Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
tak si rozklikni ten link na aquired immunity a zameraj sa na slova preventing a growth
este doplnim 2 slova, ktore su sice z kontextu jasne, ale kedze tym budes urcite skusat argumentovat:
"nenakazenie sa nikdy nebolo cielom vakciny proti covidu"
este doplnim 2 slova, ktore su sice z kontextu jasne, ale kedze tym budes urcite skusat argumentovat:
"nenakazenie sa nikdy nebolo cielom vakciny proti covidu"
Tak dobre, slovo nakaza som z definicie pouzil zle. Ide o to aby sa nerozvinula choroba covid 19. Inak aj media bezne pouzivaju na neochoriet na covid 19 slovo nenakazit sa. Som to nejak prebral. Ale to stale nemeni nic na tom co som pisal o ockovaniach. Ak by ludi poockovali skor, tisickam uz by sa mohla budovat imunita voci chorobe. Tak sme si tu poslovickarili.
presne tak, cielom je zabezpecit podla moznosti co najjednoduchsi priebeh, aby nemuseli ist ludia na JISky, pripadne az asymptomaticky priebeh
media doteraz nie su schopne rozlisit virus a ochoreniegorsche napísal: 02 feb 2021, 10:25Inak aj media bezne pouzivaju na neochoriet na covid 19 slovo nenakazit sa.
zase a znova, realna dostupnostgorsche napísal: 02 feb 2021, 10:25Ale to stale nemeni nic na tom co som pisal o ockovaniach. Ak by ludi poockovali skor, tisickam uz by sa mohla budovat imunita voci chorobe. Tak sme si tu poslovickarili.
inak, v Indii, ktora ma populaciu okolo 1,4 mld ludi, ma (podla extrapolacie) seroprevalenciu protilatok okolo 300 milionov ludi
kedze im tam na covid zomrelo 154000 ludi, kto chce vypocitat IFR?
Takze chces povedat ze v nedelu vakciny neboli dostupne a vcera uz bolo dostupnych 8400? Okej...
nielen vakcin, ale aj ludi, sam si urcite uvedomujes, ze organizovat ludi a zdroje nie je jednoduche, ak sa tvarime, ze je tu este stale nejaky pravny stat a ludi nebudes nutit pracovat kazdy jeden pracovny aj nepracovny den
Pri ludoch ti musim oponovat. Cez vikend sa v mojom okrese konalo dalsie plosne testovanie. Len v mojom meste bolo cca 7 odbernych miest. Kde nasli ludi? Neviem kolko bolo v celom okrese odbernych miest, no urcite miesto plosneho testovania by sa naslo z tych odbernych miest 5 ludi na to jedno ockovacie centrum ktore v okrese mame. A zdravotnici by urcite radsej sli ockovat do tepla ako mrznut na mnohych stanovistiach vonku. A vakciny neviem, mozno naozaj kazdy tyzden v nedelu vecer pridu na Slovensko dalsie davky. Ale ak davky ktorymi zaockovali ludi v pondelok mali uz v nedelu, tak je tak trocha zvlastne cakat do pondelka bez nejakej poriadnej vyhovorky (vyhovorka ze nie su ludia je ako vidis blbost, na plosne testovanie nasli vzdy).
PS: mam pocit ze stale dookola pisem to iste, ten pocit mas asi aj ty. Neviem kde je problem. Ak tu nepride nejaky novy argument tak tu uz nebudem spamovat diskusiu tym istym.
PS: mam pocit ze stale dookola pisem to iste, ten pocit mas asi aj ty. Neviem kde je problem. Ak tu nepride nejaky novy argument tak tu uz nebudem spamovat diskusiu tym istym.
veľmi zlá odpoveď. Prvý link na totálne zbytočný článok o úplne inom lieku - isopronosine.harrison314 napísal: 02 feb 2021, 10:02 https://www.zdravotnickydenik.cz/2021/0 ... mi-umysly/
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4570490475
Som velmi skepticky, pretoze zatial nemame tusenia, ci vobec funguje alebo nie.
Druhý link aspoň k veci. Nemáme tušenie či funguje?
