1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
aku zmenu by chcelo, aby z neho urobili "ministra bez porfeja"?
Kolíková mu vadí, že bola na ministerstve za Fica aj Pellegriniho. Ale Naďove kontakty na SMER to nevadí, to je najlepší minister. 
SIS zostáva mafiánovi Kollárovi.
Matovič z vlády neodchádza, ale chce byť minister. Pecka bude ak sa stane ministrom zdravotníctva.
Evidentne Matovič a Olano nič nepochopili. Som teraz zvedavý, či SaS odíde z vlády a či to isté spraví Remišová, alebo či sa bude krútiť ako harakter Béla.
Už sú presne ako Fico, ten tiež vykrikoval, že dostal mandát od ľudí a keď sa neudržal v kresle, tak sa rýchlo snažil dostať na Ústavný súd. Týmto je tiež jasné, že skončili a v predčasných voľbách by bol úspech, keby Matovič dal 8%. Tak sa teraz zabetónujú vo funkciách a majú šťastie, že je tu vírus, inak by už boli ľudia v uliciach.
SIS zostáva mafiánovi Kollárovi.
Matovič z vlády neodchádza, ale chce byť minister. Pecka bude ak sa stane ministrom zdravotníctva.
Evidentne Matovič a Olano nič nepochopili. Som teraz zvedavý, či SaS odíde z vlády a či to isté spraví Remišová, alebo či sa bude krútiť ako harakter Béla.
Už sú presne ako Fico, ten tiež vykrikoval, že dostal mandát od ľudí a keď sa neudržal v kresle, tak sa rýchlo snažil dostať na Ústavný súd. Týmto je tiež jasné, že skončili a v predčasných voľbách by bol úspech, keby Matovič dal 8%. Tak sa teraz zabetónujú vo funkciách a majú šťastie, že je tu vírus, inak by už boli ľudia v uliciach.
Chcel som tyzden nesledovat politiku a v stredu si precitat ako sa to vyriesilo. Ale zachytil som ze Matovic je ochotny odstupit. No tak som si pozrel tie podmienky a celkom vysoko nacenil svoju hlavu. S jeho poziadavkami musi suhlasit vela ludi a to neviem ci sa podari. Teoreticky, ak sa zrodi dohoda ako to Igor ziada, na vyber ma min. zdravotnictva alebo ministerstvo ktore zoberie SaS takze min. skolstva/zahranicia. Zdravotnictvo asi nevezme, to ho nenechaju. Takze rozhodnut sa co je horsie. Ci bude robit hanbu na zahranicnych cestach so svojou anglictinou alebo nastane stagnacia skolstva minimalne na dalsie tri roky, reformu od neho necakam a radsej ani nechcem. Je to smutne ze niekto silou mocou musi mat nejaku funkciu, pritom sam vie ze v nijakej sfere neposobil a nevyzna sa do toho...
Koho zaujima kolko by mal matovic v predcasnych volbach percent, stale sa najde dost sialencov a jeho tvrde jadro naskrabe tych 5%.
Kolikova ma zamrzela asi najviac, lebo z aktualnych ministrov tomu co sefuje rozumie asi najlepsie, a nieco by za nou aj ostalo, jedine ze by dokazal klub najst za nu nahradu a ona by potom pokracovala ako poradca ministra.
Ked sa pozadoval ficov odchod, tak to fico pochopil, matovic vsak nedisponuje dostatocnou mozgovou kapacitou.
Kolikova ma zamrzela asi najviac, lebo z aktualnych ministrov tomu co sefuje rozumie asi najlepsie, a nieco by za nou aj ostalo, jedine ze by dokazal klub najst za nu nahradu a ona by potom pokracovala ako poradca ministra.
Ked sa pozadoval ficov odchod, tak to fico pochopil, matovic vsak nedisponuje dostatocnou mozgovou kapacitou.
