1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
Ak sa ešte do Veľkej noci dohodnú na trojkoalícii bez SaS s Matovičom ako premiérom, najbližšia vládna kríza príde hneď prvý utorok po Veľkej noci. Ak bude Matovič na hocijakom inom poste vo vláde okrem premiéra, vládna kríza príde najneskôr hneď druhý utorok po Veľkej noci.
Remišova je boxovaci panak sama pre seba, sama sa stavia do ulohy rozhodcu a tretieho tam kde sa dvaja biju a pritom keby boli teraz so sulikom jednotny, tak by Matovic odstupil a mozno by odisiel aj z vlady, Šeliga sa na to cele pozera z opodial, lebo vetri predsednicke kreslo. Vyhovuje to aj Kollarovi, lebo ak bude 3-koalicia, tak akykolvek Matovicov exces ci uz jeho, alebo jeho poslancov mozu vidiet ako dobru vyhovorku na odchod z koalicie a uz im nikto nebude zazlievat, ze ked sa nedalo so sulikom a matovicom, tak sa bude dat so smerom a smerohlasom, tam to aj cele z ich strany smeruje, ty z toho celeho vykorculuju najlepsie.ephramko napísal: 25 mar 2021, 17:06 Za pravdepodobnejší pokladám scenár, že sa bude pokračovať bez SaS a novým boxovacím panákom pre Matoviča bude Remišová alebo ktokoľvek, kto si dovolí otvoriť hubu. A do pár mesiacov Matovič spôsobí ďalšiu vládnu krízu.
A ano najlepsie by bolo keby sulik aj matovic z vlady odisli, to by celu situaicu upokojilo, aspon by sa ukazalo ci ma pravicova vlada na slovensku do buducna vobec nejaku sancu.
Jednoducho okrem SAS sa vsetci silou mocou drzia na svojich stolickach ako klieste ale tu uz nepomoze nic. Cim dlhsie to budu natahovat tym horsie pre slovensko a aj pre nich. Testovic bude vytvarat krizy a konflikty kludne aj do nekonecna.
Preco by mal Sulik dobrovolne odchadzat? Keby Matovic chcel, mohol podat navrh na jeho odvolanie prezidentke podla 2. clanku ustavy. Lenze on je alibista, resp. nevedel by podat politicke dovody na jeho odvolanie, vsetko by bolo v osobnej rovine a prezidentka by jeho navrhu nemala dovod vyhoviet. Zato Sulikove vycitky Matovicovmu premierovaniu maju vsetky politicke odovodnenie v personalnom zlyhani a neschopnosti viest krajinu, nebol tam jediny osobny utok zo strany Sulika na Matovicova, ktory by vyhlasoval do medii, ze Matovic je idiot, alebo moze za 4000 mrtvych. Pomenovat veci pravym menom, ze minister zdravotnictva to nezvlada, ze plosne testovanie je nezmysel a ze zatvaranie obchodov je nesystematicke ma byt dovod na odvolanie ministra, alebo na jeho odchod z vlady? A to sme sa kedy stihli vratit pred rok 1989?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Presne tak, keby Matovic chce mohol a realne si myslel, ze Sulik moze za 4000 mrtvych mohol ho odvolat uz v decembri, kludne aj za nenakupene testy. Ale ako vzdy nespravil nic. Je premier, je v podstate najmocnejsi muz v krajine, takze keby Sulik robi noazaj nieco zle tak ho mohol odvolat. No nespravil to.
ja Sulika nemam rad, ale v tomto spore mu idu vycitat len jeden alebo dva pripady, kedy chcel nieco co bolo zle. Takze vobec nechapem, preco ludia chcu Sulikovu hlavu? Lebo sa postavil voci nejakej blbosti (to by mala byt jeho praca), alebo si nencha kydat na hlavu?
ja Sulika nemam rad, ale v tomto spore mu idu vycitat len jeden alebo dva pripady, kedy chcel nieco co bolo zle. Takze vobec nechapem, preco ludia chcu Sulikovu hlavu? Lebo sa postavil voci nejakej blbosti (to by mala byt jeho praca), alebo si nencha kydat na hlavu?
Matovič vtedy povedal, že keby ho odvolal, tak by povalil vládu.
A dnes uz vladu nepovalil, ked si dal podmienku, ze Sulik nemoze byt sucastou rekonstruovanej vlady?
Opat alibizmus, tak ako s jeho "nevesticky dobre bude" a o mesiac hladal atomovku.
Ktory predseda strany by si nechal, aby mu premier pomalicky pocas 4 rokov trvania koalicie vedome skodil, nicil povest a blokoval navrhy jeho strany? Ved to nerobil ziadny premier tejto krajiny ziadnemu zo svojich partnerov. Takto predsa nemoze fungovat partnerstvo ani vo vlade, ani v bizsine.
Matovic nie je clovek na partnerstva, to som vedel uz tesne po volbach 2016.
Opat alibizmus, tak ako s jeho "nevesticky dobre bude" a o mesiac hladal atomovku.
