Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
Hej, diky uz som sa zaregistroval.
Cize "od stvrtka" = od stredy vecer...omg.
Cize "od stvrtka" = od stredy vecer...omg.
Akurát na to pozerám a keďže som to videl a asi aj správne pochopil, tak nikde neviem vyklikať, že mám astmu a patrím do skupiny stredne-ťažko chorých...ale "čakáreň" by to mala sama rozpoznať podľa údajov od ZP a sama mi má prideliť termín na Pfizer/Modernu v príslušnom okrese/kraji?
A pre teba odpoveď, podľa inštrukcii, si máš dať len okres/kraj a dajú ti vakcínu, ktorá tam je dostupná. Čiže keď nechces AZ, tak hráš loto. Ale stále sa môžeš nedostaviť na očkovanie alebo nahovoriť babku, ktorá dostane Pfizer (a ty s ňou).
____
____
Ale za to som sa dozvedel parádnu vec, že na FB si môžem dať do fotky "vakcína je sloboda".
A pre teba odpoveď, podľa inštrukcii, si máš dať len okres/kraj a dajú ti vakcínu, ktorá tam je dostupná. Čiže keď nechces AZ, tak hráš loto. Ale stále sa môžeš nedostaviť na očkovanie alebo nahovoriť babku, ktorá dostane Pfizer (a ty s ňou).
____
____
Ale za to som sa dozvedel parádnu vec, že na FB si môžem dať do fotky "vakcína je sloboda".
Tiež som sa opätovne zaregistroval, tak som zvedavý, či mi ponúkne AZ alebo Pfizer/Modernu. Pochybujem, že moja "nová" diagnóza už je nahraná v zdravotnej poisťovni, ale vyskúšam.
Inak registrácia sa dá zrušiť/zmeniť cez doručený PIN - predpokladám, že to isté sa dá spraviť aj s termínom.
Inak trochu nedomyslené - nikde neviem zaškrtnúť, že som ťažko chorý, ale na záver v potvrdení píšu, že ak som chorý, mám sa preukázať papierom od lekára. Podľa nového systému poisťovňa má určiť, či som chorý a vybrať ma do rizikovej skupiny, tak prečo sa ešte mám preukázať papierom??? Snáď to ešte učešú!
Inak registrácia sa dá zrušiť/zmeniť cez doručený PIN - predpokladám, že to isté sa dá spraviť aj s termínom.
Inak trochu nedomyslené - nikde neviem zaškrtnúť, že som ťažko chorý, ale na záver v potvrdení píšu, že ak som chorý, mám sa preukázať papierom od lekára. Podľa nového systému poisťovňa má určiť, či som chorý a vybrať ma do rizikovej skupiny, tak prečo sa ešte mám preukázať papierom??? Snáď to ešte učešú!
Je to stále zbúchané na kolene a nedoriešené.
Ja som teraz váhal, či sa tam nahlásiť a čakať, odrádza má tá AZ. Ani nie kvôli mediálnej masáži, nebojím sa toho, ale čakať 10-12 týždňov na druhú dávku je riadne dlho a keby sa nechám pichnúť pfizerom aj o pár týždňov neskoršie, vo výsledku budem stále doočkovaný skôr.
Na druhej strane aj jedná dávka AZ je omnoho lepšia, než nič, tak som sa nahlásil.
Zaklikol som si tam viac krajov, BA aj KE, tak som zvedavý, ako sa s týmto systém popasuje.
Ja som teraz váhal, či sa tam nahlásiť a čakať, odrádza má tá AZ. Ani nie kvôli mediálnej masáži, nebojím sa toho, ale čakať 10-12 týždňov na druhú dávku je riadne dlho a keby sa nechám pichnúť pfizerom aj o pár týždňov neskoršie, vo výsledku budem stále doočkovaný skôr.
Na druhej strane aj jedná dávka AZ je omnoho lepšia, než nič, tak som sa nahlásil.
Zaklikol som si tam viac krajov, BA aj KE, tak som zvedavý, ako sa s týmto systém popasuje.
AZ budeš môcť mať skôr a už 4 týždne po prvej dávke si na Slovensku považovaný za zaočkovaného. Pfizerku dostaneš o niekoľko týždňov/mesiacov neskôr a ešte budeš čakať ďalších 6 týždňov (4+2 týždne), kým budeš považovaný za zaočkovaného.
Keďže druhú dávku AZ dostaneš o 6 týždňov neskôr, možno aj protilátky ti vydržia o pár týždňov dlhšie.
Ale možno budeš prekvapený a dostaneš Pfizerku/Modernu. Na FB sa jedna 32r teta rozčuľovala, že jej volali zo zdravotnej poisťovne, že sa môže ísť zaočkovať s AZ - lenže ona rozčúlená, že ona predsa nemá žiadne diagnózy, tak to odmietla.
Keďže druhú dávku AZ dostaneš o 6 týždňov neskôr, možno aj protilátky ti vydržia o pár týždňov dlhšie.
