1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 11 apr 2021, 14:14Berte prieskumy s rezervou, na vzorke 1000 ludí to neni relevatný údaj.
je, ak je pouzita reprezentativna vzorka
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

V Plus jeden deň sú dobré články, napr o tom ako idu Matovicove majetky za desiatky milionov eur preklepnuť.
Druhá téma ako je 16,3% ludí v chudobe v SR čo predstavuje cez 870 tisic ludí, podla štatistickeho úradu.
Tak sa len potvrdilo, že je utopia to, aby ludia dostávali bokom od zamestnavatelov nezdanené peniaze navyše, ale nejaké výminky sa nájdu.
Kebyže sa vrátia stovky tisic slovákov zo zahraničia tak 1,5 miliona ludí v chudobe z cca 6 milionovej krajiny.
Koaličo-opozičný blázni by stáli pred krutou realitou akou by bola min. 20% nezamestnanosť u ludí nad 18 rokov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Blastbit: Ked citam tvoje prispevky v k politike, tak v nich vidim akurat tak afektovanu-zakomplexovanost voci Matovicovi a OLaNO, nic ine. Keby som ti dal noviny v ktorych sa pise o raste ekonomiky, o podpore zivnostnikov, o otvarani skol, nieco k sportu, niekto k pocasiu, tak aj tak si tam najdes hoci len jeden riadok v ktorom sa spomina Matovic, aby si si mohol ponadavat a vyliat komplexy. Ak chces pisat nieco o chudobe, tak v prvom rade treba spomenut, ze chudba nenastava zo dna na den, ale je to skor dlhodoba vec, napriklad 12 rokov vladnutia Fica pocas ktorej ludia zili v chudbe, odchadzali za lepsie platenou pracou do zahranicia a aj vzdelani ludia, ci lekari, vedci a neviem kto dalsi, tak radsej odisli do zahranicia. Neviem odkial ty alebo Plus jeden den vzal priklad, ze ak by sa vratili stovky tisic ludi zo zahranicia spat na Slovensko, tak 1,5 miliona ludi je v chudobe, ale zrejme len spocitali ludi v zahranici a automaticky ich pripocitali hned ku chudobe. To, ze ludia su v zahranici je castokrat ich slobodne rozhodnutie, pretoze chcu zit v krajine v ktorej maju lepsiu pracu, iny zivot a v ziadnom pripade to neznamena, ze ak by sa vratili na Slovensko, tak su hned medzi nezamestnanymi. Tak ako pracuju ludia zo Slovenska niekde v Rakusku, Nemecku ci Anglicku, tak pracuju na Slovensku ludia zo Srbska alebo Ukrajiny. Mal by si viac zapojit rozum kym nieco napises.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko-
Možeš sa do mna navažať urážať ma, nazývať si ma zakomplexovaným je mi to jedno, v demokratickom fore si človek moze napísať nazor.
Nevadí každý má nejaký nazor aj tu na Matoviča a Olano, nie som sám kto to tak vidí a to som ich bývalý volič.
Nastastie sa mi otvorili oči ako aj 2/3 jeho voličov a celkovo voličom Olana, ktorí sú len náramne nahnevaný,frustrovaný z toho čo tu dorábajú.
Statisticky urad rátal len slovákov v SR nie v zahraničí, tých som pripočital ja a ak by sa vrátili, všetci by isto neboli nezamestnaní sak to ani nepíšem len tvrdím že z ponuky práce(plat,prac.podmienky) by málokto niečo z nej zobral. A ak by chceli podnikat v SR uz tak dávno robia a nie su v zahraniči. Reálny počet slovákov v zahranici je takmer 2 miliony a to som písal len o niekolko sto tisícoch.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Blastbit: Skusim ti dat teda otazky:
1. Moze za chudobu na Slovensku Matovic a jeho vlada alebo je to problem, ktory trva dlhodobo a je na pleciach minulych vlad???
