala blizsie tak je to lepsie. Casovo to ma cca to iste a v danom okruhu od tvojho momentalneho byvania by sa snad uz praca pre nu nasla.
heker
Redeemer
Redeemer

Vidis, teraz sa pozeras sam na seba, ze sa uz do mesta vratit nechces. A praveze ona chce vypadnut a ist do mesta a to rovno do Bratislavy. Ty ustupit moc nechces ako tak citam a je dost mozne, ze ani ona nebude chciet ustupit od svojho sna (alebo ciela). Ako daleko vlastne od seba byvate?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Nieje ešte príliš skoro na to rozmýšľať či by ste spolu bývali keď ani nevieš či vôbec chce s tebou chodiť?
FrodoPytlik
Novice
Novice

fildinko napísal: 11 jan 2021, 6:43 Nieje ešte príliš skoro na to rozmýšľať či by ste spolu bývali keď ani nevieš či vôbec chce s tebou chodiť?
No áno, máš úplnu pravdu :) Už keď sa tu rozprúdil na túto tému flow, tak je ho ťažké zastaviť :)

Autoeditácia príspevku po 1 min 32 sek:
heker napísal: 11 jan 2021, 0:45 Vidis, teraz sa pozeras sam na seba, ze sa uz do mesta vratit nechces. A praveze ona chce vypadnut a ist do mesta a to rovno do Bratislavy. Ty ustupit moc nechces ako tak citam a je dost mozne, ze ani ona nebude chciet ustupit od svojho sna (alebo ciela). Ako daleko vlastne od seba byvate?
Bývame od seba 130 km alebo necele dve hodky autom, čo nie je až také strašné, ale stále je to dosť.

Autoeditácia príspevku po 4 min 24 sek:
Pepo79 napísal: 11 jan 2021, 0:35 Co tak si skusit urobit si prieskum moznosti prace pre nu v obore resp. zamestanie ake by chcela robit, blizko resp. nie prilis daleko, tam kde teraz ty posobis a od toho sa potom odrazit? Ak tam bude aka taka ponuka, tak preco jej nenavrhnut aj s tymto argumentom nech ide ci uz k tebe tam, alebo niekde pobliz kde mozte byvat spolu s tym ze by mala pracu v rozumnej vzdialenosti na denne dochadzanie a zaroven mozte byt spolu?
Len taky orientacny priklad, v BA moze kludne ak nebyva hned pri praci stravit dajme tomu 30-40 minut cestou do prace. Tam kde si teraz za 30-40 minut moze docestovat dajme tomu 40-50km do prace, samozrejme keby to mala blizsie tak je to lepsie. Casovo to ma cca to iste a v danom okruhu od tvojho momentalneho byvania by sa snad uz praca pre nu nasla.
No to už asi áno, ale stále ak máš nejaký spešl obor a chcel by si sa naň zamerať, tak tá šanca je väčšia v BA kde sú reálne nejaké pracovné príležitostie, než práve v regionóch kde to práve častokrát končí že nejaké tieto lukratívnejšie pozície sa dostavaš po známosti.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

FrodoPytlik

mohol by si pls trochu rozviest dovody pre ktore nechces ist byvat do mesta?
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ano v BA je vacsia sanca na pracovne pozicie aj spesl pozicii, ale bolo by fajn si urobit riadny prieskum sirsieho okolia ohladom tej ponuky prace, ako len generalizovat a spoliehat sa len na BA, bez toho aby si si zistil moznosti v okoli.
FrodoPytlik
Novice
Novice

