Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa begbeee »

Už je zabalené, skrinova dodávka zabezpečená , zajtra doobeda je doma 😃

Akože ja som chcel 65 OLED ale vedel som , že sa dá zohnať za menej ako 1500len treba čakať 😎 pre a po Vianoce som bol na sucho a síce ide leto, ale bude dobre.

Ešte počkať kým sa zjaví biely Series X ktorý vymením za S a bude dobre 😎
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Je nejaká lepšia voľba ako 58PUS8505 cca v 55" uhlopriečke a s Androidom do 700€?
Je možné, že by sa do tohoto budgetu zmestila nejaká 100Hz TV v akcii?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

HISENSE 55U8QF, niečo nad 700€ Samsung QE55Q70T.
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Tie vyzerajú super, jediný problem je že Samsung má Tizen a Hisense má Vidaa - ten nepoznám, ale nepredpokladám že to je nejaká "nadstavba" Androidu.
Je ešte niečo podobné - s Androidom? Externú krabičku isto nechcem. Díky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

100 Hz s androidom jedine Sony 55XH9096 za cca 770€.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja len chcem povedať, že to bola super kúpa, LG OLED65BX spĺňa všetko čo som očakával.

Netflix Dolby Atmos filmy alebo 4K youtube videá sú užásné, XBOX series S okamžite zosynchrozovalo na 4K 120Hz HDR a VRR. Bomba.

Nič viac som nechcel... 65" a OLED za vyrazne menej ako 1500. Musím povedať, že tie TV museli ísť ako teplé rožky, na sklade ukazovali 5 v predajni a spolu s mojim 4 boli rano nachystané na odber :D

jop a jedno negatívum, ked si pripojím moj JBL soundbar cez optiku tak neviem ovládať hlasitosť ovládačom od TV. Na starej Samsung šunke to išlo... ale možno ešte vyňúram nejaké nastavanie... každopádne dalsi HDMI na zvuk sa mi do dierky v stene nezmesti :D tak sa s tym musim naucit zit
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Pozeram, ze 55 palcova verzia toho LG oled BX stoji s kuponom 740€, keby som teraz neuvazoval nad inymi vecami, tak by som ho tiez zobral. https://www.nay.sk/lg-oled55bx
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Jo, uz to ma rozumnu cenovku. Akurat budem pri kupe noveho televizoru dost hladiet na ambilight, co vyber "trochu" obmedzi :-D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Skôr sa rozširi, kedže Philips sa vracia k 100 hz aj u LCD. Ak teda by si nezvažoval vylučne oled.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ono to ma este tak rok minimalne cas, lebo peniaze teraz potrebujem inde, ale prave, ze som zvazoval OLED. Ale zaroven to vyzeralo, ze sa budem pohybovat v uhloprieckach okolo 70" a tam ani neviem, ci Philips aktualne nieco ma. O rok sice moze byt situacia ina, ale aj ich 65" OLED stoji cez 2k a to je trochu moc, takze by som sa mozno uspokojil s LCD. Ono tie VA panely mi extra nevadia a ceny su uz pomerne nizke aj pri obrovskych uhloprieckach.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Philips 70" ma. Prave ako jeden z mala.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak vraj TLC ide vyrabat OLEDy a Samsung niečo pečie s LG.. takže o 2-3 roky by OLEDy mohli byt vyrazne nižšie s cenou.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Johnnny napísal: 15 apr 2021, 13:31 Ono to ma este tak rok minimalne cas, lebo peniaze teraz potrebujem inde, ale prave, ze som zvazoval OLED. Ale zaroven to vyzeralo, ze sa budem pohybovat v uhloprieckach okolo 70" a tam ani neviem, ci Philips aktualne nieco ma. O rok sice moze byt situacia ina, ale aj ich 65" OLED stoji cez 2k a to je trochu moc, takze by som sa mozno uspokojil s LCD. Ono tie VA panely mi extra nevadia a ceny su uz pomerne nizke aj pri obrovskych uhloprieckach.
V novembri cez black friday bol 65" OLED Philips 804 za 1250€
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Ambilight na celkom lakal ale odkedy to mam je na telke vypnuty, je to len taka srandicka na ukazanie kamaratom, aspon teda pre mna to ziadnu pridanu hodnotu nema, skor naopak, prave pri OLED ktora vynika dokonalou ciernou je to skor na obtiaz. Ide tmava scena a miesto toho aby ti cela izba potemnela tak ju ozaruje ambilight (aj ked je ullne cierna obrazovka svieti aspon trochu). Ked v noci pozeram pre mna najvacsie caro je prave to ze telka spliva s okolitou tmou a pri tmavych scenach ten obraz uplne vychadza z tmy. Ked zapnem ambilight tak ten prave zviditelnuje hranice telky tym ze ziari zpoza nej.
bondro
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bondro »

Mal by zmysel prechod zo Samsungu QE65Q80TA na LG OLED65BX, ktorá je momentálne na alze za veľmi slušnú cenu.
Za koľko pripadne hodiť ten Samsung na predaj?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pockal by som rok, dva.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

aacid napísal: 15 apr 2021, 21:08 Ambilight na celkom lakal ale odkedy to mam je na telke vypnuty, je to len taka srandicka na ukazanie kamaratom, aspon teda pre mna to ziadnu pridanu hodnotu nema, skor naopak, prave pri OLED ktora vynika dokonalou ciernou je to skor na obtiaz. Ide tmava scena a miesto toho aby ti cela izba potemnela tak ju ozaruje ambilight (aj ked je ullne cierna obrazovka svieti aspon trochu). Ked v noci pozeram pre mna najvacsie caro je prave to ze telka spliva s okolitou tmou a pri tmavych scenach ten obraz uplne vychadza z tmy. Ked zapnem ambilight tak ten prave zviditelnuje hranice telky tym ze ziari zpoza nej.
Z toho mam trochu obavy tiez. A zaroven si hovorim, ze ak kupim TV bez, bude ma to mrziet.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Sám za seba ti môžem povedať, že ak by som bol kúpil TV bez Ambilight, veľmi by som banoval. Neskutočne som si na to zvykol a keď som doma a pustím si TV, tak Ambilight musí byť zapnutý. Akosi si už neviem predstaviť TV bez toho podsvietenia. A povie ti to väčšina ľudí, čo TV s Ambilight majú. Samozrejme, sú aj takí ľudia, čo tú funkciu vôbec nepoužívajú, lebo im z určitých dôvodov vadí.

Ak máš možnosť, choď si to pozrieť ku niekomu, kto TV s Ambilight má a rozhodni sa sám, či áno alebo nie. Poprípade, teraz sa už dá ísť aj do bežných predajní, kde budú mať vystavené TV. Síce ťažko povedať, či bude TV vystavený tak, aby to podsvietenie vyniklo.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Znamy to ma, takze to ma vyskusane. Mne osobne sa to paci, ale on to tiez vypina, tskze sa bojim, ze moze ist len o nejaky prvotny wow efekt.

Ale Philips myslim ponuka aj moznost vyskusat si to mesiac doma, takze ... :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Oledy ma Philips veľmi dobre, takže aj pri vypnutom Ambi to nie je krok mimo. Inak Ambi sa da použivať aj pri vypnutom TV, ako naladove osvetlenie.
Napísať odpoveď