To tušenie predsa máme, na základe toho tušenia dostal liek u nás výnimku, v Rakúsku ním už liečia covid pacientov...
na plosne testovanie mozes pouzit aj sestricky alebo studentov zdravotnickych skol (afaik), pricom je tam nejaky $$$ bonus, na ockovanie potrebujes certifikovaneho lekara (mozno aj s atestaciou z vakcinacie) a asi nebudu mat nejake financne kompenzacie okrem zakonom danychgorsche napísal: 02 feb 2021, 10:49Ale ak davky ktorymi zaockovali ludi v pondelok mali uz v nedelu, tak je tak trocha zvlastne cakat do pondelka bez nejakej poriadnej vyhovorky (vyhovorka ze nie su ludia je ako vidis blbost, na plosne testovanie nasli vzdy).
sice chapem, co chces povedat, ale nejake jednotky tisic vakcin su irelevantne, ked mas asi pol mega ludi, ktori uz na ne maju narok
pomer 400k (zostavajuci neockovani z danych kategorii) vs teoretickych 8k, to je nic
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
beardie: Povedzme si tak, ze ide o radikalnu dochodkovu reformu, ktora bola v niektorych pripadoch prestareneho obyvatelstva mozno aj potrebna (napr. Taliansko).
toto iste by si si hovoril keby zomrel aj tvoj pribuzny?
na pohrebe proste len chladno zhrnies ze "ved bol stary, skoda ho nebude"?
lebo ja mam pocit ze pokial zomieraju cudzi ludia tak sa velmi lahko rozprava o tom ake je to hrozne ze sa neda ist do posilovne a ze male podniky musia zatvarat...
respektive keby bolo na tebe asi si si vybral medzi smrtou svojho pribuzneho a tym ze budes teraz rok zarabat o 50% menej, co si vyberies?
na pohrebe proste len chladno zhrnies ze "ved bol stary, skoda ho nebude"?
lebo ja mam pocit ze pokial zomieraju cudzi ludia tak sa velmi lahko rozprava o tom ake je to hrozne ze sa neda ist do posilovne a ze male podniky musia zatvarat...
respektive keby bolo na tebe asi si si vybral medzi smrtou svojho pribuzneho a tym ze budes teraz rok zarabat o 50% menej, co si vyberies?
mal.beardie napísal: 02 feb 2021, 9:30 ked to tu tak citam, tak ma niekedy fascinuje, ako sa za beznych okolnosti vzdelani a rozhladeni ludia dostavaju do bubliny medialnej hysterie a prestanu uvazovat, napriek tomu, ze vsetky realne data su dostupne po 2 kliknutiach v gugli
mal si na mysli umrtnost?
stale upozornujeme na tvoj rozdielny pohlad. podla teba je dolezity pocet umrti. ludia s nasledkami nie. ak by si to zobral "cisto kapitalisticky" tak aj ti s nasledkami su problem pre krajinu a malo by sa tlacit na to, aby sa nenakazil vobec nikto, nielen ti, ktori viac ci menej urcite zomru.
k teme anitparazitika proti virusu. uz z podstaty veci je to svojeske "riesenie". plus v atmosfere, kedy ludia skriekaju, ze nie su pokus kraliky im davat liecivo, ktore fungovalo len raz a aj to len v petriho miske je na velke zvazenie. to, ze docent kardiologie o tom hovoril ako o objave storocia neznamena vobec nic. uz o viruse hovorili aj profesori zubneho lekarstva ci dermatovenerologie a tiez boli vedla ako jedle.
pozor, pre mna je dolezity pocet umrti, ale vo vztahu k opatreniam!jackb napísal: 02 feb 2021, 11:59stale upozornujeme na tvoj rozdielny pohlad. podla teba je dolezity pocet umrti.
opakujem to tu neustale od zaciatku - aktualne opatrenia nie su adekvatne hrozbe! ake su adekvatne som tiez pisal, preco je to ignorovane? to tu musim naozaj dookola pisat to iste?
