cestovanie mimo okres

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ciliar
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

cestovanie mimo okres

Príspevok od používateľa ciliar »

caute som zivnostnik,mam potvrdenie o prekonani covid 19,v pondelok vecer potrebujem ist z nitry do topolcian za znamim ,ake doklady potrebujem pri kontrole.nebude problem ked cestujem vecer?.dakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Re: cestovanie mimo okres

Príspevok od používateľa heker »

Vezmi si to potvrdenie. A na tvojom mieste sam sebe napisem papier, ze si SZCO a cestujes pracovne do Topolcian za panom XXX. Mozno by som tam dal kopiu jedneho papiera zo Zivnostenskeho registra alebo aspon vytlacil z internetu vypis. Oni si to prakticky nemaju ako overit, ze ci je to pravda, ze ci za nim ides pracovne. Takto si nyslim, ze aj keby ta zastavili, tak nebudes mat problem.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pri prípadnej kontrole stačí povedať, že ideš do iného okresu z dôvodu jednej z výnimiek pre lockdown. Najistejšie bude podľa mňa neuvádzať bližšie detaily, pretože všetko, čo povieš, bude použité proti tebe a ak nie si v takýchto veciach zbehlý, môže sa stať, že povieš niečo, čo by si neskôr mohol ľutovať.

Ja by som si na tvojom mieste vytlačil nejaký papier, ako písal heker, ale nič bližšie by som už policajtom nehovoril, pretože to ani nie je tvoja povinnosť. Ak by mali dodatočné otázky, najlepšia odpoveď je mlčať alebo im so stoickým kľudom povedať, že si im už poskytol dostatok informácií a chceš pokračovať ďalej v jazde.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

jasne, pri takomto pristupe ta urcite nezacnu buzerovat este viac
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Podľa mňa je lepšie s nimi normálne komunikovať, prevajiť rešpekt. Vždy mi to s policajtami fungovalo a vždy som aj pokutu ukecal, keď som išiel na to týmto štýlom. Podľa mňa normálne si niečo vymyslieť. Rozprávať veľa, ale povedať málo. Musia mať pocit, že sa s nimi normálne slušne bavíš, s úsmevom, ale uvádzať čo nejmenej detailov. Nikdy nevieš, na čom ťa nachytajú.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Tiež si myslím že s nimi treba normálne komunikovať. Raz sa mi stalo že som bol naozaj vinný, urobil som priestupok, zastavili ma a boli na mňa dosť hnusní, ale ja som im to v klude vysvetlil o čo išlo, bol som pokojný, nebol som drzý a odišiel som ľahší len o 20€ :D ale zasa záleží na policajtoch.. kamarát momentálne cestuje s frajerkou po celom Slovensku a policajtov videl len asi 2x niekde na ceste a neriešili.. druhý mi hovoril že ho zastavili a chceli vedieť každý detail o jeho pohybe
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Pilifo napísal: 15 jan 2021, 21:24 Pri prípadnej kontrole stačí povedať, že ideš do iného okresu z dôvodu jednej z výnimiek pre lockdown. Najistejšie bude podľa mňa neuvádzať bližšie detaily, pretože všetko, čo povieš, bude použité proti tebe a ak nie si v takýchto veciach zbehlý, môže sa stať, že povieš niečo, čo by si neskôr mohol ľutovať.

Ja by som si na tvojom mieste vytlačil nejaký papier, ako písal heker, ale nič bližšie by som už policajtom nehovoril, pretože to ani nie je tvoja povinnosť. Ak by mali dodatočné otázky, najlepšia odpoveď je mlčať alebo im so stoickým kľudom povedať, že si im už poskytol dostatok informácií a chceš pokračovať ďalej v jazde.
no a ja byť policajtom, tak po takomto arogantnom správaní vodiča by nasledovala kompletná cestná kontrola dychová skúška, povinná výbava, hĺbka dezénu, všetky papiere od vozidla, preklepnutie v systéme, kontrola technického stavu vozidla a keby arogancia zo strany vodiča pokračovala, tak bez relevantného dôvodu na prekročenie okresu by som ho otočil domov

