1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa ephramko »

Na inú tému. Som zvedavý, či SaS odíde z vlády, lebo keď sa všetci dohodnú, že Krajči podáva demisiu a potom si Matovič zorganizuje tlačovku, že Krajči odíde, až keď sa bude očkovať Sputnikom...slovami klasika, čo je veľa, to je málo. :D TV ani nestihli zostrihať reportáž, že kríza v koalácii sa skončila a už bol zase oheň na streche...

No a k lesníkovi, ktorý riadi Kramáre a pritom nevie zapnúť PC, ale chodí si robiť čiarky, kto bol koľkokrát na wcku, som vám už písal svoje. Zdá sa, že bossing má prvú obeť.
https://www1.pluska.sk/regiony/bratisla ... tym-sikana
Prílohy
159985873_427079748356665_7976190618197951100_o.jpg
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Tak som sa snazil fandit "novej" vlade po vzniku, ze Matovic pride k rozumu, lebo dostane novu funkciu, velku zodpovednost a uvedomi sa....a nic. Absolutne sklamanie.
Dostal vacsi priestor na sebaprezentaciu, ktory nalezite vyuziva, a iba sa otvorili a naplno rozkvitli vsetky poruchy toho retardovaneho sociopata.
Este v lete som toho magora branil na daktorych forach, ze on nie je vobec taky .ebnuty...a nakoniec sa ukaze, ze dezolati mali pravdu :idea: , aj vsetky skupiny "matovic sasovic" "matovicov cirkus" a pod.
Je to chory magor, klamar, podvodnik, prekrucac, intrigan, ohovarac atd... akurat ze nekradne ako Fico. Kopa mojich znamych sa prave stavia pred dilemu, co je vlastne horsie, ci klamar a zlodej alebo naruseny narcisticky psychopat, klamar a vseobecna skodna. Lebo retarDanko kecal nezmysly, ale aj napriek tomu, ze to nevedel - "chcel daco dobre urobit". Magor Igor nema ani len tolko chochmesu ako Danko, hra sa na tajomneho, na zachrancu SK, hyri hlupymi napadmi, ktore si vynucuje; otvara Kinder Sputnik Surprise ; Don Quijota, ktory bojuje so Sulikom a dalsie detske hry, ale vobec za rok nepochopil svoju funkciu premiera.
Tak mame fejsbukoveho premiera, ktory si naserie do huby skor, nez vobec opustil budovu NRSR alebo urad vlady po dakej spolocnej dohode, ktoru laxne porusi a este sa tvari, ze to ti druhi.
Dokonca aj volicov ma ten psychopat rovnako blbych ako Fico, ortodoxni fanusikovia, ktori absolutne nevidia, co robi, rozprava, predvadza.
:arrow: To vcerajsie plakanie na placovke tych dvoch neschopnych (vlastnymi vyjadreniami priznanych) hlupakov by nemalo byt ukoncene len odstupenim "najlepsieho ministra" , najsvatejsieho duchom svatym pomazaneho Krajciho, ale rovno basou za vseobecne ohrozenie nakazlivou chorobou a vedome nekonanie pri vykone verejnej moci. Ten sa k tomu v podstate priznal https://www.facebook.com/watch/?v=248573136998732 :smt098
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Hej mne sa tiez paci ze ked som pred par mesiacmi kritizoval matovica a jeho testovanie, tak ma tu zacal hejtovat miestny olano fanklub na cele s hekerom a teraz pindaju na matovica tiez :) Pre mna nebolo uz vtedy prekvapujuce, ze na cele s touto osobou sa vsetko bude len a len zhorsovat.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Tiez som tejto vlade fandil ked som videl vysledky volieb a dufal som, ze ten Matovic sa uvedomi, ale sa neuvedomil.
Ked som vcera videl tu placovku o odstupeni Krajciho, neveril som vlastnym ociam/usiam. Takto zmietnut zo stola tazko zrodenu dohodu, to sa len tak nevidi. Tak najprv nakyda na SaS a Zaludi, a potom si kladie podmienky, ze Krajci odide az ked sa zacne ockovat Sputnikom. Toto bolo dohodnute? Samozrejme ze nie. A k tomu tie ich uplakane hlasy, zas drankali na city... pritom vedenie statu ma byt silne a odhodlane a riadit sa faktami a nie emociami... des a hruza.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ja som im fandil, ale od zaciatku som mal velke pochybnosti ohladom Matovica. On vie robit len opozicnu politiku a poukazovat na chyby, korupciu. To mu ako-tak ide. Inak sa nevie spravat.
Priznam sa, ze som nemal sil pustit si tu vcerajsiu tlacovku, len som cital clanky a komentare v novinach co tam bolo a stacilo mi. Aby niekto porusil dohodu, ktora vznikla hadam dve hodiny predtym...To je naozaj neuveritelne. On sa vobec nevie spravat.
Este aj to ako sa vyjadruje pred kamerami, ked hovori tvrde NE, namiesto NIE, za kazde jedno by mu mali dat facku. Proste ako sedlak z Petrzalky/Trnavy.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Makovnik napísal: 12 mar 2021, 14:54 Kopa mojich znamych sa prave stavia pred dilemu, co je vlastne horsie, ci klamar a zlodej alebo naruseny narcisticky psychopat, klamar a vseobecna skodna.
Ja si myslim, ze zlodej je horsi z dlhodobeho hladiska. Najlepsim prikladom toho je nase zdravotnictvo. Ide tam kopa penazi ale obrovska cast z nich sa rozkrada a trpia hlavne pacienti.
Keby Matovicova vlada vydrzala a na ministerskych postoch by boli odbornici, tak bez kradnutia by stat mohol fungovat lepsie. Sice by sme stale mali nejake placovky a konflikty, zle by sa na to pozeralo ale statne institucie by mali fungovat lepsie. Horsie je, ze stale hladaju balanc, Sulik si uz na neho zvykol a utoky do znacnej miery ignoruje. A az do toho podpultoveho nakupu Sputnika to bolo v podstate ok.
//edit: nezabudajme, ze minimalne policia a NAKA teraz konecne funguju aspon navonok velmi dobre
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Gothar napísal: 13 mar 2021, 17:35 a utoky do znacnej miery ignoruje.
Toto uz je skor minulost. Pohar pretiekol. Prave preto teraz riesili rekonstrukciu. Dohodli sa a 2h na to to Matelkovic na placovke splachol do hajzla. Takze mu zas pretiekol pohar trpezlivosti :D
Maju sa vyjadrit pondelok, tak uvidime.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Preto som napisal ze do znacnej miery :D Myslel som tie uz dnes bezne reci o kopani hrobov a tak. Na to sme si zvykli, Sulik si zvykol tiez. Ale porusenie dohody je horsie. Fakt to vidim uz len na vymenu Matovica. Predcasne volby by teraz boli velkym krokom spat.
wladas
Redeemer
Redeemer