stale cakam na relevantnu studiu, ktora ukaze ze X percent ludi ma po vylieceni sa z choroby Y mesiacov zdravotne nasledky, ktore ich zivot ovplyvnuju na Z percentludia s nasledkami nie
najpresnejsie cislo bolo to, ze asi 10 % ludi ma nejake nasledky aj viac ako 3 mesiace po ochoreni, ktore ale neboli specifikovane
takze ano, ak niekto strati nejaku cast cuchu na pol roka (ako Andi tuto), tak je to sice smutne, ale z globalneho hladiska nic nehovoriaca info, hovori sa tomu anecdotal evidence, prelozit by sa to dalo asi ako subjektivna skusenost
presne z toho dovodu tomu prikladam len zanedbatelnu vahu
hojko: ukazuje sa dost zaujimava korelacia medzi znecistenostou prostredia (sever Talianska), mnozstvom vitaminu D v telach (cernosti v USA) a poctom umrti, samozrejme po odcitani vekovych vplyvov
v tom Taliansku ich nenechali umriet len tak, ale bolo tam velmi vela starych ludi, ktori mali znecistene pluca a pri nedostatku nemocnicnych lozok (cital som nejaky clanok, kde porovnavali Taliansko s Ceskom a CR vyslo vyrazne lepsie) a okolia Milana ako prvej oblasti, kde to Europa schytala, bolo jasne, ze tam velka vacsina starych umrie, lebo to ich tela skratka nedaju
jednotlivci do globalnych statistik nezasahuju, napriek tomu to je pre ich okolie ovplyvnujuceaacid napísal: 02 feb 2021, 11:57 toto iste by si si hovoril keby zomrel aj tvoj pribuzny?
na pohrebe proste len chladno zhrnies ze "ved bol stary, skoda ho nebude"
-
hojko
Site Admin
aacid: Som rad, ze si si kopol, aj ked si nepochopil ironii. Keby si cital moje prispevky v tejto teme, tak je ti jasne, ze som za opatrenia a za prisnejsie opatrenia. Na zaver len dodam, ze aj mne zomrela pred dvomi tyzdnami blizka pribuzna v starsom veku na covid.
btw, kedy do medii prenikne info, ze ambulatne sa covid nelieci a caka sa, ci dana osoba bude musiet byt hospitalizovana?
nie je potom prekvapenie, ze nemocnice praskaju vo svikoch, ked sa caka len na prirodu...
nie je potom prekvapenie, ze nemocnice praskaju vo svikoch, ked sa caka len na prirodu...
beardie.. máš nejaký zaručený liek, ktorým by sa tí pacienti ambulantne vyliečili?
Opatrenia by nemali byť na zníženie úmrtí, ale hlavne na zníženie náporu ľudí v nemocniciach.
Opatrenia by nemali byť na zníženie úmrtí, ale hlavne na zníženie náporu ľudí v nemocniciach.
lieky nesluzia len na zastavenie ci zmiernenie ochorenia, ale i na potlacenie priznakov a - teraz pozor - podporu organizmu
je úplne jedno či je to svojské riešenie, hlavne aby fungovalo. Pred chvíľou sa k tejto téme vyjadroval veterinár švihran na ta3, ľudia sa to snažia získať všetkými cestami.jackb napísal: 02 feb 2021, 11:59
k teme anitparazitika proti virusu. uz z podstaty veci je to svojeske "riesenie".
mas pravdu, nevediem si historiu toho co kto kedy kde napisal na fore. reagoval som len na diskusiu z poslednych par stranok. z toho som nevytusil ze sa jedna o ironiu. kazdopadne moj prispevok bol mysleny skor tak vseobecne nie konkretne na teba.hojko napísal: 02 feb 2021, 12:49 aacid: Som rad, ze si si kopol, aj ked si nepochopil ironii. Keby si cital moje prispevky v tejto teme, tak je ti jasne, ze som za opatrenia a za prisnejsie opatrenia. Na zaver len dodam, ze aj mne zomrela pred dvomi tyzdnami blizka pribuzna v starsom veku na covid.
a teda uprimnu sustrast.
dnesny Zavodsky, resp jeho prvi dvaja hostia, boli dnes dost presvedcivi, doporucujem pustit kazdemu
Visolajsky ako obvykle mimo
Visolajsky ako obvykle mimo
-
harrison314
Hardcore addict