jackb napísal: 02 máj 2021, 13:09je to OT, ale mam sa podla teba sudit s MASTA preto, ze som nedostal booster shot a bol som tak teoreticky ohrozeny?
o com tocis?
je mi uprimne uplne jedno co spravis
mas napisat, ze ano, je to tak, ze niektore ockovania nie su dozivotne, i ked sa to predpoklada, koniec, nic ine od teba nepotrebujem
prestan sa v tych splaskoch magat, napis, ze tato tvoja citacia bola napisana omylom a vybavene
jackb napísal: 01 máj 2021, 21:38po 200 dnoch sa clovek opat moze nakazit. pri vakcine je to inak.
to ja dam clanok, ktory ty ignorujes, ale aby si ma mohol nazyvat klamarom a konspiratorom.
lebo som ti uz viackrat dokazal, ze klames, tak chcem vylepsit tvoj spolocensky obraz na tomto fore, skor by si mi mal podakovat
ak by sa vedci z celeho sveta zhodli na tom, ze premorenie je funkcne a bezpecne opatrenie, tak super. lenze zatial mame len zvolania jednotlivcov pre bezne media a nie publikacie v peer-reviewed periodikach.
este si zabudol, ze mame vysledky, ktore preukazatelne ukazuju prinosy premorenia
len pre porovnanie, vo Svedsku maju uz
10 tyzdnov deficit mrtvych
T a B-lymfocyty pokojne vysvetluj aj ludom z Lancetu. preco im vyslo, ze v priemere po 200 dnoch je uz mozne sa opat virusom nakazit? a preco aj po prekonani virusu vobec dochadza ku reinfekcii?
boze moj, fakt? naozaj?
VED JA OD ZACIATKU HOVORIM, ZE LUDIA SA BUDU NAKAZIEVAT AJ NADALEJ, len to bude mat zanedbatelny vplyv na ich zivoty, lebo ich tela uz budu mat dostatok ci uz protilatok alebo bunkovej imunity, ci uz ockovanim alebo premorenim
ty aj niekedy rozmyslas nad tym, cim argumentujes?
ak bude virus rovnaky alebo zmutuje do niecoho velmi podobneho, tak sa nikomu nic nestane (az na vzacne vynimky)
vlna virusu Slovenskom prebehla. pre sirenie virusu uz nie su tak optimalne podmienky ako v zime (ako to rad opakujes "obmedzeniami presunuli druhu vlnu na obdobie kedy sa virus siri najlepsie".
zimne obdobie zhorsuje priebeh kvoli nedostatocnej imunite, ale nie je jedinym strojcom nestastia...
pevne dufam, ze slovenska populacia nie je premorena. ak by bola, je to uplne jedno, najneskor na zaciatku novembra (200 dni) je tu dalsia vlna. za podmienky, ze nebude zaockovanych dost ludi.
takze premorenim sa v telach protilatky nevytvoria? vytvoria sa len vdaka ockovaniu? tak tomu mam rozumiet? po 200 dnoch sa imunita odoberie na vylet a zase budu vsetci ohrozeni umierat? v com je covid taky specificky, ze je rozdielny od vsetkych beznych chorob?
Blastbit napísal: 02 máj 2021, 13:56Raz napíses ze premorenie covidu má zmysel, teraz napíšeš že nemá to zmysel.
schvalne specialne pre teba napisem, ze choroby su neporovnatelne, pri niektorych to vyhodne je, pri inych nie, a ty teraz zadries, ze raz pisem, ze to s covidom zmysel ma a raz ze to s covidom zmysel nema?
posledny pokus:
- riadene premorenie covidom => ano
- neriadene premorenie covidom => nie
- premorenie inymi chorobami, ktore ohrozuju obyvatelstvo horsie => nie
jednoduchsie sa to uz naozaj neda napisat, bud to teraz pochopis, alebo nie
SR je premorené a to som písal aj ja, ale nepomohlo nám to, len situáciu zhoršilo plné nemocnice,ekonomika išla dole.
ak by bolo obyvatelstvo premorene, tak sa virus siri pomalsie a neboli by tie nemocnice take plne...
kazdá skupina je riziková
skusim obrazkom, naozaj su vsetky vekove skupiny rovnako cervene? alebo tam vidis isty vzorec?
aj covid je mor, pretože može u hocikoho sposobit plucnu pneumoniu s devastačnými učinkami na plúca aj srdce.
nie
Nejdem sa uz nejako casto zapájat do tejto diskusie, mam na to takýto nazor aj na základe odbornikov co sa k tomu vyjadruju aj od zdravotnikov - lekarov, farmaceutov v rodine.
skoda, dufal som, ze budeme diskutovat aj nadalej