Euro Truck Simulator 2

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Euro Truck Simulator 2

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

myslis ten kusok Ruska, co pridali s Baltskym morom? alebo sa nejak da dostat k DLC (Heart of Russia) co ma prist po Iberii?

inak s vykonom problem nemam. na plnych detailoch a QHD rozliseni mi to v mestach ide na 70-75FPS, na dialnici 90-100FPS. nahodou som akurat teraz (v noci) stretol 2 auta s majakmi, do toho som si zapol aj svoje a ziadne sekanie. mam ale GTX1080Ti, co je podla gpubenchmark 2x vykonnejsia, takze asi nie najlepsi priklad na porovnanie. skus to porovnat s nejakymi benchmark youtube videami. uvidime ako to bude plynule na Iberii.

zda sa mi, ze trochu upravili odrazy (napr. od mokrej cesty) a tiene. su take viac zrnitejsie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No asi to bude slabou grafikou.. zatiaľ jazdím bez SSAO, kvôli ETS2 sa mi novú grafiku kupovať neoplatí.

Presne to pobaltie myslím, neviem sa z toho regiónu vymotať a dostať sa na Pyreneje, snáď dnes večer. Heart of Russia bude tiež zaujímavé...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Pre mňa je stále záhada, že keď niekoho bavia takéto hry (kamióny, kombajny), tak prečo si nespraví vodičák a proste to nemá ako normálne zamestnanie. Pre mňa je to ako keby bola hra - simulátor psychológa a človek by v tom počúval klientov, mal nahraté stovky hodín, nikam sa profesionálne neposunul a nezarobil nič. :D
brm
Darca
Darca

A ak niekoho bavia hypergalaktické strieľačky, aké zamestnanie si má nájsť? :)

Pre mňa je to relaxačná hra na dlhé zimné večery.. v najbližšej dobe ma to prestane baviť - resp. nebudem mať čas.... a vrátim sa k nej opäť až cez najbližšie vianočné sviatky. :)

Inak Iberia je zatiaľ úplná topka. Síce sú na nej len samé diaľnice, ale tá sieť, mestá, mimoúrovňové križovatky - takmer každá je iná.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ing. titul z nejakej techniky alebo biochémie a následne prihláška do NASA. Máme tam už pár mladých Slovákov. Možno jedna aj poletí na Mars, ak sa dožije a na Mars sa dostaneme skôr, ako ona bude mať 70. :D Alebo si môže kúpiť karavan, ísť bývať do nevadskej púšte a veriť, že tie svetielka v noci sú ufóni a unesú ho/ju.

Chápem, keď niekoho baví jazdiť kamiónom po cestách na polhodinku večer po práci, ale kokos...ak tam majú ľudia nahraté stovky alebo tisícky hodín a presedia pri tom celé dni, tak to by som už vážne uvažoval o tom, že si proste zaplatím autoškolu a začnem jazdiť pre nejakú miestnu spoločnosť a potom po celej EU.

Inak kamošovho kamoša tiež bavili kombajny. Má asi 25R a má teraz už 6 (kombajnov). Normálne vlastní firmu, kde chodia na žatvu po celej EU a jazdí na kombajne. Takže sa to dá, ak človek chce a baví ho to.
brm
Darca
Darca

A si myslíš, že tá teta na marse si konečne užije hypergalaktickú strieľačku proti marťanom? :)

Ale poznám jedného, ktorý sa vďaka ETS2 naozaj stal kamionistom....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

brm napísal: 28 apr 2021, 21:27 A si myslíš, že tá teta na marse si konečne užije hypergalaktickú strieľačku proti marťanom? :)