Ale možno budeš prekvapený a dostaneš Pfizerku/Modernu. Na FB sa jedna 32r teta rozčuľovala, že jej volali zo zdravotnej poisťovne, že sa môže ísť zaočkovať s AZ - lenže ona rozčúlená, že ona predsa nemá žiadne diagnózy, tak to odmietla.
Tak ale mne nejde o to, kedy som za zaočkovaného považovaný našimi úradmi, ale kedy som reálne voči chorobe ako tak chránený
V prvom rade nech ju nešírim ďalej po frajerke / rodine, tam sa mi vidí, že Pfizer účinkuje rýchlejšie. Ale nejdem špekulovať, normálne som sa nahlásil a čo bude, nech mi pichnú, asi to bude rýchlejšie než takticky vyčkávať na konkrétnu vakcínu.
Inak frajerku ako chronicky chorú sa podarilo zaočkovať až keď Žilinský samosprávny kraj vytvoril systém, kde ju mohla nahlásiť priamo jej obvodná lekárka. Štát v tomto dlhodobo zlyháva a naďalej to pokračuje - viď momentálny stav, keď sa pri registrácii nikde žiadna choroba neuvádza (a že to automaticky vedia z poisťovne je utópia). Teraz má 2 týždne po prvej dávke pfizer, zvládla to bez komplikácií napriek tomu, že sa kvôli tomu stresovala
Inak frajerku ako chronicky chorú sa podarilo zaočkovať až keď Žilinský samosprávny kraj vytvoril systém, kde ju mohla nahlásiť priamo jej obvodná lekárka. Štát v tomto dlhodobo zlyháva a naďalej to pokračuje - viď momentálny stav, keď sa pri registrácii nikde žiadna choroba neuvádza (a že to automaticky vedia z poisťovne je utópia). Teraz má 2 týždne po prvej dávke pfizer, zvládla to bez komplikácií napriek tomu, že sa kvôli tomu stresovala
Čiže aj v reálnej ochrane by mala AZ mať skorší nábeh ako Pfizer...Štúdia Edinburskej univerzity a Škótskeho úradu verejného zdravotníctva ukazuje, že počet ľudí, ktorí potrebovali štyri týždne po zaočkovaní prvou dávkou vakcíny od AstraZenecy hospitalizáciu, klesol o 94 percent. Vakcína od spoločnosti AstraZeneca tak prekonala aj vakcínu od spoločnosti Pfizer, pri ktorej bol po prvej dávke pokles hospitalizácii o 85 %.
Tak ráno som sa registroval Košice - Bratislava, už mi aj prišiel termín zajtra v BA a vakcína Moderna. Nečakal som veru až tak rýchlo, wtf?
To máš fajn, vakcínu ti oznámili spolu s termínom?
kolko mas rokov ak to nie je tajomstvo?Muffi napísal: 29 apr 2021, 12:31 Tak ráno som sa registroval Košice - Bratislava, už mi aj prišiel termín zajtra v BA a vakcína Moderna. Nečakal som veru až tak rýchlo, wtf?
Aj mne prišiel termín na zajtra, ale na Astru. Dovolať sa do NCZI a na MZSR je momentálne nemožné, aby mi povedali ďalší postup ohľadom doporučenia od môjho lekára. Skúsim večer.
Vakcínu oznámili v doručenej sms s termínom.
Ak dostane Modernu, má 60+ alebo diagnózu.
Vakcínu oznámili v doručenej sms s termínom.
Ak dostane Modernu, má 60+ alebo diagnózu.
Ťahá mi na 31, teda zatiaľ 30. Vakcínu to vypíše v sms. Celkom som nepochopil, ako ma mohol systém takto nadeliť, keď doteraz bol vždy prebytok vakcín na východe a v BA zasa nedostatok, ale nejdem sa sťažovať no 
-
Daniel9911
Professional
Možno to tak vyznelo, ale vôbec nie som zástancom Sputnika a Rusov. Ja mam také obavy skôr z AZ ,aj keď podľa tej tabuľky diagnóz patrím do skupiny so stredne závažnou chorobou : s onkologickým ochorením v dlhodobej remisii. Takže teoreticky by som AZ nedostal, ale určite sa radšej najprv poradím s hematológom a obvodným lekárom a až potom sa rozhodnem. Vedlajšie účinky ako : bolesť v mieste vpichu alebo horúčka či zimnica mi nevadia, skôr by mi vadilo také zrazeniny ale to si človek nevie nevybrať. Inač k tým zrazeninám čo ak by každému kto bol očkovaní predpísali napr. Fraxiparine tuším do dávajú aj po operácii.ephramko napísal: 28 apr 2021, 20:07 Ber to tak, že na jednej strane máš vakcíny registrované v EU, kde je každá šarža lab. kontrolovaná a na druhej strane máš niečo, čo sme nakúpili od Rusov a ani netušíme, čo to je. A asi ani Rusi to netušia, inak by si nebrali vzorky na kontrolu... Neviem prečo by sme my všetci mali hradiť zdravotnú starostlivosť a invalidný dôchodok ľuďom, ktorí si chcú dať pichnúť Sputnik. Prípadne prečo by sme my všetci mali platiť nejaké žaloby a odškodné po úmrtiach / poškodení zdravia.
