Sucasna situacia tykajuca sa epidemie, ma uz fakt stve, najradsej by som sa dal hned zaockovat, s tym, ze by som mohol aspon z casti fungovat normalne, nemusel sa chodit ako idiot testovat, vyhnut sa zakazom z pohybu mimo okres atd atd. Vzdy som si hovoril a smial sa z nazorov, ze ockovanie je sracka, ze ako mohla prist tak rychlo vakcina, urcite je covid nafingovany a vakcinu mali odlozenu v sufliku, aby do nas dostali nejake sracky atd.
S postupom casu, kedy ako ostatni cakam na ockovanie, tak s nazormi ludi ktorych si niekedy musim vypocut, medialna masaz a vsetko dokopy, to nejak trocho vo mne vyvolava aj respekt pred tym. Ano, priznavam, ze mozno sa necham trochu ovplyvnovat (prikladam to tomu, ze som trochu hypochonder). K tomu takisto rodicia, ze sa nemam ockovat a mam pockat, a to su obidvaja kvalitne vyskoskolski vzdelani, neviem, ci to uz je starecka demencia alebo co
Neriesim velmi okamzite neziaduce ucinky, tych som si vedomy, vzdy je tam nejake riziko aj pri beznych liekoch ktore pozivame. Skor mam mozno trochu obavy z tych dlhodobych. Napriklad taky Pfizer/Moderna zalozeny na mRNA, je to novy druh vakciny, doteraz nepouzivany, ako si mam byt isty, ze o dva roky sa nepride na to, ze to sposobuje nejake zlo? Nie je to moj odbor, prave preto aj vlastne zakladam tuto temu, ze niekto znalejsi mi verim vyvrati moje znepokojenie a pochybnosti, tym, ze napr. charakter tejto vakciny nema ako sposobit nejake problemy atd. Kazdopadne rozhodne nie som proti ockovaniu.
Tesim sa na pripadnu diskusiu