Po konzultacii s vedenim fora som si dovolil zalozit vlakno na temu "zbrane". Chcem, aby tato tema bola na fore jedinou temou o zbraniach, nakolko su ine fora a stranky, ktore sa venuju vyslovene iba zbraniam. Preto berte tuto temu ako vsehochut, kludne tu piste vase otazky ohladom akychkolvek (dlhych, kratkych, perkusnych...) zbrani, nejake skusenosti s nutnou obranou / krajnou nudzou, poradna pri kupe, zavady, otazky ohladom skryteho nosenia, puzdra na vonkajsie/vnutorne nosenie, proste vsetko. Alebo sa proste len tak pochvalte vasim zelezom, ako to niektori volame
Ja osobne som uz zopar rokov polovnik, takmer rok som uz drzitelom aj ZP. sk. A. Zbrane ako take ma bavia uz od detstva, stale som otca otravoval, nech so mnou ide do zahrady strielat vzduchovkou na plechovky, nakolko som sam nemohol
Co sa tyka mojej vybavy, zatial nie je velmi velka, no o to lepsie svoje zbrane poznam a ovladam.
Dlhe zbrane: Savage Arms mod. 10/110 Trophy Hunter (kal. 308win) v dreve, Steyr Mannlicher CL II (kal. 30-06sprg - tuto mam v spoludrzbe) - oba su osadene puskohladmi Meopta Meostar R1r 3-12x56RD
Kratke zbrane: Glock 19 gen. 5, 9x19mm
...a este stale mam svoje dva, uz historicke, kusky vzduchoviek: Gamo Hunter 440 v kal. 4,5mm a Norinco QB78 tiez v kal. 4,5mm, ale tymto dvom damam sa uz nevenujem tolko ako kedysi
Do prilohy pridam foto
Budem velmi rad, ak sa tu debata rozprudi, lebo pevne verim, ze tu je vela drzitelov zbrojnych preukazov alebo proste len nadsencov zbrani ako takych (ano, aj vzduchovka je zbran a netreba na nu ZP
Samozrejme som plne ochotny poradit hocikomu ohladom hocicoho, v ramci mojich schopnosti a moznosti. Ak by si to situacia vyzadovala, kludne aj v sukromnej sprave.