Mne sa pacili plany aj Kolikovej aj Remisovej a aj ked Sulika nemusim, ten vodik bol podla mna tiez dobry napad. Snad najdu vhodne nahrady, ktore udrzia agendu ich predchodcov.
SAS uz vydala stanovisko:
No ako volic SAS musim priznat, ze s tym celkom nesuhlasim. Matovic salamunsky splnil podmienky, ktore na neho mali. Ziadali iba odchod z postu premiera a nie z vlady. A tiez ziadali respektovanie vysledkov volieb, co im oplatil tym ministerstvom ktore im chce zobrat. Je to velka podpasovka no (bohuzial) je v prave.
Tymito krokmi z vlady odstrani vela odbornikov a tazko povedat ci ich dokaze adekvatne nahradit. A to za predpokladu ze by to cele preslo co sa asi nestane.
A sme tam kde sme boli...IGOR MATOVIČ POCHOPIL, ŽE NIE JE SPÔSOBILÝ VIESŤ VLÁDU
Strana Sloboda a Solidarita oceňuje krok Igora Matoviča odstúpiť z postu predsedu vlády, ktorý otvára priestor na ďalšie rokovania. Sme na to pripravení, avšak nebudeme súhlasiť s takými návrhmi, ktorých hlavným motívom je očividne jeho osobná pomsta.
Všetci už dlhé mesiace vidia, že Igor Matovič nie je spôsobilý viesť vládu a preto žiadame jej rekonštrukciu na pôdoryse dnešnej koalície, ktorá je definovaná v koaličnej zmluve. Preto nevidíme žiaden dôvod odovzdávať fungujúce a kvalitne vedené ministerstvo.
V strane SaS sme presvedčení, že výmena premiéra je kľúčom k dobrej vláde, lepšie manažovanej, s lepšou komunikáciou a organizáciou. O to viac, že okrem doterajšieho znepriatelenia si občanov, pani prezidentky, samospráv a vedcov dnes Igor Matovič bezdôvodne zaútočil aj na Máriu Kolíkovú a Juraja Šeligu, ktorých odchod požaduje bez toho, aby voči ich doterajšiemu pôsobeniu sformuloval jedinú vecnú výhradu.
Aby som premiérovi uľahčil odchod z vlády, ponúkol som aj svoj odchod z vlády. Táto ponuka stále platí. Ak by však Igor Matovič viedol niektoré z existujúcich ministerstiev patriace OĽaNO, moja ponuka je logicky bezpredmetná. Rovnako sme ochotní diskutovať o zámene predsedníctva v zdravotníckom výbore za predsedníctvo v inom parlamentnom výbore.
Požadovaný odchod ľudí, ktorí si dovolili mať iný názor - Kolíkovej, Šeligu, Bittó Cigánikovej a Sulíka podľa SaS potvrdzuje, že súčasný premiér rieši osobné animozity a nejde mu o krajinu.
Kladieme si otázku, či vláda bude fungovať lepšie, keď z nej odídu občanmi aj odborníkmi najlepšie hodnotení ministri. Ocenili by sme, ak by Igor Matovič pochopil, že keď vyhrá voľby, nemôže všetko, ale mal by narábať s mocou tak, aby z toho malo prospech celé Slovensko.
Koaličná kríza sa aj vďaka tomu, že Igor Matovič vyše týždňa mlčal, zbytočne naťahuje a otváraním koaličnej zmluvy by sa predĺžila ešte viac. Sme za čo najskoršie ukončenie koaličnej krízy, ktoré je momentálne v rukách predstaviteľov hnutia OĽaNO, a sústredenie sa na skutočné problémy Slovenska.
Naďalej platí, že ak do stredy nedôjde k dohode, ministri za SaS podajú demisiu a strana SaS odchádza z vlády.
No ako volic SAS musim priznat, ze s tym celkom nesuhlasim. Matovic salamunsky splnil podmienky, ktore na neho mali. Ziadali iba odchod z postu premiera a nie z vlady. A tiez ziadali respektovanie vysledkov volieb, co im oplatil tym ministerstvom ktore im chce zobrat. Je to velka podpasovka no (bohuzial) je v prave.