Predcasne volby su posledna moznost az dokonca nerealna. To radsej nehaju vladu Sasovi a Multioteckovi nech si pekne bacuju dalej bez ustavnej vacsiny.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Predčasné volby sú najlepšia možná alternatíva pred vládnutím retarda a mafiana ktorý podplatili policiu aby ludom ukladali pokuty,robili dvojaký meter na občanov, a pod. Ale ich kamaráti,papaláši,celebrity si možu chodiť kam sa im zachce a privážať sem mutácie z dovoleniek a tým pádom vláda retarda a mafiana maju stále zámienky nato nezmyselne plošne testovať ludí,vydierať ich, ničiť im podnikanie,vela ludí prislo o prácu, deti doma zavreté a nie v škole,ludia psychicky zničený atd a to len preto že covid krízu urobil Matovič s mafianom horšiu než reálne mohla byť. V pondelok ak Sulik nepovie že chce hlavu retarda premiera nech odíde z vlády inak aj na jeho hlavu bude padať zodpovednost za tisice mrtvych. Pre Sulika by boli volby lepšia alternatíva aj ked hovorí že ich nechce ale predsa len po volbách by mal možnosť vládnuť so schopnejšími koaličnými partnermi.No ak mu ide o percentá tak ako ich rýchlo zvýšil tak moze o ne aj rýchlo prísť ak neurobí potrebné kroky a tie sa nerobia na tlačovkách kde sa obhajuje pred utokmi Matoviča.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Predcasne volny nevidim moc realne, mensinova vlada mi pride ako lepsia alternativa (uz im neprejde kazda blbost).
wladas
Redeemer
Redeemer

