Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 02 máj 2021, 16:27 o com tocis?
je mi uprimne uplne jedno co spravis :)

mas napisat, ze ano, je to tak, ze niektore ockovania nie su dozivotne, i ked sa to predpoklada, koniec, nic ine od teba nepotrebujem
prestan sa v tych splaskoch magat, napis, ze tato tvoja citacia bola napisana omylom a vybavene
mas napisane, na webe MASTA, ze ockovanie chrani vacsinu dozivotne?
ja som napisal, ze ten zoznam, az na dve, s ktorymi mam skusenosti, skutocne nechrania dozivotne. tak co odo mna este ocakavas?
lebo som ti uz viackrat dokazal, ze klames, tak chcem vylepsit tvoj spolocensky obraz na tomto fore, skor by si mi mal podakovat
ja som klamal, lebo ty si neprecital clanok ci nevypocul podcast?
este si zabudol, ze mame vysledky, ktore preukazatelne ukazuju prinosy premorenia
len pre porovnanie, vo Svedsku maju uz 10 tyzdnov deficit mrtvych
nemame. nemame studiu. to, ze davas obrazky s grafmi z roznych webov nic neznamena. bud je ten graf sucast studie, alebo sa skutok nestal.
boze moj, fakt? naozaj?
VED JA OD ZACIATKU HOVORIM, ZE LUDIA SA BUDU NAKAZIEVAT AJ NADALEJ, len to bude mat zanedbatelny vplyv na ich zivoty, lebo ich tela uz budu mat dostatok ci uz protilatok alebo bunkovej imunity, ci uz ockovanim alebo premorenim
ty aj niekedy rozmyslas nad tym, cim argumentujes?
ak bude virus rovnaky alebo zmutuje do niecoho velmi podobneho, tak sa nikomu nic nestane (az na vzacne vynimky)
prosim, autorom studie Lancetu a nie mne. preco im vyslo v priemere 200 dni? a co sa stalo, ze pripustat moznost reinfekcii? ak je pre teba zanedbatelne, ze musis aspon dva tyzdne stravit zavrety doma, tak je to fajn. ja som myslel, ze ty si za to, aby ludia mohli ist slobodne von, najlepsie hned. a na zaver to dvojite meranie. nikomu nic (az na vinimky) ale pri zltacke uz su tie vynimky najdolezitejsie.
zimne obdobie zhorsuje priebeh kvoli nedostatocnej imunite, ale nie je jedinym strojcom nestastia...
takze kapocky so SARS-Cov-2 sa v sychravom pocasi nesiria ovela lepsie ako za suchych dni? v com je tento respiracny virus iny?
takze premorenim sa v telach protilatky nevytvoria? vytvoria sa len vdaka ockovaniu? tak tomu mam rozumiet? po 200 dnoch sa imunita odoberie na vylet a zase budu vsetci ohrozeni umierat? v com je covid taky specificky, ze je rozdielny od vsetkych beznych chorob?
vytvoria. teda po tom, co sa jedinec nakazi, co uz je nieco co sa stat nema. "v primere po 200 dnoch je mozna reinfekcia", Lancet. ja som si to nevymyslel, ako sa tu snazis nahovarat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 02 máj 2021, 17:55 mas napisane, na webe MASTA, ze ockovanie chrani vacsinu dozivotne?
nie, je tam napisane, ze pre vacsinu chrani dozivotne, priblizne ako na avenieri a vlastne vsade, kde to pisem ja, na rozdiel od teba, ktory tvrdi, ze pre covid to neplati - "pri vakcine je to inak."
nie, vakcina nerobi dozivotnu imunitu, minimalne pri tych chorobach, o ktorych sa tu bavime
ja som napisal, ze ten zoznam, az na dve, s ktorymi mam skusenosti, skutocne nechrania dozivotne. tak co odo mna este ocakavas?
ani tie 2 nemusia chranit dozivotne, to cakam a dockal som sa? :)
ja som klamal, lebo ty si neprecital clanok ci nevypocul podcast?
nie, teraz narazam na tych 50 %, co si aj priznal
nemame. nemame studiu. to, ze davas obrazky s grafmi z roznych webov nic neznamena. bud je ten graf sucast studie, alebo sa skutok nestal.
vysledky mame, ze ich ty neakceptujes nie je moja chyba
ak by si cital moje posty s porozumenim, musel by si uznat, ze premorenie pomaha
napisal som aj presny postup preco
prosim, autorom studie Lancetu a nie mne.
znova, ak niecim argumentujes a ma to hrat v tvoj prospech, tak to priznaj alebo napis, s ktorymi castami nesuhlasis
inak to beriem tak, ze 1:1 suhlasis s komplet celou studiou
preco im vyslo v priemere 200 dni? a co sa stalo, ze pripustat moznost reinfekcii?
ja som ju na rozdiel od teba nikdy neodmietal, od zaciatku tvrdim, ze virus tu s nami bude uz navzdy, ak vyrazne nezmutuje, tak si s nim imunita tela poradi v pripade ludi, ktori si nim presli alebo vdaka ockovaniu, ktore bolo do tela vpravene umelo
ja som myslel, ze ty si za to, aby ludia mohli ist slobodne von, najlepsie hned.
samozrejme, ak by sa vsetko teraz hned otvorilo, na grafoch by to bolo velmi tazko vidiet, kedze je napriklad v pripade Slovenska polka krajiny premorena alebo zaockovana
a na zaver to dvojite meranie. nikomu nic (az na vinimky) ale pri zltacke uz su tie vynimky najdolezitejsie.
zase sa musim opakovat, tvrdim, ze to ockovanie nemusi byt dozivotne, co podporuju aj moje a tvoje zdroje, len nie ty
co je vtipne, lebo ak prinesies nejaky zdroj, bolo by vhodne, aby podporil teba, nie mna, kedze nim skusas argumentovat proti mne
takze kapocky so SARS-Cov-2 sa v sychravom pocasi nesiria ovela lepsie ako za suchych dni? v com je tento respiracny virus iny?
ked na nieco reagujes, mozes si to precitat?
skus znova: "zimne obdobie zhorsuje priebeh kvoli nedostatocnej imunite, ale nie je jedinym strojcom nestastia..."
nikde tam nepisem o sireni, ty to tam vidis?
ak napisem A, neargumetuj proti B, za posledne 2 dni si to spravil asi 4krat
vytvoria.
to trvalo
teda po tom, co sa jedinec nakazi, co uz je nieco co sa stat nema.
podla teba
podla mna, kedze nema virus na drvivu vacsinu populacie vplyv horsi ako chripka, nevidim dovod, preco by sa to stat nemalo
vdaka premoreniu sa virus siri menej k ohrozenym skupinam, cim pomaha chranit ich
vidime to napriklad aj na Slovensku, virus sa blizi k vrcholu, uz takmer nema koho nakazit i ked je spolocnost coraz volnejsia

a teraz budicek - Slovensko uz ciastocne premorene je, mozes sice nesuhlasit, hadzat sa o zem, oznacovat to za genocidu, ale je to realita, uz sa to NE-OD-STA-NE (snad Harabin style pomoze, tvoj nazor je v tomto pripade nulitny, cas sa vratit neda; na boj s veternymi mlynmi nemas ani konika, ani Sancha Panzu, i ked sa blastbit snazi sekundovat)
"v primere po 200 dnoch je mozna reinfekcia", Lancet. ja som si to nevymyslel, ako sa tu snazis nahovarat.
a ja ti znova opakujem, ze som to nikdy nespochybnoval, tvrdim, ze priebeh bude lahsi vdaka imunite, ci uz priamo vdaka protilatkam v krvi alebo lymfocytom, nic viac, nic menej

