cestovanie mimo okres

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: cestovanie mimo okres

Príspevok od používateľa Pilifo »

To som vôbec netvrdil, že každý má porušovať opatrenia, ale dať rodine pokutu 1000€ za to, že sa išli s deťmi vyvetrať von a posánkovať sa, ti nepríde ako trochu nemorálne v aktuálnej situácii, kedy je veľa ľudí úplne bez práce a sú radi za každé euro? Polícia má v prvom rade pomáhať a chrániť a nie ťahať peniaze z ľudí za takéto smiešne priestupky!

Ohrozili svojím konaním svoje zdravie alebo zdravie niekoho iného? Na 99,9% určite nie!
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

maiikY napísal:No čo ľudia, cestovali ste cez okresy a reálne vás niekto zastavil?
cestujem pravidelne kvoli práci, zatiaľ ani raz ma nezastavili, ale kontrolovali to v KE neg test a účel cesty
Pilifo napísal:že viezli deti na vyšetrenie do nemocnice a vyšli by z celej situácie bez pokuty. Pokiaľ by sa tým policajtom vôbec chcelo riešiť nejaké papierovačky so správnym konaním, pretože očividne tam každý deň nachytajú dosť ovečiek, ktoré im radi zaplatia na mieste...

Decká dostali otravu z jedla, tak potrebovali ísť na pohotovosť.
ano bývajú v Trenčíne čo napísal masterdead a oni sú mimo TN okresu so sánkami na streche lebo vezú deti do nemocnice/pohotovosť...TN nemá pohotovosť ani nemocnicu? Decko sa ti otrávilo z jedla a ty ho vezieš z TN na Kramáre. Sánky na streche detto..ty si fakt myslíš, že policajt je sprostý idiot?? To že jeden policajt píše a druhý číta, preto idú v aute dvaja je len vtip, nie realita. Dúfam, že to vieš. (irony tag)
Pilifo napísal:le dať rodine pokutu 1000€ za to, že sa išli s deťmi vyvetrať von a posánkovať sa, ti nepríde ako trochu nemorálne v aktuálnej situácii, kedy je veľa ľudí úplne bez práce a sú radi za každé euro?
V aktuálnej situácii platí zákaz vychádzania mimo okres kvôli pandemickej situácii vírusu, ktorý keď tie deti prenesú na starkých tak pôjdu aj na ich pohreb. Sú nejaké pravidlá nastavené, každý o nich vie. Tak sa majú dodržiavať.

Kebyže sa tu zavedie totálny lockdown ako bol napr. v Lombardii, alebo teraz počas druhej vlny v iných štátoch, tak nepojdeš ani do onbchodu, nie to ešte s detmi sa sánkovať.

Ty si príklad slováka, ktorý keby sa dostal do politiky, tak kradne horšie jak tí, na ktorých teraz nadáva. Silou mocou vydrbať so systémom, kľučkovať, klamať...ale potom vykrikovať lebo Fico kradol a Matovič dal zarobiť trnavskej firme.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

mLuks, a ty si presne ten typ človeka, ktorý keby bol občanom v nacistickom Nemecku, tak by milerád podporoval vraždenie Židov a Cigánov, pretože vláda vyhlásila, že to nie sú ľudia :roll:

To, že vláda vydá nejaké nariadenia, automaticky neznamená, že sú jediným správnym riešením a každý, kto ich čo i len trochu poruší, by mal byť nezmyselne pokutovaný a perzekuovaný.