Ale poznám jedného, ktorý sa vďaka ETS2 naozaj stal kamionistom....
"Teta", ktorá je asi mladšia ako my. :D No a to nevieme. Podľa mňa skôr vybuchne pri štarte alebo pri pristáti...ale nikdy nevieš, možno bude na Marse stále žiť Hitler na nazi základni alebo ...
Spoiler
Čítal som s ňou nejaké rozhovory a ona nikdy nepovedala, že chce ísť na Mars, lebo hrávala space opery na PCčku.
Prílohy
7MZYBRWHFFBVPF2UFOLIJUPQN4.jpg
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

tak ked vymyslia kamiony, co sa budu dat ovladat sipkami, asi o tom zacnem aj rozmyslat :D ale in ak dlhodobo by ma to nebavilo. vacsinou si to zapnem ked vydaju novy update, pobeham nove lokacie a tym to pre mna hasne .. a to uz pocas toho zacinam niekedy pocitovat stereotyp .. ale ta Iberia sa zatial da .. skoda, ze pridali len 2 nove special transporty (resp iba 2 rozne trate)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Treba emigrovať, získať zelenú kartu a potom z kontajnera niekde na základni v Arizone môžeš bombardovať teroristov v Afganistane. :D Free to play, skiny zadarmo a ešte ti aj zaplatia.

Ale chápem, že ľudia chcú mať to, čo nemôžu mať. Len proste nechápem to, keď niekto dodržuje rýchlosť, nechce oškreť kamión a zabiť ľudí, potrebuje doviesť paradajky 1000km ďaleko, má v tom nahraté tisícky hodín...ale vodičák si nespraví.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ber to tak, že ani väčšina (dovolím si tvrdiť) hráčov CS, Battlefield, CoD etc, nie sú ani vojaci, ani policajti, ani nehrajú airsoft, či painball. Proste ich to baví za PCčkom ale nie v reálnom živote.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

ephramko napísal: 28 apr 2021, 22:44 Treba emigrovať, získať zelenú kartu a potom z kontajnera niekde na základni v Arizone môžeš bombardovať teroristov v Afganistane. :D Free to play, skiny zadarmo a ešte ti aj zaplatia.

Ale chápem, že ľudia chcú mať to, čo nemôžu mať. Len proste nechápem to, keď niekto dodržuje rýchlosť, nechce oškreť kamión a zabiť ľudí, potrebuje doviesť paradajky 1000km ďaleko, má v tom nahraté tisícky hodín...ale vodičák si nespraví.
coze? ako s teroristami v Afganistane suvisi ETS2? :D to nie je Elimination of Taliban Snipers ..

ved a kto povedal, ze to ludia hraju tak ako ty pises? ja si hram ETS2 na full speed, ziadne dodrziavanie rychlosti, semaforov a nezabijania ludi .. je to hra, ludia si k nej v hlave mozu vymysliet akykolvek scenar a proste sa hrat ..

a btw, videl som niekedy na youtube kanal, kde hrava typek zavodne hry na simulatoroch, vrazil tisicky eur do roznych volantov a zostav, lebo (udajne) ma nejaku chorobu (tusim nieco ako epilepsiu?), kvoli ktorej nemoze realne soferovat auto .. takze aj to moze byt jeden z dovodov, preco to ludia len hraju ..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks napísal: 28 apr 2021, 23:09 Ber to tak, že ani väčšina (dovolím si tvrdiť) hráčov CS, Battlefield, CoD etc, nie sú ani vojaci, ani policajti, ani nehrajú airsoft, či painball. Proste ich to baví za PCčkom ale nie v reálnom živote.
Myslíš, že priemerného vojaka v US army baví, že ho nasadia do prvej línie? :D To potom riešime my, že majú PTSD a pod., že sa po službe nevedia zaradiť do normálneho života. Tam väčšina ide kvôli tomu, že majú plat a soc. výhody, dúfajú, že budú niekde na základni alebo max. na cvičeniach. Ľuďoch na hrách baví to súperenie lebo sa hrajú s kamošmi, nie to že strielajú alebo že zabíjajú (pixely)...