znova ta musim poziadat, aby si reagoval na to, co pisem ja, nie to, co si myslis, ze pisem
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 02 máj 2021, 18:20 nie, je tam napisane, ze pre vacsinu chrani dozivotne, priblizne ako na avenieri a vlastne vsade, kde to pisem ja, na rozdiel od teba, ktory tvrdi, ze pre covid to neplati - "pri vakcine je to inak."
nie, vakcina nerobi dozivotnu imunitu, minimalne pri tych chorobach, o ktorych sa tu bavime
ani tie 2 nemusia chranit dozivotne, to cakam a dockal som sa?
dokazes mi vysvetlit, preco by mi dvaja lekari tvrdili, ze ockovanie proti zltacke, ktore som dostal ma chrani celozivotne? a preco mi to tvrdila lekara MASTA aj v pripade kompletnej vakcinacie proti besnote? to je uz take, ako by som sa s tebou siel skriepit o tom co si zazil v Indii, ked ja som tam nebol. c'mon.
vysledky mame, ze ich ty neakceptujes nie je moja chyba
ak by si cital moje posty s porozumenim, musel by si uznat, ze premorenie pomaha
napisal som aj presny postup preco
ale no. moj link na seriozne medium je nedostacujuci zdroj, ale rozne zbierkove weby su nieco co musime akceptovat. len aby to nebolo tak ako, ked tu boli video, ze veci su A a potom oficialne vladne stranky uvadzali, ze pozaduju B.
nepomaha. je docastne a nesie so sebou obrovske mnozstvo rizik, preto je krajne nevhodneho ho aplikovat.
znova, ak niecim argumentujes a ma to hrat v tvoj prospech, tak to priznaj alebo napis, s ktorymi castami nesuhlasis
inak to beriem tak, ze 1:1 suhlasis s komplet celou studiou
ale no tak. redakcia Lancetu schvali co tam moze byt a je to peer-reviewed a ja, laik to budem rozporovat? nemam na vyber len ju akceptovat tak ako to je.
ja som ju na rozdiel od teba nikdy neodmietal, od zaciatku tvrdim, ze virus tu s nami bude uz navzdy, ak vyrazne nezmutuje, tak si s nim imunita tela poradi v pripade ludi, ktori si nim presli alebo vdaka ockovaniu, ktore bolo do tela vpravene umelo
super. a ten virus vpraveny vo vakcine, napriklad v Astre alebo Sputniku, je ten isty 'divy' ako dostanem od clena domacnosti, alebo je taky, aby sa na neho imunita budovala postupne? preto ked uz sme ako ludstvo fatalne prepasli moznost zastavit sirenou virusu, nemuseli by sme sa mu vystavovat.
zase sa musim opakovat, tvrdim, ze to ockovanie nemusi byt dozivotne, co podporuju aj moje a tvoje zdroje, len nie ty
co je vtipne, lebo ak prinesies nejaky zdroj, bolo by vhodne, aby podporil teba, nie mna, kedze nim skusas argumentovat proti mne
moj zdroj podporuje mna. to, ze tebe raz na 'možno niekto niekedy' nezalezi vobec a teraz velmi, len aby si nemusel priznat, ze si nemal pravdu.
ked na nieco reagujes, mozes si to precitat?
skus znova: "zimne obdobie zhorsuje priebeh kvoli nedostatocnej imunite, ale nie je jedinym strojcom nestastia..."
nikde tam nepisem o sireni, ty to tam vidis?
ak napisem A, neargumetuj proti B, za posledne 2 dni si to spravil asi 4krat
takze sezonne znizena imunina na prvom mieste?
podla mna, kedze nema virus na drvivu vacsinu populacie vplyv horsi ako chripka, nevidim dovod, preco by sa to stat nemalo
vdaka premoreniu sa virus siri menej k ohrozenym skupinam, cim pomaha chranit ich
vidime to napriklad aj na Slovensku, virus sa blizi k vrcholu, uz takmer nema koho nakazit i ked je spolocnost coraz volnejsia
a beries do uvahy aj rizika, ktore nakazenie sa SARS-Cov-2 prinasa?
a teraz budicek - Slovensko uz ciastocne premorene je
snad za to zodpovedni dostanu vynimocne tresty odnatia slobody
a ja ti znova opakujem, ze som to nikdy nespochybnoval, tvrdim, ze priebeh bude lahsi vdaka imunite, ci uz priamo vdaka protilatkam v krvi alebo lymfocytom, nic viac, nic menej
beardie napísal: 13 apr 2021, 10:49 je to mozne, reinfekcia rovnakou mutaciou je celkom vzacna a na reinfekciu inou mutaciou nemame dostatok dat
takze zo vzacne a nemame na to data, reinfekcia je mozna. ale dalsi pokrok. aj ten postocovid bol podla teba len moje bluznenie.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 02 máj 2021, 20:42 dokazes mi vysvetlit, preco by mi dvaja lekari tvrdili, ze ockovanie proti zltacke, ktore som dostal ma chrani celozivotne? a preco mi to tvrdila lekara MASTA aj v pripade kompletnej vakcinacie proti besnote?
preco postujes zdroje, ktore podla teba nie su spravne?
ale no. moj link na seriozne medium je nedostacujuci zdroj
ktoryze je nedostatocny?

mozes mi vysvetlit, preco v oblastiach, ktore su dlhsiu dobu covidom zamorene, zacne celkom rapidne pocet nakazenych a mrtvych klesat
podla teba to premorenie nie je, napriek tomu, ze je to uplne logicke
nepomaha. je docastne a nesie so sebou obrovske mnozstvo rizik, preto je krajne nevhodneho ho aplikovat.
ano, polka Svedska je premorena a maju menej postcovidov ako mrtvych, na Slovensku podobne, vlastne vsade vo svete, ja teda to riziko nepovazujem za nejake velke
nemusis to stale opakovat dookola, pri tomto sa nezhodneme
redakcia Lancetu schvali co tam moze byt a je to peer-reviewed a ja, laik to budem rozporovat? nemam na vyber len ju akceptovat tak ako to je.
tak to akceptuj
to je to jedine, co od teba chcem
bud ten argument do diskusie prines a obhajuj ho, alebo ho nepouzi
uz stvrty post sa tu rozpravame o tej studii, ty si ju priniesol, ja ju akceptujem
co este chces?
bud si za nou stoj, alebo s nou uz neotravuj, ak to musim napisat takto expresivne
super. a ten virus vpraveny vo vakcine, napriklad v Astre alebo Sputniku, je ten isty 'divy' ako dostanem od clena domacnosti, alebo je taky, aby sa na neho imunita budovala postupne?
94 % ludi covid nic nespravi, ostatni sa mozu ockovat, s velmi vysokou presnostou vieme, kto je a kto nie je ohrozena skupina
preto ked uz sme ako ludstvo fatalne prepasli moznost zastavit sirenou virusu, nemuseli by sme sa mu vystavovat.
bolo nerealne co i len uvazovat o zabraneni sirenia respiracneho virusu
moznostou je bud totalny lockdown, co je pri viruse o dvoj- az trojnasobnej mortalite ako chripka nonsens, alebo ho spomalit a ochranit ohrozene skupiny, ktore su zhodou okolnosti casto mimo pracovneho cyklu
nieco ako "nemuseli by sme sa mu vystavovat" je bluznenie
moj zdroj podporuje mna. to, ze tebe raz na 'možno niekto niekedy' nezalezi vobec a teraz velmi, len aby si nemusel priznat, ze si nemal pravdu.
nie, tvoj zdroj tvrdi to iste co ja, a to ze ani po 3 ci 4 davkach nemusi byt ochrana 100%
nic viac, nic menej
doporucujem precitat si to znova, par postov dozadu mas celu genezu aj s presnymi citaciami
takze sezonne znizena imunina na prvom mieste?
je to velmi pravdepodobne
a beries do uvahy aj rizika, ktore nakazenie sa SARS-Cov-2 prinasa?
nebudem odpovedat, lebo odpoved poznas
snad za to zodpovedni dostanu vynimocne tresty odnatia slobody
nonsens
takze zo vzacne a nemame na to data, reinfekcia je mozna. ale dalsi pokrok.
co presne z toho, co som doteraz tvrdil, nie je pravda?
vzacne a reinfekcia je mozna sa navzajom nevylucuju

