Chronické bolesti chrbtice

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Chronické bolesti chrbtice

Príspevok od používateľa heker »

Skus aj laikom ako som ja opisat o co ide. Aka trhlina, kde, co sposobuje?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Fissura je trhlina konecnika. Stava sa to mnohym ludom, najma ak maju casto zapchu. Sedave zamestnanie tomu tiez neprospieva. Lekari si to casto mylia s hemoroidmi, lebo symptomy su rovnake - krv v stolici.
Vela stastia s liecenim. Tiez som si tym presiel, viem, ake je to neprijemne.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja poznam slovo fissura zo zubnej ambulancie. Je to daka vypln zubu pri bielej plombe, pretoze lekar aj 5x povie sestricke, aby mu podala fissuru. Preto som sa radsej opytal.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

natrhnuty kakac kvoli jedlu? na to staci viac vlakniny, nie?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

heker napísal: 06 máj 2021, 9:04 Ja poznam slovo fissura zo zubnej ambulancie. Je to daka vypln zubu pri bielej plombe, pretose lekar aj 5x povie sestrickez aby mu podala fissuru. Preto som sa radsej opytal.
To je tento nástroj, ktorým ti zubár napr. pri oprave stoličky vie vymodelovať tú výplň a esteticky ju upraviť (spraviť ryhy), aby to vyzeralo prirodzene ako pravý zub.
cORP. napísal: 06 máj 2021, 1:25 nakoniec som si objavil krv na zachode, tyzden som nejedol, najhorsie myslienky ako inak, navstivil som proktologa
Dúfam, že za 350€ bol ten proktológ aspoň profesionál a nemoralizoval o tom, že by si nemal mať taký drsný análny sex. :D No nezávidím ti, nepríjemné to musí byť riadne, lebo je to citlivé miesto, ktoré potrebuješ použiť každý deň. Upraviť stravu, dať si na wc "kamŕlík" kam si vyložíš nohy, prípadne skús kegelove cviky ako rehabilitáciu.
Prílohy
LM-Arte-Fissura.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

treba si zmerat kolko vlakniny denne prijimas, urcite to bude velmi malo, preto potom zbytok doplnat inulinom/nastastie je chutovo velm iprijemny/, pit vela vody, viacej sa hybat,menej sediet, vitaminy, tiez som to parkrat zazil, hlavne ked som dlhodobo jedol pol kila cucoriedok denne a v creve vznikla "dlažobná kocka" :nono:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Alebo psyllium, napr. vo forme tbl. (Lepicol).
gogo956
Redeemer
Redeemer

psyllium je tiez super, kazdemu ale moze lepsie sadnut ina vlaknina, treba to najprv zmerat napr cez kaloricketabulky.sk bude to sice iba orientacne mnozstvo, ale pre predstavu to staci, ja som takto zistil ze neprijimam ani 1/4 toho co by som mal
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

nuz co na to povedat, mam ju chronicku cize ju mam dlhsie, ona zahojena nebola nikdy, ani prilis neboli na zachode, mne skor vadi sedenie, kvoli nej mi tuhnu aj svaly okolo cize je to vsetko v jednom, no toto budem musiet prezit nejako, liecba je nastavena na cca 3 mesiace, snad uz potom bude ok, natehnuty kalac to nieje, mam ju jemne hlbsie, pri kostrci ktora ma z toho samozrejme bolela pri istom uhle sedenia :-/, problem chronickej trhliny su prave spazmy svalstva okolo zadku aj samotneho zadku, aktualne mam 4ty den maste, ostavaju mi viac ako dva tyzdne, uvidime co potom
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Mozem odporucit antidekubitnu podlozku na sedenie. Je to taka hrbolata podlozka s otvorom a stoji par eur. Je to presne tato. Pouzivam ju v praci a odvtedy ma zadok nebolieva.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

diky, zaujimavy tvar,vacsinou som videl skor vankuse co maju vyrez tj. na zadku dieru, taky mam aj doma, toto je nieco ine v principe ? tvarovo to tak vyzera
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Taky vankus s vyrezom mam aj ja, ale ten je plneny vzduchom a treba na nom udrziavat rovnovahu, co je dost nepohodlne. Ten, na ktory som poslal link, je plneny takymi plastovymi drobuckymi valcekmi, ktore sa nedaju trvalo stlacit, vzdy sa vratia do povodneho tvaru.
Lalea
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lalea »

Na tie trhliny môžem odporučiť tkanivové soli , konkrétne Calcarea fluorica. Určite by sa iná dala použiť aj na chrbát.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no u mna trhlina uspesne vyliecena, problem je v tom, ze som to mal rok, mam tak neskutocne stuhnute sedacie svaly, ze mi tahaju kostrc ked na nich priamo sedim a mam pocit ako keby som sedel na rure, musim masirovat, ide to k lepsiemu, ale ty vole pomalicky strasne .... :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

treba opatrne cvicit, postupne chrbtove svaly precvicovat, posilnovat
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hej viem, mam masaznu lopticku, davam korcule a bezecky pas, no obcas to je na depku, je to lepsie, no je to hrozne pomale zotavovanie, nikdy by som nepovedal, ze ma trhlina v zadku takto odrovna na vyse roka.....
gogo956
Redeemer
Redeemer

vitaminy, mineraly, dostatok bielkovin, to vsetko je potrebne na regeneraciu cohokolvek v tele.. V beznej strave toho vela nebyva.
Napísať odpoveď