Ja by som radšej pokutoval zabednencov, ktorí nosia rúška pod nosom, ktorí nepochybne ohrozujú okolie napr. v obchode oveľa viac ako rodina na takejto úplne neškodnej sánkovačke.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

To sa išli sánkovať niekde na Sibír alebo čo? Nešli náhodou niekde, kde bude na svahu ďalších 1000 podobných ľudí, ktorí "sa len išli sánkovať s deťmi" a polovica z nich samozrejme bez rúšok?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

To, že vláda vydá nejaké nariadenia, automaticky neznamená, že sú jediným správnym riešením a každý, kto ich čo i len trochu poruší, by mal byť nezmyselne pokutovaný a perzekuovaný.
ja som ani nikde nenapísal, že sú jediným správnym riešením, ale sú platným riešením v súlade s legislatívou a ústavou SR a za ich porušenie hrozí pokuta. To vie každý. Čiže ten kto ich porušuje, ich porušuje vedome a úmyselne, rovanko ako táto rodina. Je to rovnaké ako s MPR, keď máš úsek kde je 70ka napriek tomu, že kľdna sa tam dá ísť 90. Čo povieš policajtovi, keď ťa namerá? Že tá 70ka je tam nezmyselná pokuta neplatí?
Ja by som radšej pokutoval zabednencov, ktorí nosia rúška pod nosom, ktorí nepochybne ohrozujú okolie napr. v obchode
s tým s tebou súhlasím
rodina na takejto úplne neškodnej sánkovačke.
Nikto z nás nevie kam išli, ale ...úplne neškodnou sánkovačkou by som to nenazval, pokiaľ šli na exponované miesto. Ako napr. pri KE Jahodná či Kavečany, kde počas víkendu bolo kvantum ľudí a z toho kvanta ďalšie kvantum bez rúšok, lebo však som v prírode, tu nepotrebujem rúško. A keď sú takto vedľa seba na svahu/kopci nasáčkované xyz rodín bez rúšok, tak je dosť otázne či sa bavíme o neškodnej sánkovačke.
ty si presne ten typ človeka, ktorý keby bol občanom v nacistickom Nemecku, tak by milerád podporoval vraždenie Židov a Cigánov, pretože vláda vyhlásila, že to nie sú ľudia
skús lepší príklad... lebo keby si ako občan nacistického nemecka skúsil protestovať proti vraždeniu židov či cigánov, tak by si buď skončil v tom vlaku s nimi alebo s guľkou v hlave. Tam by si bol aj ty poslušným občanom, ktorý by židov bonzoval, lebo umrieť by si nechcel.

Dnes ľudia protestujú na námestiach, nenosia rúška, šíria hoaxy a poplašné správy, rozprávajú o linčovaní vlády atď a čo im za to hrozí? Pokuta, maximálne sa môžme baviť o base v extremnycg prípadoch, ale nie je to ani gulka, ani plynová komora, či gulag.

Autoeditácia príspevku po 16 min 55 sek:
a len tak som si pozrel veľkosť TN okresu na mape a určite by sa tam našiel nejeden obyčajný kopec na neškodné sánkovanie s deťmi, väčšina okresu je príroda, jedno mesto, zopár dedín.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Preco obhajujes to, ze isli s detskami na sankovacku a ze sa nemali s policajtmi bavit?

Samozrejme, ze neschvalujem pokutu, obzvlast 1000 eur pre rodinu s detmi. Povedzme si ale uprimne, tolkokrat bol medializovany zakaz vychadzania a pokuty, ze len clovek zijuci v jaskyni nezachytil informaciu o tom, ktora tyzden kolovala na internete, Facebooku, televizii, radiu a novinach, ze je to prost neobhajitelne.

Preco tu Pilifo trepes o tom ako sa mali obhajovat nemocnicou a dalsim? Ved vedeli, ze maju byt doma, ze nemaju opustit okres a aj napriek tomu to porusili! Je to smutne, ze dostali 4x 250 eur, v konecnom dosledku obstali este dobre.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja som nestretol žiadnu hliadku, BA-KE spodkom
KE-PP-ZA-BA vrchom a ziadna hliadka
denne chodim BA- Pezinok-Senec a ziadna hliadka ma nekontrolovala
chodim hore dole sukromne a keby ma zastavili mam negativny test a papier z práce ze pracujem v BA, na aute mam KE spz...