Treba si uvedomiť, že on je ten kto vedome a úmyselne chce porušiť aktuálne nariadenia, chce ísť mimo okres za známym, nie za opatrovaním blízkej osoby, nie za prácou, nie na test. To znamená, že by si mal hlavne vymyslieť nejakú výhovorku, doložiť ju nejakým papierom a správať sa pokorne a úctou lebo vie, že právo nie je na jeho strane v tomto prípade. A nie sa hrať na frajera a arogantným spôsobom vystupovať voči policajtovi. To máš to isté ako s učiteľkou v škole, mohol si byť na ňu drzý, ale potom ti veľmi rýchlo vysvetlila kto si a kde je tvoje miesto.

Je iné hádať sa s policajtom ak si si istý, že právo je na tvojej strane. Tak isto mám skúsenosť, že ak sa správaš normálne tak pokuty sa aj samé zjednali dole.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

No to je také typicky slovenské - nech všetci dodržiavajú, čo majú - ale JA nech mám výnimku... :(
Áno - boli sme vo štvrtok mimo okres - s dcérou v Tatrách-Hágoch - na kontrolu...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mLuks napísal: 16 jan 2021, 10:10 no a ja byť policajtom, tak po takomto arogantnom správaní vodiča by nasledovala kompletná cestná kontrola dychová skúška, povinná výbava, hĺbka dezénu, všetky papiere od vozidla, preklepnutie v systéme, kontrola technického stavu vozidla a keby arogancia zo strany vodiča pokračovala, tak bez relevantného dôvodu na prekročenie okresu by som ho otočil domov

Treba si uvedomiť, že on je ten kto vedome a úmyselne chce porušiť aktuálne nariadenia, chce ísť mimo okres za známym, nie za opatrovaním blízkej osoby, nie za prácou, nie na test. To znamená, že by si mal hlavne vymyslieť nejakú výhovorku, doložiť ju nejakým papierom a správať sa pokorne a úctou lebo vie, že právo nie je na jeho strane v tomto prípade. A nie sa hrať na frajera a arogantným spôsobom vystupovať voči policajtovi. To máš to isté ako s učiteľkou v škole, mohol si byť na ňu drzý, ale potom ti veľmi rýchlo vysvetlila kto si a kde je tvoje miesto.

Je iné hádať sa s policajtom ak si si istý, že právo je na tvojej strane. Tak isto mám skúsenosť, že ak sa správaš normálne tak pokuty sa aj samé zjednali dole.
Kde som písal o tom, že má byť voči policajtom arogantný a drzý? Písal som, že im má s kľudom povedať, že využíva výnimku a ďalšie informácie im neposkytovať. To, že vodič odmieta s policajtom kecať o svojich osobných veciach považuješ za arogantné správanie? :roll:

Ja stále verím, že väčšina policajtov je rozumných, ale ak by náhodou natrafil na idiota, ktorý by si riešil na vodičoch svoje komplexy, tak v tomto prípade je podľa mňa najlepšie sa vykecávať čo najmenej a byť si vedomý svojich práv. Ak by aj takýto zakomplexovaný policajt podľa reakcie vodiča zistil, že nie je poslušná ovečka, čo mu na všetko kývne, tak verím, že by si nedovolil prekračovať svoje právomoci. Osobne som už absolvoval niekoľko policajných kontrol, z ktorých veľká väčšina prebehla úplne bez problémov, ale raz som zažil blbca, ktorý chcel odo mňa jednoznačne vytiahnuť prachy za vymyslenú pokutu. Keď som však začal byť aj ja veľmi asertívny a nevyhovel kompletnému prešacovaniu auta, ktoré som považoval za šikanózne, pretože na to nemal objektívny dôvod, tak aj on si uvedomil, že asi z toho nič nebude, stiahol chvost, pustil ma a sústredil sa na ďalšie ovečky, ktoré pôjde obrať lahšie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja byť tým policajtom, tak sa s tebou nekašlem, nahlásim ťa na RÚVZ za porušenie karanténnych nariadení, lebo svoj účel cesty si pri kontrole nevedel zdôvodniť, no a potom sa môžeš súdne brániť, keď ti príde pokuta... :D