ja som ten, kto dookola opakuje, ze covid s nami uz bude navzdy, ty si ten, co to stale nevie akceptovat
bude kolovat v populacii, obcas zmutuje, je mozne, ze aktualne vakciny nan budu kratke, pocas najblizsich rokov nan zomru miliony ludi, to je realita

samozrejme, ze je reinfekcia mozna, ale je tak nizka, ze je vobec zbytocne o tom hovorit
Na spomalenie šírenia vírusu medzi Američanmi má stúpajúce percento zaočkovaných zjavný účinok. Vládne Centrum pre kontrolu chorôb (CDC) zmeralo, že z 87 miliónov plne zaočkovaných ľudí ich iba 5079 dostalo covid so symptómami, ide teda o 0,005 percenta prípadov. Hospitalizovaných bolo iba 0,0003 percenta a úmrtí ešte oveľa menej – 0,00009 percenta.
aj ten postocovid bol podla teba len moje bluznenie.
o desiatkach percent postcovidakov bluzis len ty, ano :)
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 02 máj 2021, 21:06 preco postujes zdroje, ktore podla teba nie su spravne?
teba uz asi ide len o konflikt a nie o diskusiu. pise MASTA, ze vacsine 3, pri rychlom ockovani 4, davky stacia? kym pri vsetko inom "to tak nizke, ze sa o tom nema zmysel bavit" no tu si cely spor vystaval prave okolo bezpecnostneho tvrdenia, ze minimalnemu poctu ta vakcinacia na cely zivot nestaci.
ktoryze je nedostatocny?
vsetky rozhovory/pdocasty s lekarmi ti nestacili.
mozes mi vysvetlit, preco v oblastiach, ktore su dlhsiu dobu covidom zamorene, zacne celkom rapidne pocet nakazenych a mrtvych klesat
podla teba to premorenie nie je, napriek tomu, ze je to uplne logicke
ked si dal toho Hrabina ty, tak: "o-o-o-ooo!", teraz su zamorene, zacne klesat... a potom sa virus vitazne vrati. ako to mozme pozorovat po svete. takze je uplne jedno co sa deje dnes, ked dalsie miliony opat len zomru. lebo...
ano, polka Svedska je premorena a maju menej postcovidov ako mrtvych, na Slovensku podobne, vlastne vsade vo svete, ja teda to riziko nepovazujem za nejake velke
nemusis to stale opakovat dookola, pri tomto sa nezhodneme
preco stale Svedsko? svet sa snad zredukoval na jedinu krajinu?
tak to akceptuj
to je to jedine, co od teba chcem
bud ten argument do diskusie prines a obhajuj ho, alebo ho nepouzi
uz stvrty post sa tu rozpravame o tej studii, ty si ju priniesol, ja ju akceptujem
co este chces?
bud si za nou stoj, alebo s nou uz neotravuj, ak to musim napisat takto expresivne
ja si za tym Lancetom stojim. to ty chces sediet na dvoch stolickach a suhlasit aj s pani docentkou a aj s Lancetom. a to neide.
94 % ludi covid nic nespravi, ostatni sa mozu ockovat, s velmi vysokou presnostou vieme, kto je a kto nie je ohrozena skupina
pri aktualne znamych mutaciach. pre rokom si ani v UK nevedeli predstavit, aby sa nakazili ludia vo veku 20 rokov. a s britskou mutaciou to uz bola realita. neponahlaj sa tak s tymi zavermi.
bolo nerealne co i len uvazovat o zabraneni sirenia respiracneho virusu
moznostou je bud totalny lockdown, co je pri viruse o dvoj- az trojnasobnej mortalite ako chripka nonsens, alebo ho spomalit a ochranit ohrozene skupiny, ktore su zhodou okolnosti casto mimo pracovneho cyklu
nieco ako "nemuseli by sme sa mu vystavovat" je bluznenie
o tej "nerealnosti zastavenia sirani" by si urcite dali dlho rozpavat Ozzie a Kiwis a na Slovensku urcite aj pan profesor Krčméry. ako len niekto, kto s epidemiami bojoval mohol navrhnut nieco take na uzemi, ktore nie je mozne nazvat ostrovom?
nie, tvoj zdroj tvrdi to iste co ja, a to ze ani po 3 ci 4 davkach nemusi byt ochrana 100%
nic viac, nic menej
doporucujem precitat si to znova, par postov dozadu mas celu genezu aj s presnymi citaciami
na toto mas reakciu hned na zaciatku.
nonsens
a co si zasluzia ludia za vystvanie spolocnosti virusu, proti ktoremu snad stale nie je jednoznacna priama liecba a vsetko je podpora?
co presne z toho, co som doteraz tvrdil, nie je pravda?
vzacne a reinfekcia je mozna sa navzajom nevylucuju
takze raz je reinfekcia vzacna a nebudeme o nej ani hovorit (ved v interview na spravy.seznam sa tak pise) a potom uz je ako moznost. detto postcovid.
ja som ten, kto dookola opakuje, ze covid s nami uz bude navzdy, ty si ten, co to stale nevie akceptovat
bude kolovat v populacii, obcas zmutuje, je mozne, ze aktualne vakciny nan budu kratke, pocas najblizsich rokov nan zomru miliony ludi, to je realita
kym nebude dost ludia vakcinovanych a virus priekazne nezmutuje na nadchu, nebude ochotny akceptovat, ze medzi nami tolerujeme nieco co ludi moze zabit, poslat ich na dlhe mesiace do nemocnice, alebo im zneprijemnovat zivot.
samozrejme, ze je reinfekcia mozna, ale je tak nizka, ze je vobec zbytocne o tom hovorit
po ockovani. a to je spravne. inak je zaujima skupina Americanov, ktory sa odmietaju dat ockovat. to by sme ale mali ist preriesit do inej temy :)
o desiatkach percent postcovidakov bluzis len ty, ano :)
ked uz sa pre teba stal postcovid faktom, tak na kolko percent to vidis ty a na zaklade coho?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

