1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa eMPiko »

hojko napísal: 24 feb 2021, 22:56 ephramko: Predsa ekrantenu nema schvalenu, takze ju este nerobi. Ma len pripravenu koncepciu, zistene co a ako...
Ano, ale vobec ze to musi zistovat, pripravat atd. je absurdne. Minister hospodarstva ma mat uplne inu agendu a nie vymyslat teraz po roku, ze ako bude fungovat mobilna appka. Taketo nieco mal Krajci riesit uz minuly marec. On je ale absolutne neschopny a skratka nevie taketo riesenia vymysliet, realizovat a presadit. Naproti tomu svoje riesenia uspesne presadzuje Matovic, ten ked si povie ze sa bude testovat podla jeho uvazenia, tak sa to proste tak udeje. Tam je ale nevyhoda, ze tie jeho napady su vacsinou dost stupidne.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

To je v zasade uplne jedno, ci s niecim, co by mohlo pomoct v tejto situacii, pride ten ci onen minister. Matovic tiez v minulosti rad prizvukoval, ze Slovensko potrebuje vladu, kde si budu koalicni partneri pozerat navzajom na prsty. A odrazu, ked taku vladu ma, tak najviac mu prekaza prave to pozeranie na prsty.

Vsetky susedske staty EU maju nejaku covid apku. Krasne by sa dali v tejto suvislosti vyuzit data z plosneho testovania, napr. upozornenia na mozny kontakt s pozitivnou osobou, kontrolovanie dodrziavania opatreni, trasovanie, miera zaockovania v jednotlivych regionoch a pod.

Takyto koncept mal byt vlastne vypracovany samotnym Krajcim najneskor na jesen, ked si jeho sef nasiel novy konicek v plosnom testovani. Doteraz sa s datami z toho ich skriningu nijako nenaraba.

Uplne chapem Sulikovu angazovanost v tomto smere. Je ministrom hospodarstva a touto krizou (resp. skor nesystemovymi opatreniami statu ako samotnou pandemiou) utrpia niektore odvetvia hospodarstva tazku ranu.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

No a Igor sa opat vytiahol. Za burliveho potlesku opozicie sem dovliekol Sputnik.

Osobne by som si to pichnut bez registracie nedal (lebo to imho z mnohych hladisk bude zbytocne), ale mnoho ludi ano, takze by som to, ze to sem dovliekli vylozene nekritizoval.

Na druhej strane, sposob akym to dovliekol je opat trestuhodny. Naozaj neviem, ako chcu takto fungovat.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Dovliekol ich viac menej tajne, nie len bez suhlasu koalicnych partnerov ale este napriek vetu. Taketo maniere su naozaj nebezpecne.

A on sa z toho este aj raduje.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale v zasade z toho stale moze vyjst ako hrdina, ak sa to casom ukaze ako spravny krok. Vo vysledku by mi to bolo jedno, ale tato koalicia musi vydrzat.

V tej dalsej by som ho uz videl nerad.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Johnnny napísal: 02 mar 2021, 8:30ale tato koalicia musi vydrzat.
Ono je to taky klasicky argument. Kto by tu chcel Smer 2.0, vsakze. Lenze kde je ta hranica kedy uz nema zmysel tohto sasa trpiet? Neni tyyyyyyyyyzdna co by neprebural dalsie dno. Zachvilu budeme v Australii.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Johnnny napísal: 02 mar 2021, 8:30 Ale v zasade z toho stale moze vyjst ako hrdina, ak sa to casom ukaze ako spravny krok. Vo vysledku by mi to bolo jedno, ale tato koalicia musi vydrzat.

V tej dalsej by som ho uz videl nerad.
Na druhej strane Sputnik funguje na rovnakom principe ako Astra Zeneca, no Astra zeneca presla vstekymi procesmi a aktualne sa hromadi v skladoch EU, stacilo by kupiut tu a nebol by ziaden problem.
(AZ sa hromadi, lebo ma problemy s Juhoafrickou mutaciou.)

Na druhej strane kupit Sputnik, je ako kupit zazracnu vodicku od podomveho predavaca. Nevieme ako sa vyraba, nemame dokumentaciu k testom a momentalne sa na tych 2000 davok mozeme len pozerat a cakat. Ak sa ten stav z dokumentaciou nezlepsi, tak by ju SUKL nemal schvalit. Lenze, kedze uz mame vakciny priduod OLANO politicke tlaky aby sa schvalila, to je tiez velmi zle a nebzpecne.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

wladas napísal: 02 mar 2021, 8:36 Ono je to taky klasicky argument. Kto by tu chcel Smer 2.0, vsakze. Lenze kde je ta hranica kedy uz nema zmysel tohto sasa trpiet? Neni tyyyyyyyyyzdna co by neprebural dalsie dno. Zachvilu budeme v Australii.
Ano, ale jeho najvacsie prehresky su stale hlavne komunikacia a ego. Uprimne mu prestavam verit aj dobry umysel, ale presvedceny ze to mysli zle nie som.

Osobne zastavam nazor, ze v demokracii by kazda vlada mala nastavovat latku tej dalsej a vratit sem to co tu bolo je obrovsky krok spat. Stale verim, ze sa by sa po styroch rokoch z tejto vlady mohli vyformovat aspon dve strany ktore by nebol uplny pruser volit. Nic take sme tu v predoslej vlade nemali.

