Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa Frco »

Myslite, ze ked pojdem ako doprovod s clovekom nad 70 rokov, ktory ale ide uz na DRUHU davku, tak ma pichnu?
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa retkvic »

Vyskusat to mozes, ale toto vyselo v ockovacom centre, konkretne v Ziline, jasne sa tam pise, ze iba na prvu davku, vecsiu sancu budes mat ak by tam vyckal medzi poslednymi, ci nezvysila nejaka davka.
WP_20210503_08_52_34_Pro.jpg
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Dakujem za info! Takze nic :-(
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

A pozeral som, ze mozno uz ani ako nahradnik nebudes môct prist, tu sa pise, ze do toho zoznamu nahradnikov môze cloveka zapisat iba vyhradne jeho obvodny lekar, takže hocikto sa tam len tak nemôže ku koncu zastaviť, že by ho zaočkovali zvyšnou vakcínou, jedine že by to tak nebolo.
http://www.fnspza.sk/sk/aktualne/vakcin ... nsp-zilina
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Všetko závisí od očkovacieho centra a od voľných dávok. Čo som ja bol v sobotu v krajskom veľkokapacitnom centre, vraj nakoniec zaočkovali takmer každého, kto prišiel aj bez registrácie... dokonca aj 16-17r deti, ktorým pôvodne v noci zrušili termín ale aj tak prišli. Aj včera kamarát sa tam prišiel pomotať pred koncom a včelička sa mu ušla. Treba sa opýtať kompetentných - čím väčšie centrum a čím bližšie ku koncu dňa, tým väčšia šanca na dávku aj bez registrácie.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Rameno bolí menej, ale cítim sa jak keby celú noc rúbem drevo 😀. Snáď to zajtra bude ok.

(1. dávka Pfizer)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Už som to spomínal v teme Koronavirus ale podla šefa NCZI sa SR preočkuje na 2 krát podla jeho nazoru tak na necelých 38%.
Predvída chaos tak takto sa skrátka vyjadril.
brm
Darca
Darca

Aj v mojom okolí vďaka negatívnej reklame na AZ všetci čakajú na Pfizera alebo Sputnika.. a kým Pfizera budú šetriť pre 60+ a 16-17r, viac ako 38% naozaj nedosiahnu. Tie vytiahnuté citáty Suju v médiách sa mi fakt zdajú akoby bol ten chlap odtrhnutý od slovenskej reality.

Myslím si, že Pfizerky teraz budú mať dosť, včera malo prísť ďalších 200tis. dávok a tak to bude každý týždeň minimálne do konca mesiaca - a ešte niečo navyše. Kľudne by mohli uvoľniť Pfizerku pre všetkých a očkovať rad-radom od najstaršieho. A trebárs aj Sputnika - pre dobrovoľníkov. Ak sa im neminie AZ, môžu ju darovať do Covaxu ako to spravili teraz švédi - zbavili by sa u nás nechcenej vakcíny a navyše by si urobili veľké očko - tých pár miliónov EUR (asi aj menej) nás už aj tak nespasí, keď sme dokázali rozbiť pol miliardy na screening.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Minister zdravotnictva odvolal sefa NCZI Suju z funkcie. Vzdy vsade samé čistky, možno na miesto sefa NCZI tam daju dalsieho hutníka bohvie :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Dobry krok. Ak sa nebude postupovat iba podla toho kto je aky dobry krestan alebo kamarat, mozno sa casom dopracujeme aj k niekomu dobremu :)
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Lenže Suja nebol "plnohodnotný" riaditeľ NCZI, ale iba dočasne poverený riadením NCZI (po tom, ako Krajči odvolal ešte toho predchádzajúceho riaditeľa).

Inak Ministerstvo zdravotníctva dnes oznámilo, že očkovanie je možné už po 14 dňoch po prekonaní COVID-19: https://www.facebook.com/MinisterstvoZd ... 7907103987
brm
Darca
Darca

Župani sa obávajú, či bude dosť vakcíny AstraZeneca na preočkovanie druhou dávkou. V podcaste V redakcii to povedal predseda Trnavského kraja Jozef Viskupič. Štát si podľa neho na preočkovanie neodložil vakcíny a teraz sa musí spoliehať na to, či príde sľubovaná dodávka. Prvou dávkou vakcíny AstraZeneca sa tento víkend v Trnavskom kraji už očkovať nebude.
https://vredakcii.podbean.com/e/zupan-v ... -aj-pobit/

Tipujem, že v najbližších dňoch uvoľnia Pfizera aj pre nižšie vekové skupiny..
OpenData_Slovakia_Covid_VaccinesDelivery.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

...dnes uvolnili, ale len 50+.
brm
Darca
Darca

Nikde na nete som o tom zatiaľ nenašiel informáciu. Pokiaľ viem, až zajtra to majú riešiť. Taktiež konečne pripustili, že ľudia čakajú na pfizera..
Na tento víkend už sú plné všetky termíny na očkovanie. Vo štvrtok má mať Lengvarský analýzu, nech vedia rozdeliť vakcíny tak, aby na daných miestach bolo očkovacích látok dostatok. „A potom s veľkou pravdepodobnosťou otvoríme vakcínu Pfizer pre 50+,“ povedal minister zdravotníctva. Kedy konkrétne, nepovedal. Uznal však, že by to mohlo byť tento týždeň, ale len vtedy, ak by bolo prihlásených menej ľudí, ako máme vakcín.

Minister nevylúčil, že by na jeseň mohli mať ľudia možnosť vybrať si vakcínu, ktorou sa chcú dať zaočkovať. Podmienkou však je, že bude na tretí štvrťrok dostatok vakcín od Pfizeru-BioNTechu, pretože práve o túto vakcínu je najväčší záujem. Ak bude vidieť, že sa ľudia nehlásia na očkovanie a čakajú na Pfizer, je podľa Lnegvarského otázkou dní až týždňov, aby sa uvoľnila pre všetkých.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Maďarsko rokuje so susednými krajinami o možnostiach cestovania zaočkovaných...

https://www.aktuality.sk/clanok/888484/ ... ckovanych/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Skocila mi okolo obeda notifikacia z Dennika N v aplikacii. Pozeram to teraz a v clanku vidim, ze sa pise, ze tento tyzden by sa to mohlo povolit. Takze bud chybna notifikacia alebo som si to zle precital ked to skocilo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hej, notifka bola zmatocna
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Tak nakoniec som šiel s babkou ako doprovod, ona dostala termín prakaticky hneď po registrácii cez korona.gov. Mňa doregistrovali na mieste, aj keď chlapec na vstupe čo mal pred sebou papier s registrovanými ľudmi a zaškrtaval či prišli o tom vedel veľké kulové.

Obaja po Pfizeri, babka aj ja bez vedľajších účikov, len bolesť ramena v mieste vpichu.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Posledné štúdie preukázali, že vakcína Pfizer účinkuje aj proti mutáciám...

https://m.hvg.hu/tudomany/20210506_pfiz ... na_mutacio
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Takyto mailik mi prisiel od poistovne. Nielen v NCZI maju bordelik, zda sa :D
Prílohy
VsZpMail.jpg
Napísať odpoveď