2. Vies kde v rebricku ohladom chudoby pohybuje Slovensko v ramci EU???
3. Vies ako sa stanovuje hranica chudoby a z coho vychadza???
4. Preco si myslis, ze by sa ludia vracali zo zahranicia, ktori tam ziju spokojne a slusne zarabaju???
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko
Samozrejme odpoviem ti a este doplním že ak si si všimol hejtujem aj Kotlebu,Kollara,Fica,Danka,Dzurindu,Mečiara,celkovo náckov,sekty atd kazdý má maslo na hlave, čiže nielen Matoviča ako takého. Nazov témy je Matovičova vláda+Hegerova vláda, v novinách som našiel članok o Matovičovi tak som to napísal sem len tolko na upresnenie. On sa rád odbavuje na oligarchoch a kto má aku vilu a za kolko len na seba zabuda pozerat.
1. x krát som tu písal, ze od roku 1993 tu vládne mafia,oligarchia,chudoba v tom zmysle že je tu málo práce a este dobre platenej. K tomu som este napísal, že ja nezavidim podnikatelom, na takuto činnosť treba peniaze,povahové črty a znalosti. Ohladom daní,odvodov som tiez písal, mali by sa upravit tak aby ludia mali viac na páske a podnikatelia (malý,stredný) menej byrokracie,aby prežili a mali finančne rezervy na horšie časy. Toto moc pri nadnárodných korporaciach nehrozí takéto patálie. Ty napr hovorís len o 12 rokoch mafie,kradnutia a kde si nechal časy ked sa tu strielalo,vypalovalo, vtedy tu nebola mafia? a este vládna Hzds,Sdku mali napojenia na oligarchiu,mafiu.
2. Samozrejme patríme v rebríčku medzi top 40 krajín ale v rámci EU kedze sme v EU a nie v Afrike, patríme v Unii medzi podpriemer.
3. Hranica chudoby je v SR pre rodinu dvoch dospelých a jedno dieťa je cca 850 eur. Ak zaraba muž 1000 v cistom a žena 700 v čistom o chudobe nemoze byt reč + este dostávaju prídavky na deti, v práci 13 alebo 14 platy. Ale aj tie platy budu uz zdanené takže firmy ktoré ochotne toto dobrovolne platili stým prestanú.
4. No ved to ja dobre viem ze ludia ktorý natrvalo ziju v zahranici nemaju dovod sa vracat spät. To by museli dostat v SR taku prac.ponuku ktorá by ich sem prilakala, šak logika. Ale to som obrazne napísal že situácia by bola ovela horšia ak by sa mali vrátiť späť. Koalicia-opozicia by sa nechvastala s nezamestnanostou 5-7%.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Blastbit napísal: 12 apr 2021, 11:29Druhá téma ako je 16,3% ludí v chudobe v SR čo predstavuje cez 870 tisic ludí, podla štatistickeho úradu.
Tak sa len potvrdilo, že je utopia to, aby ludia dostávali bokom od zamestnavatelov nezdanené peniaze navyše, ale nejaké výminky sa nájdu.
Blbost. Statistika je logicky podla priznaneho prijmu. Ja tipujem ze z tych 16,3% realne v chudobe nie su 2/3. Mozno prehanam ale je zname ze na ruku peniaze k vyplate je oblubena slovenska disciplina.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Blastbit: Nie, nepatrime k podpriemeru v EU co sa tyka ohrozenia chudobou. Praveze sme na tom velmi dobre, presnejsie na tretom mieste v celej EU. Pred nami je Slovinsko a Cesko. Informaciu najdes na webe statistickeho uradu v tomto clanku: https://www7.statistics.sk/wps/portal/e ... BIS9nQSEh/
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Hojko - no každý ponachádzal iné články z roku 2020. https://openiazoch.zoznam.sk/cl/203726/ ... ou-chudoby