Tymito krokmi z vlady odstrani vela odbornikov a tazko povedat ci ich dokaze adekvatne nahradit. A to za predpokladu ze by to cele preslo co sa asi nestane.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
No neviem, ziadat odchod Kolikovej, ktora sa mi javila ako najznalejsia v obore zo vsetkych ministrov. A tiez na to zrejme doplati Korcok.
Matovič akosi zabudol na to, že ho prezidentka môže odmietnuť vymenovať za ministra. To bude cirkus. 
Čiže chce dať dole dvoch najschopnejších ministrov (Kolíková a Korčok) lebo si dovolili povedať slovo proti nemu, ale najneschopnejší človek vo vláde, Pišta Hollý ostáva, čiže ak si na Slovensku chceš udržať flek, stačí držať hubu
Pišta Holý ale splnil Matovičov ciel a to doniesť sem mutáciu covidu (britský variant), aby nám stupli počty infikovaných a Matovič má zámienku nato neustále kupovať AG testy,pretentovať 100 ky milionov eur. S kamošmi sa nabalovať na testoch aby im pekné peniažky prišli do vačku. Ako povedal Sulík, premierovi nejde o krajinu. A ja dodám ze má mafianske maniere aj on nielen gorily ktoré vládli 12 rokov alebo aj tie gorily od 1993.
Je zabavne, ako si Matovic sam neustale dviha latku. Pritom stacilo pri demisii Krajciho drzat hubu a teraz by mal po krize. Je vidiet, ze v politickej funkcii je neskuseny a uplny diletant, navyse poznaceny psychickou poruchou.
Za podmienok, ktore si sam stanovil moze skor ci neskor cakat pad vlady a predcasne volby. Aj keby to vydrzalo, nemyslim si ze sa to ukludni, kedze ten najvacsi kamen urazu, ktoreho by sa mala vlada zbavit v nej zostane. Navyse tieto rosady z cisto osobnych pohnutok vladu uplne zbytocne zbavia tych spravnych ludi a odbornikov a budu to viest nekompetentni ludia. Len dufam, ze aj jeho posledni volici si do volieb stihnu uvedomit, ze tu nejde o zabranenie navratu mafie, ale o pokrivene ego jedneho cloveka, na ktorom ma stat pad vlady. Aj to strasenie s navratom mafie uz vnimam s nadsazkou, ako ked nas Fico strasil s prevratom riadenym Sorosom a tisickami migrantov
.
Nic nie je iba cierne a iba biele, takze ja uz som za predcasne volby tiez
Za podmienok, ktore si sam stanovil moze skor ci neskor cakat pad vlady a predcasne volby. Aj keby to vydrzalo, nemyslim si ze sa to ukludni, kedze ten najvacsi kamen urazu, ktoreho by sa mala vlada zbavit v nej zostane. Navyse tieto rosady z cisto osobnych pohnutok vladu uplne zbytocne zbavia tych spravnych ludi a odbornikov a budu to viest nekompetentni ludia. Len dufam, ze aj jeho posledni volici si do volieb stihnu uvedomit, ze tu nejde o zabranenie navratu mafie, ale o pokrivene ego jedneho cloveka, na ktorom ma stat pad vlady. Aj to strasenie s navratom mafie uz vnimam s nadsazkou, ako ked nas Fico strasil s prevratom riadenym Sorosom a tisickami migrantov
Nic nie je iba cierne a iba biele, takze ja uz som za predcasne volby tiez
To co predviedol na ten tlacovke ani nebolo diletanstvo. To bola vylozene provokacia. snad kazdy inteligentnejsi jedinec ktory to sledoval uz po 4roch minutach vedel, co bude nasledovat, takze neverim, ze Matovicovi to nedoslo.
Fakt neviem co bolo cielom, ale tak hlupy jednoducho byt nemoze.