beardie, ty ako zastanca premorovania, si sa uz premoril? Sorry ak si to uz niekde pisal a ja som nepostrehol... neber to ako rypanie, iba ma to zaujima, dakujem :)
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 02 máj 2021, 21:45 teba uz asi ide len o konflikt a nie o diskusiu
ty neustale odpisujes, nemusis
pokojne sa povazuj za vitaza nasej diskusie - SUHLASIM S TEBOU, MAS VO VSETKOM PRAVDU
pise MASTA, ze vacsine 3, pri rychlom ockovani 4, davky stacia? kym pri vsetko inom "to tak nizke, ze sa o tom nema zmysel bavit" no tu si cely spor vystaval prave okolo bezpecnostneho tvrdenia, ze minimalnemu poctu ta vakcinacia na cely zivot nestaci.
aky spor? :D
su osoby, ktorym nepomoze ani N vakcin

ty tvrdis, ze sa po vakcine clovek nenakazi, nie ja :D
jackb napísal: 01 máj 2021, 21:38po 200 dnoch sa clovek opat moze nakazit. pri vakcine je to inak.
vsetky rozhovory/pdocasty s lekarmi ti nestacili.
co som vladal, to som vysvetlil
kludne odlinkuj na nieco, co som zabudol
teraz su zamorene, zacne klesat... a potom sa virus vitazne vrati. ako to mozme pozorovat po svete.
mozes konkretizovat nejaku oblast, ktora bola premorena (cize protilatky malo aspon 60-70 % obyvatelstva) a nasledne sa virus vratil v plnej sile, pripadne este silnejsie?
skusim odpovedat za teba: India, Manaus, na nieco som zabudol?
kolektivna imunita je 60+ %, neviem o ziadnej krajine (asi okrem Svedska), kde by bolo premorenych aspon tolko ludi
v pripade Indie to bolo 3 mesiace dozadu okolo 30 %, co samozrejme na kolektivnu imunitu nestaci, Manaus sa nevymyka beznym cislam, umrelo tam podla dnesnych dat presne 8778 ludi, co je 0,3954 % populacie (ratam 2,2 mega), co je nase zname IFR
pred mesiacom mali o 300 menej, takze to dost prudko klesa
image_2021-05-02_223715.png
toto je celkom vtipny clanok, uz aj bulvar zacina otacat, hlavne ten posledny odsek
takze je uplne jedno co sa deje dnes, ked dalsie miliony opat len zomru. lebo...
gratulujem k akceptacii reality
preco stale Svedsko? svet sa snad zredukoval na jedinu krajinu?
odcitujes, ze pisem o Svedsku, Slovensku a "vlastne vsade vo svete" a osekas to len na Svedsko? vyhladavas konflikt len tak z dlhej chvile alebo sledujes nieco konkretne?
dosad si za to mnou spomenute "vlastne vsade vo svete" Slovensko, alebo CR, alebo dalsich X krajin, okrem tych, kde covid nemali, tam premoreni urcite nie su
ja si za tym Lancetom stojim. to ty chces sediet na dvoch stolickach a suhlasit aj s pani docentkou a aj s Lancetom. a to neide.
u mna to ide celkom jednoducho, totiz, Lancet hovori o pismene A, docentka o celej abecede a viackrat som spomenul preco, ze to ignorujes nie je moj problem - viz imunita, lymfocyty a tak podobne
pri aktualne znamych mutaciach. pre rokom si ani v UK nevedeli predstavit, aby sa nakazili ludia vo veku 20 rokov. a s britskou mutaciou to uz bola realita. neponahlaj sa tak s tymi zavermi.
he? co? ha?
asi zijes v nejakej alternativnej realite, lebo respiracnou chorobou sa nakazi kazdy, kto jej je vystaveny; ak si myslel tazky priebeh, tak stale to nie je ziadna novinka; dalsie moznosti tvojich myslienkovych pochodov sa mi tipovat nechce :)
fakt netusim, co si tymto doslova blabolom skusal...
o tej "nerealnosti zastavenia sirani" by si urcite dali dlho rozpavat Ozzie a Kiwis a na Slovensku urcite aj pan profesor Krčméry. ako len niekto, kto s epidemiami bojoval mohol navrhnut nieco take na uzemi, ktore nie je mozne nazvat ostrovom?
takze odcitujes moj post, kde doslova napisem o moznosti totalneho lockdownu a potom prides s novucickym argumentom, ze by sa mohol skusit lockdown :D
wow :)
realny svet nie je ostrov, kam sa da iba doplavit alebo doletiet a vsetkych prichodzich davaju do 2-tyzdnovej karanteny, to su len vynimky, ale to urcite vies, lebo nemas pamat akvariovej rybicky a spominas si na nase viacnasobne diskusie o nemoznosti implementacie lockdownu v stredoeuropskej krajine, alebo aj nie, tazko povedat, kedze sa opakujem so vsetkymi argumentami priemerne raz za 4 posty
a co si zasluzia ludia za vystvanie spolocnosti virusu, proti ktoremu snad stale nie je jednoznacna priama liecba a vsetko je podpora?
nic, nevidim dovod preco by sa malo cokolvek s tymito ludmi riesit
bud hrdina a podaj TO
takze raz je reinfekcia vzacna a nebudeme o nej ani hovorit (ved v interview na spravy.seznam sa tak pise) a potom uz je ako moznost. detto postcovid.
hej, presne tak, opakujem to dost casto nato, aby si si to zapamatal, pripadne niekam poznacil
kym nebude dost ludia vakcinovanych a virus priekazne nezmutuje na nadchu, nebude ochotny akceptovat, ze medzi nami tolerujeme nieco co ludi moze zabit, poslat ich na dlhe mesiace do nemocnice, alebo im zneprijemnovat zivot.
nastastie budes v mensine, este pred pol rokom by som povedal, ze by si totalitne praktiky odsudil, ale medialna hysteria si vybera svoju dan, smutne
ked uz sa pre teba stal postcovid faktom, tak na kolko percent to vidis ty a na zaklade coho?
nepamatam sa, ze by som postcovid nejak spochybnoval, len mu prisudzujem inu vahu ako ty
Mek napísal: 02 máj 2021, 22:19beardie, ty ako zastanca premorovania, si sa uz premoril? Sorry ak si to uz niekde pisal a ja som nepostrehol... neber to ako rypanie, iba ma to zaujima, dakujem :)
teraz som trochu cestoval a uz ma par dni boli chrbat a krk, takze mozno uz ano, ale test na protilatky si pojdem spravit len ak bude zdarma
60+ % ani nevie, ze covid absolvovalo, mozno som jeden z nich, nemam ziadne ine symptomy, ak sa tie 2 vyssie spomenute vobec symptomami nazvat daju
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 02 máj 2021, 22:53 ty neustale odpisujes, nemusis
pokojne sa povazuj za vitaza nasej diskusie - SUHLASIM S TEBOU, MAS VO VSETKOM PRAVDU
preco by som sa mal povazovat ako vitaz nasej diskusie? a preco by si so mnou mal vo vsetkom suhlasit?
su osoby, ktorym nepomoze ani N vakcin

