Chronické bolesti chrbtice
Re: Chronické bolesti chrbtice
Skus aj laikom ako som ja opisat o co ide. Aka trhlina, kde, co sposobuje?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Fissura je trhlina konecnika. Stava sa to mnohym ludom, najma ak maju casto zapchu. Sedave zamestnanie tomu tiez neprospieva. Lekari si to casto mylia s hemoroidmi, lebo symptomy su rovnake - krv v stolici.
Vela stastia s liecenim. Tiez som si tym presiel, viem, ake je to neprijemne.
Vela stastia s liecenim. Tiez som si tym presiel, viem, ake je to neprijemne.
Ja poznam slovo fissura zo zubnej ambulancie. Je to daka vypln zubu pri bielej plombe, pretoze lekar aj 5x povie sestricke, aby mu podala fissuru. Preto som sa radsej opytal.
natrhnuty kakac kvoli jedlu? na to staci viac vlakniny, nie?
To je tento nástroj, ktorým ti zubár napr. pri oprave stoličky vie vymodelovať tú výplň a esteticky ju upraviť (spraviť ryhy), aby to vyzeralo prirodzene ako pravý zub.heker napísal: 06 máj 2021, 9:04 Ja poznam slovo fissura zo zubnej ambulancie. Je to daka vypln zubu pri bielej plombe, pretose lekar aj 5x povie sestrickez aby mu podala fissuru. Preto som sa radsej opytal.
Dúfam, že za 350€ bol ten proktológ aspoň profesionál a nemoralizoval o tom, že by si nemal mať taký drsný análny sex.cORP. napísal: 06 máj 2021, 1:25 nakoniec som si objavil krv na zachode, tyzden som nejedol, najhorsie myslienky ako inak, navstivil som proktologa
treba si zmerat kolko vlakniny denne prijimas, urcite to bude velmi malo, preto potom zbytok doplnat inulinom/nastastie je chutovo velm iprijemny/, pit vela vody, viacej sa hybat,menej sediet, vitaminy, tiez som to parkrat zazil, hlavne ked som dlhodobo jedol pol kila cucoriedok denne a v creve vznikla "dlažobná kocka" 
Alebo psyllium, napr. vo forme tbl. (Lepicol).
psyllium je tiez super, kazdemu ale moze lepsie sadnut ina vlaknina, treba to najprv zmerat napr cez kaloricketabulky.sk bude to sice iba orientacne mnozstvo, ale pre predstavu to staci, ja som takto zistil ze neprijimam ani 1/4 toho co by som mal
-
cORP.
Addict
nuz co na to povedat, mam ju chronicku cize ju mam dlhsie, ona zahojena nebola nikdy, ani prilis neboli na zachode, mne skor vadi sedenie, kvoli nej mi tuhnu aj svaly okolo cize je to vsetko v jednom, no toto budem musiet prezit nejako, liecba je nastavena na cca 3 mesiace, snad uz potom bude ok, natehnuty kalac to nieje, mam ju jemne hlbsie, pri kostrci ktora ma z toho samozrejme bolela pri istom uhle sedenia :-/, problem chronickej trhliny su prave spazmy svalstva okolo zadku aj samotneho zadku, aktualne mam 4ty den maste, ostavaju mi viac ako dva tyzdne, uvidime co potom
-
Mek
Addict
Mozem odporucit antidekubitnu podlozku na sedenie. Je to taka hrbolata podlozka s otvorom a stoji par eur. Je to presne tato. Pouzivam ju v praci a odvtedy ma zadok nebolieva.
-
cORP.
Addict
diky, zaujimavy tvar,vacsinou som videl skor vankuse co maju vyrez tj. na zadku dieru, taky mam aj doma, toto je nieco ine v principe ? tvarovo to tak vyzera
-
Mek
Addict
Taky vankus s vyrezom mam aj ja, ale ten je plneny vzduchom a treba na nom udrziavat rovnovahu, co je dost nepohodlne. Ten, na ktory som poslal link, je plneny takymi plastovymi drobuckymi valcekmi, ktore sa nedaju trvalo stlacit, vzdy sa vratia do povodneho tvaru.
Na tie trhliny môžem odporučiť tkanivové soli , konkrétne Calcarea fluorica. Určite by sa iná dala použiť aj na chrbát.
-
cORP.
Addict
no u mna trhlina uspesne vyliecena, problem je v tom, ze som to mal rok, mam tak neskutocne stuhnute sedacie svaly, ze mi tahaju kostrc ked na nich priamo sedim a mam pocit ako keby som sedel na rure, musim masirovat, ide to k lepsiemu, ale ty vole pomalicky strasne .... 
treba opatrne cvicit, postupne chrbtove svaly precvicovat, posilnovat
-
cORP.
Addict
hej viem, mam masaznu lopticku, davam korcule a bezecky pas, no obcas to je na depku, je to lepsie, no je to hrozne pomale zotavovanie, nikdy by som nepovedal, ze ma trhlina v zadku takto odrovna na vyse roka.....
vitaminy, mineraly, dostatok bielkovin, to vsetko je potrebne na regeneraciu cohokolvek v tele.. V beznej strave toho vela nebyva.