V clanku z 30.4.2020 sme boli 8 najhorší z 27 krajín EU, preto som napísal, že sme podpriemer. Teraz patríme medzi top 3 ? To akože sme nechali za sebou Nemecko,VB,Holandsko napriklad? Popravde z 5,45 milionoveho SR mať takmer 900 tisic ludí v chudobe mi nepríde moc okej.
Mohol by si sa mi ešte vyjadriť k tomu, co urobil dobré Matovič pre túto krajinu doteraz ? Lebo 83% slovákov to tak nevidí.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vidis, vychadzal som z aktualnejsieho clanku priamo z webu Statistickeho uradu.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko- ja sa nehádam, oni to spracovali vyhodnotili, ale 870 tisic ludí v chudobe mi nepride okej. Smer a minulé vlády + značná časť tejto si možu gratulovať kam to dotiahli so SR. K tomu Matovičovi mi neodpovieš? :) možno si ho volil, možno ti je sympatický, mne už prestal byť tak ma zaujima tvoj nazor čo také urobil dobré pre SR, ked ti vadí že som si ho zobral do huby.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Blastbit: Nevolil som Matovica, v case volieb som bol na dovolenke v Thajsku. Volil by som zrejme SaS, tak, ako aj predosle volby. Hodnotit Matovica mi je tazke, pretoze nastupil v dobe ked zacal covid. A teda politika isla uplne inym smerom. Je jedno kto by bol v tom case premierom, ci Fico, ci Pellegrini, aj tak by to vypadlo ako tu, ako v inych krajinach - lockdown, obmedzenia atd... Mozes si davat ruzove okuliare a hovorit si, ze Pellegrini by to riadil lepsie, ale ja tomu neverim. Staci sa pozriet na ine krajiny, ci je to Cesko, Polsko, Madarsko, Rakusko, Taliansko, Anglicko, Portugalsko, Belgicko, Holandsko, Spanielsko..., vsade maju problemy, nevedia co a ako, nevedia prijat potrebne opatrenia. Problemom Matovica je jeho tvrdohlavost a to, ze si myslim, ze vsetko co robi, ze je spravne. Komunikacia pri pandemickych opatreniach bola chaoticka. A preco ma 83 percentnu nepodporu??? No preto, ze ludia maju plne zuby obmedzeni, ale tak je to vo vacsine krajin v EU.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko- vidíš rozumný nazor bez osobných utokov. Ja som ho volil a banujem. Sulik a celá SaS sa snažila ist na všetko logicky nie chaoticky.
Lenže Matovič prvu vlnu zvládol super, este som ho aj chválil bol som spokojný, no nedávno zadrel, že nevedel sme že príde druhá vlna, hoci mu to všetci hovorili že urcite príde aj druhá vlna. Leto sa zanedbalo a vtedy začali chaotické,niektoré nelogické opatrenia.
To že značná časť obyvatelov je nezodpovedných tak to je zase druhá vec. Ale hej zatial tu autá nehoria ako napr v Holandsku.
Lenže Matovič kvoli svojej povahe zahazardoval s celým štátom, lebo sa chcel ukázať pred svetom aký je múdry. Ludia sa nenajedia z toho ked povie ze policia má konečne rozviazané ruky a zatýkajú. Potrebuju podporu emočnu,materialnu,finančnu, ked aj niečo pošlú je to neskoro alebo v nedostatočnej pomoci. Mám plné právo nanho nadávať, ale nadávam na všetkých co som menoval vyššie, ale nechcem to písať do osobitných tém kedže tam sa ludia už nevyjadruju a táto téma je často aktívna.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ÚVO potvrdil, že aj v OĽaNO vedia fingovať súťaž
Spoiler
3. ÚVO potvrdil, že aj v OĽaNO vedia fingovať súťaž
Úrad pre verejné obstarávanie potvrdil podozrenie, že organizácie, ktoré riadi strana OĽaNO, pri zákazkách v prospech advokátskej kancelárie Michala Miškoviča súťaž len predstierali.