co som si zvykol vsimnut ked chodim na bicykli tak tu v BA zvyknu sledovat dodrziavanie na tych vikendovych exponovaných miestach ako je zelezna studnicka, biely kriz a podobne
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Máme papier z práce, že nemôžeme vykonávať čiinosti teleworkingom, no neviem, ako by reagoval policajt cez víkend...
PD - Hágy a nazad včera žiadna kontrola.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

starysomar napísal: 30 jan 2021, 19:14 Máme papier z práce, že nemôžeme vykonávať čiinosti teleworkingom, no neviem, ako by reagoval policajt cez víkend...
Normalne. Policajt nemoze vediet, ci nepracujes aj cez vikend.
CheZteR napísal: 30 jan 2021, 10:41 co som si zvykol vsimnut ked chodim na bicykli tak tu v BA zvyknu sledovat dodrziavanie na tych vikendovych exponovaných miestach ako je zelezna studnicka, biely kriz a podobne
kontroluju aj cyklistov?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

mna nie a keby aj tak by som pri sebe papier o teste nemal, a ani doklady :D

nevidel som aby kontrolovali cyklistu, skor sa zameriavali na auta, ktore prichadzali alebo odchadzali z a na parkoviska

kazdopadne by ma zaujimalo co bude ked ma zastavia, nemam doklady a ani potvrdenie o teste, co so mnou? vezmu ma na stanicu? kam s bicyklom? zamok nenosim...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Z mojho bydliska som bol v susednom okrese vyvetrat sa s detmi pri jazere (10 km). Nikoho som nestretol vonku. Cestou som sa dal aj v druhom okrese otestovať.

Btw, stretli sme 4-5 policajnych hliadok, nikto nas nezastavil.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ono z môjho čiste súkromného pohľadu je každotýždenné testovanie (poctivo sa zúčasťnujeme celá rodina) strašná sprostosť.
Ďaľšia je "kategorizácia" očkovania - skade chytí koronavírus 90-ročný dôchodca v zariadení pre seniorov?
Z telky???
Nebolo by účelnejšie prednostne očkovať tých, ktorí za ním prídu, ktorí sa o neho starajú, tých, na ktorých závisí zásobovanie žrádlom a energiami ... ???
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Lenze ockovanie chrani len zaockovaneho ktory ale moze byt stale infekcny.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nejaký čas...
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

V piatok mám brať priateľku od lekára, ide na vyšetrenie k imunológovi, budem ju brať domov.. z SA kraju do TO kraju.. Dúfam bude stačiť že máme test negatívny a aj to že bude mať papier od toho lekára, tak som zvedavý či niekde natrafím na hliadku :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

v TN okrese je halda miest kam sa da ist sankovat este aj teraz, ked je vonku v meste okolo 5-8 stupnov. Mali si to rozmysliet.
Kedze spekulovali doplatili na to. 1000 je vela, ale neda sa povedat, ze nemali na vyber.

Este ked bola prva varka snehu tak sme sa sli sankovat tiez. prisli sme ku kopcu a tam nastavanych dobrych 100 aut na ceste. Horko tazko som zaparkoval a pocujem ako typek vola na policiu, ze je tu vela ludi a ze sa zhromazduju a je to proti opatreniam, ktore on pomahal vytvarat :D

na kopci bolo ozaj vela ludi, my sme sli na mensi kde nebol nikto kedze mame mensie deti (aj tak by sme sa na tu masu ludi netlacili)
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Tak dnes som teda prešiel 3 okresy, nikde ma nikto nezastavil.. Videl som viacero hliadok, ale všetky len jazdili.. medzi okresmi NR a TO však zastavovali a kontrolovali test, no keď som išiel smer TO tak tam mali zastavené auto a keď som išiel domov o pár hodín neskôr, už tam neboli.
Jediné kde som prišiel do kontaktu s políciou bolo v McDonals :D policajné auto predo mnou, policajné auto za mnou :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

od stredy to budu znova intenzivne kontrolovat
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

PD-Nitra, cesta od desiatej hodiny - žiadna kontrola.
Manželka išla oprávnene - za svojou matkou. A s včerajším negatívnym testom.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Opustiť okres za účelom vykonania STK a EK je dovolené ? Niekto s osobnou skúsenosťou ?
Napísať odpoveď