Autoeditácia príspevku po 11 min 30 sek:
Na druhej strane, suhlasim s tym, ze svou zmenou pozicie by Matovic podmienky splnil a myslim, ze konkretne toto by Sulik mal akceptovat a jednoducho dodrzat slovo a odist. Aj ked ma to osobne bude mrziet.
Fakt neviem co bolo cielom, ale tak hlupy jednoducho byt nemoze.
Autoeditácia príspevku po 11 min 30 sek:
Suhlasim ciastocne. Na to ministerstvo podla mna SAS ma pravo, jednoducho taka bola dohoda. Ak si pamatam spravne, tak to bolo za to, ze Sulik nedostal financie, na ktore mal zase teoreticky pravo on. Okrem toho, ministri SAS patria k najlepsim a pokial niekomu ide o zvysenie kvality zivota v SR a pripadne reputacie v zahranici, tak mi tato podmienka pride nezmyselna.Gothar napísal: 21 mar 2021, 22:25 SAS uz vydala stanovisko:
A sme tam kde sme boli...
Na druhej strane, suhlasim s tym, ze svou zmenou pozicie by Matovic podmienky splnil a myslim, ze konkretne toto by Sulik mal akceptovat a jednoducho dodrzat slovo a odist. Aj ked ma to osobne bude mrziet.
Pekne napisanekayko napísal: 22 mar 2021, 9:04Je zabavne, ako si Matovic sam neustale dviha latku. Pritom stacilo pri demisii Krajciho drzat hubu a teraz by mal po krize.
No to asi ani nemohol urobit pretoze by si tym priznal chybu a zaroven by prisiel o nepriatela. A uz sme si zvykli, ze on si chybu priznat nedokaze a vzdy potrebuje mat nejakeho nepriatela na ktoreho moze zvalovat neuspechy vlastnej vlady.
Johnny: suhlasim, Matovic splnil podmienky tak ako boli dane - dodrzanie vysledkov volieb (nie koalicnej zmluvy) a odstupenie z postu premiera. Bohuzial tym krajina velmi utrpi kvoli spomenutej vymene odbornikov a hlavne kvoli pravdepodobnemu zruseniu reformy z dielne Kolikovej.
V kazdom pripade, prave toto je to politikarcenie o ktorom stale hovori, pretoze buducnost krajiny je mu zjavne u prdele a prioritou je zachovat si aspon tvar a vydrbat s tymi ktori su pre neho nepohodlni.
Fakt neviem ako temno musia mat v hlavicke ti, ktori mu toto stale zeru, aj ked este pred rokom som mu ten dobry umysel bol ochotny verit.
Fakt neviem ako temno musia mat v hlavicke ti, ktori mu toto stale zeru, aj ked este pred rokom som mu ten dobry umysel bol ochotny verit.
No len toto je ten problem, ze splnil literu podmienok, ale nie ducha podmienok. Koalicne strany chcu normalneho premiera, ktori nebude koalicnych partnerov oznacovat za idiotov, vrahov, etc. Skratka nie su ochotni byt v koalicii, kde sa najsilnejsia strana chova ako prasa. Dali OLANO ponuku, ze podme to skusit odznova, kedze teraz to v koalicii nefunguje. OLANO sa zachovalo opat ako prasa. Aj kebyze tuto ponuku prijmu, som zvedavy ako by to v koalicii fungovalo. Tipujem ze ponizovanie, urazky a sabotaz zakonov inych stran zo strany OLANO nezmizne a za par mesiacov je kriza spat. Doplacaju presne na to, ze to nie je strana, ale Matovicov pojazdny cirkus.Gothar napísal: 22 mar 2021, 9:44Matovic splnil podmienky tak ako boli dane - dodrzanie vysledkov volieb (nie koalicnej zmluvy) a odstupenie z postu premiera.