Ako som povedal, chápem, keď niekto hrá hry rekreačne, ale proste mi nejde do hlavy, keď má niekto na simulátore alebo fishing hrách odohráte tisíce hodín (a nerátam individuálne prípady ako keď niekto nemôže získať vodičák z istého zdrav. dôvodu ako je epilepsia alebo farbosleposť).
*****HERO***** napísal: 28 apr 2021, 23:13 coze? ako s teroristami v Afganistane suvisi ETS2? :D to nie je Elimination of Taliban Snipers ..
Haha, dobré...ale nemyslel som to tak, že ETS2 ti dáva právo strielať raketky po teroristoch....skôr som všeobecne hovoril o "simulátoroch" a o tom, že keď človek obetuje takú veľkú časť života na hrách, prečo to nerobí radšej naživo a nezarába na tom peniaze...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

lebo ma mozno inu pracu, ktora mu zarobi viac penazi, ako keby jazdil s kamionmi alebo lovil ryby.. mozno ma nejaku viac abstraknejsiu pracu a proste citi obcas potrebu si "zaspinit ruky" a robit nieco pre neho "podradnejsie", no bez zodpovednosti ..

ale inak neviem, asi sa treba spytat hracov, co maju tie tisicky hodin... mozno existuju nejake rebricky na internete a to im dava motivaciu?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

ephramko napísal: 28 apr 2021, 20:37 Pre mňa je stále záhada, že keď niekoho bavia takéto hry (kamióny, kombajny), tak prečo si nespraví vodičák a proste to nemá ako normálne zamestnanie. Pre mňa je to ako keby bola hra - simulátor psychológa a človek by v tom počúval klientov, mal nahraté stovky hodín, nikam sa profesionálne neposunul a nezarobil nič. :D
Zvyk, zavislost, dopamin.

Realne jazdenie je nieco ine - zodpovednost, zapchy, parierovacky, nizky plat, bezpecnost - urcite to nie je bezpecna praca, ani pohodlna, prespavanie v aute alebo v moteloch, ktore mozu byt "zavsivavene", potom problemy so samotnym kamionom, dlhe startovanie v zime, rozne technicke problemy, stres - casto sa treba vtesnat niekde na milimetre...

Tiez po vypnuti hry je mozne sa vratit domov, k rodine, v reale je nutne byt prakticky stale mimo domu.
*****HERO***** napísal: 28 apr 2021, 22:15 tak ked vymyslia kamiony, co sa budu dat ovladat sipkami, asi o tom zacnem aj rozmyslat :D ale in ak dlhodobo by ma to nebavilo. vacsinou si to zapnem ked vydaju novy update, pobeham nove lokacie a tym to pre mna hasne .. a to uz pocas toho zacinam niekedy pocitovat stereotyp .. ale ta Iberia sa zatial da .. skoda, ze pridali len 2 nove special transporty (resp iba 2 rozne trate)
Ja nechapem, ako moze niekto jazdit na pocitaci so sipkami, na gamepade je to neporovnatelne lepsie, aj pohodlnejsie, no skoda ze prave ETS2 nema plnu podporu pre gamepady, uz som o tom pisal.

Mna ETS2 prestalo bavit uz davno, kvoli (ne)podpore gamepadov a tiez to je nuda, chybalo mi tam nieco...

...Prave to co mi chybalo mi priniesli hry ako Spintires, MudRunner a SnowRunner - offroad, nakladanie, rozne druhy misii, poskodenie, tankovanie, takmer dokonala podpora pre gamepady (az na Spintires, tam je to zle), myslim ze su to idealne hry pre ludi, ktorych uz ETS2 nudi a teraz pride SnowRunner aj na Steam, tu je tema na hojku, ak by chcel niekto diskutovat o SnorRunner, prip. dalsich dvoch hrach:

SnowRunner - www.hojko.com
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

skusal som to hrat aj na TV s gamepadom a neprislo mi to o moc lepsie. mozno na to nemam v prstoch este vytvoreny cit, ale ten gamepadovy joystick mi pride rovnaky ako sipka, resp klavesa. bud 0 alebo 1. vychytat poziciu niekde medzi a zabocit iba trochu je dost nepohodlne. je to proste velmi male a lepsia podpora gamepadu v hre by to nijak nevyriesila.

je to aj o zvyku, ja som zalubeny do klavesnice s mysou a gamepadu zatial vobec neviem prist na chut. okrem toho tu mys u gamepadovania aj tak vzdy potrebujem - ovladat PC (a hlavne teda ETS2 interface) bez mysi je hroza a tym sa cely ten gaucovy setup trochu komplikuje.

skusal som aj s volantom, tam to uz bolo o nieco lepsie, ale stale som nakoniec skoncil u klavesnice. mozno by to chcelo lepsi volant - mam len nejaky starucky hrackarsky logitech s 90 stupnovym otocenim do stran a neposobi to velmi realne. ale obavam sa, ze aj s lepsim volantom by to kuzlo trvalo len chvilku a po case by som nabehol na bezny rezim.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

ETS2 sa neda hrat gamepadom bez mysi a klavesnice, vobec, o tom som pisal, to nie je idealne hra na prechadzanie na gamepad.

Niektore hry, hlavne velke auta, maju ovladanie pre gamepad nastavene zle, zrejme aj ETS2, nepamatam si ako to tam bolo predvolene, su 3 problemy:

1) Specialny "gamepad" rezim, kde sa kolesa vyrovnaju oneskorene, je to strasny nezmysel, da sa to riesit rezimom "volant".
2) Nelinearne zatacanie, nastavitelne, vdaka tomu sa kolesa natocia iba mierne ked sa pohne packa len mierne, ked sa pohne packa viac, uz sa kolesa natocia vyrazne viac, vdaka tomu sa da lahko korigovat smer a zaroven prechadzat prudsie zakruty bez problemov, bez tohto je gamepad prakticky nepouzitelny.
3) Samotne nastavenie citlivosti a mrtvych zon.

Takze to, ze lepsia podpora gamepadu by zle ovladanie nevyriesila, nie je pravda, prave to, ze tie packy su velmi male znamena, ze spravne nastavenia su velmi dolezite.
brm
Darca
Darca

Takže gamepad treba predať a ďalej hrať na klávesnici. Ja som už viackrát rozmýšľal o kúpe volantu, ale pripadá mi to ako ďalšia zbytočnosť do domu, ktorú využijem pár hodín do roka.

Spintires som zahral pár rokov dozadu, tiež je to zaujímavé, ale už nikdy viac som sa k tej hre nevrátil, zatiaľ čo k ETS2 sa vraciam pravidelne. Napríklad ani americký ATS ma vôbec nechytil.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ETS jedine mys+klavesnica pripadne volant, ale musim povvedat ze som skusal aj volant + pedale a vratil som sa k mysi + klavesnica

ak sa to dobre nastavi je to naozaj najlepsia moznost
IBERIA je uzasna a jazdim iba tam, akurat nerozumiem preco nemohli potiahnut ten kusocek cesty z francuzska do spanielska, chyba tam naozaj 100-200 metrov a kvoli tomu treba jazdit do spanielska trajektom :D
brm
Darca
Darca

CheZteR... asi ti chýba Vive la France... to by si mal až dve prístupové cesty.. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja mozem volant len odporucit. Az s volantom sa z ETS u mna stala uplne pohodova hra. Zapnem tempomat, jednou rukou drzim volant a idem. Ked som to hraval na klavesnici tak som musel stale tukat a davat pozor ako idem, navyse som sa omnoho castejsie prevratil.
S volantom je to omnoho lepsie. A samozrejme treba nieco co ma aspon 900 stupnovy rozsah otacania :D
Napísať odpoveď