gogo956 napísal: 11 jan 2021, 9:40 FrodoPytlik

mohol by si pls trochu rozviest dovody pre ktore nechces ist byvat do mesta?
No tých dôvodov je viacero.
Skúsim vymenovať asi tie hlavné:
1. Mám rád taký ten dedinský charakter prostredia, typu že poznáš celú ulicu, s každým sa pozdraviš, vzájomne si pomôžeš.
2 . Dochádzanie - Tým mám na mysli že to čo ma najviac trigrovalo na meste bola návšteva rodičov každý druhý týždeň čo mi zaberalo asi 11 hodín cestovania, dva rozbité dni.
3. Ťažké plánovanie - Mám veľmi rád hory a prírodu obecne. Teda väčšina mojich outdorových aktivít sa zameriavala na prostredie blízko mojho bydliska. Vedomie a nutnosť cestovať späť do Prahy v Nedeľu mi dosť znemožňovala si naplánovať nejakú aktivitu v nedeľu lebo už o 16:00 som musel sedieť v aute a upaľovať preč.
4. Dĺžka dochádzania - Do práce mi bežne cesta trvala 40-50 minút mhd pričom to bolo asi 7 km. Momentálne si prenajímam kanceláriu vo vedľajšom meste, cesta do práce mi trvá 12 minút od momentu čo vyjdem z domu a je to 11 km !
5. Mám rád prácu v záhrade ktorú máme pri dome obrovitánsku. Toto v meste nie je. Keby som momentálne nezarábal fakt peknú sumu, tak asi pracujem ako záhradník alebo pastier alebo niečo na tento štýl :D
6. Príliš veľa príležitostí - Dosť dlho som plánoval že si založím nejakú živnosť, keď som býval v meste tak skrz to že stále bola nejaká akcia, nejaké pozvanie na pivo atď som sa nikdy k tomuto založeniu nedostal. PO tom čo som sa presťahoval domov toto opadlo a už mám aj pár klientov. Toto sa mi v meste nedarilo.
7. Málo ľudí - Doma môžem vyjsť z domu a za tri minuty som v lese - Opäť mesto toto nie je šanca.
8. Prítomnosť rodiny - Toto snáď nie je potrebné rozpisovať.

A ako vedel by som toto rozpisovať ďalej a ďalej ale asi tie hlavné dôvody sú jasné.
heker
Redeemer
Redeemer

Takze svoje dovody si si nasiel. A skusal si sa pozriet na dovody tej kocky, ze odchadza prave do velkomesta v ktorom bude problem s dochadzanim, tazsim planovanim outdoorovych aktivit v podobe horskej turistiky, ze vyhladava viacej ludi a prave chce odist od rodiny? Pretoze ty si napisal co vyhovovalo a nevyhovovalo tebe, no prave kocka polovicu veci ide robit uplne opacne. Myslis, ze je tam mozne vzajomny kompromis v tomto smere? Skus sa v klude nad tym zamysliet a porozmyslat. Este k tomu co si pisal vyssiel, tak podla mna je 130km dost velka vzdialenost a pochybujem, ze by si tuto vzdialenost absolvoval 5x do tyzdna tam aj spat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

FrodoPytlík- Heker má pravdu, a moja rada- najdi si inú babu táto kočka nie je jediná na svete, nemáte toho veľa spoločné podľa toho co čítam.V čase covidu by ten vzťah aj tak bol taký problematický v tom dochádzaní a pri 130 km vzdialenosti ani nevravím. Čiže na tu tvoju otázku v prvom príspevku či narazíš tak myslím si že áno narazíš :/ Kiežby som sa mýlil, nikomu neprajem zle, ale tak inak vnímam tvoju situáciu ako ty zatial.
FrodoPytlik
Novice
Novice

heker napísal: 11 jan 2021, 11:01 Takze svoje dovody si si nasiel. A skusal si sa pozriet na dovody tej kocky, ze odchadza prave do velkomesta v ktorom bude problem s dochadzanim, tazsim planovanim outdoorovych aktivit v podobe horskej turistiky, ze vyhladava viacej ludi a prave chce odist od rodiny? Pretoze ty si napisal co vyhovovalo a nevyhovovalo tebe, no prave kocka polovicu veci ide robit uplne opacne. Myslis, ze je tam mozne vzajomny kompromis v tomto smere? Skus sa v klude nad tym zamysliet a porozmyslat. Este k tomu co si pisal vyssiel, tak podla mna je 130km dost velka vzdialenost a pochybujem, ze by si tuto vzdialenost absolvoval 5x do tyzdna tam aj spat.
No jej dôvody som napísal, chce sa prioritne osamostaniť, založiť si karieru. Pokiaľ žiješ 24 rokov prevažne s rodičmi, si myslím že toto je úplne normálne.
No tam je ozaj dobrá otázka, aký kompromis som schopný urobiť ja, ťažko mi je momentálne súdiť, ale s mojim spôsobom života som momentálne maximálne spokojný a celkom sa v ňom vidím, teda ťažko sa mi bude robiť kompromis. (Klasické technické zmýšľanie že sa ti moc nechce meniť veci ktoré fungujú.)