Presne ten problem vidim aj ja. Vobec si nemyslim, ze Sputnik nemoze fungovat, ale mam problem doverovat Ruskym uradom. Na jednej strane mozem povedat, ze mozu mat EU u prdele, na druhej strane mam pocit, ze tvrdili, ze o registraciu ziadali. Takze je to take ...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Z terajsej vlády je prvý pruser Olano a druhý pruser Sme rodina. SaS a Za ludí je viac volitelný.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Prave. Ja som volil SAS a aj ked sa urcite daju veci robit lepsie, oproti tomu co sme tu mali je to pokrok. A Remisovcom by som tiez veril aj ked Veronika neposobi ako genius. A tieto dve strany su pre mna zatial stale volitelne. Rodine by som hlas nedal ani pred volbami, v Matovica som nejaku doveru mal, ked nie kvoli schopnostiam, tak kvoli umyslu. V buducnosti by som ho vlade ale uz naozaj vidiet nechcel. A ked sa najde nejaka opozicia na doplnenie, tak mozno vznikne vlada lepsia, nez mame teraz nez sme mali predtym. Lenze v sucasnej situacii by volby znamenali navrat SMERu a nezbavili by sme sa ich dalsiu dekadu.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Čo poviete na to, že vláda hodila zodpovednosť za použitie vakcíny Sputnik na lekárov? Je to vôbec možné, aby vláda míňala peniaze daňových poplatníkov na nákup neregistrovaných liečiv a vyvliekla sa zo zodpovednosti?

Tento náš premiér mi príde ako úplný alibista, urobí si PR pred lietadlom s vakcínou, ale zo zodpovednosti sa vyvlečie a takto buduje dôveru k očkovaniu. Verím tomu, že lekári budú očkovanie Sputnikom dávať ľuďom podpisovať na vlastnú zodpovednosť.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako som spomínal v korona téme, je to štandardná formulka pri každom povolení neregistrovaného lieku.. vrátane ivermektínu...
https://www.health.gov.sk/Clanok?skupin ... ych-liekov
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

kayko napísal: 02 mar 2021, 11:46 Čo poviete na to, že vláda hodila zodpovednosť za použitie vakcíny Sputnik na lekárov? Je to vôbec možné, aby vláda míňala peniaze daňových poplatníkov na nákup neregistrovaných liečiv a vyvliekla sa zo zodpovednosti?

Tento náš premiér mi príde ako úplný alibista, urobí si PR pred lietadlom s vakcínou, ale zo zodpovednosti sa vyvlečie a takto buduje dôveru k očkovaniu. Verím tomu, že lekári budú očkovanie Sputnikom dávať ľuďom podpisovať na vlastnú zodpovednosť.
Co to vlastne znamena ? Resp aka je v tom teraz hierarchia ? Stat nakupil vakciny a Krajci ich ich pouzivat. Reozhodnutie, ci ich pouzije je na lekarovi, ale za pripadne vedlajsie ucinky si je zodpovedny obcan sam, nie ?
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Krajci vramci svojej pravomoci obisiel SUKL a dal liek do uzivania bez schvalenia nasej alebo europskej liekovej agentury, pricom ako pisal brm, pouzitie neschvaleneho lieku je na posudeni lekara a predpokladam, ze po pouceni pacienta lekarom nesie zodpovednost pacient, kedze on dava suhlas, ze sa tou vakcinou da zaockovat.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ano, takto by som si to predstavoval ja, ale to mi v podstate pride ok.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ja mam otázku z ineho súdka, vzhladom na reklamu ktorá sa vysiela na TA3 ako pomohla udržať 1/3 pracovných miest, ako ministerstvo firmám,zamestnancom a živnostnikom bude pomáhať nadalej.(mimochodom sme skoro posledný v rebríčku EU v tejto pomoci)
Ako pomohla vláda ludom ktorý sú nezamestnaný,bezdetný a nemaju ani narok na podporu ? ( odrobené 2 roky z 3 rokov)
kayko
Medium Professional
Medium Professional

No ak bude fungovat nejaky covid pass, kde budes mat napr. vstup do krajiny podmieneny vakcinou, ktora je tam schvalena, alebo napr. nejake kina, kupaliska, wellnessy, hotely (a to aj nase domace) budu vyzadovat nejaku formu covid passu zaockovania schvalenou vakcinou, tak mi to pride trosku unahlene a iba ako sukromna PR akcia premiera na naklady statu.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No to je vec uvazenia. Ja by som si to bez registracie do tela vrazit nenechal aj kvoli tomu Covid passu. Uz Island a Polsko sa myslim vyjadrilo, ze neregistrovane vakciny (som najskor napisal vaginy :-D ) akceptovat nebudu. Ale je xy ludi pre ktorych to nebude ziadny problem.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Uvidime, aka je este trpezlivost koalicie a slovakov, davam bolsevikovi tak pol roka, mozno rok, aby znova nastupil :)
Moja konspiracia, ze Matovic je cely cas tajne spriahnuty s Ficom zacina naberaj coraz jasnejsie kontury.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To si nemyslim, skor uz vidi ze mu klesa podpora a chce hodit pad vlady na niekoho z koalicie. Sulik ho zacal ignorovat a tak teraz spravil tah proti Remisovej.
A uz to vidim "ja som chcel zachranovat zivoty a oni zacali politikarcit a povalili vladu!"
A hned sa zabudne na mesiace nicnerobenia od Vianoc.
Napísať odpoveď