Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
baldorex
Addict
Addict

Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Príspevok od používateľa baldorex »

A odkiaľ chceš aby ti šiel tovar, keď ani Čína ani eú, chceš USA? :)

V španielsku je sklad, preto majú Španieli túto možnosť.

Ja dám normálne hľadať eu stock.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

baldorex napísal: 20 dec 2020, 12:18 A odkiaľ chceš aby ti šiel tovar, keď ani Čína ani eú, chceš USA? :)

V španielsku je sklad, preto majú Španieli túto možnosť.

Ja dám normálne hľadať eu stock.
niekde sa dá vybrať france, spain atď., také som myslel. Usa mi moc nepomôže :)

Takéto ponuky chcem nájsť https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 3d86oD005y
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Počúvajte, mám morálnu dilemu. Objednal som cez Banggood Arduino dosku začiatkom decembra z EU skladu (UK). Samozrejme doteraz doska nie je doma tak pred týždňom som požiadal o refund, kde mi bolo vyhovené. No podľa trackingu to vyzerá, že doska dôjde v priebehu budúceho týždňa. Čo robiť? Nechať ju, nech sa im vráti? Alebo použiť ich taktiku, že im pošlem polovicu z tej sumy ako to oni radi robia pri reklamáciách?
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

jasne, ze si ju nechat.. ved to stoji kolko? 3€? 5? 10?
Taketo banality asi nema zmysel riesit.
fildinko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fildinko »

To je super že ti to takto rýchlo refundli. Ja som objednal z Ali Nov. 17 2020 tri sklá na telefón a o refund môžem požiadať až 2021-02-01. A to objednávam z Ali roky, nemám nový účet.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Ako dlho čakáte na zásielky z Ázie ? Ja som objednával cez Aliexpress ešte 01.12.20..zatiaľ mi to ešte neprišlo.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Záleží na doprave, niektoré prídu za dva týždne, niektoré mesiac, dva.
V novembri som objednával dve veci cez Aliexpress, jedna prišla bez problémov a na jednej tracking skončil koncom decembra v Bielorusku, od vtedy sa nepohola a zajtra je posledný deň, doobeda otváram dispute.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

16.11.2020 objednané - stále neprišlo, zaseklo sa to na "Departed country of origin".Rovnako objednávka z 4.1.2021
taki7
Professional
Professional

:wink:
Prílohy
IMG_20210203_172730.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravím, od 01/01/2021 plati ze sa ma platit DPH aj na zasielky z tretich krajin ktorych hodnota je mensia ako 22€.
1/ Mate realnu skusenost ako prisne sa to dodrzuje?
2/ plati to aj pre objednavky z Uk? /ked teraz boli dodatocne nejake obchodne dohody/

ďakujem
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Podľa najnovšej oficiálnej správy priamo z Európskej Únie sa platnosť nového zákona ohľadom colného konania aj pre malé zásielky posúva z pôvodného dátumu 1.1.2021 na dátum 1.7.2021.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dúfam, že vzhľadom na aktuálnu situáciu to ešte natiahnu aspoň do konca roka 2021. ;)

Inak mne už stihli všetky minuloročné objednávky prísť do konca januára. Už mám aj nejaké januárové doma. Minulý rok mala najväčší problém singapurská pošta, tá šla aj viac ako 2 mesiace. Dva balíčky úspešne refundnuté a týždeň nato ma zásielky čakali v schránke.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Tak moja zásielka z novembra, ktorá od konca decembra visela ktovie kde, dnes dorazila.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja inak posledne 3 alebo 4 zasielky som mal zadarmo, lebo do terminu neprisli, tak som poziadal refund a nasledne prisli.
v ratane 40 eurovej srandicky z amazonu a 30 eurovych sluchadiel z indiegogo... korona je aspon na nieco dobra :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ze ta hanba nefackuje za tuto vychcanost. Dobre vies aka je situacia, aj tak radsej okradnes obchodnika ako si za tovar zaplatit.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

neboj sa, oni si to pravdepodobne refunduju u posty
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

heker napísal: 10 feb 2021, 20:55 Ze ta hanba nefackuje za tuto vychcanost. Dobre vies aka je situacia, aj tak radsej okradnes obchodnika ako si za tovar zaplatit.
???
nejak nerozumiem tvojmu utoku. ako ja okradam obchodnika? ved ja to nerobim naschval. objednam si tovar, ked nepride do tych 60 dni tak mam 2 moznosti, bud otvorim dispute alebo neotvorim a budem cakat dalej a mozno pridem aj o tovar aj o peniaze.
s tym amazonom som dokonca ani ziadny refund neziadal, tovar nechodil a tracking nebol k dizpozicii, tak som iba napisal co mam robit lebo na stranke mali ze pre tracking mam ist na royal mail a tam som nejak nic nenasiel tiez. a rovno mi odpisali ze ked to neprislo doteraz tak to uz nepride a ci chcem spravit novu objednavku alebo spat peniaze.

a na to indiegogo som dokonca pisal, lebo napisali ze mi vracaju peniaze a sluchadla dosli asi tyzden potom. tak im pisem ze co s tym (lebo som ich chcel ozaj podporit) a mi odpisali ze s tym skratka uz nic nespravia.

a neboj sa, poznam to aj zo strany predajcu, sice som predaval iba mtg karty za nejake drobne, ale ked niekomu karty neprisli aj napriek tomu ze on si sam zvolil netrackovanu nepoistenu zasielku, tak ja som dostal cierny bodik na tej stranke cez ktoru som predavla pokial som nedal zakaznikovi refund.
skratka pri online obchode zakaznik je pan, nech sa deje cokolvek, ty si podnikatel, ty ides do rizika, nie zakaznik.
taki7
Professional
Professional

No sláva, už to mám na pošte..trvalo to 2 a pol mesiaca.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Prosim vas, ako to je aktualne s nakupmi z Ali (CN sklad) pri kupe elektroniky za necelych 100e (smart ziarovky).

Viem si tam nejak vopred urcit CLO pripadne vsetky poplatky ktore budem platit? Snazim sa zratat pre a proti, ci sa mi oplati brat lacnejsie z ciny, alebo zo slovenska, kde je samozrejme marza.

Diky

// edit: resp. ako to je teraz s nakupom z Banggood z CN skladu pri doprave EU Priority Line, po nejakom googleni citam ze by to mal precliet samotny shop, ale viem ze sa v tejto dobre viacero veci malo menit
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Clo bolo od 150 eur. Od 22 eur je DPH. Takze ak mas tovar za 100 eur, tak DPH k tomu je 20 eur. Avsak od jula sa to meni a ide sa platit aj clo. Co je smiesne, tak do toho zapocitavaju aj cenu postovneho. Takze ak si zaplatis daky express za 25 eur, tak aj z tejto sumy mas platit clo a dph. Samozrejme colny servis okolo 5 eur pre Slovensku postu, ak to nezmenia na zaklade sumy tovar a poctu kusov, pretoze aj sposob colneho konania sa meni. Kazdy tovar ma ine clo, nieco je stale oslobodene. Ine clo budes mat na kozenej bunde a ine pri nabijacke na mobil. Clo by malo byt od 0 do 7 percent. Cize ziarovky za 100 eur s bezplatnou postou a dakym mensim clom + colnym konanim ta mozu stat vo finale okolo 130 az 135 eur. A to mas problem pri reklamacii. Mozno treba pockat a kupit tie ziarovky z EU skladu, ktore AliExpress buduje.
Napísať odpoveď