Troska menej bluznenia by to chcelo.
Ako moze pre Sulika byt lepsia alternativa prave predcastne volby??? Mas pocit ze by akoze vyhral ci co? Smerohlas by musel mat velku kauzu aby nevyhral.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Smer a Hlas mali kauz a kauz. A vidis tie percenta.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

https://dennikn.sk/2310369/koalicia-est ... a/?ref=tit

ak to niekto máte predplaten môžte okopčiť do spojleru celý článok, ale asi už zistili v OĽANO, že horí pod riťou
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Spoiler
Koaličné strany rokovali v piatok aj v sobotu. Sulík krátko po kontroverznej štvrtkovej tlačovke viac ako hodinu hovoril s Matovičom.

Situácia vo vládnej koalícii je po štvrtkovej tlačovke Igora Matoviča, kde sa po oznámení demisie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) pustil do svojich koaličných partnerov, oveľa vážnejšia, ako bola doteraz.

Vládni politici rokovali aj v piatok a sobotu. Z prostredia menších koaličných strán, teda SaS a Za ľudí, prichádzali informácie, že takto blízko k rozpadu koalícia ešte nebola.

Zároveň dodávali, že vážnosť situácie si cez víkend už začali uvedomovať aj predstavitelia OĽaNO, ktorí po Krajčího demisii hovorili, že nerozumejú, o čo SaS a Za ľudí ešte ide.

Televízia Markíza v sobotu večer s odkazom na zdroje z vládnych strán informovala, že premiér Matovič prišiel s vlastným nápadom, ako krízu vyriešiť. Podľa televízie navrhol, že sa načas stiahne do úzadia a presunie časť svojich kompetencií predsedu vlády na iného člena kabinetu.

To len dokazuje, aká vážna je situácia v koalícii. Hlavnou témou, na ktorú dnes strany diskutujú, je premiér Igor Matovič.
[ Aktivujte si zasielanie Newsfiltra každý večer do 20:00 na e-mail. Odber si aktivujte jedným kliknutím. ]
Richard Sulík na piatkovej vláde. Foto – TASR
Sulík rokoval s Matovičom

Súčasťou Matovičovho návrhu má byť aj to, že v nejakej forme sa do úzadia stiahne aj predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý na to však nevidí žiadny dôvod. Zároveň platí, že nejde o jediný scenár, o ktorom koaliční politici vyjednávajú. Verzií je viac.

Ďalšia fáza vládnej krízy vypukla len krátko po tom, čo vládni lídri vo štvrtok počas dňa ohlásili zmier. Základnou dohodou malo byť to, že minister Krajčí podá demisiu a vráti sa do parlamentu, kde na poste šéfky zdravotníckeho výboru nahradí poslankyňu SaS Janu Bittóovú Cigánikovú.

Matovičova tlačovka všetko zmenila. Richarda Sulíka, ale aj veľkú časť strany Za ľudí rozhnevali premiérove ataky voči menším koaličným partnerom. Sulík s Remišovou preto odmietli prísť na plánované spoločné vyhlásenie koaličných lídrov o dosiahnutej dohode.

„Zo strany našich koaličných partnerov je doslova amorálne rozhodnutie ukázať prstom na obeť pandémie. Je to amorálne v tom, že prstom ukazujú ľudia, že otvárajme reštaurácie,“ vravel Matovič vo štvrtok v súvislosti s Krajčího demisiou.
Prečítajte si
Vládna kríza na bode nula: čo chcú, kde stoja a kde majú hranice štyri koaličné strany

Premiér okrem toho spontánne na tlačovke predniesol nápad, aby minister Krajčí zostal ministrom dovtedy, kým sa nerozbehne očkovanie Sputnikom. Predseda SaS Richard Sulík na to vo vnútri koalície reagoval slovami, že ak Krajčí nerezignuje do pondelka, SaS z vlády odchádza.