ty tvrdis, ze sa po vakcine clovek nenakazi, nie ja :D
tak ak niekomu nepomoze, tak to nemeni nic na efektivite vakciny, alebo je to inak? co som sa od teba naucil, tak by jednotky osob rozhodne nestacili
mozes konkretizovat nejaku oblast, ktora bola premorena (cize protilatky malo aspon 60-70 % obyvatelstva) a nasledne sa virus vratil v plnej sile, pripadne este silnejsie?
skusim odpovedat za teba: India, Manaus, na nieco som zabudol?
kolektivna imunita je 60+ %, neviem o ziadnej krajine (asi okrem Svedska), kde by bolo premorenych aspon tolko ludi
v pripade Indie to bolo 3 mesiace dozadu okolo 30 %, co samozrejme na kolektivnu imunitu nestaci, Manaus sa nevymyka beznym cislam, umrelo tam podla dnesnych dat presne 8778 ludi, co je 0,3954 % populacie (ratam 2,2 mega), co je nase zname IFR
pred mesiacom mali o 300 menej, takze to dost prudko klesa
dakujem, ze odpovedas za mna.
ked teda Manaus nie je dost premoreny, tak ako tam moze pocet umrti prudko klesat?
toto je celkom vtipny clanok, uz aj bulvar zacina otacat, hlavne ten posledny odsek
rozumiem tomu spravne, ze Texas bol uzatvoreny a aj tak sa tam zjavilo premorenie?
ked uz sme pri tom, ako hodnotis, ze centralne riadene ockovanie pomohlo USA otvarat?
odcitujes, ze pisem o Svedsku, Slovensku a "vlastne vsade vo svete" a osekas to len na Svedsko? vyhladavas konflikt len tak z dlhej chvile alebo sledujes nieco konkretne?
dosad si za to mnou spomenute "vlastne vsade vo svete" Slovensko, alebo CR, alebo dalsich X krajin, okrem tych, kde covid nemali, tam premoreni urcite nie su
aj tu si prosim vysvetlenie ako pri Texase. Slovensko malo imitaciu lockdownu, CR tiez a je tam premorenie. ty si ale tvrdil, ze lockdown poriadny bol a moje pozorovanie nie. takze ako sa napriek tomu to premorenie zjavilo? nie je pre premorenie potrebne, aby sa ludia mohli stretavat s co najmensimi obmedzeniami.
u mna to ide celkom jednoducho, totiz, Lancet hovori o pismene A, docentka o celej abecede a viackrat som spomenul preco, ze to ignorujes nie je moj problem - viz imunita, lymfocyty a tak podobne
este si zabudol na dolezite: Lancet ma cisla, pani docent nie. a ja sa pamatam, ze tvoj protiargument voci lekarom davajucim interview, ze nemali ziadne cisla. tak ja len, ze by bolo fajn mat jeden meter.
asi zijes v nejakej alternativnej realite, lebo respiracnou chorobou sa nakazi kazdy, kto jej je vystaveny; ak si myslel tazky priebeh, tak stale to nie je ziadna novinka; dalsie moznosti tvojich myslienkovych pochodov sa mi tipovat nechce :)
fakt netusim, co si tymto doslova blabolom skusal...
myslis, ze uz v marci mali urcene kto je rizkovka a preto chceli doma izolovat 70+ na dlhe tyzdne?
https://www.gov.uk/government/publicati ... ble-adults
takze odcitujes moj post, kde doslova napisem o moznosti totalneho lockdownu a potom prides s novucickym argumentom, ze by sa mohol skusit lockdown :D
wow :)
realny svet nie je ostrov, kam sa da iba doplavit alebo doletiet a vsetkych prichodzich davaju do 2-tyzdnovej karanteny, to su len vynimky, ale to urcite vies, lebo nemas pamat akvariovej rybicky a spominas si na nase viacnasobne diskusie o nemoznosti implementacie lockdownu v stredoeuropskej krajine, alebo aj nie, tazko povedat, kedze sa opakujem so vsetkymi argumentami priemerne raz za 4 posty
Okrem prof Krcmeryho, tak skus aj Lancet
https://www.thelancet.com/journals/lanc ... ium=social
kontrolna otazka: ak statna karantena pomohla Slovensku pred rokom a aj UK, ked sa zacala spravat ako ostrov, tak preco je to tak priserny napad, ked to uz raz fungovalo?
nic, nevidim dovod preco by sa malo cokolvek s tymito ludmi riesit
bud hrdina a podaj TO
len tym sa potom budu moct hajit vsetci ti, ktori na jesen vykrikovali po namestiach 'ruska dole!'
ani neviem o tom, ze z cudziny mozem podat anonymne TO
nastastie budes v mensine, este pred pol rokom by som povedal, ze by si totalitne praktiky odsudil, ale medialna hysteria si vybera svoju dan, smutne
to mne nevadi. ja som bol za opatrenia aj ked sa nie len v Strednej Europe, ale aj tu na ostrove halucinovalo, ze 'chripka, ktora nikoho nezabila' nadobro odisla.
nepamatam sa, ze by som postcovid nejak spochybnoval, len mu prisudzujem inu vahu ako ty
beardie napísal: 03 apr 2021, 21:45 prestan tu robit z longcovidu zivot obmedzujucu chorobu, ked to na vacsinu obyvatelstva nema vplyv
samozrejme, nejaki ludia dlhodobe problemy maju a budu mat, ale je to zlomok populacie

tento tvoj novy sposob zavadzania sa mi zda byt prehnany, mas na to nejaky konkretny dovod?
tak ja som si to zle vysvetlil, prepac
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Nadeo napísal: 30 apr 2021, 20:13 Poviem vam funny story. Spolubyvajuci mal vcera pozitivny antigen test, ale nemal ziadne priznaky ani nic, sa mu to nezdalo, tak dnes rano sa objednal na PCR. Medzitym mu volali za ten pozitivny antigen test, tam spomenul, ze bol na PCR tak mu povedali, ze to bude riesit policia, ze porusil karantenu. Ja som bol tiez hned na antigen a som negativny. On nahlasil teda, ze som ja jeho spolubyvajuci, musel som nadiktovat vsetky udaje, objednali ma na PCR o tyzden v piatok a povedali mi, ze od vcera mam byt v karantene 19 dni. 19? Som sa 3x spytal, ze ano.

Gol je, ze ten PCR z dneska mu vysiel negativny. Takze sme 19 dni v karantene a sme obaja negat. Pohode system nie?

Ak to niekoho zaujima, tak z regionalneho uradu v Martine nam povedali, ze mame byt v karantene a bude to riesit policia, ze bol na PCR. Volali sme potom na regionalny z BA, kde povedali, ze plati to co je v covid pass, a ten ma negativny (PCR), ze v karantene nemusime byt, dokonca mi zrusil PCR test co som bol objednany dalsi piatok. Takze dobry koniec, ale total bordel vtom maju.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Kazdeho komu vyjde pozitivny AG test a nema priznaky by mali automaticky posielat na PCR a nie este sa vyhrazat policiou. Klasicky false positive pripad, ktorych uz mohli byt kludne desattise.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

