365 bank

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 365 bank

Príspevok od používateľa beardie »

tak tam ide aj o nejaku danovu usporu a bonusy, fond CSOB (CZ) ma napriklad za rok 2019 rast v dynamickom fonde vo vyske 25 %, za rok 2020 6,5 %, takze pre diverzifikaciu portfolia to nemusi byt zla moznost
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No tak ta danova uspora je butal veru. Da sa odpisat 180€ rocne cize mi odpocitaju od dane 36€.
beardie
Redeemer
Redeemer

citim jemnu ironiu v tvojom poste :)
wladas
Redeemer
Redeemer

No samozrejme. Prave preto tvrdim ze 3.pilier nie je dobra alternativa. A hlavne nemozes porovnavat garantovany vynos vs akcie.
A este doplnim NN malo za rok 2019 24%, uplne normalne. Ekonomika ficala na plne gule.

BTW v CZ je tiez 2. a 3.pilier?
beardie
Redeemer
Redeemer

ja do toho idem hlavne z toho dovodu, ze ak si zaplatim 1000 CZK, tak mi zamestnavatel prispeje trojnasobok
stat dava bonus 230 CZK mesacne + danova uspora (3600 CZK rocne), ak budem platit 3000 mesacne, co chcem

2. pilier nie je, len treti = toto
wladas
Redeemer
Redeemer

Tak ano. Aj ja mam to minimum. Zamestnavatel + maximalne vyuzitie odpoctu dane. Ale ani euro navyse tam nema zmysel davat.
Neviem ako v CZ ale tuto zo zakona su poplatky max 10% zo zisku a logicky vsetky DDSky ho maju najvyssi.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

Mek napísal: 01 mar 2021, 9:03 Hlavne potrebujem mat ucet aj v nejakej inej banke, nez uz mam, dovody nechcem rozoberat na verejnom fore.
To sporenie je taky prijemny bonus. Platit za vedenie uctu sa mi nechce. Z porovnania mi najlepsie vysla ta 365 banka, preto sa pytam na skusenosti...
ako vedlajsi ucet rozhodne odporucam fio. 365 nieje zla banka (sam tam mam ucet) ale ta aplikacia je hotova katastrofa celkovo ak chces bezplatny ucet podla mna nic lepsie ako fio nieje (ak sa bavime o SK ucte). 365 sa oplati jedine vtedy ak potrebujes viac ako tie 2 vybery co ponuka fio. 365 ma zdarma neobmedzene z postovej banky (zatial podla mna tam casom pribudnu obmedzenia).

pozri asi takto fio ma aj pobocky cize v pohode poriesis aj vklad cashu (stane sa raz za uhorsky rok)
365 sa oplati ak to vyuzivas na to syslenie zalezi naco ten ucet chces primarne pouzivat ked na odkladanie cisto a nepotrebujes z neho casto robit operacie tak kludne aj ta 365 ale ja keby mam kazdy den pouzivat tu apku asi sa obesim.... :D
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Aplikácia bola katastrofa na začiatku, teraz je tu už naozaj použiteľné. Navyše keď to bude ako doplnok, tak si tam jeden krát nastaví veci a potom už nie je dôvod aplikáciu otvárať, pokiaľ nemá obsesiu každý deň kontrolovať stav účtu.
Stačí si tam poslať pár stoviek z hlavného účtu a podľa výhodnosti platiť kartou aby išli peniaze na syslenie.

Neviem kto potrebuje riešiť pobočky, na vklad mi môže poslúžiť hlavná banka.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

tak ano postupne sa to trosku zlepsilo i ked mam iphone XR a nestalo sa mi zeby mi ina aplikacia takto sekala. hovorim 365 nieje zle riesenie. no ja som si celkovo viac oblubil fio.
Napísať odpoveď