Svedčí o tom použitie tradičnej schémy, keď rôzne verejné organizácie pri prieskume trhu oslovujú vždy ten istý úzky okruh firiem.

V tomto prípade išlo napríklad o Tipos, Slovenský pozemkový fond a ministerstvo životného prostredia a štyri právne kancelárie, ktoré rôzne inštitúcie oslovovali s ponukou, hoci mali k dispozícii stovky iných ich konkurentov.

Úrad pre verejné obstarávanie preto svoje zistenia posunul prokuratúre a vyšetrovateľom.

Okrem iného im ÚVO posiela aj podozrenie, že pozvánky do súťaží na rôznych úradoch rozosielala tá istá osoba. Kontrolóri ÚVO to so svojimi kompetenciami nedokázali preveriť, polícia by mohla.

Prečo je to dôležité: Advokát Miškovič bol v kontraktoch pre stranu OĽaNO úspešný ešte pred jej pôsobením vo vláde, už v čase, keď kontrolovala len niektoré župy.

Súčasný predseda vlády a bývalý minister financií advokáta Miškoviča dokonca vymenoval za svojho poradcu. Po vlne kritiky v lete minulého roka však Miškovič o väčšinu vládnych kontraktov v sfére OĽaNO prišiel.

ÚVO v spojitosti s pôsobením advokáta Miškoviča ešte preveruje zákazky pre trnavskú a žilinskú župu, v ktorých ide o významné kontrakty na prímestskú dopravu. Aj v týchto župách sú na čele funkcionári z OĽaNO.

Viac o téme: ÚVO kontroluje zákazky na právne služby bývalého Hegerovho poradcu, spája ich hnutie OĽaNO (Marianna Onuferová/E)
http://email.mgeu.dennikn.sk/c/eJxtUcuO ... o_Ib79e8pw
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Čo sa týka návratu ľudí zo zahraničia späť na Slovensko - v dnešnej dobe a dobe budúcej to bude mať čoraz menej prepojenia na zamestnanie a príjem. Dôvodom je práca z domu, možnosť preniesť si robotu kdekoľvek. Rovnaký príklad som ja - toto leto mi končia pracovné víza. Mohol by som sa bez problémov spakovať, vrátiť sa na východ Slovenska, bývať vo svojom, zadarmo (teda žiaden nájom za €1300 mesačne ako teraz = ročne ušetrených €15600, teda nejaké to nové priemerné auto), mohol by som odtiaľ pracovať.

Avšak o tom to nie je. Musel by som si dať daňovú rezidenciu opäť na Slovensku. Platil by som dane štátu, ktorý je riadený parlamentom, ktorý prevažne zostavila partia voličov zo stredných a teda najvyšších segmentov Gaussovej distribučnej krivky. Nemal by som za tie dane vôbec žiadnu protihodnotu. Zdravotníctvo je v dezolátnom stave, tie školy nazvané "univerzitami" by mali pozatvárať, budovy zbúrať, pôdu poorať a nasadiť tam nejakú lukratívnu zeleninu. Diaľnica na východ nie je hotová ani po troch dekádach samostatného štátu, všetky investície sa sústredia na západ, železnice obnovujú koridory a budovy iba na západe.

A potom vidím slovenské Internety, kde duševní mrzáci veria v čipy vo vakcínach, podporujú Putina ako ich prezidenta, sneh je podľa nich z plastu, Fico a Pellegrini sú pre nich obrazmi politickej kultúry a čistoty. Práve toto ľuďom bývajúcim v zahraničí vadí. Žiadna krajina na svete nie je ideálna. Dane sa musia platiť všade. Ale viem, že keď ich tu zaplatím, tak mám za to adekvátnu protihodnotu, čisté cesty, chodníky, parky, cestu dokážu na celej ulici opraviť za jedno dopoludnie, vlaky nemeškajú, všetko funguje.

Tam je ten problém. A táto vláda tomu nijako nepomáha. Budem v kontakte s Korčokom, uvidíme, čo s ním vybavím a či bude konečne slovenská strana otvorená širšej diplomaciii s Japonskom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

seth82

Slovensko vzdy zostane geograficky, ekonomicky a aj mentalne na rozhrani Vychodneho/ tj ruskeho/ a Zapadneho vplyvu. Preto clovek ktory zije v nejakej vyspelej krajine, nema ziaden dôvod sa sem vracat, jedina vec co tu za nieco stoji, je slovenska priroda ale kvoli tomu sa netreba trvalo stahovat.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

seth82, kde vlastne zijes, v Japonsku?
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

seth82 napísal: 13 apr 2021, 8:18 Budem v kontakte s Korčokom, uvidíme, čo s ním vybavím a či bude konečne slovenská strana otvorená širšej diplomaciii s Japonskom.
z akej pozicie sa s nim budes bavit?
Napísať odpoveď