A ako som vravel, tých pár ŤZP klientov ktorých stále mám, tak boli očkovaní Pfizerom v rámci DSS, kam chodia. A najväčší vedlajší účinok v DSS bol bolest svalu v mieste vpichu, čo je asi po každom očkovaní. Mal som to aj po alergo-stimulacnej liecbe, co su inekcie, kedy vam pichnu len pele stromov/trav. A všetko to boli dvadsiatnici. Takže ja osobne sa nebojím, keď sa zajtra registrujem na očkovanie, tak vám môžem dať potom vedieť, aké mám vedlajšie účinky (mal by som dostať Pfizer alebo Modernu). Asi budú oveľa miernejšie, než keby som s astmou schytal covid...
-
Pukii
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Dlhsie prevazne lurkujem forko. Ked uz sa rozbehlo to ockovanie tak aky maate nazor na zenecu? Rad by som sa uz konecne zaockoval, no dost ma odradza dlhe cakanie na druhu davku. Kym sa dostanem na druhu davku + 2 tyzdne na vytvorenie protilatok, imunity...bude prakticky po letnej sezone.
Nemate niekto nejaky podpultovy tip ako sa dostat k Pfizeru okrem toho, ze clovek robi sprievod osobe 70+ ?
Rozmyslam, ze sa zaregistrujem napriek tomu a budem dufat v Pfizer...no mam pocit ze sa budu chciet najprv pozbavovat vakcin od Astra Zeneca. Stale je moznost, zrusit termin a cakat na pfizer. Len mi to pride take neeticke riesenie aj ked je pravda, ze sa urcite najde nejaky nahradnik, ktory s tym nebude mat problem.
Nemate niekto nejaky podpultovy tip ako sa dostat k Pfizeru okrem toho, ze clovek robi sprievod osobe 70+ ?
mesiac od prveho ockovania AZ si povazovany za zaockovaneho, protilatky sa vytvaraju hned, druha davka sluzi k ich potvrdeniu, ale nejake uz budes mat
COMIRNATY 1 patrí Pfizeru, ale prečo to do SMS píšu ako COMIRNATY 1 a nie Pfizer/Biontech?
Včera večer zaregistrovaný, dnes som dostal termín na Pfizer. Mám 24.
(Spadam do tej kategórie stredné riziko ťažkého priebehu)
(Spadam do tej kategórie stredné riziko ťažkého priebehu)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Inac uvedomujete si, ze ak ten covid dostanete, tak nejake zrazeniny su takmer iste? (nevadno o tom bola diskusia na Veda Pomaha, len to nie je take cool, lebo vas to hned nezabije). A pri AZ je ta sanca nizsia ako zrazenina s par cigariet?
-
starysomar
Hardcore addict
Mám necelých 60, mám vyše mesiaca po prvom očkovaní Astrou.
Okolo tisíc kolegov vo firme tiež. Vrátane 20-ročných - lebo to firma vybavila vrámci kritickej infraštruktúry.
Okrem dvoch-troch dní horúčky, zimnice u necelých desať ľudí nik nespomínal nejaké problémy.
Na tému zrazenín je dobre si nájsť oficiálne čísla pri nezaočkovaných.
Ak už niekto (ako aj ja) nad tým predsa len premýšľal - môže si preventívne dať denne pol až jednu tabletku acylpirínu
Ak akceptuje jeho vedľajšie účinky...
Je ešte jedna vec - kto sa hodne hýbe, nemá čo riešiť. Kto dlhodobo sedí na prdeli, má riziko zrazenín aj bez očkovania.
Okolo tisíc kolegov vo firme tiež. Vrátane 20-ročných - lebo to firma vybavila vrámci kritickej infraštruktúry.
Okrem dvoch-troch dní horúčky, zimnice u necelých desať ľudí nik nespomínal nejaké problémy.
Na tému zrazenín je dobre si nájsť oficiálne čísla pri nezaočkovaných.
Ak už niekto (ako aj ja) nad tým predsa len premýšľal - môže si preventívne dať denne pol až jednu tabletku acylpirínu
Ak akceptuje jeho vedľajšie účinky...
Je ešte jedna vec - kto sa hodne hýbe, nemá čo riešiť. Kto dlhodobo sedí na prdeli, má riziko zrazenín aj bez očkovania.
Pretože to je obchodný názov vakcíny. Aj keď ideš do lekárne po modrú pilulku na poriadnu tvrdosť, tak tiež si asi nepýtaš toho modrého PfizeraBlastbit napísal: 29 apr 2021, 19:09 COMIRNATY 1 patrí Pfizeru, ale prečo to do SMS píšu ako COMIRNATY 1 a nie Pfizer/Biontech?