Si myslíš, že sa tu niekto bude s tebou kašlať, keď vedia na rómske osady posielať vojakov a vrtulníky. Celá BA je jeden okres, ale Košice okolie akože ku Košiciam nepatrí. Teraz tam jednému Rómovi naparilo 500€ pokutu, lebo išiel do inej časti Košíc po drevo na kúrenie, čo mu chcel niekto darovať.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Veď preto som písal, že sa nemá s policajtom vykecávať. Ak by sa pri vysvetlovaní prekecol, že ide za kamarátom zahrať si s ním Playko, tak práve v takomto prípade má najväčšiu šancu na to dostať pokutu pre porušenie karanténnych opatrení.

Ak však povie, že využíva výnimku (napr. ide za blízkou osobou, ktorá potrebuje zdravotnú starostlivosť), ako by mohol dostať pokutu? :)

Aby bolo jasné, ja nie som za bezbrehé porušovanie opatrení, ale v prípade núdze to nepovažujem za niečo hodné trestu (pokuty). No a navyše autor témy už koronu aj prekonal, takže by týmto presunom seba a okolie nijako neohrozil.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

mLuks napísal: 16 jan 2021, 10:10 no a ja byť policajtom, tak po takomto arogantnom správaní vodiča by nasledovala kompletná cestná kontrola dychová skúška, povinná výbava, hĺbka dezénu, všetky papiere od vozidla, preklepnutie v systéme, kontrola technického stavu vozidla
Krásna ukážka zdegenerovaného myslenia, policajnej buzerácie, zneužitie svojho postavenia.

Ak ťa zastaví policajt kvôli dopravnému priestupku, resp aktuálne kvôli kontrole opatrení, nemá právo zneužívať svoje postavenie na dodatočnú kontrolu čohokoľvek len aby ti niečo našiel a mohol dať pokutu
Má právo riešiť len daný priestupok, všetko navyše je obťažovanie políciou a buzerácia.

Lekárničky a vesty sa v civilizovaných krajinách kontrolujú pri špeciálnych samostatných akciách, nikdy nie ako súčasť buzerácie.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ako to je teraz z nákupom auta z iného okresu? Výslovne výnimka na to asi nebude čo?
ciliar
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ciliar »

poviem vam to na rovinu.ten znamy je manzelka so synom. pred 2 mesiacmi som odisiel do podnajmu v nitre mam tu pracu prestali sme si rozumiet a hadali sme sa .naposledy som bol s nimi na vianoce doteraz sme spolu este komunikovali ale teraz sa chce rozviest nechcem ich stratit.potrebujem sa s nou rozpravat cez telefon sa to neda riesit.naco sa mam vyhovorit pri ceste.prosim nepiste mi rady ohladom vztahu ale ak ma niekto realnu skusenost ako to je pri kontrole budem rad ked poradi
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Vsak si sprav obycajne tlacivo o potvrdeni do prace, napis, ze pracujem na mandatnu zmluvu a hod tam peciatku dakej firmy ktoru najdes na internete. Na OR ci Finstate si najdi udaje, meno konatela a podpis si to. Myslis si, ze to policajt bude skumat, ze ci si ty zrovna zamestnancom alebo mas pracovny vztah s tou firmou? Uvidi papier, peciatku a cau.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To si akože zo zemiaku urobí pečiatku cudzej firmy? No to je rada nad zlato :).