Ktory predseda strany by si nechal, aby mu premier pomalicky pocas 4 rokov trvania koalicie vedome skodil, nicil povest a blokoval navrhy jeho strany? Ved to nerobil ziadny premier tejto krajiny ziadnemu zo svojich partnerov. Takto predsa nemoze fungovat partnerstvo ani vo vlade, ani v bizsine.
Matovic nie je clovek na partnerstva, to som vedel uz tesne po volbach 2016.
Sulik nemoze povalit vladu, ak maju ostatne 3 strany stale vacsinu
ani to nie je v Sulikovom zaujme, jedine o co tu ide je aby odstupil Matovic co chcu v podstate vsetci
A kedze si Sulik (az) po roku dovolil otvorit hubu tak ma padaka. Taki nie su ziadani.
Sulik na to isiel rozumne a rozvazne, nekritizoval az pokym sa Matovic nezosmiesnil pred uplne vsetkymi sám.
A MAtovicova jesitnost samozrejme nevie rozchodit ze z toho celeho vysiel on s minusovymi bodmi zatial co Sulik u volicov body ziskal. Tak sme sa tesili ze Hranol je prec, ale toto co prislo miesto neho je nieco neuveritelne..
A MAtovicova jesitnost samozrejme nevie rozchodit ze z toho celeho vysiel on s minusovymi bodmi zatial co Sulik u volicov body ziskal. Tak sme sa tesili ze Hranol je prec, ale toto co prislo miesto neho je nieco neuveritelne..
Vie mi niekto povedať ako to je teda stou Počiatkovou vilou pred ktorou stál Matovič a lepil na bránu plagaty "majetok SR". Pretože niekde som započul že padla taká informácia o tom, že to neni Počiatkova vila, ale je to vila francuzskeho podnikatela ktorý ju prenajal Počiatkovi. To že Počiatek nikdy nemal hlboko do vrecka, nakolko pochádza z bohatej rodiny, to vieme. Ale či to je pravda že to stou vilou bolo poriadne prekrútené alebo nie.
je to Pociatkova vila, kupil 2018 za 3,2melona. Kto šetrí ma za triBlastbit napísal: 26 mar 2021, 11:44 Vie mi niekto povedať ako to je teda stou Počiatkovou vilou pred ktorou stál Matovič a lepil na bránu plagaty "majetok SR". Pretože niekde som započul že padla taká informácia o tom, že to neni Počiatkova vila, ale je to vila francuzskeho podnikatela ktorý ju prenajal Počiatkovi. To že Počiatek nikdy nemal hlboko do vrecka, nakolko pochádza z bohatej rodiny, to vieme. Ale či to je pravda že to stou vilou bolo poriadne prekrútené alebo nie.
A kolko stoji Matovica vila v ktorej býval uz vtedy ked nebola este skolaudovaná?
no kolko?
ja som si vzdy myslel, ze z ktorej strany je minister, ta aj do istej miery riadi dane ministerstvo a nie je to iba o osobe ministra, ano do istej miery to tak moze byt, no vzdy su tam nejake stranicke zaujmy.
Svedkovia Matovocovi zatial jednohlasne trubia, ze vsetko stoi na Sulikovi, ktory sa zubami nechtami nechce vzdat ministerskej stolicky min. hospodartsva.
Mna by zaujimalo ci to myslia ako na jeho osobu, alebo ako na klub, ktory reprezentuje Sulik, lebo tieto veci treba mat dopredu vyjasnene, aby to nedopadlo ako s tym postom matovica ak odstupi ako premier, ze vsak sas nebola proti tomuto jeho ministerskemu fleku a teraz tvrdia opak.
Tak nech si to vyjasnia aj v olano, lebo ich argumentacia je akasi nejasna, tvrdia ze sulik sa drzi stolicky, teda prioritne im ide o to aby sa nestal ministrom hospodarstva Sulik, alebo sa musi sas vzdat za kazdu cenu konkrete tohto ministerstva, myslim ze ak by poziadavka olano bola iba aby sulik nebol buducim ministrom hospodarstva, tak by sa to v sas dalo nejako poriesit, ci nie?
Svedkovia Matovocovi zatial jednohlasne trubia, ze vsetko stoi na Sulikovi, ktory sa zubami nechtami nechce vzdat ministerskej stolicky min. hospodartsva.
Mna by zaujimalo ci to myslia ako na jeho osobu, alebo ako na klub, ktory reprezentuje Sulik, lebo tieto veci treba mat dopredu vyjasnene, aby to nedopadlo ako s tym postom matovica ak odstupi ako premier, ze vsak sas nebola proti tomuto jeho ministerskemu fleku a teraz tvrdia opak.
Tak nech si to vyjasnia aj v olano, lebo ich argumentacia je akasi nejasna, tvrdia ze sulik sa drzi stolicky, teda prioritne im ide o to aby sa nestal ministrom hospodarstva Sulik, alebo sa musi sas vzdat za kazdu cenu konkrete tohto ministerstva, myslim ze ak by poziadavka olano bola iba aby sulik nebol buducim ministrom hospodarstva, tak by sa to v sas dalo nejako poriesit, ci nie?