V Cechach to aj tak robia. Proste nedomyslene pravidla ktore sa vymyslali cez seba aj samotni ludia ktori su na tych linkach tak vtom maju bordel..
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 03 máj 2021, 1:12tak ak niekomu nepomoze, tak to nemeni nic na efektivite vakciny, alebo je to inak? co som sa od teba naucil, tak by jednotky osob rozhodne nestacili
odpisuj na to, co sa od teba ziada
ty si napisal, ze "u covid vakciny je to inak", tak to bud podloz, alebo sa v tom uz nehrab, uz siesty post riesime, ze si napisal blbost a nie si ochotny od svojho vyjadrenia upustit
Spoiler
ale podme rad radom, s citaciami
1.tvrdis, ze po podani vakciny na covid sa clovek nemoze znova nakazit
jackb napísal: 01 máj 2021, 21:38po 200 dnoch sa clovek opat moze nakazit. pri vakcine je to inak.
2. nato som ti odpisal, ze to musis podlozit
beardie napísal: 01 máj 2021, 21:49tak toto budes musiet podlozit :)
vakcina proti covidu nikdy nesluzila proti znovu-nakazeniu, ale predovsetkym pre zmiernenie priebehu
3. tvrdis, ze nemam pravdu a ze napriklad pri zltacke A/B stacia 3 davky na cely zivot
jackb napísal: 01 máj 2021, 22:10s tym zoznam vakcin nemas pravdu hned v dvoch pripadoch. protu zltacke A/B mas tri davky a potom pokoj na cely zivot.
4. ja to rozporujem a podkladam avenierom, ktory pise, ze ochrana je dlhodoba, teoreticky dozivotna
beardie napísal: 01 máj 2021, 22:47napis do Avenieru, ze to maju zle ;-)
5. ty odpovedas, ze MASTA hovori, ze je "lifelong for most", z coho vyplyva, ze pre niektorych byt nemusi
jackb napísal: 01 máj 2021, 23:04Protection duration: Lifelong for most travellers
6. ja ta upozornim, ze nie pre vsetkych
beardie napísal: 02 máj 2021, 10:42Tu sekciu "for most" si preskočil schválne alebo chceš aby som ti odpísal?
7. a ty sa ocapujes, ze pisem, ze MASTA klame? nie, ja som to nikdy netvrdil, oni podporuju to, co ja tvrdim
ked teda Manaus nie je dost premoreny, tak ako tam moze pocet umrti prudko klesat?
a co ma stupat? :D
je to logicke, ak sa dostatocne premoria, tak sa uz nema kto dalsi nakazit a pocty nakazenych a nasledne mrtvych budu klesat, nerozumiem, co je na tom nepochopitelne :lol:
rozumiem tomu spravne, ze Texas bol uzatvoreny a aj tak sa tam zjavilo premorenie?
Texas mal obmedzenia, ale nebol pod lockdownom
ked uz sme pri tom, ako hodnotis, ze centralne riadene ockovanie pomohlo USA otvarat?
niektore staty sa otvarali este predtym, ako vobec nejake ockovanie zacalo, napriklad Florida, dopad minimalny
aj tu si prosim vysvetlenie ako pri Texase. Slovensko malo imitaciu lockdownu, CR tiez a je tam premorenie. ty si ale tvrdil, ze lockdown poriadny bol a moje pozorovanie nie. takze ako sa napriek tomu to premorenie zjavilo? nie je pre premorenie potrebne, aby sa ludia mohli stretavat s co najmensimi obmedzeniami.
presne tak, imitacia lockdownu nie je lockdown, ten bol na Slovensku len raz - cez Velku noc 2020, odvtedy len obmedzenia, ktore preukazatelne nepomohli, inak by na Slovensku nebolo 11500 mrtvych
je teda logicke, ze ked sa ludia pohybuju, ci uz v praci alebo v ramci rodin, tak sa virus rozsiri, nehraj sa na blbeho, co na tom nechapes?
hrach o stenu
este si zabudol na dolezite: Lancet ma cisla, pani docent nie.
nechces si konecne ten clanok precitat cely bez krvavych oci? potom by si tam tie cisla videl
myslis, ze uz v marci mali urcene kto je rizkovka a preto chceli doma izolovat 70+ na dlhe tyzdne?
prestan zahovarat, napisal si sprostost "pri aktualne znamych mutaciach. pre rokom si ani v UK nevedeli predstavit, aby sa nakazili ludia vo veku 20 rokov."
napis rovno, ze si sa pomylil, inak sa zase budeme 6 postov tocit okolo tvojho nepriznania si chyby
Okrem prof Krcmeryho, tak skus aj Lancet
cital som to vcera na Nku, moj pocit z toho clanku: iba vysloveny debil moze porovnat ostrovne krajiny s krajinami v strede kontinentu, ktore su dodavatelmi suciastok pre okolite krajiny
samozrejme, na papieri to sedi, realita je ina
kontrolna otazka: ak statna karantena pomohla Slovensku pred rokom a aj UK, ked sa zacala spravat ako ostrov, tak preco je to tak priserny napad, ked to uz raz fungovalo?
lebo je to ekonomicky neunosne
len tym sa potom budu moct hajit vsetci ti, ktori na jesen vykrikovali po namestiach 'ruska dole!'
ani neviem o tom, ze z cudziny mozem podat anonymne TO
tak si to vygugli, ked si za tym stojis, tak sa podla toho spravaj, inak su to len kecy :)
Spoiler
Trestné oznámenie môže podať ktokoľvek, na ktorejkoľvek polícii, prokuratúre, príp. súde. Môžete ho podať v prípade, ak ste obeťou trestného činu ako aj v prípade, ak sa dozviete, že niekto vo Vašom okolí sa stal obeťou trestného činu, utrpel škodu alebo spáchal trestný čin. Jednotlivé orgány (t.j. polícia, prokuratúra, súdy) navzájom sp​olupracujú a v prípade potreby Vaše oznámenie posunú ďalej, na orgán, ktorý sa ním bude bližšie zaoberať.
Trestné oznámenie je možné podať písomne, ústne do zápisnice alebo aj elektronicky so zaručeným elektronickým podpisom. Malo by obsahovať najmä opis skutku, ktorý sa stal, Vaše kontaktné údaje a v prípade, ak ste obeťou trestného činu, tak aj opis škody, ktorá Vám bola spôsobená spolu s informáciou, či si uplatňujete nárok na náhradu škody. Trestné oznámenie nesmie byť anonymné, na Vašu žiadosť v ňom policajt alebo prokurátor však neuvedie údaje o Vašej osobe.
Po podaní trestného oznámenia Vám policajt alebo prokurátor vydá písomné potvrdenie, v ktorom bude označené, kedy bolo oznámenie podané, ktorý orgán ho prijal a stručne opísané, čoho sa trestné oznámenie týka. Ak podávate trestné oznámenie ústne do zápisnice, tak na Vašu žiadosť Vám bude poskytnutý odpis zápisnice o oznámení.
Následne začne polícia prešetrovať Vaše oznámenie a zisťovať, aký skutok sa stal, jeho priebeh a okolnosti. Začne zabezpečovať dôkazy týkajúce sa skutku. Nemáte povinnosť predkladať dôkazy, je to však Vaše právo. Ak máte nejaké dôkazy k dispozícii (napr. doklady, účtenky, SMS komunikáciu, fotografie, nahrávky) je vhodné, aby ste ich predložili, príp. oznámili mená svedkov, ktorí videli alebo počuli, čo sa stalo (prí​p. ich opísali, ak nepoznáte meno).
tak ja som si to zle vysvetlil, prepac
co sa na tych 2 vyrokoch vylucuje? :D
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 03 máj 2021, 12:10 odpisuj na to, co sa od teba ziada
ty si napisal, ze "u covid vakciny je to inak", tak to bud podloz, alebo sa v tom uz nehrab, uz siesty post riesime, ze si napisal blbost a nie si ochotny od svojho vyjadrenia upustit
a ked som hned reagoval, ze slo o omyl, lebo ano su priprady, kedy sa ludia nakazili po druhej davke vakciny, tak to ti uz nestaci?
jackb napísal: 01 máj 2021, 22:10 no dobre, je statisticky male percento ludi, ktori sa nakazili zrovna po druhej davke. ale budu nakazene a mrtve dalsie desiatky tisicov?
a co ma stupat? :D
je to logicke, ak sa dostatocne premoria, tak sa uz nema kto dalsi nakazit a pocty nakazenych a nasledne mrtvych budu klesat, nerozumiem, co je na tom nepochopitelne :lol:
ty si ma poziadal, aby som odpovedal na to, co si napisal a nie na to co si myslim, ze si napisal. skusis to aj ty? prosim
jackb napísal: 03 máj 2021, 1:12 ked teda Manaus nie je dost premoreny, tak ako tam moze pocet umrti prudko klesat?
skusme este raz. do Manaus sa virus vrati v dalsej vlne, lebo populacie nie je dost premorena. a zrazu, ked stvrtroka je malo na premorenie dalsej stvrtiny populacie, zacne pocet mrtvych prudko klesat. tak sa pytam "cim to je?"
Texas mal obmedzenia, ale nebol pod lockdownom

