Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

baldorex
Addict
Addict

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa baldorex »

Mne tiež prišiel ten mail, korektne po slovensky. Oznamujú mi tam, že ma zaradili medzi chronicky chorých pacientov, takže mám prednosť v očkovaní...

Akurát že očkovanie som už absolvoval :)
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Je na tomto fore aj niekto kto nebol zaradeny ako chronicky chory ? :D Hadam to nie su vsetko psychiatricke diagnozy :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

To by museli mať IQ v pásme mentálnej retardácie. Takí ľudia sú na zozname nie z dôvodu, že by covid19 bol riziko pre nich (ak nie sú starší), ale pretože predstavujú zvýšené riziko šírenia nákazy pre okolie.

Obrovská časť populácie má alergie alebo problémy s tlakom. Takže predpokladám, že to skôr budú tieto dôvody.

Inak mne stále nedošiel email ani od poisťovne, ani pozvánka na očkovanie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ropman: Cudujem sa, ze mna tam nezaradili. Pritom mam astmu, alargie, pravidelne kazdu zimu podstupujem ockovanie v podobe 6 injekcii na alergiu a aj ked je astma+alergia na zozname, tak akurat na mna zabudli :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja som sa pred týždňom vo štvrtok len tak z haluze regol. Formulár som vyplnil pravdivo. Mám 30, žiadne zdrav. problémy a nemám poistenie na SR. Zaškrtol som si všetky okresy Slovenska. Odoslal som a povedal som si, že po tých pár mesiacoch mi možno príde pozvánka.
Pozvánka mi prišla za 15 minút. Astra v Prešove, ako som tak kukol na termín, tak 48hodín od času doručenia emailu.

Tak v piatok večer prejazd z Brna do Prievidze. V sobotu ráno z Prievidze do Prešova.
Mal som termín 11:50. Okolo 11:20 som sa už motal okolo športovej haly, čo si všimol jeden zamestnanec a prizval ma bližšie "Nie je to presne na čas, poďte, kým tu nie je tak plno."
Tak som išiel, vyplnil dotazník a všade ma zamestnanci navigovali. Polminútové interview so slešnou, pak návšteva boxu. Znova tie isté dotazy od doktorky/sestričky. Pre mňa bolo haluzné, ako ku mne prehovárali východňárčinou. Pichli ma, dali mi vyplnené lajstro a posadili ma na lavičku.

Riadne to tam frčalo, zamestnanci makali jak v Matthausene. Ako som sa tak okolo seba díval, odhadujúc vekový priemer aj medián, nebol som najmladší. Kolorit návštevníkov mi vizážou úplne nezapadal do tejto geografickej lokácie Slovenska.

Cítil som sa fit, takže som si spravil cestou do Prievidze pár zastávok. Dostal som strašnú chuť na zmrzlinu, tak som sa zastavil v Levoči na námestí a kúpil si čokoládovú z okienka. Bola hnusná, asi nespotrebovaná zásoba z minulej sezóny.

1.5h po príjazde do Prievidze sa spustilo u mňa ródeo. Horúčka 38°C, zimnica, triaška, hlava mi išla vybuchnúť, odpadol som do postele. Ale nespal som. Tak 14h som tam strávil a vstal som v nedeľu aj tak unavený.
Do večera bolehlavy a teploty okolo 37.5 až 38°C.
V pondelok ráno som sa zobudil svieži a oddýchnutý a išiel som do Brna.
1000km za tento víkend. 70€ som dal za naftu. Ruka bolí, tak neurčito, v objeme.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

hojko napísal: 06 máj 2021, 21:52 ropman: Cudujem sa, ze mna tam nezaradili. Pritom mam astmu, alargie, pravidelne kazdu zimu podstupujem ockovanie v podobe 6 injekcii na alergiu a aj ked je astma+alergia na zozname, tak akurat na mna zabudli :D
Po tolkych injekciach Hojko si myslim, ze to v kalkulacke zdravotnej poistovne vychadza, ze si zdravy ako repa. :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

