Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa Muffi »

Dôveru mám, prišlo nám to naraz s frajerkou teraz večer.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Čo sa týka tých termínov pre 16-17 ročných, tak zdá sa, že Matovičov status zafungoval :D https://dennikn.sk/minuta/2373315
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Násťročným zrušili termíny a asi aj vďaka tomu mi dnes ráno jak som sedel na záchode prišla sms, že o 2 hodiny mám prísť ako náhradník na očkovanie Pfizerkou... kebyže som nesedel na záchode, aj by som sa z toho posral! Ale je to tam aj bez vybavovačiek v poisťovni, motyka vystrelila! :D Druhú dávku by som tiež mal dostať v sobotu, čiže budem mať celú nedeľu, aby som sa dostal z horúčiek.

Sestre inak tiež prišiel email, že je chronicky chorá, hoci netuší, akú diagnózu má. Už tretí týždeň je zaočkovaná Astrou. Majú v tom strašný bordel...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Už to mali podľa mňa nechať tak tento víkend. Pochybujem, že teraz narýchlo naplnia kapacity.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Poruším zčasti copyright no toto mi prišlo dnes:

Vazeny pan Xxxx Xxxx oznamujeme Vam, ze sme Vas zaradili na zoznam chronicky chorych s prednostnym ockovanim proti Covid 19 v skupine 1. Poziadat o ockovanie mozete na https://korona.gov.sk/. Zoznam bol vytvoreny podla zdravotnych udajov a zaznamov od osetrujucich lekarov. Termin na ockovanie a typ vakciny Vam bude oznameny z NCZI . Informacie k ockovaniu Vam poskytne kontaktne centrum NCZI 02/32 35 30 30. Vasa ...

Prdel je v tom, že prvú dávku som absolvoval pred piatimi týždňami.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Spustili už aj ten sprievod k osobe 70+. Sestra ide “sprevádzať” známu čo ešte nebola. Termín dostala hneď na Modernu v BA. Dám vedieť ako to prebiehalo.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Pri registrovaní 70+ sa zobrazí možnosť registrácie sprievodu, či ako to funguje?
brm
Darca
Darca

Včerajší status Ministerstva zdravotníctva na FB:
Ľudia nad 18 rokov, ktorí budú sprevádzať na očkovanie seniora nad 70 rokov, môžu byť od dnešného dňa zaočkovaní spolu s ním rovnakou vakcínou (Pfizer alebo Moderna).

Zaregistrovaný musí byť senior nad 70 rokov, jeho sprievod sa zaregistruje priamo na mieste.

Platí to nielen pre rodinných príslušníkov, ale pre akúkoľvek osobu nad 70 rokov, ktorú budete sprevádzať na očkovanie.
https://www.facebook.com/MinisterstvoZd ... 520603559/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Na bazoši už sú inzeráty, že nezaočkovaná babka na prenájom za 200€. :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

ephramko- už si sa zaočkoval? ako ti to dopadlo? všetko okej?
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Už mám po prvej dávke Pfizeru. Zatiaľ mierna bolesť v ramene a teplota 37.

Dnes na NFŠ len Pfizer. Astra len pre ľudí čo idu na 2. dávku. Bolo tam x ľudí okolo 30-40r.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

To je pohoda bude zrejme potom modrina na pleci a to zmizne. Bola velká skoda ze vtedy 3 miliony Pfizerov nekupili ked sa dalo.
brm
Darca
Darca

Ja modrinu nemám, ale v noci som sa veľmi nevyspal, lebo furt keď som sa pretočil na ľavý bok, zobudil som sa na bolesť ruky. Dnes už bolesť trochu ustúpila, snáď sa lepšie vyspím! :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 02 máj 2021, 19:03 ephramko- už si sa zaočkoval? ako ti to dopadlo? všetko okej?
Zatiaľ ma nikto nikam nepozval. A to som označil celý BA aj TT kraj. Počkám ešte týždeň a potom zavolám do zdravotnej poisťovne, príp. tam pôjdem osobne, ak by mi cez telefon nemohli povedať, či ma dali na zoznam ľudí s ochorením.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Piatok večer registrácia, vybral som si iba ba 3, v sobotu poobede prišla sms s terminom očkovania na pondelok, teda už dnes, vakcína moderna.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

baldorex - hmm moderna, zaujimave. Ale ty si uz stary chumaj :)
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Pozeram, že akosi vela ludi tu ockuju samou modernou a pfizerom, ja tam stale vidim, ze AZ ockuju od 59 rokov, mali ste teda aj nejake zdravotne dôvody na to, alebo aj ked ste boli registrovany na AZ dostali ste prideleny termin na pfizer, modernu?

Autoeditácia príspevku po 1 min 28 sek:
mLuks napísal: 02 máj 2021, 16:44 Pri registrovaní 70+ sa zobrazí možnosť registrácie sprievodu, či ako to funguje?
to by ma tiež zaujimalo
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

Registruješ sa až na mieste.
brm
Darca
Darca

retkvic.. každý je "kripeľ" s diagnózou! Mnohí aj nevedomky, len sa možno niekedy v ďalekej minulosti liečili na nejakú "správnu" diagnózu. Kopec ľudí v okolí s reálnou diagnózou sa však k Pfizer/Moderne nedostanú.

V piatok som písal do svojej poisťovne, prečo mi prišiel termín na Astru, keď mám aj papier od lekára s diagnózou spĺňajúcou podmienku pre Pfizer/Modernu. Teraz mi prišla odpoveď, ale už mi to je jedno, keďže Pfizerku som dostal v sobotu ako oficiálny náhradník:
Spoiler
je mi ľúto, ale nenachádzate sa zatiaľ v našom zozname pre prednostné očkovanie.

MZ SR chce, aby sme posudzovali každého pacienta individuálne. My to však nevieme momentálne urobiť, nakoľko nám zatiaľ chýbajú niektoré informácie a klinické údaje o pacientoch ako napríklad (váha a výška) či bol liečený v zahraničí, či lekár vykázal správne jeho diagnózu do zdravotnej poisťovne a iné.

Jednáme s MZ SR, aby nám umožnili a legislatívne upravili možnosti spracúvania klinických dát (nakladanie zo strany poisťovne s diagnózami, lekárskymi správami a pod.).

Zatiaľ, však spracúvame a vyberáme pacientov do NCZI len na základe nami dostupných dát.

Pokiaľ by sa situácia zmenila a bude to pre Vás aktuálne, tak Vám radi s očkovaním pomôžeme.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

jasne, viem, ze niektory ste tu spominali diagnozy, no nevedel som ci vsetci, dnes som bol aj ako doprovod, ale pod 70 rokov a na druhu davku takze nic, ale pozeral som si tam tie info. tabule a vyzera to tak, ze je to na mieste.
Napísať odpoveď