niektore staty sa otvarali este predtym, ako vobec nejake ockovanie zacalo, napriklad Florida, dopad minimalny
ak by volby vyhral niekto iny a ockovanie by aj tak bolo centralne riadene, bola by tvoja reakcia stale rovnaka? teda "ockovanie ma minimalny dopad na moznost otvarat staty USA"?
presne tak, imitacia lockdownu nie je lockdown, ten bol na Slovensku len raz - cez Velku noc 2020, odvtedy len obmedzenia, ktore preukazatelne nepomohli, inak by na Slovensku nebolo 11500 mrtvych
je teda logicke, ze ked sa ludia pohybuju, ci uz v praci alebo v ramci rodin, tak sa virus rozsiri, nehraj sa na blbeho, co na tom nechapes?
hrach o stenu
Spoiler
pozorujuc tak veci na Slovensku, ale tam uz rok nic ako lockdown nebolo. moct vycestovat do Karibiku, vratit sa a nebyt v karantene? chodit na prechadzky v 10 a viac ludoch? plne MHD ludi? auta vsade pod horami? horske apartmany premene na cosi co moze byt otvorene?
to Slovenskom malo byt premorene uz pred Vianocami s tymi ziadnymi opatreniami. a nic.
beardie napísal: 28 apr 2021, 23:30 pozorujes zle
takze som pozoroval dobre? :) a prave preto sa virus siril, zomrelo 11500 tisic ludi a... nastalo premorenie. je to teda dobre, ci zle?
nechces si konecne ten clanok precitat cely bez krvavych oci? potom by si tam tie cisla videl
ja som ho cital niekolko krat. predpokladam, ze budes doktor v niektorom z odborov matematiky. takze aj tie n, ktore tam zaznievaju su pre teba cisla. pre nas, ktory potrebujeme cisla zapisane ciselnymi znamky a nie pismenami tam nie su. krasne cisla ma prave ten Lancet.
prestan zahovarat, napisal si sprostost "pri aktualne znamych mutaciach. pre rokom si ani v UK nevedeli predstavit, aby sa nakazili ludia vo veku 20 rokov."
napis rovno, ze si sa pomylil, inak sa zase budeme 6 postov tocit okolo tvojho nepriznania si chyby
a nebolo to tak? jedine co som upravil bol udaj o case. nie rok, ale 14 mesiacov. preto skor ako zavriet krajinu, chcela vlada obmedzenia len na ludi s oslabenou imunitou a najma tych uplne najstarsich. ak sa v tom chces rypat, tak ano. tak oslabenu imunitu moze aj clovek vo veku 20 aj menej rokov. no nikdy sa NEuvazovalo o beznej Jane Doe.
cital som to vcera na Nku, moj pocit z toho clanku: iba vysloveny debil moze porovnat ostrovne krajiny s krajinami v strede kontinentu, ktore su dodavatelmi suciastok pre okolite krajiny
samozrejme, na papieri to sedi, realita je ina
tak cela nasa diskusia je o tom, ako pekne to na papieri/v tabulke/grafe to sedi no realita je ina.
dufam, ze si tym vyslovenym debilom napisal email :)
lebo je to ekonomicky neunosne
co konkretne je neunosne? ved sa ma kontrolovat len pohyb osob a nie tovarov. hlavne ked uz vieme ako dlho virus zije na povrchoch mimo hostitela. takze nebol ziadny problem, aby sa zaviedla a vymahala karantena na vstupe no vo vnutri krajiny by bolo vsetko ako predtym.
ak ma byt ekonomicky unosne izolovat osoby v rizikovej skupine, preco by nebolo unosne na dva tyzdne izolovat ludi, ktori by sa vracali z cudziny? tych je predsa ovela menej.
co sa na tych 2 vyrokoch vylucuje? :D
ako som napisal, zle som si to vysvetlil. co ty povazujes za prisudzivanie inej vahy, mne pride ako spochybnovanie lebo "je to len zlomok populacie".
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 03 máj 2021, 13:09 a ked som hned reagoval, ze slo o omyl, lebo ano su priprady, kedy sa ludia nakazili po druhej davke vakciny, tak to ti uz nestaci?
to samozrejme staci, prehliadol som to, lebo si nic necitoval, tak som uplne nerozumel, k comu sa to viaze, ale uz rozumiem
ty si ma poziadal, aby som odpovedal na to, co si napisal a nie na to co si myslim, ze si napisal. skusis to aj ty? prosim
mozem
skusme este raz. do Manaus sa virus vrati v dalsej vlne, lebo populacie nie je dost premorena. a zrazu, ked stvrtroka je malo na premorenie dalsej stvrtiny populacie, zacne pocet mrtvych prudko klesat. tak sa pytam "cim to je?"
nemyslim si, ze sa vrati, on tam uz zostane, ak by sa stale testovalo, tak to neustale bude ukazovat pozitivnych, to ale neznamena, ze bude vela tazko chorych alebo mrtvych, tento roztok uz je takmer nasyteny
ak by volby vyhral niekto iny a ockovanie by aj tak bolo centralne riadene, bola by tvoja reakcia stale rovnaka? teda "ockovanie ma minimalny dopad na moznost otvarat staty USA"?
staty v USA riadia guverneri, federalna vlada len nepriamo, nemyslim si, ze by boli v pristupe vyznamne rozdiely
takze som pozoroval dobre? :) a prave preto sa virus siril, zomrelo 11500 tisic ludi a... nastalo premorenie. je to teda dobre, ci zle?
neriadene premorenie zabija, riadene premorenie pri izolacii starych a chorych zivoty zachranuje
na Slovensku bolo neriadene premorenie, ciastocne sa opatreniami podarilo splostit krivku
urcite nemohlo byt Slovensko premorene este pred Vianocami, to pri danych opatreniach mozne nebolo
ja som ho cital niekolko krat. predpokladam, ze budes doktor v niektorom z odborov matematiky. takze aj tie n, ktore tam zaznievaju su pre teba cisla. pre nas, ktory potrebujeme cisla zapisane ciselnymi znamky a nie pismenami tam nie su. krasne cisla ma prave ten Lancet.
dobre, tak ti to teda zvyraznim
Spoiler
Bohužel jsme zjistili, že u cca 20 až 25 % lidí po první dávce nejsme schopni naměřit žádnou paměťovou stopu. Po druhé dávce už paměťová stopa nastoupila skoro u všech, kromě asi jednoho nebo dvou procent, nicméně nikdy nedosáhla průměrných hladin, kterou dosahuje u lidí, již nemoc prodělali.