hojko napísal: 06 máj 2021, 21:52 ropman: Cudujem sa, ze mna tam nezaradili. Pritom mam astmu, alargie, pravidelne kazdu zimu podstupujem ockovanie v podobe 6 injekcii na alergiu a aj ked je astma+alergia na zozname, tak akurat na mna zabudli :D
Mám to isté čo ty (aj chorobu, aj liečbu injekciami). Pre istotu, keďže poznám naše zdravotníctvo, som si zavolal do VŠZP, aby som sa spýtal, či na tom zozname naozaj som. Prvý deň mi po mojej otázke hneď položili a po opakovanom zavolaní ma to položilo už automaticky. Na druhý deň som sa tam konečne dovolal, a povedali mi, že na zozname nie som. Pani bola korektná a odporučila, že môže dať moju diagnózu preskúmať podľa výpisu liekov, ktoré si dávam cez poisťovňu preplácať. Odomňa to nevyžadovalo žiadne daľšie kroky. Len že mi príde mail s informáciou. Ten síce neprišiel, ale zato včera prišiel mail s pozvánkou na očkovanie Pfizerom, čo asi znamená, že ma do tej skupiny predsalen po dodatočnom posúdení zaradili.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Dôvera tých čo majú prednostné právo informuje e-mailom.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak, teraz prišiel aj informačný mail, že ma zaradili na zoznam.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

v Ba som cakal od zaregistrovania 3 tyzdne a az dnes mam termin, tak dam potom vediet ako to cele prebehlo, pojdem na stadion.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Grim napísal: 07 máj 2021, 7:41 Mám to isté čo ty (aj chorobu, aj liečbu injekciami). Pre istotu, keďže poznám naše zdravotníctvo, som si zavolal do VŠZP, aby som sa spýtal, či na tom zozname naozaj som. Prvý deň mi po mojej otázke hneď položili a po opakovanom zavolaní ma to položilo už automaticky. Na druhý deň som sa tam konečne dovolal, a povedali mi, že na zozname nie som. Pani bola korektná a odporučila, že môže dať moju diagnózu preskúmať podľa výpisu liekov, ktoré si dávam cez poisťovňu preplácať. Odomňa to nevyžadovalo žiadne daľšie kroky. Len že mi príde mail s informáciou. Ten síce neprišiel, ale zato včera prišiel mail s pozvánkou na očkovanie Pfizerom, čo asi znamená, že ma do tej skupiny predsalen po dodatočnom posúdení zaradili.
Ked sa mozem opytat, registroval si sa na ockovanie normalne na korona.gov.sk alebo nejako inak ako napr. priamo v nejakom blizkom ockovacom centre? A tiez ostatni, co mate ste dostali pozvanku na Pfizera/Modernu a mate menej nez 60, ste sa registrovali na korona.gov.sk ci niekde inde na ockovanie? Dakujem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

na korona.gov.sk
Ale pre istotu som si zavolal do poisťovne.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Geneticku predispoziciu na tvorbu zrazenin ako mala ta zena co zomrela mam aj ja a samozrejme ze mi prisiel termin na astru. No nic, uz som poslal do dovery lekarsku spravu tak uvidim ako to dopadne. Ale rozhodnutie cakat na pfizer teda nelutujem.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

ropman.. potom daj vedieť, čo ti odpísala Dôvera... mne napísali toto: post2378081.html#p2378081
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tak som cca dve hodiny po ockovani, stadion v Ba vsetko prebehlo ok, trochu boli rameno ale skoro nič, Astra
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Počkaj na zajtra, ja som mal najväčšie problémy na druhý deň.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pepo79: Skor si hovoria na poistovni, ze prerobili na mne :D

Grim: Hmm, zaujimave. Ale ked tak rozmyslam, tak na moje meno boli vypisovane aj ocove lieky na tlak, ked som volal kamaratovi, aby ich predpisal. Cize poistovna by mala vidiet, ze tam mam aj lieky na vysoky krvny tlak. A akosi kaslu na mna. Vidim to tak, ze mi tak o tyzden az dva pride termin, idealne na Pfizer.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No keď ťa neevidujú medzi chronicky chorými, tak ti dajú AZ. podľa toho zistíš, či si v zozname. ;-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vzhladom na to, ze AZ su minimalne davky a je minutych 90 percent zasob, pricom treba vakciny na druhe preockovanie, tak je otazne, ze ci planovane dodavky AZ vobec vystacia. A kedze ma vari tento vikend prist az milion davok Pfizeru, navyse zaujem o ockovanie je poslabsi, tak predpokladam, ze vacsina ludi uz pojde Pfizerom.

Dodávky vakcín na Slovensko:
Pfizer dodané - 1 126 710 ​​​​​, očakávané do konca mája - 1 047 150
Moderna dodané - 181 200, očakávané do konca mája - 159 200
AstraZeneca dodané - 456 200, očakávané do konca mája - 200 000
Johnson&Johnson dodané - 9 600, očakávané do konca mája - 46 500
Sputnik V dodané - 200 000
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva 28. 4.2021
Napísať odpoveď