Krajčí nakoniec demisiu podal ešte v piatok, ale pre SaS a časť Za ľudí to už bolo málo. Matovičova tlačovka bola pre nich dôkazom, že s premiérom – aspoň v jeho súčasnom nastavení – sa reálne vládnuť nedá.

Sulík to premiérovi zrejme vysvetlil osobne už vo štvrtok. Pre .týždeň povedal, že sa stretli ešte krátko po Matovičovej tlačovke a vyše hodiny spolu hovorili. Detaily neprezradil, o ďalšom postupe SaS chce informovať až v pondelok o 11.00 h dopoludnia.

„Po výrokoch Igora Matoviča, ktoré odzneli na štvrtkovej tlačovej besede, považujeme pôvodnú dohodu v koalícii za nulitnú,“ povedal Sulík .týždňu v piatok. „Sme na bode nula, musíme začať odznovu. Do pondelka nemá zmysel prilievať ani kvapku oleja do ohňa. K tomu patrí, že nebudem Igora Matoviča komentovať.“
Foto N – Tomáš Benedikovič
Matovičove odchody do úzadia

V sobotu dianie v koalícii komentovala aj líderka Za ľudí Veronika Remišová. Statusom na Facebooku reagovala na úvahu komentátora Denníka N Martina M. Šimčeku, že ak by Pellegrini nevládol s Ficom, ale s niekým z koalície, „nemusela by sa vrátiť mafia“. Šimečka to povedal v špeciálnom podcaste Denníka N.

Vicepremiérka napísala, že urobí všetko pre to, aby predčasné voľby neboli, koalícia sa dokázala poučiť z chýb a zmenila to, čo zmeniť treba. „Príprava podobných scenárov spojených s predčasnými voľbami popiera realitu a je to zakrývanie si oboch očí pred pôsobením predstaviteľov Hlasu vo vedení ministerstva vnútra,“ konštatovala.

Malým signálom o premiérovom prístupe k vládnej kríze je fakt, že od 9. marca nenapísal ani jeden status na Facebooku. Ešte minulý týždeň napísal asi tridsiatku príspevkov, najmä k vakcíne Sputnik. Podľa informácií Denníka N to robí tak trochu zámerne, aby neeskaloval napätú situáciu v koalícii.

Igor Matovič si „pôst“ od Facebooku ordinoval v minulosti viackrát. „Plus-mínus pred mesiacom som si povedal, že vás na mesiac opustím,“ napísal na svoj profil na Facebooku ako čerstvý poslanec už v roku 2011. „Nariadil som si to pre seba ako povinný Facebook pôst, lebo som sa už stával závislým. Dnes som späť a Facebook pôst môžem len odporučiť.“

Nové by nebolo ani jeho dočasné stiahnutie sa do úzadia, za svoju kariéru v politike to v rôznej intenzite urobil už viackrát. Najviditeľnejšie bolo jeho rozhodnutie nechodiť na zasadnutia parlamentu v roku 2017. Vravel, že ide o protest proti spôsobu, akým viedol parlament predseda SNS Andrej Danko.

V apríli 2017 vyšlo najavo, že zamestnanci parlamentnej podateľne čítali listy poslancov Národnej rady, posudzovali ich obsah a určovali, či sa k poslancom vôbec dostanú. Robili to na základe písomného rozhodnutia, ktoré vydal šéf Kancelárie Národnej rady Daniel Guspan. Skartované mali byť listy, ktoré obsahovali napríklad vulgarizmy.

Matovič na tento príkaz upozornil na emotívnej tlačovke, na ktorej sa rozplakal. Neskôr opísal, že sa mu v Trnave údajne vyhrážal neznámy muž vetou: „Do pondelka máš termín a vypadneš odtiaľ. Inak ti sám nájdem vlak. My ťa vyhadzovať nebudeme.“

Líder OĽaNO vtedy nielen nechodil na rokovania parlamentu, ale ani nedával rozhovory a načas sa z politiky naozaj stiahol. Aktívnejší začal byť až po lete. „Chcel som, aby výrazne väčší priestor dostali iní ľudia z nášho hnutia. Je to dobré, lebo doteraz som ich mediálne prekrýval, bol som ako taký mediálny dáždnik,“ vravel.