Imunita po první dávce je totiž u většiny slabá, a to mluvím o 75 až 80 % lidí, u zbylých 20 až 25 % není měřitelná.
matematicku statnicu mam z matematickej ekonomie, pokrocilych metod z rozhodovania, metod aplikovanej statistiky a modernych metod v ekonomickom rozhodovani + nejake zakladne predmety typu Matematika I, Matematika II a Matematika III + 2x statistika, spolu 5 semestrov na Bc., 4 na Ing. a 2 na PhD
ako bonus som absolvoval predmet s nazvom Supply Chain Management in Disaster and Emergency Operations
snad to nejak pomohlo
a nebolo to tak?
nie :)
nakazit sa respiracnym virusom moze kazdy, kto s nim pride do styku, bez ohladu na jeho vek
denne sa stretavas s respiracnymi virusmi a kedze nie si ohrozena skupina, tak ich ignorujes
tak cela nasa diskusia je o tom, ako pekne to na papieri/v tabulke/grafe to sedi no realita je ina.
presne tak, zacnes ju konecne akceptovat?
dufam, ze si tym vyslovenym debilom napisal email :)
diskusia pod clankom nie je a do Lancetu pisat nebudem, lebo teoreticky to maju spravne, prakticky je to nepouzitelne
co konkretne je neunosne? ved sa ma kontrolovat len pohyb osob a nie tovarov. hlavne ked uz vieme ako dlho virus zije na povrchoch mimo hostitela. takze nebol ziadny problem, aby sa zaviedla a vymahala karantena na vstupe no vo vnutri krajiny by bolo vsetko ako predtym.
neunosne je napriklad karantenovat vsetkych prichadzajucich soferov, pripadne len prechadzajucich cez uzemie SR, na 2 tyzdne
tak to robili v Australii alebo Novom Zelande, kazdy povinne do karanteny do hotela na 2 tyzdne a este si to musia aj sami zaplatit, vychadza to na par tisic EUR
podobne v Kanade, kam musis ist na minimalne 3 dni do predom vybraneho hotela a potom este tyzden v samo-karantene, az do dalsieho negativneho PCR testu, spolu naklady zase par tisic EUR
toto je pri vsetkych tych soferoch nakladakov, obchodakoch a zamestnancoch cestujicich medzi krajinami nerealne, specialne v pripade, ze cast slovenskej ekonomiky pracuje v JIT logistike
ak ma byt ekonomicky unosne izolovat osoby v rizikovej skupine, preco by nebolo unosne na dva tyzdne izolovat ludi, ktori by sa vracali z cudziny? tych je predsa ovela menej.
pretoze si zase odignoroval, ze som apriori nebol proti izolacii dovolenkarov, iba mi to prislo ako nespravne, za istych podmienok by som bol ochotny podporit to
zase bojujes proti mojmu neexistujuceho vyjadreniu
ako som napisal, zle som si to vysvetlil. co ty povazujes za prisudzivanie inej vahy, mne pride ako spochybnovanie lebo "je to len zlomok populacie".
lebo to len zlomok populacie je
ak to zlomky nie su, mozes mi ukazat tie statisice postcovidakov vo Svedsku? alebo vyssie desattisice na Slovensku? alebo kdekolvek vo svete?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

beardie - smekám klobuk pred tebou, mať takúto VS za sebou to tu asi skoro nikto nevedel o tebe.
Ja som čerpal odborné nazory od lekarov z rodiny ale očividne si aj ty odborník len každý berie covid z ineho konca.
Už si nedovolím, sa tu s tebou doťahovať, omlúvam sa za seba aj za moje osobné laické názory, vzdelanosťou na teba zdaleka nemám.
beardie
Redeemer
Redeemer

citim jemny naznak ironie?

vobec nie som odbornik, len pouceny laik, medicinu som nestudoval, len ekonomiku pol na pol s IT, ale matiky tam bolo jak nasr...
vsetky tie info, co sem posielam, su verejne dostupne, len sa na ne treba pozerat z vysky, out-of-the-box a vnimat cely kontext a suvislosti

ja diskutujem s kazdym, kto o to ma zaujem, preferujem, ak nemusim opakovat dookola tie iste argumenty
ak sa niekto na nieco spyta, tak sa snazim pomoct a vysvetlit, nie vzdy to pada na urodnu podu
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ziadna ironia, ale úprimné uznanie. Mohol si to skorej napísať o sebe že si matematik a najviac ta zaujima práca s dátami,grafmi, by sme sa vyhli doťahovačkám. To zase mna moc neberie a dovtedy mi to prišlo ako tvrdohlavé trollovanie z tvojej strany + tie menšie osobné utoky najviac na toho jackba. Ja som zase čerpal informácie od ludí co studovali medicinu.
Ja rád veci vysvetlujem jednoducho ak sa dá, nijak komplikovane, lebo sa človek v tom stráca.
Nepadne to na úrodnú pôdu aj tak. Potom to napíšem obsiahlejšie a tiež to nepadne na urodnu pôdu :/.
Len co som sa strápnil ale nevadí niekto tu taký musí byť :D.Takže už len asi to očkovanie vakcínami + zdroje informácii :)
beardie
Redeemer
Redeemer

matiku som mal vzdy rad, ale za matematika by som sa nepovazoval, to by ozajstni matematici neprezili :D

vobec si sa nestrapnil, len ak diskutujes, treba v tom zotrvat, vyjasnit si nazory a neujst
jackb stale komunikuje, co je obdivuhodne, kedze som na neho zly, stale sa ale nevieme na niektorych oblastiach zhodnut, co ma uprimne mrzi, lebo vo velkej vacsine oblasti sa nase nazory pretinaju
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Vtip je v tom a to som písal, že obaja máte pravdu len každý z vás sa díva na veci z ineho konca. Ja som si vtedy vybral len temu všeobecné premorenie riadene/neriadene, na ktoru som sa bavil priamo s ludmi co studovali medicinu a robia v tom fachu + informácie od vedcov ktorých poznáme- Cekan,Ciampor,Klempa. Potom som to sem začal písať. Nemam problem diskutovat len keby sa viac ludí zapojí a aby sa jednoducho diskutovalo nech v tom má každý jasno.
Napriklad dneska sa vyjadroval šef NCZI že podla jeho osobneho nazoru sa SR na 2 krát preočkuje len na necelých 38% obyvatelstva.
Bral zrejme do úvahy ochotu sa očkovať/neočkovať u ludí, každý chce inú vakcinu, meškanie vakcín, nejasnosti so Sputnikom,chaos s čakarnou, očkovanie mladých 16-17 ročných a potom sa to zrušilo lebo by najradšej chceli očkovat starých ludí a oni sa nechcu.
Tak povediac ja som toto tvrdil tak pred 2 mesiacmi ze ak bude niekde chaos tak ziadnych 70% na 2 x v SR..uspech bude aj 25% na 2x pri tomto chaotickom bordeli a neochote u ludí lebo chcu sputnik dalsí chcu pfizer , do toho nechcu astrazenecu.
beardie
Redeemer
Redeemer

mam pocit, ze tych 38 % berie podla poctu ludi, ktori sa prihlasili do cakarne alebo uz su zaockovani
lenze neberie do uvahy to, ze mnoho ludi caka na konkretnu vakcinu, kedze sa uz AZ spravila dost negativna reklama
keby dali na vyber pri registracii konkretnu vakcinu, tak sa urcite cisla zlepsia, pokojne nech tam pridaju aj Sputnik, budu mat realisticke cisla
Napísať odpoveď