Ciliar a čo ty vlastne riešiš? Predpokladám že auto ani trvalý pobyt za tie 2 mesiace nemáš prepísané, takže ty ideš vlastne z roboty "domov".
mLuks
Addict
Addict

Pilifo napísal:Kde som písal o tom, že má byť voči policajtom arogantný a drzý? Písal som, že im má s kľudom povedať, že využíva výnimku a ďalšie informácie im neposkytovať. To, že vodič odmieta s policajtom kecať o svojich osobných veciach považuješ za arogantné správanie?
Je vyhlásený núdzový stav, so zákazom vychádzania, len v určitých výnimkách. A ako chceš skontrolovať dodržiavanie výnimiek, ak by to malo byť len o tom, že poviem "idem opatrovať blízkeho" a ak sa ťa opýta kam ideš tak povieš "už som vám povedal, že využívam výnimku so zákazu vychádzania a to vám musí stačiť pán policajt" ..tak o čom by to bolo? To si jednoducho povie každý a tým pádom žiadny zákaz vychádzania ani nie je? Preto je asi logické, že ďalšími otázkami si policajt overuje opodstatnenosť tvojho pohybu medzi okresmi a ak sa hráš na nedostupného a zadubeného, že ty mu nič nemusíš vysvetľovať, tak áno vnímam to ako prejav arogancie a neúcty a takého vnímania "čo mi možeš?"

V prvom rade treba vnímať policajta ako autoritu nie ako zeleného vieš čo. A keď zistíš, že sa tá autorita správa normálne, tak nemáš najmenší dôvod sa správať arogantne, opovrhujúco, či "múdro". Ak sa tá autorita správa ako ten zelený ..., tak potom je samozrejme aj odozva taká istá a v takom prípade s tebou súhlasím. Ale nie od začiatku sa tváriť ako majster sveta a že oni ti môžu maximálne utrieť zadok.
baldorex napísal:Krásna ukážka zdegenerovaného myslenia, policajnej buzerácie, zneužitie svojho postavenia.
ak si pozorne čítal, tak takýto postup by som zvolil až po tom čo by zdegenerované myslenie (v zmysle som majster sveta, čo mi ty môžeš, čo ty tu odomna chceš, ja si možem ísť kde ja chcem, nič ti nemusím ukazovať) prišlo ako prvé zo strany vodiča.
baldorex napísal:Ak ťa zastaví policajt kvôli dopravnému priestupku, resp aktuálne kvôli kontrole opatrení, nemá právo zneužívať svoje postavenie na dodatočnú kontrolu čohokoľvek len aby ti niečo našiel a mohol dať pokutu
Má právo riešiť len daný priestupok, všetko navyše je obťažovanie políciou a buzerácia.
Vieš to doložiť paragrafom?
Čiže tvrdíš, že ak ma zastaví za rýchlosť, opýta si doklady a zisti, že nemám platnú STK/EK/PZP, tak mi nemôže dať za to pokutu/odobrať techničak ale môže riešiť len rýchlosť. Resp. ak by si všimol, že mám v halogenových parabolách ledkové žiarovky, tak že to nemôže riešiť, lebo ma zastavil za rýchlosť, resp. nemôže mi dať fúkať ak ma zastaví za rýchlosť, lebo to už je úkon mimo toho priestupku? Alebo pri zastavení kvôli fúkaniu uvidí, že mám prasknuté čelné sklo, tak znovu ma zato nemôže pokutovať/zadržať techničák?

To fakt? na akej planéte žiješ?

ciliar: trochu prežeň situáciu v ktorej sa nachádzaš a povieš im, že máte syna v striedavej starostlivosti a ideš si práve po neho...viem, je to trochu cez čiaru a určite v tejto situácii nechceš byť, ale ako dôvod jazdy by to malo stačiť
test
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks: Policajt ti moze dat pokutu len jednu. Cize ak ta zastavi za rychlost, okrem toho si telefonoval, mas tam zle ziarovky a nemas povinnu vybavu, tak to nemoze scitat, ze ti da 150+50+50+50 eur. Moze ti dat len jednu pokutu a to bude ta najvyssia.
mLuks
Addict
Addict

no veď, dá ti jednu. ktorá odzrkadlí všetko. Čiže z toho čo si "spáchal" si vyberie to, čo bude mať najvyššiu sadzbu. Lenže baldorex napísal, že sa môže venovať len tomu priestupku za ktorý ťa zastavil, všetko navyše je obťažovanie a buzeracia. Teda ak ťa zastaví za rýchlosť, nemôže riešiť tvoju neplatnú STK.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

To si nemylim, ze by nemohol riesit tvoju STK.
Napísať odpoveď