Mimochodom, aj vtedy sa načas odpojil z Facebooku. „Kedysi som bol až skoro závislý od Facebooku, teraz som na ňom dva mesiace prakticky nebol. Nenapísal som žiadny status, ani len na svoj profil som sa nepozrel.“
wladas
Redeemer
Redeemer

Neuveritelne aku trpezlivost ma este Sas po tom stvrtku.
Uz davnejsie Sulik povedal ze s Matovicom sa vie normalne, rozumne bavit. Ale potom ma nutkanie na svoju placovku kde to poje****. Zaujimave toto cele.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Kto povedal žeby vyhral Smer a žeby sa dostali do koalicie ? Najviac percent má Hlas podla prieskumov.Fico nazýva Pellegriniho zradcom,odídencom tak nechce sa mi veriť zeby Pellegrini mal chuť robiť politiku s Ficom, ked medzi nimi reálne hrozí taký vztah aký má Matovič k Sulikovi. A Sulik s Pellegrinim by mal isto lepší, korektnejší vztah ako Matovič a Sulík. Viem si predstavit spoluprácu Hlas-SaS aj ked nepotvrdzuju ziadne rokovania medzi nimi, ale ak by boli predčasné volby mali by sa zamyslieť aj nadtým.
Ked sa tak zamyslíš Matovič bol tiež kedysi v strane SaS a ked si založil Olano tak to mám brať teraz tak, že je to SaS dva ? Mám ich teraz nazývať SasOlano?
Nie skrátka, Olano robí inu "politiku" ako SaS a Hlas inu politiku ako Smer,príkladov by sa tam dalo nájsť viacero, to by som musel vypísať celu stranu aké su medzi nimi rozdiely.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Rozdiel je v tom, ze do Hlasu presli vsetci "prijatelnejsi" ludia zo Smeru. OLANO ma uplne inu strukturu. A tej zlodejskej bande je jedno kto ma aku ideologiu, ked ide o koryto tak dokazu spolupracovat. Vid posledna vlada Smeru ked spolu vladli Most-Hid a SNS co su strany s uplne opacnymi zaujmami.
Policia ide po krku aj ludom z Hlasu kvoli ich cinom kym boli v Smere a preto je v spolocnom zaujme Smeru aj Hlasu aby sa dostali k moci a mali ministerstvo vnutra. V zavislosti od vysledku volieb im k tomu mozno bude stacit jedna dalsia strana aby mali vacsinu a to uz lahko zozenu.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Blastbit
no môžeš začať lebo ja nevidím ani jeden, rovnaký populizmus, cieľovka je rovnaká, prázdne reči a sľuby, ľudia ktorí doteraz kryli Ficov chrbát (viď Tomáš, bol jeho mediálny poradca, podržtaška a žehlil každý jeden Ficov mediálny prešľap).

Hlas by bol priechodný, ak by z hlasu odišli všetci bývali Smeráci, vtedy by ale Hlas prestal byť zaujímavý pre voličov a spadol by dole. Sulík s Hlasom nepôjde z dôvodu, že by to bola politická samovražda ako keď Bugárov Most išiel do vlády zo Smerom. V ďalších voľbách by už SaSka neprešla do parlamentu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Po voľbách by určite Hlas a Smer urobili koalíciu, ak by im to zabezpečilo zostavenie vlády. Že pred voľbami na seba pľujú ešte neznamená, že po voľbách nebudú na seba ako cukríky. Už vládli spolu niekoľko rokov, mali rozdelené pôsobnosti, navzájom sa kryli, prečo by nemohli pokračovať ďalej? Je to omnoho väčšia pravdepodobnosť ako HlasoSas.. aj keď po voľbách je všetko možné - napr. spomínaný Most.

Kto je vlastne v Hlase nový? Kto by tam zostal, ak by z neho odišli exSmeristi?
Napísať odpoveď