Žiadosť o odkúpenie nehnuteľností

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Žiadosť o odkúpenie nehnuteľností

Príspevok od používateľa heker »

KE10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa KE10 »

heker napísal: 19 mar 2021, 0:57 V prvom rade si uvedom, ze sa riesis ty a tvoj problem. Preto zmluva okolitych pouzivatelov garazii je teraz irelevantna. Pises o garazi, ze stojis pred nou, ze blokujes pouzivatela garaze (povodneho majitela tvojho bytu). Kde pisem o tom, ze si narokujes garaz? Spravne, nepisem to nikde, pisem iba to, ze sa domahas garaze, skus si precitat tvoje prispevky. Preco nadavas niekomu do debilov a ze si 30 rokov nedal nieco do poriadku, ked bol vyhradne majitelom lem bytu a nicoho ineho, pricom garaz uzival s tichym suhlasom policie? On si mohol dat do poriadku byt, nic ine, co zrejme aj urobil a potom ti ho predal. Nemal ziadny dovod riesit papierovo garaz, pretoze ju uziva "pro bono". Neviem, ci by mi vadilo, ak by ma niekto cudzi otravoval, ale urcite by mi vadilo, ak by mi niekto parkoval pred garazou, ktoru roky uzivam.

Ako sa domáham? Že ju chcem normálne odkúpiť? To je domahanie? Je to jediné normálne riešenie. Pretože tvrdí že tú garáž postavily jeho rodičia, tak prečo to nieje na jeho mene? Kto to mal riešiť ak nie on? Mám ti to nakresliť že nechápeš že žiadna dohoda medzi nimi nebola ani nieje? Ako že nemal dôvod to riešiť? Už len to,že keby ju vlastní mohol dostať oveľa viac peňazí za byt. Takže to nieje dôvod?😁 Fakt divne rozmýšľaš. Ďalšia vec je údržba okolia garáže ktorú kosím lebo tu nechcem mať metrovú trávu. Stále riešime len mňa,ja som sa pýtal čo proti nemu môžem podniknúť. Právne to že tu garáž používa neznamená že naňu má nejaký nárok. Takže v podstate nemáme nárok ani jeden, tak prečo mu mám donekonečna ustupovať?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

musis to vyriesit iba a len s vlastnikom nehnutelnosti
KE10
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa KE10 »

CheZteR napísal: 19 mar 2021, 5:36 ja ti nacrtnem moju situaciu
To sa ani nedá vôbec porovnávať.
Po prvé ja bývam skoro ako v dome, pozemok je oplotený a treba sa starať o okolie garáže a atď. On samozrejme kašle nato, ak nie ja tak tu bude džungľa.
Skúsim ti to vysvetliť na tvojom príklade.
Zober si že ten byt vlastníš,parkovacie miesta sú napríklad mestské a môže tam parkovať bezplatne každý. Parkuje tam tvojich 9 susedov nejako sa dohodnú a si ich rozdelia. 10 miesto bude využívať bývalý majiteľ tvojho bytu, ktorí si tam len odstaví auto ktoré nepoužíva. Čo spravíš? Skloníš hlavu? Budeš to tam udržiavať kosiť? Budeš parkovať niekde 300 metrov na najbližšom parkovisku? Na okolí budú len rodinné domy,takže bližšie nemáš kde.Alebo to skúsiš riešiť?

Autoeditácia príspevku po 34 sek:
beardie napísal: 19 mar 2021, 16:54 musis to vyriesit iba a len s vlastnikom nehnutelnosti
Dal som podnet,dostal som odpoveď že bude dražba. Prišli ich oceniť. Odvtedy sa to zastavilo a je to už skoro rok a nič sa nedeje. Nedostal som žiadne vyjadrenie prečo to tak dlho trvá. Proste klasika.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Tak sa pripomeň
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

pride mi uplne nevhodne aby si parkoval pred niekoho garazou, ak nemas dohodu s majtelom alebo uzivatelom danej garaze. Je uplne irelevantne ci ma majtel garaze zmluvu s najomcom. Pri kupe bytu si vedel do coho ides, garaz ti bola ponuknuta nechcel si. Kludne sa moze stat ze sa tam raz objavi znacka sukromny pozemok zakaz parkovania. A nezmozes stym naozaj nic.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Podla mna chces pocut, ze si kupil uplne nahovno byt a povodny majitel ta odrbal a nemozes s tym nic spravit..🤷‍♂️
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Aj keby to bolo presne ako píšeš a bývali by tam bez úplného vlastníctva garáže. Zrejme ich dostali ešte pri kúpe nového bytu a tak majú stále väčšie právo ju používať ako nejaký novo nasťahovaný sused.
Ak ti teda pôvodný majitel nechce dovoliť používať/predať garáž je to jeho rozhodnutie a ty ho musíš rešpektovať, nebuď ako malé decko ktorému deti obsadili na pieskovisku miesto ako prvé a teraz sa nemá kde hrať.

Jediné čo môžeš spraviť je nasrať všetkých susedov a začať to riešiť verejne, čo by malo za následok maximálne, že by si to ostatný susedia museli dať právne doporiadku a pri najhoršom by museli za menšiu sumu odkúpiť od štátu a ty okrem zlých susedských vzťahov aj tak nič mať nebudeš.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

mato55002 - Odkupit za mensiu sumu je diskutabilne, pretoze najskor tam stat, v tomto pripade zrejme Ministersrvo vnutra vyhlasit garaze ako nadbytocny majetok, spravi sa znalecky posudok a potom sa to moze v aukcii predavat. Takze ta cena v prvom kole moze kludne skocit a moze to byt 10 a viac tisic za garaz v prvom kole. Ak by zaujem nebol, tak v druhom kole by isla cena nizsie.
Napísať odpoveď