To iste by sa dalo povedat o Sulikovi, sami si stanovili podmienky, matovic im ich splni a ked si na oplatku on stanovi mimochodom splnitelne podmienky zo strany sulika a za ludi, tak je zrazu problem a otvara sa koalicna zmluva a jedno s druhym, ja byt za ludi a sas mu tieto jeho podmienky splnim, pod podmienkou, ze im zostanu pridelene ministerstva, ktore mali a mozu si nan dosadit svojich ludi, okrem jedneho, co si zoberie spät pod patronat olano a matovic nebude vo vlade a nestane sa ministrom, taketo podmienky by sa dali splnit. Odchodom matovica zo stolicky do vedlajsej stolicky sa nic nemeni.Johnnny napísal: 22 mar 2021, 9:57 V kazdom pripade, prave toto je to politikarcenie o ktorom stale hovori, pretoze buducnost krajiny je mu zjavne u prdele a prioritou je zachovat si aspon tvar a vydrbat s tymi ktori su pre neho nepohodlni.
Rozhodne za pad vlady nestoji nejake ministerstvo hospodarsta, ci uz to bude sas alebo olano, ci s vodikom alebo bez, ci s 200-300 kileckom alebo bez. Pokial viem, tak olano trva iba na tom aby odstupila kolikova, nie ze sa im berie ministerstvo spravodlivosti, navyse sas dostala jedno ministerstvo navyse, ak by to mal byt problem, tak uz neviem, ak na tom stoji pad vlady.
aby si mohol SaSke odobrat ministerstvo, musis otvorit koalicnu zmluvu
No myslim, ze je tam par zasadnych rozdielov. Sulik ma dovod chciet odchod Matovica, pretoze ako lider je jednoducho nekompetentny. To nie je nejake Sulikovo trucovanie, mimo OLANO to vidi kazdy.retkvic napísal: 22 mar 2021, 12:48 To iste by sa dalo povedat o Sulikovi, sami si stanovili podmienky, matovic im ich splni a ked si na oplatku on stanovi mimochodom splnitelne podmienky zo strany sulika a za ludi, tak je zrazu problem a otvara sa koalicna zmluva a jedno s druhym, ja byt za ludi a sas mu tieto jeho podmienky splnim, pod podmienkou, ze im zostanu pridelene ministerstva, ktore mali a mozu si nan dosadit svojich ludi, okrem jedneho, co si zoberie spät pod patronat olano a matovic nebude vo vlade a nestane sa ministrom, taketo podmienky by sa dali splnit. Odchodom matovica zo stolicky do vedlajsej stolicky sa nic nemeni.
Rozhodne za pad vlady nestoji nejake ministerstvo hospodarsta, ci uz to bude sas alebo olano, ci s vodikom alebo bez, ci s 200-300 kileckom alebo bez. Pokial viem, tak olano trva iba na tom aby odstupila kolikova, nie ze sa im berie ministerstvo spravodlivosti, navyse sas dostala jedno ministerstvo navyse, ak by to mal byt problem, tak uz neviem, ak na tom stoji pad vlady.
Neviem, preco by za tychto okolnosti malo byt podmienkou odvolanie ludi ktori si svoju pracu robia dobre, pripadne odobratie ministerstiev ktore funguju.
V poslednych dnoch sa mi nepaci na Sulikovi, ze straca integritu vo svojich vyjadreniach. Minuly tyzden zamaval demisiou, velke teatro lucenia sa na vlade, presvedcivo tvrdil, ze Matovic podla neho neodstupi a ze SAS odide. Vcera v politickej debate s Pelem zacal otacat. Tvrdil, ze vlada bude podla neho urcite pokracovat ako stvrokoalicia a ze ziadne predcasne volby nebudu. A ze pre neho je lepsie mat 13 poslancov v koalicii ako 20 poslancov v opozicii. Hlavne ze minuly tyzden sa chystal s celou SAS z koalicie odist.
chcel odist, ak Matovic nesplni to, co je po nom ziadane
zatial tam vidim konzistencie dost
zatial tam vidim konzistencie dost