Autoeditácia príspevku po 3 min 20 sek:
Blastbit napísal: 11 jan 2021, 13:09 FrodoPytlík- Heker má pravdu, a moja rada- najdi si inú babu táto kočka nie je jediná na svete, nemáte toho veľa spoločné podľa toho co čítam.V čase covidu by ten vzťah aj tak bol taký problematický v tom dochádzaní a pri 130 km vzdialenosti ani nevravím. Čiže na tu tvoju otázku v prvom príspevku či narazíš tak myslím si že áno narazíš :/ Kiežby som sa mýlil, nikomu neprajem zle, ale tak inak vnímam tvoju situáciu ako ty zatial.
No ako práve si myslím že máme toho celkom dosť spoločného, či už spoločné záujmy alebo aj prostredie z ktorého sme vychádzali je dosť podobné. Tá diaľka je problém, áno, ale tak na začiatku sa asi nemusíš vidávať každý deň alebo ? :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

zbytocne teoretizovat, tipujem, ze aj tak moc zenskych alternativ v okoli nemas. skus to, okrem casu nic nestratis. teda mozno ani ten, ak ta odmietne ihned. a potom sa to uz nejako vyvrbi, mozno sa zamilujes tak, ze pojdes tam, kde bude chciet byt ona. mozno to nebude s jej karierou take horke a uspokoji sa s niecim mensim v malomeste. alebo to bude kamen urazu a skoncite. momentalne na tom nezalezi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Frodo Pytlík- každý deň sa netreba vidieť to suhlasím ale v tejto dobe bude zázrak sa vidieť aj raz za 3 mesiace vo vašom prípade. Tak ved skús, ak by to nevyšlo, mozete ostať aspon priatelmi a možno časom by sa to predsa len posunulo do niečoho vážnejšieho. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Podla toho co pises, tak by som problem videl v tom, ze aj ked este spolu ani nie ste, tak ty uz vies co nechces a vies co chce ona, pritom sa zrejme nezhodnete. Ani sam teda nevies, ze ci si ochotny ustupit z niecoho, ale napokon ani nevieme ze by si ona dokazala zabudnut na Bratislavu a ist niekde inde. Kto vie, mozno aj ona by bola ochotna ustupit z BA a ist niekde do spolocneho byvania. No vsak to s nou skus a casom uvidis.
FrodoPytlik
Novice
Novice

M142 napísal: 11 jan 2021, 15:23 zbytocne teoretizovat, tipujem, ze aj tak moc zenskych alternativ v okoli nemas. skus to, okrem casu nic nestratis. teda mozno ani ten, ak ta odmietne ihned. a potom sa to uz nejako vyvrbi, mozno sa zamilujes tak, ze pojdes tam, kde bude chciet byt ona. mozno to nebude s jej karierou take horke a uspokoji sa s niecim mensim v malomeste. alebo to bude kamen urazu a skoncite. momentalne na tom nezalezi.
Haha to s tým výberom tých ženských alternatív to je také SAD but TRUE.
No ono nehovorím že titul z teba robí múdrého človeka, ale je proste pravda že väčšina žien, ktoré majú ambíciu idú na VŠ a následne ostavajú v mestách. Na dedinách poväčšine ostávajú tie ktoré si tam najdu manžela/atď.
Je pravda že takým menším chodením sa ešte nikdy nič nepokazilo :)

Autoeditácia príspevku po 2 min 54 sek:
Blastbit napísal: 11 jan 2021, 19:14 Frodo Pytlík- každý deň sa netreba vidieť to suhlasím ale v tejto dobe bude zázrak sa vidieť aj raz za 3 mesiace vo vašom prípade. Tak ved skús, ak by to nevyšlo, mozete ostať aspon priatelmi a možno časom by sa to predsa len posunulo do niečoho vážnejšieho. :)
To je pravda, ako osobný kontakt je veľmi dôležitý, už následne záleži ako si to vie kto zariať.
S predchádzajúcou frajerkov som sa práve pre toto rozišiel, ale tam to explicinte dospelo po čase do toho štádia že sme sa videli po troch mesiacoch, aj keď tých dôvodov sa tam dalo nájsť viac.
Nuž ale tak človek by si povedal že lesson learned a show must go on :)
Napísať odpoveď