V koalicnej zmluve nie su konkretne mena, iba rozdelenie rezortov a premierskeho postu medzi strany. SASka chce logicky dodrzat koalicnu zmluvu a na jej zaklade postavit novu vladu. Co da rozum, ze ak sa koalicna zmluva nedodrzi, tak neexistuje koalicia. Ak ma SASka vratit jedno ministerstvo, tak koalicna zmluva je neplatna, pretoze podla nej ma SAS narok na 3 konkretne ministerstva, ktore mali doteraz. Sulik cely cas hovoril o rekonstrukcii vlady, nie o novej koalicnej zmluve. Zial Olano to stale demagogicky tlaci do toho, ze ak nie je premier Matovic, tak koalicna zmluva neplati, pritom keby si ju precitali, tak vedia, ze sa tam nepise o Matovicovi, iba o strane Olano ako o premierskej strane.
Podla vsetkeho teraz je ten spor o tom, ze Matovic chce zostat vo vlade, ale Olano nechce, aby vo vlade bol Sulik. Na to Sulik tvrdi, ze z vlady odide iba vtedy, ak odide aj Matovic. Nato Olano pozaduje spat jedno ministerstvo, co je ale v rozpore s koalicnou zmluvou. SASka dala svoje poziadavky na stol uz mesiac dozadu. Nato Olano hra nejaku takticku hru, ako ich vysachovat z vlady, pripadne aspon pripravit o jedno ministerstvo a odchod Sulika. Oni to beru ako nejake vyjednavanie, z ktoreho ma ako SASka vyjst najnevyhodnejsie, pricom Olanu by zostali vsetky rezorty a este by si o jedno ministerstvo polepsili. Sebareflexia nikde, kedze povodne islo iba o to, ze premier a minister zdravotnictva nezladaju svoje funkcie a odrazu si ma takto neschopna strana pribrat este jedno ministerstvo a vytvorit dalsi flek pre Matovica.
Podla vsetkeho teraz je ten spor o tom, ze Matovic chce zostat vo vlade, ale Olano nechce, aby vo vlade bol Sulik. Na to Sulik tvrdi, ze z vlady odide iba vtedy, ak odide aj Matovic. Nato Olano pozaduje spat jedno ministerstvo, co je ale v rozpore s koalicnou zmluvou. SASka dala svoje poziadavky na stol uz mesiac dozadu. Nato Olano hra nejaku takticku hru, ako ich vysachovat z vlady, pripadne aspon pripravit o jedno ministerstvo a odchod Sulika. Oni to beru ako nejake vyjednavanie, z ktoreho ma ako SASka vyjst najnevyhodnejsie, pricom Olanu by zostali vsetky rezorty a este by si o jedno ministerstvo polepsili. Sebareflexia nikde, kedze povodne islo iba o to, ze premier a minister zdravotnictva nezladaju svoje funkcie a odrazu si ma takto neschopna strana pribrat este jedno ministerstvo a vytvorit dalsi flek pre Matovica.
No a co Sulik a ten jeho post, hovorili v sas nieo v tom zmysle, ze suik nie je prilepeny na svoju stolicku, viem ze pdal demisiu a odisiel z vlady, no olano tvrdi, ze sulik nemieni odist zo svojho ministerskeho postu. Je na tom nieco pravdy? Ak by sulik jasne komunikoval, ze on v rekonstruovanej vlade nebude ministrom hospodarstva, ale niejaky vhodny kandidat z jeho klubu,tak by to bol pre sulika problem? Ak by sa stal poradcom min. hospodarstva, aj to sa pocita ako sucast vlady?
Postoj OLANO je cely odveci. SaS jasne hovori, ze to ako to funguje doteraz im nevyhovuje, lebo im OLANO blokuje navrhy a Matovic je toxicky. Pokial ich chcu v koalicii, toto sa pre nich musi zmenit. OLANO im navrhne, ze sa maju vzdat ministerstva, ze do vlady pribude este jedna OLANO stolicka ako vicepremier pre korupciu, ze Matovic aj nadalej bude vo vlade. Toto ma ako riesit poziadavky SaS? Ved vsetko co ponuka OLANO im iba zhorsuje situaciu a jediny ustupok je, ze Matovic si presadne na inu stolicku a dalej bude v OLANO vsetko riadit. Ak by nejaky partner hrozil ze odstupi od zmluvy, tak mu nepoviem, ze este musi urobit 5 ustupkov a potom moze pri tej zmluve zostat. SaS je na odchode a OLANO im v tom tymto divnym vyjednavanim len pomaha. OLANO je premierska strana a mali by sa snazit udrziavat svojich partnerov vdaka ktorym vladnu spokojnymi. Ved napokon je to OLANO ktore moze najviac stratit. Oni ale takehoto uvazovania vobec nie su schopni, lebo jedine co ponukaju je destruktivna politika a osobne konflikty.
Olanu neverim uz ani slovo, v drvivej vacsine fabuluju. Snazia sa urobit hlavneho vinnika zo Sulika a uplne odviest pozornost od podstaty, ze odchod premiera pozadovali minimalne 2 strany a 80% obyvatelov. Teraz to hraju na to, ze odchod Matovica brzdi Sulik, pricom Sulik podal demisiu, takze nie je o com.